Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szívország és a higany

Tisóczki Flóra politológus, az IKSZ alelnöke

2018. június 1. 09:45

Egyre többen emelik fel hangjukat a sorosista és nemzetek megdöntésére irányuló spekuláció ellen. A kérdés, hogy végre a fejükhöz kapnak-e az EU vezetői?

Páldeák Iván József ferences rendi szerzetes nemrégiben megjelent könyvében – a Szívország című munkájában – nyílt levelet intézett Soros Györgyhöz, melyet így kezd:

„Szerintem Ön földünk egyik leggazdagabb, legbefolyásosabb embere, esélyes a Világ Ura titulusra. Én egy 91 éves, szegénységi fogadalmat tett, vagyontalan ferences szerzetes vagyok, érdemes a Názáreti Jézus által meghirdetett „semminek látszó” címre, hiszen a rendben betöltött 68 évem alatt eddig még soha tisztségviselő vagy vikárius – azaz valamilyen tisztségviselőnek a helyettese – sem voltam soha.”

A szerzetes a levélben egy elvégzendő kísérletre tesz ajánlatot Sorosnak, hogy nézzék meg, mi történne akkor, ha Európa minden országa migránsokat fogadna be, kivéve egy országot. Alternatívája szerint ez az ország a V4-es országok egyike lehetne, vagy akár kizárólagosan például Magyarország.

A levél így zárul: „Három év után azután minden államban megvizsgálnák a lakosság arcát, hogy hol csinosabbak és jobban tápláltak az emberek. Továbbá, hogy a megtapasztalt állapotot polgárai hány százalékban találták üdvösnek, vagy épp ellenkezőleg, elviselhetetlennek.”

Ezekhez a gondolatokhoz nincs mit hozzátenni: egyre többen látják, hogy Európa a saját vesztébe rohan. Egyre többen emelik fel hangjukat a sorosista és nemzetek megdöntésére irányuló spekuláció ellen. A kérdés, hogy végre a fejükhöz kapnak-e az EU vezetői? A csiki-csuki játék veszélyes, a kvótarendszer egyértelműen elhibázott törekvés, ennek ellenére az európai politikusok nagy része továbbra is kiáll eddigi politikája mellett.

Soros György legújabb elképzelése szerint egy új, afrikai Marshall-terv révén a bevándorlást finanszírozni kell, a nemzetállamoknak félre kell tenniük a nemzeti érdekeiket, az unió fennmaradását kell előtérbe helyezniük. Nem kívánok kérdéseket feltenni ez ügyben. A helyzet küzdelmes és siralmas.

Látható, hogy harc és küzdelem zajlik, nemcsak itthon, hanem a határainkon kívül is, miközben az illegális migráció és a terrorizmus Damoklész kardjaként lebeg Európa feje felett. Sajnos a magyar ellenzék is csatlakozik az őrület fokozásához. Azon kívül, hogy lassan úgy párolognak el, mint a higany – amelyet, ha nem zárnak el egy fémdobozba, olyan, mintha nem is lett volna –, mit tesznek? Higanyként viselkednek. Akár az ellenzékre vagy a migrációra is használhatnánk a higanyt mint jelzőt. A higany ugyanúgy mérgező, mint az a magatartás, amit az ellenzék produkál, mind maguk, mind a választóik, mind a nemzet számára. Ha a higany "elszabadul" és "szétszóródik", nem lehet vele mit kezdeni. A higany a szívet is megmérgezheti és talán ez az oka annak, hogy az ellenzékiek külföldre „járnak haza”, hogy elárulják a saját országukat.

Kétségtelen, hogy a szív és a jellem műveltségét nem a hazai ellenzéktől vagy az Európai Unió néhány politikusától lehet megtanulni. A szív ugyanis Szívországé. Azé az országé, amelynek polgárai felelősnek érzik magukat a hazájukért, a nemzetükért és a jövő generációiért. Azoké, akik szeretik nemzetüket, fontos számukra keresztény kultúrájuk, hazájuk, családjuk, nemzeti értékeik és szabadságuk. Szívország tudja, hogy egy nemzetet nem lehet kiárusítani. Tudja, hogy felemelkedni csak együtt lehet, Higanyország pedig rombol tovább.

A kérdés, hogy mikor látják be: minden egyes ásónyommal a saját jövőjük és talán az európai kultúra sírját ássák meg. Az elmúlt évek és napok során ennek számos bizonyítékát láthattuk itthon és a nemzetközi "hadszíntéren" egyaránt.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

Venezuelai magyarok menekültek Magyarországra

Felháborodásának adott hangot a venezuelai magyarok "lemigránsozása" miatt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön.

Tarlós: az NB I-ből a megyei első osztályba zuhant vissza az ellenzék

Tarlós: az NB I-ből a megyei első osztályba zuhant vissza az ellenzék

kétharmad

A budapesti főpolgármester a köztévének volt a vendége.

Itt vannak a falusi csok részletei

Gulyás Gergely bejelentette: döntés született a falusi csokról, amivel a kormányzat a vidék megtartóerejét is igyekszik növelni.

Puzsér: "Karácsony Gergely minden szava hazugság"

Puzsér: "Karácsony Gergely minden szava hazugság"

kinyílott a pitypang

Úgy tűnik, hogy a fővárosi gyepmester is ráfordult a kampányra.

Jakab Péter: a Jobbik pokollá fogja tenni a cigányok életét

Jakab Péter: a Jobbik pokollá fogja tenni a cigányok életét

kétharmad

Újabb botrányos felvétel került elő a Jobbik háza tájáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére