Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
szabadlábon
 
 
 
 

Szorul a hurok a Teréz körúti robbantó nyaka körül

2017. február 11. 18:28

Fontos bizonyítékok szólnak a feltételezett Teréz körúti robbantó ellen. Elkészültek a végleges genetikai és tűzszerész szakértői vélemények, és a Magyar Idők úgy tudja, hogy ezek is P. László bűnösségét igazolják.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Látványosan felgyorsulhat a Teréz körúti robbantás nyomozása a jövő héten. A Központi Nyomozó Főügyészség ugyanis két olyan igazságügyi szakvéleményt is a gyanúsított elé tár, amelyek az alapos gyanút még inkább megerősítik. Érthető, hogy P. László egyre feszültebb, egyre nehezebben viseli a bezártságot. A Magyar Idők információi szerint, az üggyel kapcsolatban egy végleges DNS-, valamint egy szintén végleges tűzszerész szakértői vélemény készült el, és ezt tárják várhatóan a hét közepén a gyanúsított és védője elé.

Brunner Tamás megerősítette, hogy két igazságügyi szakvéleményt kapnak majd meg.  Az ügyvéd azt is elmondta, hogy a decemberben indítványozott bizonyítási indítványukról még nem döntött a Központi Nyomozó Főügyészség. (Korábban megírtuk: a védelem antropológus szakértő bevonását javasolta a vizsgálatba, a szakember a gyanúsított és az elkövetőről készült videofelvételen szereplő férfi testalkatát, koponyaformáját és mozgását hasonlítaná össze. A védelem álláspontja szerint a videofelvételeken nem P. László szerepel.)

Nagy Andrea ügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy a védelem korábbi bizonyítási indítványáról még nem született döntés. A gyanúsított továbbra sem működik együtt a nyomozó ügyészekkel, nem tett vallomást az üggyel kapcsolatban.

Az alapos gyanú szerint P. László szeptember 24-én késő este a Teréz körút és a Király utca sarkánál, a járdán robbantást követett el házilag készített, hatásában szögekkel megnövelt pokolgéppel, amelynek következtében két rendőr súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az eddigi információk szerint az alapos gyanút tárgyi bizonyítékok támasztják alá, így például genetikai azonosságot mutattak ki a pokolgép szállításhoz használt hátizsák maradványairól, illetve a pokolgép indítószerkezetének maradványairól nyert DNS-hordozó anyag és P. László DNS-e között. A jövő héten a védelem valószínűleg az erről készült végleges genetikai szakértői véleménnyel szembesülhet. A tűzszerész szak­értői vélemény pedig arról szólhat, hogy a robbantáshoz használt robbanó­anyag mennyiben azonos a P. László présházában talált robbanóanyaggal. P. László előzetes letartóztatását többek között a bűnismétlés veszélyével indokolta a nyomozási bíró; a gyanúsított elfogásáról szóló sajtótájékoztatón el is hangzott, a vélt elkövető ismétlésre készülhetett.

A merénylet során megsérült két rendőr rehabilitációja folytatódik, a tiszthelyettes nő és férfi társa nem kívánja elhagyni a testületet, vissza akarnak térni a szolgálatba – mondta az InfoRádióban Papp Károly országos rendőrfőkapitány. Közben a Best című hetilap arról írt, hogy a két megsérült rendőr közel került egymáshoz lelkileg és több van már köztük, mint barátság.

OLVASTAD MÁR?

szabadlábon
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

közeleg a tél

Nincs egyetértés az uniós tagországok között a migránsok elosztását illetően, mivel a nyugatiak úgy akarnak megszabadulni az oktalanul beengedett migránsoktól, hogy szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országunkba, mint például Magyarország - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az európai uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve, magyar újságíróknak nyilatkozva.

Terroristákat fogtak Brüsszelben

Négy embert őrizetbe vettek a belga hatóságok a két nappal ezelőtti brüsszeli merényletkísérlettel kapcsolatban.

A nap karikatúrája a 888-on

A nap karikatúrája a 888-on

8)8)8

Holnap előjönnek Lajos emberei

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

közeleg a tél

A Bloomberg közlése szerint megszületett az amerikai fellebbviteli bírósági ítélete, amely szerint a magyar állam a továbbiakban nem szerepelhet alperesként a Herzog-örökség ügyében. Az amerikai jogértelmezés szerint erre az ügyre nem vonatkozik a joghatósági mentesség az USA bíróságain, így a Herzog-örökösök ezután közvetlenül a gyűjteményt őrző magyarországi múzeumok ellen indíthatnak peres eljárásokat.

Nem tökölnek többet a hollandok a migránsokkal

Októbertől fel kell esküdniük a holland értékekre azoknak a migránsoknak, akik integrációs kurzusokon vesznek részt, illetve állampolgárságot kérelmeznek.

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

amerika, london, párizs

2016-ban mindössze egyetlenegy jobboldali terrortámadás történt. Baloldalon: huszonhét. Nahát-nahát, a baloldaliak mégsem annyira békés polgári elégedetlenkedők, mint ahogy állítják magukról?

Pert nyert egy magyar a román csendőrök ellen

Egy kicsit jobb lehet ma minden erdélyi magyarnak a hír hallatán, van még remény!

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

közeleg a tél

Akár már a szülést követően 24 órával elbocsáthatják a kórházból az anyát az újszülött babával egy friss rendeletmódosítás tervezete szerint - tudta meg a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére