Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Tanulságos történetben meséli el egy volt önkéntes, miért lett örökre elege a migránsokból

2018. május 11. 19:30

AMSTETTEN, 19:30

Segíteni akart a bevándorlókon, de mára már csak keserves tapasztalatként gondol vissza élete ezen időszakára. Nézzük, mi mesélnivalója van a mára már nyugdíjba vonult osztrák tanárnak, Franz Schmalwiesernek!

Franz Schmalwieserrel a Wochenblick című osztrák lap készített interjút, amely több szempontból is tanulságos. A volt tanár a 2015-ös migrációs válság idején segíteni akart az Európába érkező embertömegnek, manapság azonban éles kritikával illeti azt a folyamatot, amit csak úgy nevez, „menekültipar”. Mi történt?

Illusztráció.

Fotó: AFP

Mint ahogy arról interjújában mesélt, a polgármester kérésére segített Neustadtlben négy menedékkérő családnak. Összesen 18 embert kellett felügyelnie, volt feladata bőven: sofőrködött, adományokat gyűjtött, német nyelvet oktatott, és többször saját zsebéből segítette ki a migránsokat.

Eleinte még 15 munkatársa volt segítségére, rengeteg adomány érkezett, az első néhány hónap után azonban jött a kiábrándulás.

A migránsokat ugyanis orvoshoz is elvitték, többek között szemészhez is. Az egyik bevándorlónak szemüveget kellett csináltatni, ám ő szebb és drágább szemüveget akart, 124 euróért. Ezt Schmalwiesernek kellett volna kifizetnie, amit természetesen nem tett meg.

Ha őszintén és teljes odaadással segítesz, de semmilyen hálát nem kapsz, – sőt, kihasználnak – előbb-utóbb eljön a dühös megvilágosodás. Hosszasan őrlődtem emiatt. Végül azonban felismertem, hogy a legtöbb bevándorló csak ki akarja használni a szociális rendszert”

– mesélt a férfi.

További józanító erővel bírt az, amikor szemtanúja volt, hogy egy család az ingyen kapott ruhák közt válogat, majd mikor átnézték őket, azt mondták neki: ezek nem jók, inkább menjenek el márkás ruhákat vásárolni.

Ami azonban ennél is döbbenetesebb, hogy a bevándorlók szinte már követelőztek, egy alkalommal például azt magyarázták az osztrák tanárnak, hogy két gyerek után havi 1400 eurót kellene kapniuk.

Fotó: AFP

A szálláshelyeket, amelyeket Schmalweiser maga nézett ki, szintén elutasították a bevándorlók. Egy esetben például, amikor egy Amstettenhez közeli, 86 négyzetméteres, renovált, frissen bútorozott házat talált egy szíriai családnak, ők elutasították, mert nem volt benne automatizált fűtés, és közölték, hogy inkább Bécsbe mennének.

Noha a férfi szerint néhány esetben sikerült az integráció, ugyanakkor kénytelen leszögezni: az iszlám egyszerűen óriási problémát jelent.

Arra a kérdésre, hogy mit csinálna ma másképp, azt válaszolta: mindent. Meglátása szerint a menekültkérelmek elfogadása esetén szigorú ellenőrzésre lenne szükség. Úgy véli, dokumentálni kellene a bevándorlók viselkedését, hogy ezzel elkerüljék a szociális rendszer kihasználását.

A migrációt pártoló baloldaliakról is megvan a véleménye, amit inkább csak idézünk:

Nagyon sok baloldali teljesen naiv és elrugaszkodott a valóságtól. Egyszerűen nem értik, mit művelnek az állammal. Mindig is furcsálltam, hogy az egyenjogúság hívei miért maradnak csendben, hiszen az iszlámban ők az elsők, akik elvesztik szabadságukat és jogaikat.” 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egyenlőbbek az egyenlőknél

Egyenlőbbek az egyenlőknél

kétharmad

Vasárnap hivatalosan is párttá alakult a Migration Aid. A nyíltan bevándorlást segítő szervezetnek ezen lépésével egyetlen célja van, el akarja kerülni a migrációt támogató szervezetekre kirótt különadó befizetését. Így trükköznek Soros György emberei Magyarországon.

Macron kultuszminisztere érti az idők szavát: túl sok a férfi a filmekben

Macron kultuszminisztere érti az idők szavát: túl sok a férfi a filmekben

piszkostizenkettő

A genderterror most a francia filmeket támadja. Addig sem kell a migrációval, a terrorizmussal és a munkanélküliséggel foglalkozniuk.

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére