Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szomjan halhat Újdelhi a tüntetések miatt

2016. február 22. 14:21

ÚJDELHI, 14:21

Már a polgárháború határát súrolja az a helyzet, amivel a hatóságok szembesültek Újdelhiben. A jat közösség tüntetése az elmúlt napokban legalább egy tucat halálos áldozattal járt és a felkelés nyomán súlyos vízhiány fenyegeti a 13 millió lakosú várost.

Fotó: AFP
Újdelhiben kritikus méreteket kezd ölteni a vízhiány egy tüntetés miatt.

A tüntetők megrongáltak egy vízátemelő berendezést a Munak-csatornánál. A város ennek a nagy teljesítményű berendezésnek a segítségével látta el közműhálózatát. A helyreállítás azért nem lehetséges, mert a környéken jelenleg polgárháborús állapotok uralkodnak.

Hétfőtől nem nyitnak ki az iskolák és a hatóságok szerint vasárnapra teljesen elapadhat a vízellátás. Jelenleg is komoly korlátozások vannak érvényben a víz felhasználását illetően.

A zavargások azután robbantak ki, hogy az indiai Legfelsőbb Bíróság – mely az alkotmánybíróság funkcióit is ellátja – elkaszálta azt a javaslatot, ami alapján a kormány a jat közösség tagjait alacsonyabb kasztba sorolta volna. A hagyományosan a közepes, de módos kaszthoz tartozó jatok több állami munkahelyhez jutottak volna azzal, hogy alacsonyabb kasztba kerülnek. A kasztok helyét a társadalomban törvények rögzítik.

A vasárnapi zavargásokban kilenc ember vesztette életét, amikor a hadsereg tüzet nyitott a tömegre.

Több utat és vasútvonalat lezártak a tüntetők. A buszforgalom akadozik.

A kormány jelenleg a legfelsőbb bírósághoz fordult, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel másítsa meg a döntését. Ha a szituációt nem tudják kontroll alatt tartani a hatóságok, akkor a város szomjazni fog.

Az 1950-ben elfogadott indiai alkotmány célul tűzte ki, hogy csökkentse azokat a  hátrányokat, melyeket az állampolgárai elszenvedtek a kasztrendszer miatt. Az alkotmány szerint az alacsonyabb kasztból származók is jogosultak az állami támogatások igénybe vételére, jogosultak dolgozni a közigazgatásban, valamint járhatnak állami iskolákba, így megszűnik az évezredes diszkrimináció. 1989-ben tovább bővítették a kedvezmények körét az alacsony kasztúak számára. A döntés végül kasztok közötti harcot eredményezett, hiszen minden alacsonyabb kaszt számára nyújtott támogatás és munkahely, a középső és felső kasztok képviselőitől veszi el ugyanezeket a lehetőségeket.

(BBC)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére