Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Szijjártó: rosszul teszi az Európai Unió, hogy félredobja a kereszténységet

2019. február 12. 18:20

A Breitbart Newsnak adott interjújában a külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: a kereszténység ma a legüldözöttebb vallás. Szijjártó szót ejtett a migráció hátrányairól is.

Büszkék vagyunk gazdag keresztény örökségünkre. Ezt szeretnénk is megtartani"

– hangsúlyozta Szijjártó Péter az interjúban, amelynek harmadik részletét közölte a Breitbart News.

Szerte a világon segítjük a keresztény közösségeket, ez a felelősségünk. A kereszténység az egyik legüldözöttebb vallás a világon. A számok sajnos ezt bizonyítják."

Ezért is hozott létre az Orbán Viktor vezette magyar kormány egy külön államtitkárságot az üldözött keresztények megsegítésére.

Mint ahogy a miniszter elmondta, az iraki és szíriai közösségek püspökei azzal a kéréssel fordultak a magyar kormányhoz, ne hívjanak közülük senkit Magyarországra, hiszen akkor teljesen elsorvad a közösségük, amelyeket a terroristák is fenyegetnek.

Ahelyett, hogy arra bátorítanánk őket, hogy elmenjenek, inkább abban segítünk, hogy helyben maradhassanak."

Az európai kultúráról és a tömeges bevándorlásról szólva Szijjártó Péter kiemelte a párhuzamos társadalmak jelenségét, melyek mostanában megszaporodtak Nyugat-Európában.

Fotó: AFP

Mint ahogy azt a külügyminiszter ismerteti, sokáig dogmaként kezelték az integráció sikerességét. Ha pedig valaki olyan dolgokra mutatott rá, amelyek ezt megcáfolták, egyből megbélyegezték őt. 

Nézzünk csak Nyugat-Európára: az elmúlt négy évben több mint 30 terrortámadás történt, amelyeknek elkövetője mind-mind bevándorló hátterű. Több mint 300 ember meghalt, 1400-an pedig megsérültek ezen támadások következtében"

– ismerteti Szijjártó.

Leszögezte: kimutatták, hogy azok, akik a migrációs hullámmal Európába érkeztek, egyáltalán nem tisztelik a keresztény kultúrát.

A magyar állam viszont elutasította a multikulturális modern állam ötletét, helyette inkább a nemzeti hovatartozás, a történelmi hagyomány fontosságát hangsúlyozta.

Csak akkor maradhatunk erős ország, ha kitartunk nemzeti identitásunk, történelmünk, vallásunk és kultúránk mellett. Alkotmányunk is kimondja, hogy mindezekre büszkék vagyunk."

Mint mondta, Európában sokan azt a kezdeményezést pártolják, amely azt mondja: akkor lehet erős Európa, ha ezen gyökereitől megszabadul, és félredobja a nemzeti identitást, a keresztény kultúrát.

Mi ezt elutasítjuk. Európa szerintünk csak akkor lehet erős, ha a tagállamok erősek. Ha pedig erős nemzetállamokat akarunk, akkor nem tagadhatjuk meg örökségünket."

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

A franciáknak a Notre-Dame leégése kapcsán is a migránsok sorsa jut az eszükbe

amerika, london, párizs

Beindultak az érzékenyítő órák Franciaországban, melyeken azt vetették össze, melyik a nagyobb tragédia, hogy a keresztény vallás ikonikus épülete majdnem megsemmisül, vagy hogy illegális bevándorlók a tengerbe fulladnak.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a húsvéthétfő legfontosabb hírei!

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

Obama és Clinton nem merték leírni azt, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán

amerika, london, párizs

Az amerikai baloldal meghatározó arcai, a volt elnök és a volt külügyminiszter inkább csak azt írták, hogy "Húsvét-hívők" az áldozatok.

Székelyföld felszámolásával kampányol egy román az EP-választásokon

Bízzunk benne, hogy a románok már túljutottak azon, hogy ezzel sok szavazatot lehessen gyűjteni...

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A nyúl, aki megint mellényúl

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

A bevándorláspárti Juncker minden felelősség alól ki akar bújni

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint az európai parlamenti választások és annak kampányidőszakának legforróbb kérdése nem a bevándorlás, a terrorizmus és az iszlamizáció megfékezése, hanem az álhírek terjedésének megakadályozása lesz.

A 24.hu húsvétkor kezdett bele a kereszténygyalázásba

A szélsőségesen bevándorláspárti 24.hu a kereszténység legnagyobb ünnepén, húsvétkor érezte szükségét annak, hogy elkezdje gyalázni a világ legüldözöttebb vallásának követőit.

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

Iszlamisták követték el a húsvétvasárnapi támadásokat

amerika, london, párizs

Habár a liberális mainstream média folyamatosan arról cikkezett, hogy mélyen húzódó társadalmi konfliktus osztják meg Srí Lankát, és ez állhat a húsvétvasárnap elkövetett terrortámadások hátterében, bebizonyosodott, hogy egy szélsőséges iszlamista csoport felelős a robbantásokért. A merényletben több mint 290 ember vesztette életét és legalább 500-an megsebesültek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére