Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
century-on
 
 
 
 

Szíriában teszteli az orosz hadsereg a "Terminátort"

2017. július 7. 20:58

A BMPT-2 "Terminátor" páncélozott légelhárító harcjármű tesztelésébe kezdett az orosz hadsereg Szíriában. A BMPT-2 nincs még rendszeresítve az orosz hadseregben és összesen egy tucat példányt gyártottak eddig belőle. A szíriai háború mind az amerikai, mind az orosz hadsereg számára a legújabb fegyverek bemutatásának és tesztelésének a helyszínéül szolgál az utóbbi években.

Az orosz katonai fejlesztőmérnökök számára különösen érdekes a BMPT- alapú mobil légvédelmi komplexum szíriai tesztelése.

Ennek az az oka, hogy az ilyen fegyverrendszereket a világ kisebb proxy háborúinak a nem reguláris erői előszeretettel alkalmazzák multifunkcionális, kvázi könnyű tüzérségként.

A Szíriai háborúban mindegyik oldalon nagy számban alkalmaznak olyan Toyota pickupokat, amelyeknek a platóira egy-egy légvédelmi gépágyút helyeznek el.

Az orosz hadsereg BMPT-2  kísérlete alapjában annak a tesztelésére szolgál, hogy a szír kormányerőknek átadott páncélozott jármű mennyire válik be harci körülmények között.

Az eredményektől függően akár egy új fegyvertípus, vagy kategória fejlesztése is elindulhat.

A nagy kaliberű és nagy tűzgyorsaságú mobil légvédelmi egységek nagy népszerűségnek örvendenek a második világháború óta. Számtalan alkalommal előfordult már, hogy légvédelmi célú fegyvereket egyszersmind szárazföldi célpontok ellen is bevethető csapásmérő eszközként tervezték meg.

A most tesztelés alá kerülő BMPT-2 "Terminátor" kifejezetten ilyen kettős célú felhasználásra lett kifejlesztve és megerősítve.

Az orosz Uralvagonzavod által gyártott harcjármű a T-72 harckocsi alvázán és páncélzatával rendelkezve kellő védelmet nyújt a szárazföldi összecsapásokhoz. A jármű tornyában pedig két olyan 30 mm-es gépágyú került elhelyezésre, amelyek a nappali és éjszakai célzóberendezések alkalmazásával légvédelmi és szárazföldi célpontok leküzdésére egyaránt alkalmasak.

A kísérleti harcjármű lövegtornya teljesen automatizált, emellett a jármű négy tankelhárító rakétával rendelkezik, valamint a T72 -es szokásos páncélzatának megerősítésére a legmodernebb reaktív kiegészítő páncélzatot is megkapta.

Nagyjából egy hete, hogy a szíriai hadsereg megkezdte a BMPT-2 tesztelését. A hírek szerint a harcjárművet a Liwa al-Quds egység fogja majd használni, a Kelet-Hama tartományban az Iszlám Állam ellen megindított offenzívában. ( A „Liwa al-Quds”, azaz a "Jeruzsálemi Brigád" a szír hadsereg egy palesztin menekültekből szervezett idegenlégiós egysége. )

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Hatalmasat beszélt Trump az ENSZ-közgyűlés előtt

Hatalmasat beszélt Trump az ENSZ-közgyűlés előtt

amerika, london, párizs

A nemzetek szuverenitása, a terrorizmus legyőzése, Észak-Korea, Venezuela, Irán és Szíria is szóba került az amerikai elnök beszédében.

Elkezdődött az Iszlám Állam letarolása Irakban

Elkezdődött az Iszlám Állam letarolása Irakban

amerika, london, párizs

Új offenzívát indítottak kedden az iraki kormányerők a nyugat-iraki el-Anbár kormányzóság területén az Iszlám Állam uralma alatt álló területek visszafoglalásáért - jelentette be Haider al-Abadi iraki kormányfő.

Megszavazta a parlament: tizenkét év a korrupciós bűncselekmények elévülési ideje

Megszavazta a parlament: tizenkét év a korrupciós bűncselekmények elévülési ideje

közeleg a tél

Egységesen 12 évre emelkedik a korrupciós bűncselekmények elévülési ideje - így döntött a Parlament a Büntető törvénykönyv (Btk.) módosításának megszavazásával. Ezzel okafogyottá vált az ellenzék korrupciós elévülésre vonatkozó népszavazási kezdeményezése.

Aláírta az ukrán házelnök a magyarellenes törvényt

Aláírta az ukrán házelnök a magyarellenes törvényt

amerika, london, párizs

A kijevi parlament által megszavazott új oktatási törvényt így már csak Petro Porosenko elnöknek kell jóváhagynia. A kárpátaljai magyarság vétózásra kéri az ukrán elnököt - írja az MTI.

Ragadós Orbán politikája: nem kér többet az EU migránsaiból Ausztria

Ragadós Orbán politikája: nem kér többet az EU migránsaiból Ausztria

amerika, london, párizs

Az osztrák belügyminiszter, Wolfgang Sobotka elutasította az Európai Bizottság migránsok befogadására irányuló követelését, mondván az országának így is "van elég teendője."

Német választás: így szavaznak a migránsok

Német választás: így szavaznak a migránsok

amerika, london, párizs

Az elmúlt hetekben 20 szavazóhelyiséget állítottak fel Berlinben, ahol azok adhatták le a nem hivatalos szavazataikat, akik amúgy a most vasárnapi Bundestag-választás során nem szavazhatnának, mivel nem német állampolgárok.

A nap karikatúrája a 888-on

A nap karikatúrája a 888-on

8)8)8

Pedig még a pedikűrkészletet elő se vette

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére