Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Taktikai fogócska: a demokrácia és a szabad választás halála

Hazugságkorrektor

2018. március 30. 20:28

Hónapok óta koordinál és taktikuskodik a nem hivatalos ellenzék, vagyis az ellenzéki média és a kifogyhatatlan Soros-pénzből kistafírungolt provokátor aktivistasereg. Közös Ország Marxija, Lukácsi Katalin, Pápay György és a Lajos-média baráti köre arról akar meggyőzni bennünket, tök mindegy kire, csak szavazzunk. Jól látod, ezek nem választásra biztatnak, hanem szavazásra. Tiszta 1979, akkor kellett utoljára az MSZMP vagy a Népfront jelöltjeire szavazni.

Gyuri bácsi pénze végtelen, legfőbb tevékenysége jelenleg a magyar választások háttérből való hekkelése, és ebben szoros szövetségesre talált a Lajos-médiában, illetve a balliberális, politikacsináló online médiában. Na meg az RTL-ben, amely nagyon ellenzéki, ha a reklámadó réme sújtja, és nagyon barátságos és bulváros, ha a magyar kormány hagyja, hogy degeszre keressék magukat a német tulajdonosok.

Szóval Gyuri bá adott pénzt a kis aktivistáinak, hogy trollkodjanak, ha már a szervezetlen és alapvető politikai képességekkel nem rendelkező hazai ellenzék erre képtelen. Közös Ország Marxija pedig megmérte a körzeteket –mikroadományokból, naná – így összejött a szar-szappan-szalámi koalíció (Copyright: Deutsch), ahol egy nótát fúj az Auschwitzban győzelmi jelet mutogató jobbikos a munkásőrségért nosztalgiázó dékással, valamint a napelemőrült, zöld elempés a lámpavasakkal álmodó szocialistával.

A nóta meg úgy szól, tök mindegy kire, csak taktikusan, mindenki szavazzon a legesélyesebb ellenzéki jelöltre – aki amúgy egyébként esélytelen. Hiszen ha lenne bármennyi esélye, akkor ott loholna a fideszes jelölt sarkában, de a legtöbb választókörzetben az első – tehát esélyes fideszes – és a második helyezett – tehát az egyébként esélytelen ellenzéki – jelölt között bő 15-25% különbség van.

Ez a taktikai mizéria a demokrácia és a pártrendszer megcsúfolása is: tulajdonképpen az aktivistasereg úgy akarja meghekkelni a választást, hogy egyszerű, befogott orrú taktikai szavazássá alacsonyítja le.

Rá akarják venni a nyuszikát – ezek mi lennénk, a választópolgárok –, hogy az erdő tanácsába szavazzuk be a rókát vagy a farkast, mert az amúgy első helyen álló szarvasnak pusztulnia kell. Vagyis a taktikázás üzenete az, ki az esélyes(íthető) – jelenleg második helyezett – a vezető fideszessel szemben. Csakhogy ettől még a képlet nem változik, a legerősebb jelölt általában a fideszes, és nem is véletlenül az.

Taktikázás helyett talán jobbnak kellene nála lenni, nem?

Az egész taktikai összefogósdi a politika halála, a demokrácia, a szabad választás megcsúfolása.

A taktikai szavazás erőltetése politikamentes politika – mindegy hogyan, csak egyezzen ki a Munkásőr folyóirat archívuma felett párás szemmel nosztalgiázó kisnyugdíjas a karlengető, borsodi bakancsos bomberdzsekissel és a visszahúzódó tarisznyás elempéssel, aki zölddel kel és hál.

A taktikázás a politikai verseny, a versengő alternatívák jogosságának totális tagadása, és egyben a szabad választás megcsúfolása. A taktikázás csak szavazógéppé fanatizálja Gulyás Marxi és Lukácsi Katalin felajzott híveit. Esélytelen kicsik görcsölnek lécci-lécci-lécci a hatalomért, és nem számít már semmi, se a programok, se a jövőnk. Semmi, csak az, hogy a nyuszikának meg lett mondva, a szarvas helyett a második helyezett rókára vagy farkasra kell voksolni, taktikusan.

Az sem fair ebben a játékban, hogy a hosszútávfutás aktuális 3. helyezettje lepasszolja a zsebében lévő doppingszert a második helyezettnek, hogy az majd a célszalagnál elsőként fusson be.

Jelenleg a taktikai szavazás ugyanis csak azt jelenti, hogy az egyébként esélytelenekből akarnak esélyest csinálni – akkor is, ha ezen jelöltek esélytelensége nem véletlen, és az esélytelenek lehet, hogy világnézetileg egyáltalán nem férnek össze, ahogyan a szavazóik sem. Nem véletlenül álltak eddig kisebb tömbökben az esélytelenek mögött, mint ahányan a fideszes jelölt mögött eddig felsorakoztak.

A taktikai szavazás ilyen jellegű propagálása egy taktikai erőszak, és már nem a választásról – mint demokratikus döntéshozatalról –, hanem egyfajta erőszakoskodásról szól: mennyé' szavazni, mindegy, hogy kire, csak taktikusan. Azért ha lehet, csak tartsuk fenn magunknak a jogot a szabad választásra, ha már a demokratikus választás ethosza egy fontos érték.

Szavazni utoljára ugyanis az MSZMP és a Népfront jelöltjeire kellett. Nagy taktikusan.

Szerencsére most is van más választás.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Vizsgálat indult Macron pártja ellen

Vizsgálatot indított a párizsi ügyészség annak érdekében, hogy kiderüljön, honnan kapott Emmanuel Macron francia államfő pártja 144 ezer eurós összegben adományokat a tavalyi évben.

A férfinak inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinak inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére