Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Szurkoljunk együtt a Testről és lélekről sikeréért | Oscar-gála

2018. március 5. 02:13

Élő közvetítés a 90. Oscar-gála eseményeiről. Szurkoljunk együtt Enyedi Ildikó zseniális filmjének, ami újabb Oscar-díjat nyerhet Magyarországnak. Tartsatok velünk!
FONTOS: 
  • A legjobb film A víz érintése lett, a legjobb férfi főszereplő díját Gary Oldman kapta, a legjobb női főszereplő Frances McDormand lett.
  • Sajnos nem a Testről és lélekről kapta a legjobb idegen nyelvű film díját, a kategóriát a chilei Una Mujer Fantástica nyerte.
  • A 90. Oscar-díjátadón szurkolhatunk újra magyar filmért.
  • Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje három év alatt a harmadik magyar film lehetett volna zsinórban, ami Oscar-díjat nyer. Idén végül nem jött össze, sebaj, majd jövőre!
  • A közvetítés magyar idő szerint hajnali 2-től reggel 6-ig tart majd várhatóan.
EZ TÖRTÉNIK:

05:48 - Köszönöm a figyelmet, ideje visszatérni egy sokkal fontosabb közvetítésre, hiszen az olaszok még mindig számolják a szavazatokat. Tartsatok velünk!


05:45 - Elérkeztünk az  utolsó kategóriához, a legjobb film díját kapja:

A víz érintése

05:34 - A legjobb női főszereplőnek járó díjat kapja:

Frances McDormand - Három óriásplakát Ebbing határában

05:24 - A legjobb férfi főszereplő díját kapja:

Gary Oldman - A legsötétebb óra

05:14 - A legjobb rendezés díját kapja:

Guillermo del Toro - A víz érintése

05:02 - A legjobb eredeti dal

Coco - Remember me

04:59 - A legjobb eredeti filmzene díját kapja:

Alexandre Desplat - A víz érintése

04:48 - A legjobb operatőr díját kapja:

Roger Deakins - Szárnyas Fejvadász 2049

04:36 - A legjobb eredeti forgatókönyv díját kapja:

Jordan Peele - Tűnj el!

Maradjon köztünk, de ez egy vicces B kategóriás thriller. Lehet rajta röhögni, de kicsit túltolták a fehér rasszistakártya felmutogatását.

04:32 - A legjobb adaptált forgatókönyv díját kapja:

James Ivory - Szólíts a neveden

04:15 - A legjobb élőszereplős rövidfilm díját kapja:

The Silent child

04:12 - A legjobb rövid dokumentumfilm díját kapja:

Heaven is a Traffic Jam on the 405

04:01 - A legjobb vizuális effektekért járó díjat kapja:

A magyar vonatkozású Szárnyas Fejvadász 2049

04:00 - A legjobb filmvágás díját kapja:

Lee Smith és a Dunkirk

03:40 - A legjobb animációs film díját kapja:

Coco

03:38 - A legjobb animációs rövidfilm díját kapja:

Kobe Bryant - Dear Basketball

03:29 - A legjobb női mellékszereplő díját kapja:

Allison Janney - Én, Tonya

03:24 - Sajnos nem a magyar film nyert

Az Arany Medve mellé sajnos nem fért oda az Oscar-díj. A kategóriát a chilei Una Mujer Fantástica, azaz Egy fantasztikus nő nyerte.

03:23 - A legjobb idegen nyelvű film díját kapja:

Felkonf...

03:19 - Jön a várva várt kategóriánk!!!!

Szorítsunk!

03:10 - A legjobb látványtervezésért és díszletért járó díjat kapja:

A víz érintése

03:03 - Negyedóra múlva jön a várva várt kategória

15 perc és Enyedi Ildikó filmjéért izgulhatunk.

03:00 - A legjobb hangkeverésért járó díjat kapja:

Gregg Landaker, Gary Rizzo, és Mark Weingarten - Dunkirk

02:58 - A legjobb hangvágás díját kapja:

Richard King - Dunkirk

02:41 - A legjobb dokumentumfilmért járó díjat kapja:

Bryan Fogel rendező és Dan Cogan producer Icarus című dokumentumfilmjükért. A film az orosz doppingbotrányokat dolgozza fel.

02:37 - A Berlinben Európa legjobb színésznőjének választott Borbély Alexandra is ott van a gálán

A Testről és lélekről főszereplője igencsak jól mutat ebben az estélyiben.

02:32 - A legjobb jelmez:

Mark Bridges - Fantomszál

02:30 - A legjobb sminkért járó díjat a Legsötétebb óra kapta

Kazuhiro Tsuji, David Malinowski, és Lucy Sibbick munkája érdemelte ki a legjobb smink díját.

02:26 - Egy kis totó

A mi tippjeink. Szerintük a legfontosabb kategóriákat ők fogják nyerni:

  • Legjobb film: Három óriásplakát Ebbing határában
  • Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis Fantomszál vagy Gary Oldman A Legsötétebb óra
  • Legjobb női főszereplő: Margot Robbie - Én, Tonya
  • Legjobb rendezés: Guillermo del Toro - A víz érintése
  • Legjobb idegen nyelvű film: - Testről és Lélekről

02:18 - És a kategória nyertese:

Sam Rockwell - Három óriásplakát Ebbing határában

02:15 - A legjobb férfi mellékszereplő jön

Mi Willem Defoe-nak szurkolunk, aki a Floridai álomban remekelt.

02:12 - Üdvözlöm a virrasztókat! A 90. Oscar-gálán egy magyar filmért izgulhatunk. Előszóként egy kis történelem:

90. alkalommal adják át az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) kitüntetéseit, közismert nevükön az Oscar-díjakat a Los Angeles-i Dolby Színházban. A legjobb idegen nyelvű film kategóriában versenyben van Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása is.

A filmvilág legrangosabb kitüntetését 1927-ben alapították.
Fotó: AFP

Az első akadémiai díjakat (hivatalos nevén Academy Award of Merit) 1929. május 16-án a hollywoodi Roosevelt Szálloda zártkörű bankettjén 12 kategóriában adták át, Charlie Chaplin életműdíjat kapott. A mintegy 270 vendég 36 asztalnál foglalt helyet, a ceremónia alig negyedórát vett igénybe.

A díjjal járó szobrocskára 1931-ben ragadt rá az 1939-től hivatalosan használt Oscar elnevezés, mert az Margaret Herricket, az akadémia első könyvtárosát – állítólag – Oscar nevű nagybátyjára emlékeztette. A 33,2 cm magas, 3,8 kilós trófea filmtekercsen álló, teste előtt kardot tartó lovagot ábrázol, a talapzat tekercsének öt küllője az Akadémia öt ágát – színészek, rendezők, forgatókönyvírók, producerek és technikusok – jelképezi. A díjazottak nevét – a korai lapzárta miatt – sokáig előre megkapták az újságok, ám amikor 1940-ben a bankettre érkező vendégek az egyik lapban már olvashatták az eredményt, áttértek a lepecsételt és csak a helyszínen felnyitott borítékokra. Az 1932. évi gálát közvetítette először a rádió, az 1953. évit a televízió, ekkor a vezető riporter a későbbi elnök, Ronald Reagan volt. Színesben 1966-tól sugározzák az eseményt, ma már több mint kétszáz országban és az interneten is nézhető.

A legjobb idegen nyelvű film díját először 1956-ban a Federico Fellini rendezte Országúton nyerte el. A kategória szobrára a győztes ország mellett ma már a rendező nevét is rávésik. A díjat 1982-ben Szabó István Mephisto, 2016-ban Nemes Jeles László Saul fia című alkotása nyerte el.

1968 óta kötelező a díjazottak és a díjátadók számára az alkalomhoz illő, elegáns viselet. A gála legtovább, 263 percen át 2002-ben, legrövidebb ideig, száz percig 1959-ben tartott. Akkor a következő tévéműsor kezdetéig húsz perc maradt még, ezalatt a házigazda Jerry Lewis próbálta szórakoztatni a nézőket, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A leghosszabb, hatperces köszönő beszédet 1942-ben Greer Garson színésznő mondta el, a hálálkodások hosszát ezután 45 másodpercben maximalizálták. A legrövidebb az 1962-ben kitüntetett Patty Duke nevéhez fűződik, ő mindössze annyit mondott: "Köszönöm".

Ma 24 kategóriában osztanak Oscar-díjat, a legfiatalabb az egész estés animációs filmeké, amelyben elsőként 2002-ben a Shrek nyert. A filmipar fejlődését előrelendítő tíz tudományos és technológiai eredményért február 10-én 34 személyt és egy szervezetet díjaztak, az 1981-ben alapított Gordon E. Sawyer-díjat a brit Jonathan Erland kapta. A humanitárius tevékenységet az 1956-ban alapított Jean Hersholt Humanitárius Díjjal, a kiemelkedő filmes alkotók pályafutását tiszteletbeli Oscar-díjjal ismerik el. Utóbbiakat már novemberben átvette Donald Sutherland színész, Agnes Varda francia filmrendező, Charles Burnett forgatókönyvíró-rendező és Owen Roizman operatőr. Nem "igazi" Oscar, nem is minden évben ítélik oda az 1937-ben alapított Irving G. Thalberg-emlékdíjat, amelyet "vigaszdíjként" azok kapnak meg, akik rászolgáltak volna, mégsem nyertek igazi Oscart, mint Alfred Hitchcock vagy Ingmar Bergman.

A legjobb férfi főszereplő kategóriában 1963-ban győzött először fekete színész, Sidney Poitier. 2001-ben lett először Denzel Washington és Halle Berry révén a legjobb férfi és női színész is afroamerikai. A legjobb film kategóriában 2014-ben diadalmaskodott először fekete rendező, a brit Steve McQueen alkotása (12 év rabszolgaság), ugyanekkor lett először latin-amerikai a legjobb rendező, a mexikói Alfonso Cuarón (Gravitáció). Idén Jordan Peele (Tűnj el!) első afroamerikaiként diadalmaskodhat a rendezők között.

Női rendezőt csak egyszer díjaztak Kathryn Bigelow személyében (A bombák földjén, 2009). Az idén Greta Gerwig személyében (Lady Bird) ismét izgulhat női rendező. A jelölésig még hárman jutottak el: a olasz Lina Wertmüller (Seven beauties, 1976), az új-zélandi Jane Campion (Zongoralecke, 1993) és Sofia Coppola (Elveszett jelentés, 2003). Első női producerként Julia Philips vehetett át Oscar-díjat (A nagy balhé, 1973). Az első női operatőrt is idén jelölték Rachel Morrison személyében (Mudbound).

A mexikói Alejandro G. Inárritu 2015-ben a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje), 2016-ban A visszatérő című filmjével lett a legjobb rendező, a kategóriában korábban csak John Ford (1940 - Érik a gyümölcs, 1941 - Hová lettél, drága völgyünk?) és Joseph L. Mankiewicz (1949 - Egy levél három asszonynak, 1950 - Mindent Éváról) nyert két egymást követő évben. Mankiewicz máig az egyetlen, aki két egymást követő évben rendezőként és forgatókönyvíróként is nyert.

A legjobb film kategóriában 2009 óta tíz alkotás is jelölhető, most kilenc került fel a listára. Az Oscar-díjak története során a legtöbb, 14 jelölést a Mindent Éváról (1950), a Titanic (1997) és tavaly a Kaliforniai álom kapta. Az idén 13 kategóriában jelölték A víz érintése című, Guillermo del Toro rendezte alkotást. Eddig három film - Ez történt egy éjszaka (1934), Száll a kakukk fészkére (1975), A bárányok hallgatnak (1991) - győzött mind az öt fő kategóriában (legjobb film, férfi és női főszereplő, rendezés, forgatókönyv).

A leghosszabb, Oscar-díjra jelölt film Ezra Edelman csaknem nyolcórás O.J.: Egy amerikai hős című dokumentumfilmje, amely tavaly nyert.

A ma élők között a legtöbb Oscar-jelöléssel John Williams zeneszerző büszkélkedhet, aki idén 51. alkalommal izgulhat (Star Wars: Az utolsó Jedik).

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

Elérte az Egyesült Államok határát a migránsok előőrse

Elérte az Egyesült Államok határát kedden a Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse, mintegy 350 ember.

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

amerika, london, párizs

Heti rendszerességgel tartanak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetéseket a második világháború holland áldozatainak emléket állító szobornál.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

kétharmad

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

amerika, london, párizs

Edouard Philippe francia miniszterelnök részvételével nemzeti megemlékezésen hajtottak fejet kedden a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján Párizsban és a fővároshoz közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál.

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök "finoman" emlékeztette Emmanuel Macront a második világháború alakulására.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére