Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Taktikai fogócska: a demokrácia és a szabad választás halála

Hazugságkorrektor

2018. március 30. 20:28

Hónapok óta koordinál és taktikuskodik a nem hivatalos ellenzék, vagyis az ellenzéki média és a kifogyhatatlan Soros-pénzből kistafírungolt provokátor aktivistasereg. Közös Ország Marxija, Lukácsi Katalin, Pápay György és a Lajos-média baráti köre arról akar meggyőzni bennünket, tök mindegy kire, csak szavazzunk. Jól látod, ezek nem választásra biztatnak, hanem szavazásra. Tiszta 1979, akkor kellett utoljára az MSZMP vagy a Népfront jelöltjeire szavazni.

Gyuri bácsi pénze végtelen, legfőbb tevékenysége jelenleg a magyar választások háttérből való hekkelése, és ebben szoros szövetségesre talált a Lajos-médiában, illetve a balliberális, politikacsináló online médiában. Na meg az RTL-ben, amely nagyon ellenzéki, ha a reklámadó réme sújtja, és nagyon barátságos és bulváros, ha a magyar kormány hagyja, hogy degeszre keressék magukat a német tulajdonosok.

Szóval Gyuri bá adott pénzt a kis aktivistáinak, hogy trollkodjanak, ha már a szervezetlen és alapvető politikai képességekkel nem rendelkező hazai ellenzék erre képtelen. Közös Ország Marxija pedig megmérte a körzeteket –mikroadományokból, naná – így összejött a szar-szappan-szalámi koalíció (Copyright: Deutsch), ahol egy nótát fúj az Auschwitzban győzelmi jelet mutogató jobbikos a munkásőrségért nosztalgiázó dékással, valamint a napelemőrült, zöld elempés a lámpavasakkal álmodó szocialistával.

A nóta meg úgy szól, tök mindegy kire, csak taktikusan, mindenki szavazzon a legesélyesebb ellenzéki jelöltre – aki amúgy egyébként esélytelen. Hiszen ha lenne bármennyi esélye, akkor ott loholna a fideszes jelölt sarkában, de a legtöbb választókörzetben az első – tehát esélyes fideszes – és a második helyezett – tehát az egyébként esélytelen ellenzéki – jelölt között bő 15-25% különbség van.

Ez a taktikai mizéria a demokrácia és a pártrendszer megcsúfolása is: tulajdonképpen az aktivistasereg úgy akarja meghekkelni a választást, hogy egyszerű, befogott orrú taktikai szavazássá alacsonyítja le.

Rá akarják venni a nyuszikát – ezek mi lennénk, a választópolgárok –, hogy az erdő tanácsába szavazzuk be a rókát vagy a farkast, mert az amúgy első helyen álló szarvasnak pusztulnia kell. Vagyis a taktikázás üzenete az, ki az esélyes(íthető) – jelenleg második helyezett – a vezető fideszessel szemben. Csakhogy ettől még a képlet nem változik, a legerősebb jelölt általában a fideszes, és nem is véletlenül az.

Taktikázás helyett talán jobbnak kellene nála lenni, nem?

Az egész taktikai összefogósdi a politika halála, a demokrácia, a szabad választás megcsúfolása.

A taktikai szavazás erőltetése politikamentes politika – mindegy hogyan, csak egyezzen ki a Munkásőr folyóirat archívuma felett párás szemmel nosztalgiázó kisnyugdíjas a karlengető, borsodi bakancsos bomberdzsekissel és a visszahúzódó tarisznyás elempéssel, aki zölddel kel és hál.

A taktikázás a politikai verseny, a versengő alternatívák jogosságának totális tagadása, és egyben a szabad választás megcsúfolása. A taktikázás csak szavazógéppé fanatizálja Gulyás Marxi és Lukácsi Katalin felajzott híveit. Esélytelen kicsik görcsölnek lécci-lécci-lécci a hatalomért, és nem számít már semmi, se a programok, se a jövőnk. Semmi, csak az, hogy a nyuszikának meg lett mondva, a szarvas helyett a második helyezett rókára vagy farkasra kell voksolni, taktikusan.

Az sem fair ebben a játékban, hogy a hosszútávfutás aktuális 3. helyezettje lepasszolja a zsebében lévő doppingszert a második helyezettnek, hogy az majd a célszalagnál elsőként fusson be.

Jelenleg a taktikai szavazás ugyanis csak azt jelenti, hogy az egyébként esélytelenekből akarnak esélyest csinálni – akkor is, ha ezen jelöltek esélytelensége nem véletlen, és az esélytelenek lehet, hogy világnézetileg egyáltalán nem férnek össze, ahogyan a szavazóik sem. Nem véletlenül álltak eddig kisebb tömbökben az esélytelenek mögött, mint ahányan a fideszes jelölt mögött eddig felsorakoztak.

A taktikai szavazás ilyen jellegű propagálása egy taktikai erőszak, és már nem a választásról – mint demokratikus döntéshozatalról –, hanem egyfajta erőszakoskodásról szól: mennyé' szavazni, mindegy, hogy kire, csak taktikusan. Azért ha lehet, csak tartsuk fenn magunknak a jogot a szabad választásra, ha már a demokratikus választás ethosza egy fontos érték.

Szavazni utoljára ugyanis az MSZMP és a Népfront jelöltjeire kellett. Nagy taktikusan.

Szerencsére most is van más választás.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

amerika, london, párizs

Beindultak az érzékenyítő órák Franciaországban, melyeken azt vetették össze, melyik a nagyobb tragédia, hogy a keresztény vallás ikonikus épülete majdnem megsemmisül, vagy hogy illegális bevándorlók a tengerbe fulladnak.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a húsvéthétfő legfontosabb hírei!

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

amerika, london, párizs

Az amerikai baloldal meghatározó arcai, a volt elnök és a volt külügyminiszter inkább csak azt írták, hogy "Húsvét-hívők" az áldozatok.

Székelyföld felszámolásával kampányol egy román az EP-választásokon

Bízzunk benne, hogy a románok már túljutottak azon, hogy ezzel sok szavazatot lehessen gyűjteni...

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A nyúl, aki megint mellényúl

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint az európai parlamenti választások és annak kampányidőszakának legforróbb kérdése nem a bevándorlás, a terrorizmus és az iszlamizáció megfékezése, hanem az álhírek terjedésének megakadályozása lesz.

A 24.hu húsvétkor kezdett bele a kereszténygyalázásba

A szélsőségesen bevándorláspárti 24.hu a kereszténység legnagyobb ünnepén, húsvétkor érezte szükségét annak, hogy elkezdje gyalázni a világ legüldözöttebb vallásának követőit.

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

amerika, london, párizs

Habár a liberális mainstream média folyamatosan arról cikkezett, hogy mélyen húzódó társadalmi konfliktus osztják meg Srí Lankát, és ez állhat a húsvétvasárnap elkövetett terrortámadások hátterében, bebizonyosodott, hogy egy szélsőséges iszlamista csoport felelős a robbantásokért. A merényletben több mint 290 ember vesztette életét és legalább 500-an megsebesültek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére