Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
szabadlábon
 
 
 
 

Szorul a hurok a Teréz körúti robbantó nyaka körül

2017. február 11. 18:28

Fontos bizonyítékok szólnak a feltételezett Teréz körúti robbantó ellen. Elkészültek a végleges genetikai és tűzszerész szakértői vélemények, és a Magyar Idők úgy tudja, hogy ezek is P. László bűnösségét igazolják.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Látványosan felgyorsulhat a Teréz körúti robbantás nyomozása a jövő héten. A Központi Nyomozó Főügyészség ugyanis két olyan igazságügyi szakvéleményt is a gyanúsított elé tár, amelyek az alapos gyanút még inkább megerősítik. Érthető, hogy P. László egyre feszültebb, egyre nehezebben viseli a bezártságot. A Magyar Idők információi szerint, az üggyel kapcsolatban egy végleges DNS-, valamint egy szintén végleges tűzszerész szakértői vélemény készült el, és ezt tárják várhatóan a hét közepén a gyanúsított és védője elé.

Brunner Tamás megerősítette, hogy két igazságügyi szakvéleményt kapnak majd meg.  Az ügyvéd azt is elmondta, hogy a decemberben indítványozott bizonyítási indítványukról még nem döntött a Központi Nyomozó Főügyészség. (Korábban megírtuk: a védelem antropológus szakértő bevonását javasolta a vizsgálatba, a szakember a gyanúsított és az elkövetőről készült videofelvételen szereplő férfi testalkatát, koponyaformáját és mozgását hasonlítaná össze. A védelem álláspontja szerint a videofelvételeken nem P. László szerepel.)

Nagy Andrea ügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy a védelem korábbi bizonyítási indítványáról még nem született döntés. A gyanúsított továbbra sem működik együtt a nyomozó ügyészekkel, nem tett vallomást az üggyel kapcsolatban.

Az alapos gyanú szerint P. László szeptember 24-én késő este a Teréz körút és a Király utca sarkánál, a járdán robbantást követett el házilag készített, hatásában szögekkel megnövelt pokolgéppel, amelynek következtében két rendőr súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az eddigi információk szerint az alapos gyanút tárgyi bizonyítékok támasztják alá, így például genetikai azonosságot mutattak ki a pokolgép szállításhoz használt hátizsák maradványairól, illetve a pokolgép indítószerkezetének maradványairól nyert DNS-hordozó anyag és P. László DNS-e között. A jövő héten a védelem valószínűleg az erről készült végleges genetikai szakértői véleménnyel szembesülhet. A tűzszerész szak­értői vélemény pedig arról szólhat, hogy a robbantáshoz használt robbanó­anyag mennyiben azonos a P. László présházában talált robbanóanyaggal. P. László előzetes letartóztatását többek között a bűnismétlés veszélyével indokolta a nyomozási bíró; a gyanúsított elfogásáról szóló sajtótájékoztatón el is hangzott, a vélt elkövető ismétlésre készülhetett.

A merénylet során megsérült két rendőr rehabilitációja folytatódik, a tiszthelyettes nő és férfi társa nem kívánja elhagyni a testületet, vissza akarnak térni a szolgálatba – mondta az InfoRádióban Papp Károly országos rendőrfőkapitány. Közben a Best című hetilap arról írt, hogy a két megsérült rendőr közel került egymáshoz lelkileg és több van már köztük, mint barátság.

OLVASTAD MÁR?

szabadlábon
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Egy hatalmas villanás szelte át az űr sötétjét

Két neutroncsillag ütközése során keletkezett gravitációs hullámokat figyeltek meg a LIGO-Virgo tudományos együttműködés kutatói. A legújabb felfedezéssel a gravitációs hullámok mellett már optikailag megfigyelhető jeleket is sikerült detektálni, ami a "többcsatornás csillagászat" megszületéséhez vezetett.

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

amerika, london, párizs

Növekedett a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában.

Így búcsúzott Bernd Storck

Így búcsúzott Bernd Storck

hajrá, magyarok!

A labdarúgó-válogatott volt edzője búcsúzóul elmondta, hogy a fejlődés már elindult a magyar labdarúgásban, és további alázatos munkával fenn is tartható.

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

amerika, london, párizs

Bár nagyon kicsi az esély arra, hogy engedélyezzék a teljes testet elfedő, a muszlim nők számára kötelezően hordandó ruhadarab betiltását, Québec mégis szigorítana.

Afrikában legyenek a hotspotok, ne Európában!

A Migrációkutató Intézet szerint afrikai hotspotok létrehozása jelentősen csökkentené a Földközi-tengernél tapasztalható migrációs nyomást, orvosolná a katasztrofális líbiai humanitárius helyzetet, és apasztaná az embercsempész és dzsihadista csoportok bevételeit.

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

amerika, london, párizs

Bruno Jost különleges nyomozó lezárta a berlini terrortámadással kapcsolatos vizsgálatát. Az eredményekből kiderült, hogy a rendőröknek lehetősége volt még időben elkapni Amrit.

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

amerika, london, párizs

Steve Bannon, Donald Trump elnök egykori tanácsadója és a Breitbart News ügyvezető elnöke arra figyelmeztetett, hogy hiba megbízni a Szilícium-völgy uraiban és a washingtoni elitben.

Szabadon bűnözhetsz két hétig Budapesten

Van egy felfestett buszsáv, amit büntetlenül lehet használni, csak épp senki sem tud róla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére