Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Tajani szerint a határok lezárása nem megoldás

2017. június 21. 20:18

BRÜSSZEL, 20:18

Indokoltnak mondta Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke szerdán, hogy az Európai Bizottság a múlt héten három ország – Magyarország, Csehország és Lengyelország – ellen kvótaügyben kötelezettségszegési eljárást indított.

Antonio Tajani

Fotó: AFP

Az EP elnöke ennek kapcsán azon véleményének adott hangot, hogy szerinte ez

remélhetőleg megoldást jelent a szolidaritás elmaradásának problémájára.”

Az uniós parlament brüsszeli migrációs konferenciáján felszólaló Tajani szerint „végzetes károkat okozhat”, ha a tagországok nem szolidárisak a migráció „frontvonalában” fekvő Görögországgal és Olaszországgal.

Az EP-elnök kijelentette, hogy a szolidaritás nemcsak azt jelenti, hogy elfogadunk valamit, hanem azt is, hogy adományozunk. A megállapodásokat be kell tartani, ezért az Európai Parlament támogatja az Európai Bizottság törekvéseit a szabályok betartatására. A nemzetközi védelem megadásának kritériumait egységesíteni kell az Európai Unió minden országában, ugyanis a szolidaritás az együttélés alapja is – tette hozzá.

Az EP olasz elnöke a külső uniós határok ellenőrzésének problémájáról elmondta, a határokat jobban kell védeni, de ennek nem szabad a határok lezárását jelentenie. Úgy vélekedett, egyes országok azt hiszik, megoldást jelent, ha lezárják a határokat, amely azonban csak tovább rontja a humanitárius helyzetet.

Tajani elmondta, hogy a külső határvédelem érdekében az Európai Parlament közös határőrség felállítását tartja helyesnek.

Az EP-elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy meg kell erősíteni az együttműködést az afrikai partnerországokkal. Támogatni kell a migrációval küzdő afrikai országok politikai stabilitását, gazdasági növekedését, el kell érni, hogy a fiatalok perspektívát találjanak hazájukban.

Hangsúlyozta azt is, hogy sürgősen fel kell lépni a kialakult helyzet ellen, mivel a körülmények egyre súlyosbodnak szinte valamennyi konfliktusokkal sújtott régióban. Meg kell gátolni az emberkereskedelmet, fel kell számolni a nők és gyermekek kiszolgáltatottságát és a terrorszervezetek bizonyos területek feletti ellenőrzését. Urrá kell lenni a klímaváltozás okozta szegénység és reménytelenség okozta elvándorláson – emelte ki Tajani.

Juncker elégedetlen a migránskvóta teljesítésével

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a konferencián kijelentette, hogy a szolidaritás nem egyirányú, mindenkinek ki kell vennie belőle a részét, ezért az Európai Bizottság mindent megtesz és később is meg fog tenni az ezzel összefüggő megállapodások betartása érdekében.

Hangsúlyozta, hogy elégedetlen a menekültek uniós tagországok közti áthelyezését célzó, 2015 őszén létrejött megállapodás teljesítésével. Leszögezte, hogy amennyiben a szolidaritás nem szívből jön, vagy valamely tagország nem veszi ki a részét belőle, akkor is megoldást kell találni a megállapodások betartására, a közös szolidaritásban való részvételre.

Értékelni kell Görögország és Olaszország a migrációs nyomás jelentette problémák megoldására tett erőfeszítéseit, egyetlen rászoruló országot sem szabad magára hagyni – húzta alá Juncker.

Hozzátette, mivel a migrációval foglalkozó jelenlegi rendelkezések hiányosak, olyan új menedékjogi rendszert kell kidolgozni, amely rögzíti a tagállamok felelősségét, harmonizálja a védelmi intézkedéseket, megállítja a menekültek tagállamok közötti másodlagos mozgását, gátolja az emberkereskedelmet, és egységesíti a menedékkérelmek elbírálásának rendszerét.

Reményét fejezet ki, hogy minden tagállam a gyakorlatban is betartja a megállapodásban foglaltakat. „A feladat annyi, hogy be kell tartani az ígéreteket” – mondta a bizottság elnöke.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

szabad vasárnap

Az amerikai katolikus egyház egyelőre ellenáll az új trendnek.

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

kétharmad

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

Emberi beavatkozás nélkül lett rasszista és szexista a mesterséges intelligencia

Emberi beavatkozás nélkül lett rasszista és szexista a mesterséges intelligencia

century-on

A mesterséges intelligenciával való kísérletezés közben a kutatók azt találták, hogy robotok ugyanolyan előítéletesek lehetnek, mint az emberek.

"Bukik az Orbán": visszatér Demszky

"Bukik az Orbán": visszatér Demszky

kinyílott a pitypang

Demszky Gábor a 24.hu-nak adott veretes interjújában brékingel egyet, és bejelenti, hogy tervezi a politikába való visszatérését. Tudja. Meri. Teszi.

Kegyetlen erdőtűz pusztít Toszkánában

Mintegy ötszáz lakosnak kellett eddig elhagynia otthonát az olaszországi Pisa térségében hétfő este óta tomboló erdőtűz miatt. Az oltás nehezen halad, főleg az erős szél miatt.

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

piszkostizenkettő

Álljunk hozzá empatikusan. Kurva szar lehet ukrán nacionalistának lenni. A hozzánk közel eső végeken kétségeid vannak, hogy nem vagy-e inkább lengyel, a nyelved pedig nem orosz-e. És ha mélyre ásol, nem enyhülnek a kétségek.

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

amerika, london, párizs

Kétszer annyi illegális bevándorló élhet az Egyesült Államokban, mint azt korábban hitték.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére