Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szocialistának vallja magát a Demokrata Párt latinó sztárja

2018. november 8. 07:00

Már Hillary Clinton utódjaként tartják számon a Demokrata Párt pincérnőből lett latinó politikusnőjét, Alexandria Ocasio-Cortezt, aki úgy jutott be a kongresszusba, hogy a kapitalizmus szocializmussal történő felváltásáról ábrándozott a kampánya kortesbeszédeiben.

Az Egyesült Államok történetében a legfiatalabb női kongresszusi képviselőként jutott be az amerikai törvényhozásba a november 6-ai amerikai választáson a Demokrata Párt latinó üdvöskéje, Alexandria Ocasio-Cortez.

A spanyol ajkú Ocasio-Cortez könnyedén nyerte a félidős választást a balliberálisnak számító New York-i 14-es kongresszusi választókerületben a republikánus Anthony Pappas ellen.

A saját öndefiníciója szerint "szocialista" meggyőződésű Alexandria Ocasio-Cortezt sokan már Bernie Sanders és Hillary Clinton kihívójaként esélyesnek tartják a Demokrata Párt 2020-as elnökjelölti posztjára is. 

A pincérnőből lett politikus, a 29 éves amerikai szocialista-demokrata, a "baloldal Sarah Palinja", a "progresszív baloldal" hirtelen felfedezett húzóembere egészen hajmeresztő kijelentéseket tett a választási kampányban. Érdekes elképzelései vannak a liberális kapitalizmus értékeit őrző Demokrata Párt frissen megválasztott kongresszusi képviselőjének. A spanyol anyanyelvű hölgy választási ígéretei között szerepelt a határőrizet eltörlése, a migránsok korlátozások nélküli beengedése, valamint a diákhitel-adósságok eltörlése. 

A globalista balliberális világnézet legfőbb nemzetközi őreként fellépő Demokrata Párt fiatal politikusnője többek között például azt mondta, hogy Trump elnöksége ideje alatt csak azért csökkent a munkanélküliség, mert mindenkinek kettő vagy három állása van azért, hogy meg tudjon élni. De Ocasio-Cortez arról is beszélt a kampányban, hogy a világban voltak már kapitalizmus nélküli korszakok, és biztos, hogy lesznek is. Sőt, amikor megszületett Amerika, akkor nem kapitalista nemzetként alakult meg – tette hozzá képviselő asszony.

A pincérnőből lett politikusnő a Demokrata Párt hivatalos álláspontjától elég távol álló nézetként emellett még a kampányban beszélt arról is, hogy szerinte Palesztinát nem megengedhető módon megszállás alatt tartja Izrael. 

De a szocialista meggyőződésű demokrata politikus azt is kifejezte a választási küzdelemben, hogy szerinte mostanra megszűnt, tehát már nem létezik az Egyesült Államokban a felső középosztály, így már csak egy nagyon vékony középosztály van és legfőképpen a munkásosztály adja a társadalom alapját. 

Volt, hogy arról kérdezték Ocasio-Cortezt, hogy az általa a választóknak beígért általános egészségügyi biztosítást vajon hogyan lennének képesek megfizetni az alacsony jövedelműek? A "szocialista" politikusnő nem értette a kérdést. Szerinte ugyanis az emberek majd egyszerűen befizetik a biztosítási díjat, ahogy bármi mást is befizetnek. (Azok is, akiknek nincs jövedelmük.)

A mindenre azonnali választ adó ballib képviselőnő szerencsére a globális klímaváltozás problémájának a jelentőségével is kellően tisztában van.

Amikor Ocasio-Cortez gazdasági terveit ismertette, akkor az éghajlatváltozás elleni küzdelmet olyan fontosságúnak nevezte, mint amilyen az USA-nak a náci Németország elleni II. világháborús fellépése volt. Cortez kisasszony szerint Amerikának a világháborús erőfeszítésekhez hasonló erőket kellene mozgósítania a klímaváltozás megakadályozása érdekében. 

A szocializmust meghirdető volt pincérnő nyilatkozatai alapján talán nem véletlen, hogy a republikánusok és az amerikai jobboldali sajtó szerint komolyan kell venni a veszélyét annak, hogy Cortez és a mögötte álló gátlástalan politikai erők valójában egyfajta osztályharcos és faji, illetve nemi alapú megkülönböztetésre épülő szocialista forradalomra készülnek arra az esetre, ha hatalomra kerülnének.

Tekintve, hogy Soros György is a Demokrata Párt kampányának legnagyobb finanszírozói közé tartozik: a szocializmusról álmodozó hölgy szavai vagy hiteltelen kampányfogásnak tekinthetőek, vagy pedig Soros György a saját ellenségeit finanszírozza. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére