Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
century-on
 
 
 
 

Szíriában teszteli az orosz hadsereg a "Terminátort"

2017. július 7. 20:58

A BMPT-2 "Terminátor" páncélozott légelhárító harcjármű tesztelésébe kezdett az orosz hadsereg Szíriában. A BMPT-2 nincs még rendszeresítve az orosz hadseregben és összesen egy tucat példányt gyártottak eddig belőle. A szíriai háború mind az amerikai, mind az orosz hadsereg számára a legújabb fegyverek bemutatásának és tesztelésének a helyszínéül szolgál az utóbbi években.

Az orosz katonai fejlesztőmérnökök számára különösen érdekes a BMPT- alapú mobil légvédelmi komplexum szíriai tesztelése.

Ennek az az oka, hogy az ilyen fegyverrendszereket a világ kisebb proxy háborúinak a nem reguláris erői előszeretettel alkalmazzák multifunkcionális, kvázi könnyű tüzérségként.

A Szíriai háborúban mindegyik oldalon nagy számban alkalmaznak olyan Toyota pickupokat, amelyeknek a platóira egy-egy légvédelmi gépágyút helyeznek el.

Az orosz hadsereg BMPT-2  kísérlete alapjában annak a tesztelésére szolgál, hogy a szír kormányerőknek átadott páncélozott jármű mennyire válik be harci körülmények között.

Az eredményektől függően akár egy új fegyvertípus, vagy kategória fejlesztése is elindulhat.

A nagy kaliberű és nagy tűzgyorsaságú mobil légvédelmi egységek nagy népszerűségnek örvendenek a második világháború óta. Számtalan alkalommal előfordult már, hogy légvédelmi célú fegyvereket egyszersmind szárazföldi célpontok ellen is bevethető csapásmérő eszközként tervezték meg.

A most tesztelés alá kerülő BMPT-2 "Terminátor" kifejezetten ilyen kettős célú felhasználásra lett kifejlesztve és megerősítve.

Az orosz Uralvagonzavod által gyártott harcjármű a T-72 harckocsi alvázán és páncélzatával rendelkezve kellő védelmet nyújt a szárazföldi összecsapásokhoz. A jármű tornyában pedig két olyan 30 mm-es gépágyú került elhelyezésre, amelyek a nappali és éjszakai célzóberendezések alkalmazásával légvédelmi és szárazföldi célpontok leküzdésére egyaránt alkalmasak.

A kísérleti harcjármű lövegtornya teljesen automatizált, emellett a jármű négy tankelhárító rakétával rendelkezik, valamint a T72 -es szokásos páncélzatának megerősítésére a legmodernebb reaktív kiegészítő páncélzatot is megkapta.

Nagyjából egy hete, hogy a szíriai hadsereg megkezdte a BMPT-2 tesztelését. A hírek szerint a harcjárművet a Liwa al-Quds egység fogja majd használni, a Kelet-Hama tartományban az Iszlám Állam ellen megindított offenzívában. ( A „Liwa al-Quds”, azaz a "Jeruzsálemi Brigád" a szír hadsereg egy palesztin menekültekből szervezett idegenlégiós egysége. )

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Szinte biztos, hogy ez történt az argentin tengeralattjáróval

Az argentin haditengerészet most már biztosra veszi, hogy robbanás történt az egy hete eltűnt San Juan tengeralattjárón.

Titokzatos zajt rögzítettek a köddé vált argentin tengeralattjáró eltűnésének környékén

Titokzatos zajt rögzítettek a köddé vált argentin tengeralattjáró eltűnésének környékén

amerika, london, párizs

Szokatlan zajt, "hidroakusztikus anomáliát" rögzítettek egy hete abban a térségben, ahol három órával utolsó bejelentkezését követően eltűnt a San Juan argentin tengeralattjáró - közölte szerdán az argentin haditengerészet. Később arról számolt be a haditengerészet, hogy olyan információkat kapott, melyek szerint a rögzített anomália robbanás hangja lehetett.

Trump: "nyerésre állunk"

Trump: "nyerésre állunk"

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök telefonos videokonferenciát tartott a külföldön állomásozó katonáknak, és azt üzente: amióta ő az elnök, az amerikai katonák győzelemre állnak.

Merkelt most a német libsik szívatják orrba-szájba

Merkelt most a német libsik szívatják orrba-szájba

amerika, london, párizs

Christian Lindner, a német liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) elnöke csütörtökön bejelentette, hogy a korábban állítottakkal ellentétben pártja mégsem hajlandó a koalíciós tárgyalások folytatására az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével és a Zöldekkel.

Megindult az utolsó offenzíva az ISIS ellen

Megindult az utolsó offenzíva az ISIS ellen

amerika, london, párizs

Az iraki kormányerők csütörtökön jelentették be, hogy megindították az utolsó offenzívát az Iszlám Állam sivatagban bujkáló tagjainak kézre kerítésére és az általuk birtokolt területek visszaszerzésére.

A legdurvább amerikai migránsbanda levágta az emberek fejét és kivágta az áldozatok szívét

A legdurvább amerikai migránsbanda levágta az emberek fejét és kivágta az áldozatok szívét

amerika, london, párizs

A rendőrség legfrissebb beszámolója szerint a Donald Trump által üldözött MS-13 nevű bűnbanda tagjai rettenetes bűntetteket hajtottak végre. Az egyik áldozatukat lefejezték, majd kivágták a szívét.

Na, melyik a legnépszerűbb párt a fővárosban?

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint a Fidesz-KDNP előnye Budapesten is jelentős, a biztos szavazóknál 45 százalék szavazna a kormánypártokra, ha most tartanák a választásokat, a második helyért pedig szoros verseny alakulna ki az MSZP, az LMP, a DK és a Momentum között.

Korrupt momentumosok az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatában?

Korrupt momentumosok az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatában?

kinyílott a pitypang

Amióta létezik a HÖK-rendszer, azóta hallani egyetemi korrupcióról, csalásról, a diákok átveréséről és egyetemi pénzek lenyúlásáról. Az elmúlt években több egyetemi város nyögte a korrupt HÖK-vezetők rémuralmát. Az egész HÖK és EHÖK-rendszer rákfenéjének talán leglátványosabb tünete a szegedi egyetemet már több, mint 10 éve markában tartó Török Márk, akinek kétes ügyeitől folyamatosan hangos a média. A politika sokszor hálózza be a hallgatói önkormányzatokat, amelyek gyakran hátországot és kispadot biztosítanak a pártoknak. Így volt/van ezzel az ELTE jogi karának hallgatói önkormányzata is, amely körül erős momentumos mozgolódás volt érezhető az elmúlt években.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére