Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Tajani szerint a határok lezárása nem megoldás

2017. június 21. 20:18

BRÜSSZEL, 20:18

Indokoltnak mondta Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke szerdán, hogy az Európai Bizottság a múlt héten három ország – Magyarország, Csehország és Lengyelország – ellen kvótaügyben kötelezettségszegési eljárást indított.

Antonio Tajani

Fotó: AFP

Az EP elnöke ennek kapcsán azon véleményének adott hangot, hogy szerinte ez

remélhetőleg megoldást jelent a szolidaritás elmaradásának problémájára.”

Az uniós parlament brüsszeli migrációs konferenciáján felszólaló Tajani szerint „végzetes károkat okozhat”, ha a tagországok nem szolidárisak a migráció „frontvonalában” fekvő Görögországgal és Olaszországgal.

Az EP-elnök kijelentette, hogy a szolidaritás nemcsak azt jelenti, hogy elfogadunk valamit, hanem azt is, hogy adományozunk. A megállapodásokat be kell tartani, ezért az Európai Parlament támogatja az Európai Bizottság törekvéseit a szabályok betartatására. A nemzetközi védelem megadásának kritériumait egységesíteni kell az Európai Unió minden országában, ugyanis a szolidaritás az együttélés alapja is – tette hozzá.

Az EP olasz elnöke a külső uniós határok ellenőrzésének problémájáról elmondta, a határokat jobban kell védeni, de ennek nem szabad a határok lezárását jelentenie. Úgy vélekedett, egyes országok azt hiszik, megoldást jelent, ha lezárják a határokat, amely azonban csak tovább rontja a humanitárius helyzetet.

Tajani elmondta, hogy a külső határvédelem érdekében az Európai Parlament közös határőrség felállítását tartja helyesnek.

Az EP-elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy meg kell erősíteni az együttműködést az afrikai partnerországokkal. Támogatni kell a migrációval küzdő afrikai országok politikai stabilitását, gazdasági növekedését, el kell érni, hogy a fiatalok perspektívát találjanak hazájukban.

Hangsúlyozta azt is, hogy sürgősen fel kell lépni a kialakult helyzet ellen, mivel a körülmények egyre súlyosbodnak szinte valamennyi konfliktusokkal sújtott régióban. Meg kell gátolni az emberkereskedelmet, fel kell számolni a nők és gyermekek kiszolgáltatottságát és a terrorszervezetek bizonyos területek feletti ellenőrzését. Urrá kell lenni a klímaváltozás okozta szegénység és reménytelenség okozta elvándorláson – emelte ki Tajani.

Juncker elégedetlen a migránskvóta teljesítésével

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a konferencián kijelentette, hogy a szolidaritás nem egyirányú, mindenkinek ki kell vennie belőle a részét, ezért az Európai Bizottság mindent megtesz és később is meg fog tenni az ezzel összefüggő megállapodások betartása érdekében.

Hangsúlyozta, hogy elégedetlen a menekültek uniós tagországok közti áthelyezését célzó, 2015 őszén létrejött megállapodás teljesítésével. Leszögezte, hogy amennyiben a szolidaritás nem szívből jön, vagy valamely tagország nem veszi ki a részét belőle, akkor is megoldást kell találni a megállapodások betartására, a közös szolidaritásban való részvételre.

Értékelni kell Görögország és Olaszország a migrációs nyomás jelentette problémák megoldására tett erőfeszítéseit, egyetlen rászoruló országot sem szabad magára hagyni – húzta alá Juncker.

Hozzátette, mivel a migrációval foglalkozó jelenlegi rendelkezések hiányosak, olyan új menedékjogi rendszert kell kidolgozni, amely rögzíti a tagállamok felelősségét, harmonizálja a védelmi intézkedéseket, megállítja a menekültek tagállamok közötti másodlagos mozgását, gátolja az emberkereskedelmet, és egységesíti a menedékkérelmek elbírálásának rendszerét.

Reményét fejezet ki, hogy minden tagállam a gyakorlatban is betartja a megállapodásban foglaltakat. „A feladat annyi, hogy be kell tartani az ígéreteket” – mondta a bizottság elnöke.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Strache harcot hirdetett az iszlamista antiszemitizmus ellen

Strache harcot hirdetett az iszlamista antiszemitizmus ellen

amerika, london, párizs

A politikai iszlámmal és az ahhoz köthető antiszemitizmussal is leszámolna az osztrák alkancellár.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Megfenyegetted a Facebookot? Tudnak róla és talán már rajta is vagy a listájukon

Megfenyegetted a Facebookot? Tudnak róla és talán már rajta is vagy a listájukon

century-on

A Facebook követi és listázza azokat a felhasználókat, akiket "kockázatosnak" ítél, különös tekintettel azokra, akik a cég valamely dolgozóját, vezetőjét fenyegették meg.

Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon

Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon

amerika, london, párizs

Rendkívüli állapotot hirdet ki Donald Trump amerikai elnök annak érdekében, hogy a kongresszus megkerülésével előteremthesse a mexikói határra ígért fal megépítéséhez szükséges pénzösszeget.

Így sivalkodtak a bevándorláspártiak a magyar gyermekekről szóló akcióterv miatt

Így sivalkodtak a bevándorláspártiak a magyar gyermekekről szóló akcióterv miatt

kétharmad

Szülesztő program, fércmű, szemétség, asszonyhitel - ilyen szavakkal illették az ellenzékiek a kormány által meghirdetett hétpontos családvédelmi akciótervet.

A bevándorlókat választaná az osztrák baloldal az emberek biztonsága helyett

A bevándorlókat választaná az osztrák baloldal az emberek biztonsága helyett

amerika, london, párizs

Herbert Kickl belügyminiszter biztonságpolitikai okokból módosítaná az osztrák alkotmányt, ám ehhez az ellenzéki képviselők szavazataira is szüksége lenne. A szocialisták és a liberálisok azonban egyelőre nem támogatják a szigorításokat.

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

kétharmad

Karácsony Gergelynek a zsidók listázását mentegető kijelentése után most nem az a kérdés, hogy bocsánatot kért vagy sem, hanem az a kérdés, hogy megvan-e az az erkölcsi alap, hogy együtt induljanak egy választáson vagy nincs - mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija az Echo TV G. Fodor Gábor által vezetett "A nyolcas" című műsorában.

Nem fogadná vissza a brit kormány a dzsihadista feleségnek állt bevándorlót

A 19 éves Shamima Begum csatlakozott az Iszlám Államhoz, de most, hogy a terrorszervezet szétesőben van, már visszatérne Nagy-Britanniába. A szigetország erről hallani sem akar.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére