Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
szabad vasárnap
 
 
 
 

Szurkoljunk együtt a Testről és lélekről sikeréért | Oscar-gála

2018. március 5. 02:13

Élő közvetítés a 90. Oscar-gála eseményeiről. Szurkoljunk együtt Enyedi Ildikó zseniális filmjének, ami újabb Oscar-díjat nyerhet Magyarországnak. Tartsatok velünk!
FONTOS: 
  • A legjobb film A víz érintése lett, a legjobb férfi főszereplő díját Gary Oldman kapta, a legjobb női főszereplő Frances McDormand lett.
  • Sajnos nem a Testről és lélekről kapta a legjobb idegen nyelvű film díját, a kategóriát a chilei Una Mujer Fantástica nyerte.
  • A 90. Oscar-díjátadón szurkolhatunk újra magyar filmért.
  • Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje három év alatt a harmadik magyar film lehetett volna zsinórban, ami Oscar-díjat nyer. Idén végül nem jött össze, sebaj, majd jövőre!
  • A közvetítés magyar idő szerint hajnali 2-től reggel 6-ig tart majd várhatóan.
EZ TÖRTÉNIK:

05:48 - Köszönöm a figyelmet, ideje visszatérni egy sokkal fontosabb közvetítésre, hiszen az olaszok még mindig számolják a szavazatokat. Tartsatok velünk!


05:45 - Elérkeztünk az  utolsó kategóriához, a legjobb film díját kapja:

A víz érintése

05:34 - A legjobb női főszereplőnek járó díjat kapja:

Frances McDormand - Három óriásplakát Ebbing határában

05:24 - A legjobb férfi főszereplő díját kapja:

Gary Oldman - A legsötétebb óra

05:14 - A legjobb rendezés díját kapja:

Guillermo del Toro - A víz érintése

05:02 - A legjobb eredeti dal

Coco - Remember me

04:59 - A legjobb eredeti filmzene díját kapja:

Alexandre Desplat - A víz érintése

04:48 - A legjobb operatőr díját kapja:

Roger Deakins - Szárnyas Fejvadász 2049

04:36 - A legjobb eredeti forgatókönyv díját kapja:

Jordan Peele - Tűnj el!

Maradjon köztünk, de ez egy vicces B kategóriás thriller. Lehet rajta röhögni, de kicsit túltolták a fehér rasszistakártya felmutogatását.

04:32 - A legjobb adaptált forgatókönyv díját kapja:

James Ivory - Szólíts a neveden

04:15 - A legjobb élőszereplős rövidfilm díját kapja:

The Silent child

04:12 - A legjobb rövid dokumentumfilm díját kapja:

Heaven is a Traffic Jam on the 405

04:01 - A legjobb vizuális effektekért járó díjat kapja:

A magyar vonatkozású Szárnyas Fejvadász 2049

04:00 - A legjobb filmvágás díját kapja:

Lee Smith és a Dunkirk

03:40 - A legjobb animációs film díját kapja:

Coco

03:38 - A legjobb animációs rövidfilm díját kapja:

Kobe Bryant - Dear Basketball

03:29 - A legjobb női mellékszereplő díját kapja:

Allison Janney - Én, Tonya

03:24 - Sajnos nem a magyar film nyert

Az Arany Medve mellé sajnos nem fért oda az Oscar-díj. A kategóriát a chilei Una Mujer Fantástica, azaz Egy fantasztikus nő nyerte.

03:23 - A legjobb idegen nyelvű film díját kapja:

Felkonf...

03:19 - Jön a várva várt kategóriánk!!!!

Szorítsunk!

03:10 - A legjobb látványtervezésért és díszletért járó díjat kapja:

A víz érintése

03:03 - Negyedóra múlva jön a várva várt kategória

15 perc és Enyedi Ildikó filmjéért izgulhatunk.

03:00 - A legjobb hangkeverésért járó díjat kapja:

Gregg Landaker, Gary Rizzo, és Mark Weingarten - Dunkirk

02:58 - A legjobb hangvágás díját kapja:

Richard King - Dunkirk

02:41 - A legjobb dokumentumfilmért járó díjat kapja:

Bryan Fogel rendező és Dan Cogan producer Icarus című dokumentumfilmjükért. A film az orosz doppingbotrányokat dolgozza fel.

02:37 - A Berlinben Európa legjobb színésznőjének választott Borbély Alexandra is ott van a gálán

A Testről és lélekről főszereplője igencsak jól mutat ebben az estélyiben.

02:32 - A legjobb jelmez:

Mark Bridges - Fantomszál

02:30 - A legjobb sminkért járó díjat a Legsötétebb óra kapta

Kazuhiro Tsuji, David Malinowski, és Lucy Sibbick munkája érdemelte ki a legjobb smink díját.

02:26 - Egy kis totó

A mi tippjeink. Szerintük a legfontosabb kategóriákat ők fogják nyerni:

  • Legjobb film: Három óriásplakát Ebbing határában
  • Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis Fantomszál vagy Gary Oldman A Legsötétebb óra
  • Legjobb női főszereplő: Margot Robbie - Én, Tonya
  • Legjobb rendezés: Guillermo del Toro - A víz érintése
  • Legjobb idegen nyelvű film: - Testről és Lélekről

02:18 - És a kategória nyertese:

Sam Rockwell - Három óriásplakát Ebbing határában

02:15 - A legjobb férfi mellékszereplő jön

Mi Willem Defoe-nak szurkolunk, aki a Floridai álomban remekelt.

02:12 - Üdvözlöm a virrasztókat! A 90. Oscar-gálán egy magyar filmért izgulhatunk. Előszóként egy kis történelem:

90. alkalommal adják át az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) kitüntetéseit, közismert nevükön az Oscar-díjakat a Los Angeles-i Dolby Színházban. A legjobb idegen nyelvű film kategóriában versenyben van Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása is.

A filmvilág legrangosabb kitüntetését 1927-ben alapították.
Fotó: AFP

Az első akadémiai díjakat (hivatalos nevén Academy Award of Merit) 1929. május 16-án a hollywoodi Roosevelt Szálloda zártkörű bankettjén 12 kategóriában adták át, Charlie Chaplin életműdíjat kapott. A mintegy 270 vendég 36 asztalnál foglalt helyet, a ceremónia alig negyedórát vett igénybe.

A díjjal járó szobrocskára 1931-ben ragadt rá az 1939-től hivatalosan használt Oscar elnevezés, mert az Margaret Herricket, az akadémia első könyvtárosát – állítólag – Oscar nevű nagybátyjára emlékeztette. A 33,2 cm magas, 3,8 kilós trófea filmtekercsen álló, teste előtt kardot tartó lovagot ábrázol, a talapzat tekercsének öt küllője az Akadémia öt ágát – színészek, rendezők, forgatókönyvírók, producerek és technikusok – jelképezi. A díjazottak nevét – a korai lapzárta miatt – sokáig előre megkapták az újságok, ám amikor 1940-ben a bankettre érkező vendégek az egyik lapban már olvashatták az eredményt, áttértek a lepecsételt és csak a helyszínen felnyitott borítékokra. Az 1932. évi gálát közvetítette először a rádió, az 1953. évit a televízió, ekkor a vezető riporter a későbbi elnök, Ronald Reagan volt. Színesben 1966-tól sugározzák az eseményt, ma már több mint kétszáz országban és az interneten is nézhető.

A legjobb idegen nyelvű film díját először 1956-ban a Federico Fellini rendezte Országúton nyerte el. A kategória szobrára a győztes ország mellett ma már a rendező nevét is rávésik. A díjat 1982-ben Szabó István Mephisto, 2016-ban Nemes Jeles László Saul fia című alkotása nyerte el.

1968 óta kötelező a díjazottak és a díjátadók számára az alkalomhoz illő, elegáns viselet. A gála legtovább, 263 percen át 2002-ben, legrövidebb ideig, száz percig 1959-ben tartott. Akkor a következő tévéműsor kezdetéig húsz perc maradt még, ezalatt a házigazda Jerry Lewis próbálta szórakoztatni a nézőket, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A leghosszabb, hatperces köszönő beszédet 1942-ben Greer Garson színésznő mondta el, a hálálkodások hosszát ezután 45 másodpercben maximalizálták. A legrövidebb az 1962-ben kitüntetett Patty Duke nevéhez fűződik, ő mindössze annyit mondott: "Köszönöm".

Ma 24 kategóriában osztanak Oscar-díjat, a legfiatalabb az egész estés animációs filmeké, amelyben elsőként 2002-ben a Shrek nyert. A filmipar fejlődését előrelendítő tíz tudományos és technológiai eredményért február 10-én 34 személyt és egy szervezetet díjaztak, az 1981-ben alapított Gordon E. Sawyer-díjat a brit Jonathan Erland kapta. A humanitárius tevékenységet az 1956-ban alapított Jean Hersholt Humanitárius Díjjal, a kiemelkedő filmes alkotók pályafutását tiszteletbeli Oscar-díjjal ismerik el. Utóbbiakat már novemberben átvette Donald Sutherland színész, Agnes Varda francia filmrendező, Charles Burnett forgatókönyvíró-rendező és Owen Roizman operatőr. Nem "igazi" Oscar, nem is minden évben ítélik oda az 1937-ben alapított Irving G. Thalberg-emlékdíjat, amelyet "vigaszdíjként" azok kapnak meg, akik rászolgáltak volna, mégsem nyertek igazi Oscart, mint Alfred Hitchcock vagy Ingmar Bergman.

A legjobb férfi főszereplő kategóriában 1963-ban győzött először fekete színész, Sidney Poitier. 2001-ben lett először Denzel Washington és Halle Berry révén a legjobb férfi és női színész is afroamerikai. A legjobb film kategóriában 2014-ben diadalmaskodott először fekete rendező, a brit Steve McQueen alkotása (12 év rabszolgaság), ugyanekkor lett először latin-amerikai a legjobb rendező, a mexikói Alfonso Cuarón (Gravitáció). Idén Jordan Peele (Tűnj el!) első afroamerikaiként diadalmaskodhat a rendezők között.

Női rendezőt csak egyszer díjaztak Kathryn Bigelow személyében (A bombák földjén, 2009). Az idén Greta Gerwig személyében (Lady Bird) ismét izgulhat női rendező. A jelölésig még hárman jutottak el: a olasz Lina Wertmüller (Seven beauties, 1976), az új-zélandi Jane Campion (Zongoralecke, 1993) és Sofia Coppola (Elveszett jelentés, 2003). Első női producerként Julia Philips vehetett át Oscar-díjat (A nagy balhé, 1973). Az első női operatőrt is idén jelölték Rachel Morrison személyében (Mudbound).

A mexikói Alejandro G. Inárritu 2015-ben a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje), 2016-ban A visszatérő című filmjével lett a legjobb rendező, a kategóriában korábban csak John Ford (1940 - Érik a gyümölcs, 1941 - Hová lettél, drága völgyünk?) és Joseph L. Mankiewicz (1949 - Egy levél három asszonynak, 1950 - Mindent Éváról) nyert két egymást követő évben. Mankiewicz máig az egyetlen, aki két egymást követő évben rendezőként és forgatókönyvíróként is nyert.

A legjobb film kategóriában 2009 óta tíz alkotás is jelölhető, most kilenc került fel a listára. Az Oscar-díjak története során a legtöbb, 14 jelölést a Mindent Éváról (1950), a Titanic (1997) és tavaly a Kaliforniai álom kapta. Az idén 13 kategóriában jelölték A víz érintése című, Guillermo del Toro rendezte alkotást. Eddig három film - Ez történt egy éjszaka (1934), Száll a kakukk fészkére (1975), A bárányok hallgatnak (1991) - győzött mind az öt fő kategóriában (legjobb film, férfi és női főszereplő, rendezés, forgatókönyv).

A leghosszabb, Oscar-díjra jelölt film Ezra Edelman csaknem nyolcórás O.J.: Egy amerikai hős című dokumentumfilmje, amely tavaly nyert.

A ma élők között a legtöbb Oscar-jelöléssel John Williams zeneszerző büszkélkedhet, aki idén 51. alkalommal izgulhat (Star Wars: Az utolsó Jedik).

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

kétharmad

Mint kiderült, a Momentum Mozgalom állami támogatása felfüggesztésre került, mivel nem tudtak elszámolni a kampánycélra felhasznált közpénzekkel. Az eset kapcsán nagyító alá vettük a párt honlapján található, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) megküldött részletes kimutatásokat. Még laikus szemmel is elég nagy káoszt találtunk.

Francia sajtó: öngyilkossági hullám söpör végig az országon

A sárgamellényes tüntetők főként a városban élő franciák problémáival hozakodtak elő. A vidéki Franciaország azonban szintén nincs jó helyzetben. A France24 hírportál riportjából kiderül, hogy átlagosan kétnaponta öngyilkos lesz egy francia gazdálkodó. A híroldal "öngyilkossági járványról" ír.

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

amerika, london, párizs

Alexandre Benallát letartóztatták, mert luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel repült a közép-afrikai Csád Köztársaságba karácsony környékén.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

piszkostizenkettő

A terrorizmus miatt jogerősen elítélt Ahmed H. hamarosan szabadul, de neki és az őt Magyarországon támogató migránssimogató erőknek ez nem elég. Ahmed H. jó hírnevének megsértésére hivatkozva még pénzt követelnek a magyar államtól, miközben mindenáron hőst akarnak csinálni a terrorcselekményért elítélt zavargóból.

Szijjártó Péter: a migrációs nyomás veszélye továbbra is jelen van, sőt, egyre súlyosabb

Szijjártó Péter: a migrációs nyomás veszélye továbbra is jelen van, sőt, egyre súlyosabb

kétharmad

Továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében a külgazgadási és külügyminiszter szerint.

Beindult az ellenzéki riadólánc egy mosolygós fejtől

Példátlan pánik uralkodott el a függetlenobjektív Index szerkesztőségében, miután egy mosolygós fejjel fémjelzett sajtóközleményt kaptak a Századvégtől.

Háromszor több pénzt fognak kapni Soros szervezetei Brüsszeltől

Háromszor több pénzt fognak kapni Soros szervezetei Brüsszeltől

amerika, london, párizs

A tervezettnek mintegy háromszorosára emelné a Soros-szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament.

A székelés joga

A székelés joga

piszkostizenkettő

Az elmúlt napokban végre eljutottunk odáig, hogy a legszentebb közüggyel foglalkozzon az ország közvéleménye: hol székelhet egy Országgyűlési Képviselő?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére