Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szólásszabadság liberális módra

Megadja Gábor

2017. május 30. 14:58

Közhely, hogy a liberálisoknál addig tart a korlátlan szólásszabadság, amíg a szabad szólás az ő nótájuk fújását jelenti mindenki más részéről.

Legyünk őszinték: akármit is mondanak még itt a jobboldalon is a Momentum Origóba berontó akciójáról, ez a csapat nem tud ijesztő lenni. Sőt: külön komikus, hogy épp egy FeGyőr típusú figura kívánja meghonosítani Magyarországon az Ernst Röhm-i politizálást. Ennél a szadi árvák találhattak volna egy keményebb Expendables-csapatot.

Mégis annyiban érdekes a történet, hogy a libsik azonnal elkezdték az akció után pedzegetni – védelmükbe véve a momentumos fiúcskák akcióját –, hogy „azért a szólásszabadság mégsem azt jelenti, hogy bármit lehet mondani!”. Érzékeltetve ezzel, hogy helyes számon kérni az ún. „propagandamédia” munkatársait.

Newsflash, libsik: de, azt jelenti.

Nem így persze a sajtószabadság, ami számukra inkább arra vonatkozik, hogy az újságírók különleges kasztjába tartozók olyan dolgokat is megtehetnek maguknak, amiket a földi halandók soha, hiszen olyan sajátos, különleges felhatalmazásuk van, mint Rousseau despotájának. És különleges anyagból vannak gyúrva, mint Sztálin bolsevikjai.

Visszatérve a szabad szólásra, ez utóbbi tényleg azt jelenti, hogy bárki szabadon mondhat bármit, és persze jelenleg is vannak olyan jogi lehetőségek, melyekkel bárki élhet, ha sértve érzi magát, vagy úgy gondolja, alaptalanul vádolták meg valamivel. Ezért, aki valóban a szólásszabadság pártján van, az ezeket a lehetőségeket elégnek gondolja, és nem szeretné, ha különböző érzékenységi faktorok mentén kezdenének cenzúrába, ahogy a libsik fejlettnyugaton már néhány évtizede gyúrják ezt a projektet.

Persze amikor az elnyomó diktatúra 2010 után azt pedzegette, hogy talán a sajtónak is van valamiféle felelőssége, illetve kellene, hogy legyen, akkor azonnal elkezdtek sivalkodni, hogy a fideszes úthenger keresztülmegy a szólás- és sajtószabadságon. A médiatörvény vitája persze csak arról szólt, hogy ha valami „hatalmi ág”, akkor talán azt is ellenőrizni kellene. Ugyanis a sajtó önmagát nevezi roppant szerény módon „negyedik hatalmi ágnak”, és ha követjük az egyik kedvenc kabalaeszméjüket, a fékezős-ellensúlyozós metaforát, akkor az alapján ugye hatalmat csak hatalommal lehet ellenőrizni, és csak hatalom tud hatalommal szemben ellensúlyt képezni. (Hogy ez mennyire inkább értelmiségi konstrukció, semmint politikai realitás, az más kérdés.)

Tehát a libsi sajtómunkások saját kedvenc képük, illetve „hatalmi ágas” önképük alapján logikusan kellene valamiféle ellenőrzés, de sajnos a formális logika reakciós tudomány. A sajtó a negyedik hatalmi ág, ám ennek a hatalmi ágnak a hatalommal való ellenőrzése diktatúra.

A formális logika reakciós tudománya alapján persze arról van szó, hogy a sajtó hatalom ugyan, de szeret felelőtlen lenni, mert az a tuti.

Mint oly sokszor, ez alkalommal is igazuk lett, rettenetes diktatúra jött létre.

Később ennek a diktatúrának a médiahatósága marasztalta el például a diktatúra szekerét propagandistaként toló Bayer Zsoltot is, szóval a magyar reformok működnek.

A libsi sajtó persze durván hatalmi-politikai logikával közelít a média szerepének kérdéséhez: amíg ők uralják a pályát, nincs szükség a korlátozásukra. Aztán ha mások is megjelennek, akik mást képviselnek, elkezdenek a „tényeken túli politikáról” értekezni, ahogy a közösségi média tech-pápái is elkezdik cenzúrázni meg válogatni a híreket, hiszen nyilvánvaló, hogy a „tények” birtokában csak a liberálisok lehetnek. Nix perspektívák sokasága, sokszínűség mint olyan és a többi. Tények vannak meg a nem tények.

Amint nem az ő nótájukat fújják, vagy nem nekik gazsulálnak, azonnal bekussoltatnának mindenkit. Mert pont annyira rajongói ők a szabadságnak, mint muszlim radikálisok a vaddisznóknak.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi politikai és kulturális baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

Három éve az egész ország ünnepelt

Ma is pályára lép majd a nemzeti tizenegy, de három évvel ezelőtt ezen a napon sokkal fontosabb mérkőzésre került sor.

A szégyen elkerüléséért játszik ma a magyar válogatott

Utolsó szakaszába érkezik a Nemzetek Ligájának csoportköre: minden szinten és csoportban eldől, hogy ki esik ki, és ki játszhat az adott divízió megnyeréséért.

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

amerika, london, párizs

Nem nyugszanak a migránspárti brüsszeliták, ismét az Európai Parlament (EP) elé citálják a migránsvízumok ügyét. Szerdán ugyanis nem lett meg az abszolút többség a "humanitárius célú vízumok" bevezetését kezdeményező határozatról szóló európai parlamenti szavazáson.

A holland liberálisoknak már Fekete Péter is rasszista

A bíróság egyelőre elutasította a karakter betiltását célzó javaslatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére