Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
century-on
 
 
 
 

Szíriában teszteli az orosz hadsereg a "Terminátort"

2017. július 7. 20:58

A BMPT-2 "Terminátor" páncélozott légelhárító harcjármű tesztelésébe kezdett az orosz hadsereg Szíriában. A BMPT-2 nincs még rendszeresítve az orosz hadseregben és összesen egy tucat példányt gyártottak eddig belőle. A szíriai háború mind az amerikai, mind az orosz hadsereg számára a legújabb fegyverek bemutatásának és tesztelésének a helyszínéül szolgál az utóbbi években.

Az orosz katonai fejlesztőmérnökök számára különösen érdekes a BMPT- alapú mobil légvédelmi komplexum szíriai tesztelése.

Ennek az az oka, hogy az ilyen fegyverrendszereket a világ kisebb proxy háborúinak a nem reguláris erői előszeretettel alkalmazzák multifunkcionális, kvázi könnyű tüzérségként.

A Szíriai háborúban mindegyik oldalon nagy számban alkalmaznak olyan Toyota pickupokat, amelyeknek a platóira egy-egy légvédelmi gépágyút helyeznek el.

Az orosz hadsereg BMPT-2  kísérlete alapjában annak a tesztelésére szolgál, hogy a szír kormányerőknek átadott páncélozott jármű mennyire válik be harci körülmények között.

Az eredményektől függően akár egy új fegyvertípus, vagy kategória fejlesztése is elindulhat.

A nagy kaliberű és nagy tűzgyorsaságú mobil légvédelmi egységek nagy népszerűségnek örvendenek a második világháború óta. Számtalan alkalommal előfordult már, hogy légvédelmi célú fegyvereket egyszersmind szárazföldi célpontok ellen is bevethető csapásmérő eszközként tervezték meg.

A most tesztelés alá kerülő BMPT-2 "Terminátor" kifejezetten ilyen kettős célú felhasználásra lett kifejlesztve és megerősítve.

Az orosz Uralvagonzavod által gyártott harcjármű a T-72 harckocsi alvázán és páncélzatával rendelkezve kellő védelmet nyújt a szárazföldi összecsapásokhoz. A jármű tornyában pedig két olyan 30 mm-es gépágyú került elhelyezésre, amelyek a nappali és éjszakai célzóberendezések alkalmazásával légvédelmi és szárazföldi célpontok leküzdésére egyaránt alkalmasak.

A kísérleti harcjármű lövegtornya teljesen automatizált, emellett a jármű négy tankelhárító rakétával rendelkezik, valamint a T72 -es szokásos páncélzatának megerősítésére a legmodernebb reaktív kiegészítő páncélzatot is megkapta.

Nagyjából egy hete, hogy a szíriai hadsereg megkezdte a BMPT-2 tesztelését. A hírek szerint a harcjárművet a Liwa al-Quds egység fogja majd használni, a Kelet-Hama tartományban az Iszlám Állam ellen megindított offenzívában. ( A „Liwa al-Quds”, azaz a "Jeruzsálemi Brigád" a szír hadsereg egy palesztin menekültekből szervezett idegenlégiós egysége. )

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Elérkezett a jövő egy zalai kórházban

Elérkezett a jövő egy zalai kórházban

közeleg a tél

Nem akármilyen fejlesztést jelentettek be a vidéki kórházban.

Megfosztottak egy ukrán kormányzót ukrán állampolgárságától

Megfosztottak egy ukrán kormányzót ukrán állampolgárságától

amerika, london, párizs

Petro Porosenko ukrán elnök rendeletben döntött Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó és Georgia egykori államfőjének ukrán állampolgárságáról - írja az MTI.

Irán fegyverkezésbe kezd, válaszul az amerikai szankciókra

Irán már megszokta, hogy a szankciók árnyékába éljen és tovább növeli védelmi képességeit válaszul a legújabb amerikai szankciókra - mondta Hasszán Roháni iráni miniszterelnök.

Atommal fenyeget Észak-Korea

Atommal fenyeget Észak-Korea

amerika, london, párizs

A kemény fenyegetéshez elég volt egyetlen nyilatkozat a CIA igazgatójának részéről.

Egy évvel ezelőtt gyilkolták meg brutálisan a dzsihadisták a francia papot

Egy évvel ezelőtt gyilkolták meg brutálisan a dzsihadisták a francia papot

amerika, london, párizs

Éppen egy évvel ezelőtt, július 26-án gyilkolták meg Jacque Hamel katolikus papot misézés közben, rá emlékeztek a mai napon - számol be a Hirado.hu.

Német dzsihádista nőket találtak Moszulban

Az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó öt német nőt vettek őrizetbe Moszulban - jelentette a dpa német hírügynökség az iraki terrorellenes erők egyik tisztségviselőjére hivatkozva.

Vajon sikerül-e a nagy ellenzéki összekapaszkodás?

Vajon sikerül-e a nagy ellenzéki összekapaszkodás?

kinyílott a pitypang

A Jobbik, az MSZP és az LMP összefogását sürgetik értelmiségi körök Róna Péter közgazdász, az LMP programírójának vezetésével - értesült a Magyar Idők. A lehetséges együttműködésről meg is kezdődtek az informális egyeztetések, az alku legnehezebb részét a lap szerint az MSZP jelenti.

Korábban is milliárdokat kapott az Index és az RTL

Korábban is milliárdokat kapott az Index és az RTL

közeleg a tél

Hangosan sivalkodik az ellenzéki sajtó az állami reklámköltésekről, érdekes módon azonban ezek a médiumok (Magyar Nemzet, Index, RTL-csoport) a baloldali, majd a későbbi, 2010-2014 közti időszakban egy rossz szót sem szóltak az állami hirdetések miatt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére