Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
century-on
 
 
 
 

Szíriában teszteli az orosz hadsereg a "Terminátort"

2017. július 7. 20:58

A BMPT-2 "Terminátor" páncélozott légelhárító harcjármű tesztelésébe kezdett az orosz hadsereg Szíriában. A BMPT-2 nincs még rendszeresítve az orosz hadseregben és összesen egy tucat példányt gyártottak eddig belőle. A szíriai háború mind az amerikai, mind az orosz hadsereg számára a legújabb fegyverek bemutatásának és tesztelésének a helyszínéül szolgál az utóbbi években.

Az orosz katonai fejlesztőmérnökök számára különösen érdekes a BMPT- alapú mobil légvédelmi komplexum szíriai tesztelése.

Ennek az az oka, hogy az ilyen fegyverrendszereket a világ kisebb proxy háborúinak a nem reguláris erői előszeretettel alkalmazzák multifunkcionális, kvázi könnyű tüzérségként.

A Szíriai háborúban mindegyik oldalon nagy számban alkalmaznak olyan Toyota pickupokat, amelyeknek a platóira egy-egy légvédelmi gépágyút helyeznek el.

Az orosz hadsereg BMPT-2  kísérlete alapjában annak a tesztelésére szolgál, hogy a szír kormányerőknek átadott páncélozott jármű mennyire válik be harci körülmények között.

Az eredményektől függően akár egy új fegyvertípus, vagy kategória fejlesztése is elindulhat.

A nagy kaliberű és nagy tűzgyorsaságú mobil légvédelmi egységek nagy népszerűségnek örvendenek a második világháború óta. Számtalan alkalommal előfordult már, hogy légvédelmi célú fegyvereket egyszersmind szárazföldi célpontok ellen is bevethető csapásmérő eszközként tervezték meg.

A most tesztelés alá kerülő BMPT-2 "Terminátor" kifejezetten ilyen kettős célú felhasználásra lett kifejlesztve és megerősítve.

Az orosz Uralvagonzavod által gyártott harcjármű a T-72 harckocsi alvázán és páncélzatával rendelkezve kellő védelmet nyújt a szárazföldi összecsapásokhoz. A jármű tornyában pedig két olyan 30 mm-es gépágyú került elhelyezésre, amelyek a nappali és éjszakai célzóberendezések alkalmazásával légvédelmi és szárazföldi célpontok leküzdésére egyaránt alkalmasak.

A kísérleti harcjármű lövegtornya teljesen automatizált, emellett a jármű négy tankelhárító rakétával rendelkezik, valamint a T72 -es szokásos páncélzatának megerősítésére a legmodernebb reaktív kiegészítő páncélzatot is megkapta.

Nagyjából egy hete, hogy a szíriai hadsereg megkezdte a BMPT-2 tesztelését. A hírek szerint a harcjárművet a Liwa al-Quds egység fogja majd használni, a Kelet-Hama tartományban az Iszlám Állam ellen megindított offenzívában. ( A „Liwa al-Quds”, azaz a "Jeruzsálemi Brigád" a szír hadsereg egy palesztin menekültekből szervezett idegenlégiós egysége. )

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Malosse: "A magyarok nem Európát utasítják el, hanem az irányítás jelenlegi módját"

Malosse: "A magyarok nem Európát utasítják el, hanem az irányítás jelenlegi módját"

kétharmad

Henri Malosse cikkében leleplezi, hogyan vette át Németország az unió irányítását, és hogyan befolyásolja Angela Merkel az uniós intézmények működését. A szerző szerint a helyzet tarthatatlanná vált, de van még remény Európa számára, ezt bizonyítja az április 8-i magyarországi országgyűlési választás eredménye is.

"Igazolt, hogy Soros az óriási tőkehatalmával igyekezett mindenféle fordulatot finanszírozni Kelet-Európában"

"Igazolt, hogy Soros az óriási tőkehatalmával igyekezett mindenféle fordulatot finanszírozni Kelet-Európában"

amerika, london, párizs

Megalapozottnak minősítette a Soros György elleni magyarországi kampányt a Die Presse című osztrák napilapnak adott interjúban Johann Gudenus, a kormányban részt vevő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) frakcióvezetője.

Angela Merkel úgy akadályozná meg az illegális migrációt, hogy több migránst engedne be legálisan

Angela Merkel úgy akadályozná meg az illegális migrációt, hogy több migránst engedne be legálisan

amerika, london, párizs

Németország nem állítja le a migránsok befogadását. Sőt, az Európai Bizottság afrikai és közel-keleti migránsok támogatására szervezett áttelepítési programja keretein belül tízezer olyan migránst fogad be hamarosan, akiket az UNHCR válogat ki. Erről az ENSZ menekültügyi főbiztosával, Philippo Grandival folytatott megbeszélése előtt beszélt Angela Merkel német kancellár. Ezzel Németország a globális migrációs csomag egyik legnagyobb támogatója lett.

Húsz évet kapott Abdeslam, de nem a merényletért

Húsz évet kapott Abdeslam, de nem a merényletért

amerika, london, párizs

Terrorista gyilkossági kísérlet vádjában bűnösnek találta és 20 év börtönre ítélte Salah Abdeslamot és társát, Soufien Ayarit hétfőn az illetékes brüsszeli bíróság. Nem a párizsi terrortámadásért kapták ezt az ítéletet, hanem azért, mert az ellenük irányuló rendőrségi razzia során meglőtték az egyik rendőrt.

Hazugság, hogy az EU-nak szüksége van a migránsokra

Hazugság, hogy az EU-nak szüksége van a migránsokra

amerika, london, párizs

A munkavégzésre alkalmatlan - és ezért csak szociális segélyezési feladatokat generáló - migránsok tömeges betelepítése helyett az EU-nak inkább a saját munkaerő-piaci keresletét és kínálatát kellene jól összehangolnia, hogy a népességfogyás és munkaerőhiány következtében kialakult problémák megoldódjanak.

Az Iszlám Párt átvenné a hatalmat az unió fővárosában

Egyre több szakértő van azon a véleményen, hogy Belgium lesz az első ország Európában, mely elesik és megtör az iszlám expanzió alatt, így náluk alakul majd ki egy olyan kalifátus, ami az egész kontinenst fenyegeti majd.

Több terrortámadást is megakadályoztak tavaly a németek

Németországban a 2016-os berlini terrortámadás óta még szigorúbban kezelik az ilyen ügyeket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére