Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Tanulságos történetben meséli el egy volt önkéntes, miért lett örökre elege a migránsokból

2018. május 11. 19:30

AMSTETTEN, 19:30

Segíteni akart a bevándorlókon, de mára már csak keserves tapasztalatként gondol vissza élete ezen időszakára. Nézzük, mi mesélnivalója van a mára már nyugdíjba vonult osztrák tanárnak, Franz Schmalwiesernek!

Franz Schmalwieserrel a Wochenblick című osztrák lap készített interjút, amely több szempontból is tanulságos. A volt tanár a 2015-ös migrációs válság idején segíteni akart az Európába érkező embertömegnek, manapság azonban éles kritikával illeti azt a folyamatot, amit csak úgy nevez, „menekültipar”. Mi történt?

Illusztráció.

Fotó: AFP

Mint ahogy arról interjújában mesélt, a polgármester kérésére segített Neustadtlben négy menedékkérő családnak. Összesen 18 embert kellett felügyelnie, volt feladata bőven: sofőrködött, adományokat gyűjtött, német nyelvet oktatott, és többször saját zsebéből segítette ki a migránsokat.

Eleinte még 15 munkatársa volt segítségére, rengeteg adomány érkezett, az első néhány hónap után azonban jött a kiábrándulás.

A migránsokat ugyanis orvoshoz is elvitték, többek között szemészhez is. Az egyik bevándorlónak szemüveget kellett csináltatni, ám ő szebb és drágább szemüveget akart, 124 euróért. Ezt Schmalwiesernek kellett volna kifizetnie, amit természetesen nem tett meg.

Ha őszintén és teljes odaadással segítesz, de semmilyen hálát nem kapsz, – sőt, kihasználnak – előbb-utóbb eljön a dühös megvilágosodás. Hosszasan őrlődtem emiatt. Végül azonban felismertem, hogy a legtöbb bevándorló csak ki akarja használni a szociális rendszert”

– mesélt a férfi.

További józanító erővel bírt az, amikor szemtanúja volt, hogy egy család az ingyen kapott ruhák közt válogat, majd mikor átnézték őket, azt mondták neki: ezek nem jók, inkább menjenek el márkás ruhákat vásárolni.

Ami azonban ennél is döbbenetesebb, hogy a bevándorlók szinte már követelőztek, egy alkalommal például azt magyarázták az osztrák tanárnak, hogy két gyerek után havi 1400 eurót kellene kapniuk.

Fotó: AFP

A szálláshelyeket, amelyeket Schmalweiser maga nézett ki, szintén elutasították a bevándorlók. Egy esetben például, amikor egy Amstettenhez közeli, 86 négyzetméteres, renovált, frissen bútorozott házat talált egy szíriai családnak, ők elutasították, mert nem volt benne automatizált fűtés, és közölték, hogy inkább Bécsbe mennének.

Noha a férfi szerint néhány esetben sikerült az integráció, ugyanakkor kénytelen leszögezni: az iszlám egyszerűen óriási problémát jelent.

Arra a kérdésre, hogy mit csinálna ma másképp, azt válaszolta: mindent. Meglátása szerint a menekültkérelmek elfogadása esetén szigorú ellenőrzésre lenne szükség. Úgy véli, dokumentálni kellene a bevándorlók viselkedését, hogy ezzel elkerüljék a szociális rendszer kihasználását.

A migrációt pártoló baloldaliakról is megvan a véleménye, amit inkább csak idézünk:

Nagyon sok baloldali teljesen naiv és elrugaszkodott a valóságtól. Egyszerűen nem értik, mit művelnek az állammal. Mindig is furcsálltam, hogy az egyenjogúság hívei miért maradnak csendben, hiszen az iszlámban ők az elsők, akik elvesztik szabadságukat és jogaikat.” 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ausztrál kormányfő: nem írjuk alá a migrációs paktumot

Ausztrál kormányfő: nem írjuk alá a migrációs paktumot

amerika, london, párizs

Ausztrália nem fogja aláírni az ENSZ migrációs paktumát, mert az veszélyeztetné az ország határait - jelentette ki Scott Morrison miniszterelnök.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Vizsgálat indult Macron pártja ellen

Vizsgálatot indított a párizsi ügyészség annak érdekében, hogy kiderüljön, honnan kapott Emmanuel Macron francia államfő pártja 144 ezer eurós összegben adományokat a tavalyi évben.

A férfinak inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinak inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek nevező feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére