Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
szabadlábon
 
 
 
 

Szorul a hurok a Teréz körúti robbantó nyaka körül

2017. február 11. 18:28

Fontos bizonyítékok szólnak a feltételezett Teréz körúti robbantó ellen. Elkészültek a végleges genetikai és tűzszerész szakértői vélemények, és a Magyar Idők úgy tudja, hogy ezek is P. László bűnösségét igazolják.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Látványosan felgyorsulhat a Teréz körúti robbantás nyomozása a jövő héten. A Központi Nyomozó Főügyészség ugyanis két olyan igazságügyi szakvéleményt is a gyanúsított elé tár, amelyek az alapos gyanút még inkább megerősítik. Érthető, hogy P. László egyre feszültebb, egyre nehezebben viseli a bezártságot. A Magyar Idők információi szerint, az üggyel kapcsolatban egy végleges DNS-, valamint egy szintén végleges tűzszerész szakértői vélemény készült el, és ezt tárják várhatóan a hét közepén a gyanúsított és védője elé.

Brunner Tamás megerősítette, hogy két igazságügyi szakvéleményt kapnak majd meg.  Az ügyvéd azt is elmondta, hogy a decemberben indítványozott bizonyítási indítványukról még nem döntött a Központi Nyomozó Főügyészség. (Korábban megírtuk: a védelem antropológus szakértő bevonását javasolta a vizsgálatba, a szakember a gyanúsított és az elkövetőről készült videofelvételen szereplő férfi testalkatát, koponyaformáját és mozgását hasonlítaná össze. A védelem álláspontja szerint a videofelvételeken nem P. László szerepel.)

Nagy Andrea ügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy a védelem korábbi bizonyítási indítványáról még nem született döntés. A gyanúsított továbbra sem működik együtt a nyomozó ügyészekkel, nem tett vallomást az üggyel kapcsolatban.

Az alapos gyanú szerint P. László szeptember 24-én késő este a Teréz körút és a Király utca sarkánál, a járdán robbantást követett el házilag készített, hatásában szögekkel megnövelt pokolgéppel, amelynek következtében két rendőr súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az eddigi információk szerint az alapos gyanút tárgyi bizonyítékok támasztják alá, így például genetikai azonosságot mutattak ki a pokolgép szállításhoz használt hátizsák maradványairól, illetve a pokolgép indítószerkezetének maradványairól nyert DNS-hordozó anyag és P. László DNS-e között. A jövő héten a védelem valószínűleg az erről készült végleges genetikai szakértői véleménnyel szembesülhet. A tűzszerész szak­értői vélemény pedig arról szólhat, hogy a robbantáshoz használt robbanó­anyag mennyiben azonos a P. László présházában talált robbanóanyaggal. P. László előzetes letartóztatását többek között a bűnismétlés veszélyével indokolta a nyomozási bíró; a gyanúsított elfogásáról szóló sajtótájékoztatón el is hangzott, a vélt elkövető ismétlésre készülhetett.

A merénylet során megsérült két rendőr rehabilitációja folytatódik, a tiszthelyettes nő és férfi társa nem kívánja elhagyni a testületet, vissza akarnak térni a szolgálatba – mondta az InfoRádióban Papp Károly országos rendőrfőkapitány. Közben a Best című hetilap arról írt, hogy a két megsérült rendőr közel került egymáshoz lelkileg és több van már köztük, mint barátság.

OLVASTAD MÁR?

szabadlábon
 
 
 
 
Az EB alelnöke Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdítja a tagállamokat

Az EB alelnöke Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdítja a tagállamokat

amerika, london, párizs

Frans Timmermans nem adja alább egy jó kis jogállami sivalkodásnál. A holland szociáldemokrata politikus meg is mutatta, hogyan kell ezt csinálni egy jó kis német lapinterjúban.

Pornót nézetett a 10 éves áldozatával a migráns, majd megerőszakolta

Pornót nézetett a 10 éves áldozatával a migráns, majd megerőszakolta

amerika, london, párizs

Az erőszakoló migráns most azért könyörög, hogy a svéd kormány ne toloncolja vissza Irakba.

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylőt

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylőt

amerika, london, párizs

Az idő haladtával egyre többet tudni a londoni merénylőről. Abu Izzadeen jamaicai származású brit iszlamista hitszónokot 2015. novemberében Lőkösházán is elfogták.

Az ISIS radikális hitszónoka volt a londoni terrorista

A brit Channel 4 úgy tudja, hogy a szerdai merénylő a terrorszervezet brit toborzója és radikális térítője, Abu Izzadeen volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Terror Londonban; A francia muszlim fiatalok elfogadják a terrorizmust; Brüsszelben tárgyalják a vérlázító Benes-dekrétumok ügyét. A nap legfontosabb hírei, szerintünk.

Szijjártó adna egy pofont a terrorizmusnak

A külgazdasági és külügyminiszter a szerdán Washingtonban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencián felajánlotta a magyar katonai részvétel növelését és meghosszabbítását Irakban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére