Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Tajani szerint a határok lezárása nem megoldás

2017. június 21. 20:18

BRÜSSZEL, 20:18

Indokoltnak mondta Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke szerdán, hogy az Európai Bizottság a múlt héten három ország – Magyarország, Csehország és Lengyelország – ellen kvótaügyben kötelezettségszegési eljárást indított.

Antonio Tajani

Fotó: AFP

Az EP elnöke ennek kapcsán azon véleményének adott hangot, hogy szerinte ez

remélhetőleg megoldást jelent a szolidaritás elmaradásának problémájára.”

Az uniós parlament brüsszeli migrációs konferenciáján felszólaló Tajani szerint „végzetes károkat okozhat”, ha a tagországok nem szolidárisak a migráció „frontvonalában” fekvő Görögországgal és Olaszországgal.

Az EP-elnök kijelentette, hogy a szolidaritás nemcsak azt jelenti, hogy elfogadunk valamit, hanem azt is, hogy adományozunk. A megállapodásokat be kell tartani, ezért az Európai Parlament támogatja az Európai Bizottság törekvéseit a szabályok betartatására. A nemzetközi védelem megadásának kritériumait egységesíteni kell az Európai Unió minden országában, ugyanis a szolidaritás az együttélés alapja is – tette hozzá.

Az EP olasz elnöke a külső uniós határok ellenőrzésének problémájáról elmondta, a határokat jobban kell védeni, de ennek nem szabad a határok lezárását jelentenie. Úgy vélekedett, egyes országok azt hiszik, megoldást jelent, ha lezárják a határokat, amely azonban csak tovább rontja a humanitárius helyzetet.

Tajani elmondta, hogy a külső határvédelem érdekében az Európai Parlament közös határőrség felállítását tartja helyesnek.

Az EP-elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy meg kell erősíteni az együttműködést az afrikai partnerországokkal. Támogatni kell a migrációval küzdő afrikai országok politikai stabilitását, gazdasági növekedését, el kell érni, hogy a fiatalok perspektívát találjanak hazájukban.

Hangsúlyozta azt is, hogy sürgősen fel kell lépni a kialakult helyzet ellen, mivel a körülmények egyre súlyosbodnak szinte valamennyi konfliktusokkal sújtott régióban. Meg kell gátolni az emberkereskedelmet, fel kell számolni a nők és gyermekek kiszolgáltatottságát és a terrorszervezetek bizonyos területek feletti ellenőrzését. Urrá kell lenni a klímaváltozás okozta szegénység és reménytelenség okozta elvándorláson – emelte ki Tajani.

Juncker elégedetlen a migránskvóta teljesítésével

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a konferencián kijelentette, hogy a szolidaritás nem egyirányú, mindenkinek ki kell vennie belőle a részét, ezért az Európai Bizottság mindent megtesz és később is meg fog tenni az ezzel összefüggő megállapodások betartása érdekében.

Hangsúlyozta, hogy elégedetlen a menekültek uniós tagországok közti áthelyezését célzó, 2015 őszén létrejött megállapodás teljesítésével. Leszögezte, hogy amennyiben a szolidaritás nem szívből jön, vagy valamely tagország nem veszi ki a részét belőle, akkor is megoldást kell találni a megállapodások betartására, a közös szolidaritásban való részvételre.

Értékelni kell Görögország és Olaszország a migrációs nyomás jelentette problémák megoldására tett erőfeszítéseit, egyetlen rászoruló országot sem szabad magára hagyni – húzta alá Juncker.

Hozzátette, mivel a migrációval foglalkozó jelenlegi rendelkezések hiányosak, olyan új menedékjogi rendszert kell kidolgozni, amely rögzíti a tagállamok felelősségét, harmonizálja a védelmi intézkedéseket, megállítja a menekültek tagállamok közötti másodlagos mozgását, gátolja az emberkereskedelmet, és egységesíti a menedékkérelmek elbírálásának rendszerét.

Reményét fejezet ki, hogy minden tagállam a gyakorlatban is betartja a megállapodásban foglaltakat. „A feladat annyi, hogy be kell tartani az ígéreteket” – mondta a bizottság elnöke.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére