Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szólásszabadság liberális módra

Megadja Gábor

2017. május 30. 14:58

Közhely, hogy a liberálisoknál addig tart a korlátlan szólásszabadság, amíg a szabad szólás az ő nótájuk fújását jelenti mindenki más részéről.

Legyünk őszinték: akármit is mondanak még itt a jobboldalon is a Momentum Origóba berontó akciójáról, ez a csapat nem tud ijesztő lenni. Sőt: külön komikus, hogy épp egy FeGyőr típusú figura kívánja meghonosítani Magyarországon az Ernst Röhm-i politizálást. Ennél a szadi árvák találhattak volna egy keményebb Expendables-csapatot.

Mégis annyiban érdekes a történet, hogy a libsik azonnal elkezdték az akció után pedzegetni – védelmükbe véve a momentumos fiúcskák akcióját –, hogy „azért a szólásszabadság mégsem azt jelenti, hogy bármit lehet mondani!”. Érzékeltetve ezzel, hogy helyes számon kérni az ún. „propagandamédia” munkatársait.

Newsflash, libsik: de, azt jelenti.

Nem így persze a sajtószabadság, ami számukra inkább arra vonatkozik, hogy az újságírók különleges kasztjába tartozók olyan dolgokat is megtehetnek maguknak, amiket a földi halandók soha, hiszen olyan sajátos, különleges felhatalmazásuk van, mint Rousseau despotájának. És különleges anyagból vannak gyúrva, mint Sztálin bolsevikjai.

Visszatérve a szabad szólásra, ez utóbbi tényleg azt jelenti, hogy bárki szabadon mondhat bármit, és persze jelenleg is vannak olyan jogi lehetőségek, melyekkel bárki élhet, ha sértve érzi magát, vagy úgy gondolja, alaptalanul vádolták meg valamivel. Ezért, aki valóban a szólásszabadság pártján van, az ezeket a lehetőségeket elégnek gondolja, és nem szeretné, ha különböző érzékenységi faktorok mentén kezdenének cenzúrába, ahogy a libsik fejlettnyugaton már néhány évtizede gyúrják ezt a projektet.

Persze amikor az elnyomó diktatúra 2010 után azt pedzegette, hogy talán a sajtónak is van valamiféle felelőssége, illetve kellene, hogy legyen, akkor azonnal elkezdtek sivalkodni, hogy a fideszes úthenger keresztülmegy a szólás- és sajtószabadságon. A médiatörvény vitája persze csak arról szólt, hogy ha valami „hatalmi ág”, akkor talán azt is ellenőrizni kellene. Ugyanis a sajtó önmagát nevezi roppant szerény módon „negyedik hatalmi ágnak”, és ha követjük az egyik kedvenc kabalaeszméjüket, a fékezős-ellensúlyozós metaforát, akkor az alapján ugye hatalmat csak hatalommal lehet ellenőrizni, és csak hatalom tud hatalommal szemben ellensúlyt képezni. (Hogy ez mennyire inkább értelmiségi konstrukció, semmint politikai realitás, az más kérdés.)

Tehát a libsi sajtómunkások saját kedvenc képük, illetve „hatalmi ágas” önképük alapján logikusan kellene valamiféle ellenőrzés, de sajnos a formális logika reakciós tudomány. A sajtó a negyedik hatalmi ág, ám ennek a hatalmi ágnak a hatalommal való ellenőrzése diktatúra.

A formális logika reakciós tudománya alapján persze arról van szó, hogy a sajtó hatalom ugyan, de szeret felelőtlen lenni, mert az a tuti.

Mint oly sokszor, ez alkalommal is igazuk lett, rettenetes diktatúra jött létre.

Később ennek a diktatúrának a médiahatósága marasztalta el például a diktatúra szekerét propagandistaként toló Bayer Zsoltot is, szóval a magyar reformok működnek.

A libsi sajtó persze durván hatalmi-politikai logikával közelít a média szerepének kérdéséhez: amíg ők uralják a pályát, nincs szükség a korlátozásukra. Aztán ha mások is megjelennek, akik mást képviselnek, elkezdenek a „tényeken túli politikáról” értekezni, ahogy a közösségi média tech-pápái is elkezdik cenzúrázni meg válogatni a híreket, hiszen nyilvánvaló, hogy a „tények” birtokában csak a liberálisok lehetnek. Nix perspektívák sokasága, sokszínűség mint olyan és a többi. Tények vannak meg a nem tények.

Amint nem az ő nótájukat fújják, vagy nem nekik gazsulálnak, azonnal bekussoltatnának mindenkit. Mert pont annyira rajongói ők a szabadságnak, mint muszlim radikálisok a vaddisznóknak.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egy ideig még biztosan marad a harag a Balkánon

Egy ideig még biztosan marad a harag a Balkánon

amerika, london, párizs

Koszovó és Szerbia nem hajlandó kibékülni egymással.

Marokkó 89 ezer migránst állított meg a tavalyi évben

Marokkó 89 ezer migránst állított meg a tavalyi évben

amerika, london, párizs

Ez a szám 37 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - közölte az észak-afrikai ország belügyminisztériuma.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Jó reggelt! Indítsd velünk a napod!

Bolsonaro megfogadta: helyreállítja a demokráciát a kommunista Venezuelában

Bolsonaro megfogadta: helyreállítja a demokráciát a kommunista Venezuelában

amerika, london, párizs

Jair Bolsonaro brazil elnök csütörtökön tette közzé, hogy minden tőle telhetőt megtesz a rend és demokrácia helyreállítása érdekében Venezuelában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

amerika, london, párizs

A nyugati civilizációt fenyegető legfőbb veszély az önfeladás: a kultúra, a hit, a hagyományok, a mítoszok és a szimbólumok eltűnése.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére