Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
Big pikcsör
 
 
 
 

Szijjártó Péter: "Azt szeretném, ha ez az ország keresztény és magyar ország maradna"

gfg - Ketipisz Sztavrosz - Kozma Zsuzsi

2018. április 8. 05:55

Rendhagyó beszélgetés Szijjártó Péterrel, Magyarország külügyminiszterével az őszinteségről és az igazságról, a rinocéroszokról és a joviális öregurakról, a magyar és vele ellentétes érdekekről, na meg arról, hogy "a vasárnap arról szól, hogy győzzünk".

Ha feladjuk, akkor átszakad a gát”

GFG: De mégis egy tárgyalóasztalhoz kell ülni. A diplomáciának vannak fegyelmező szabályai. Ugyan kitekerném a nyakát, meg nem értek vele egyet, de mégis mosolygunk egymásra.

Szijjártó: Vitatkozunk velük, de nem a vita kedvéért. A saját jól felfogott érdekünk miatt vitatkozunk. A magyar érdeket képviseljük olyan álláspontokkal szemben, amelyek ellentétesek a magyar érdekkel. Valamint azt is gondoljuk, hogy Európa felerősítéséhez más irányba kell menni, mint ahogy ők gondolják. Azért is vitatkozunk, mert mi nem fogadjuk el azt, hogy erről ne lehessen vitatkozni. Nekünk is jogunk van elmondani a véleményünket.

Fotó: Kozma Zsuzsi

GFG: Már a The Guardian is elmondta rólunk, hogy orbánista lap vagyunk. Orbánista módon megfordítanám a nézőpontot: ők azt mondják, meddig kekeckednek még a magyarok? Megfordítva ez úgy néz ki: meddig hagyjuk még, hogy kekeckedjen velünk az ENSZ, Brüsszel meg Soros? Ne ők mondják már meg, hogy mi kekeckedünk velük!

Szijjártó: Óriási viták zajlanak, és ahogy mondod, ők ezt pontosan úgy élik meg, hogy mi kekeckedünk velük. A helyzet az, hogy ez a vita mindaddig fent is fog állni, amíg Magyarországon olyan kormány lesz, amely nem hajlandó a nemzetközi szervezetek ilyen vagy olyan képmutató érdekeinek alárendelni a magyar nemzeti érdeket. Van egy magyar nemzeti érdek és van egy nemzetközi internacionalista érdek. És a kérdés az, hogy a magyar érdek képviseletére kötelezett magyar kormány kitart-e a magyar érdek védelme mellett vagy sem. Olyan kormányunk van, amelyik kitart és ki is fog tartani, ha most vasárnap Orbán Viktor kap felhatalmazást a folytatásra. 

GFG: Jó irányba evezünk. Azt akartam éppen megkérdezni, hogy külügyminiszterként hogy lehet megfogalmazni a vasárnap tétjét. Oké, cselekvőképes magyar állampolgár vagy, tehát szavazol és választható is vagy, de mégiscsak az a helyzet, hogy külügyminiszterként járod a világot. Ezzel a szemüveggel hogy látod, miről szól a vasárnap?

Fotó: Kozma Zsuzsi

Szijjártó: Három helyszíne van a világnak, ahol a magyarság jövője szempontjából alapvetően meghatározó viták zajlanak: New York, Genf, Brüsszel. Ezen a három helyen vita zajlik, ezen a három helyen a magyar kormány harcol a magyar emberek érdekeiért. Április 8-a után két forgatókönyv van: vagy folytatjuk ezt a harcot, mert mi maradunk kormányon, vagy jön a bevándorláspárti ellenzék, és feladja a harcot. Ha az ellenzék feladja a harcot, akkor az ENSZ New York-i központjában áttolják a globális migrációs csomagot, benne azzal a kitétellel, hogy az illegális bevándorlóknak ugyanaz a szolgáltatás jár, mint az évtizedek óta itt adót fizető magyar embereknek. Brüsszelben pedig áttolják a kötelező betelepítési kvótát, amelynek nyomán majd évente 10 ezernél is több illegális bevándorlót kell befogadnunk. Genfben meg keresztülnyomják, hogy nemcsak a migráció, hanem a határsértés is emberi jog legyen. Szóval, ha feladjuk, akkor átszakad a gát. A gát még a helyén áll, de csak azért, mert New Yorkban, Brüsszelben és Genfben, mindenfajta túlzás nélkül mondom, a magyar ellenkezés miatt nem tudták keresztülnyomni a katasztrófát előidéző terveiket. 

GFG: És meddig tudunk ellenkezni? Milyen sikerei vannak az ellenkezésnek?

Szijjártó: Az siker, hogy mindez még nem történt meg. Ha nem ellenkeznénk, ezek a javaslatok már mind átmentek volna. Amíg ellenkezünk, ezek nem fognak átmenni. És ellenkezni fogunk, mert erre kaptunk a magyar választóktól felhatalmazást.

GFG: Tudjuk az ellenfélről, hogy fifikás, számtalan eszköz áll a rendelkezésére: korbács, mézesmadzag, deresre húzás.

Szijjártó: Ezek nekünk semmifajta fenyegetést nem jelentenek. Lehet, hogy ők azt hiszik, hogy ez minket megijeszt, de az elmúlt évek alapján most már igazán beláthatnák, hogy minket ezzel nem lehet eltántorítani.

GFG: A vasárnap tétje tehát tényleg az, hogy Magyarország bevándorlóország lesz-e vagy sem. Kimaradunk-e ebből a folyamatból vagy sem.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Szijjártó: Pontosan. Az ENSZ tele van a bevándorlókat kibocsátó és azokat magán átengedő országgal. Ezek az országok úgy tekintenek a bevándorlásra, mint letudandó problémára, amit magukról le kell rázni. Az érdekük az, hogy a migránsok végre elinduljanak, aztán jó messzire menjenek tőlük. Ez az érdekük és ezt tolják is gőzerővel az ENSZ bürokratáinak segítségével. Ha nem húzunk egy vonalat, ha nem építünk egy kerítést átvitt értelemben itt is, akkor ez, mint kés a vajban, át fog menni. Az Európai Bizottság már most felhatalmazást akart kérni az Európai Tanácstól, hogy egy egyelőre még nem tudott szöveget máris aláírhasson decemberi határidővel Globális Migrációs Csomag címén. Tehát az át fog menni. Ha mi nem ellenkezünk, júliusig át fogják nyomni a kötelező betelepítési kvótát Brüsszelben, és akkor ott leszünk, ahol a part szakad. Vagy tartjuk a pozíciónkat, és ha mi maradunk, akkor tartjuk, vagy jön majd egy másik kormány és akkor vége van.

A vasárnap arról szól, hogy győzzünk”

GFG: Nagyon sokat utazol. A tárcádban ott van a képe a gyermekeidnek vagy a feleségednek?

Szijjártó: A telefonomban ott van.

GFG: Hát persze, a huszonegyedik század (nevetés).

Szijjártó: Nézegetem is őket.

GFG: Megkérdezhetem, hogy hány évesek a gyerekek?

Fotó: Kozma Zsuzsi

Szijjártó: Négy és hét.

GFG: Vagyis még csak jobboldali kormány alatt éltek?

Szijjártó: Igen, így van.

GFG: Az én kislányom is hétéves, és gyakran eszembe jut, hogy ő egy jobboldali világba született bele és egy jobboldali világban él, lehet, hogy ezért is annyira jókedvű. Neked jelent-e valamit ez a történet, hogy a te gyerekeid is egy olyan világban nőnek fel, amikor a mi szívünk, a mi szavaink, a mi értékrendünk nyer teret?

Szijjártó: Hogyne jelentene. A gyerekeimet keresztény és magyar módon nevelem, és azt szeretném, ha ez az ország keresztény és magyar ország maradna.

GFG: De ez nem hullik az ölünkbe.

Szijjártó: Pontosan. Ahhoz, hogy Magyarország keresztény ország maradjon, kőkemény vitákat kell vállalnunk a következő időszakban.

GFG: Konfliktusos embernek tartod magad?

Szijjártó: Olyan embernek tartom magam, aki, ha fel kell vállalni a konfliktust, akkor felvállalja. Feleslegesen és önmagáért soha.

GFG: Azért kérdezem, mert sok olyan hangot is hallani, hogy miért nem hagyjuk már abba ezt a sok kekeckedést, konfliktust, jobb lenne a béke, a nyugalom. Miért nem nyugszunk már le. De hát konfliktusok nélkül nem fog menni. Viták nélkül nem lesz béke és nem lesz nyugalom. Mit tudunk üzenni azoknak a választóinknak, akik békére vágynak?

Szijjártó: Ha békét szeretnének, ahhoz biztonság kell. Ahhoz, hogy biztonság legyen, ahhoz meg kell vívni a küzdelmünket azért, hogy biztonságban élhessünk. Ha nem harcolnánk most, akkor a mi biztonsághoz fűződő jogaink fölé helyeznénk a migránsok ügyét. És akkor ezt az egészet el is vesztettük. A vasárnap arról szól, hogy felmérjük a súlyát. A vasárnap arról szól, hogy győzzünk. 

Fotó: Kozma Zsuzsi

OLVASTAD MÁR?

Big pikcsör
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

amerika, london, párizs

Az ENSZ globális migrációs paktuma a "puha jog" elvét követi, ám mindezt a "menekültlobbi", az NGO-k és a baloldali média nyomásgyakorlása révén később kőkemény, átfogó jogerőre lépés követi - írja a Junge Freheit főszerkesztője, Dieter Stein.

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

amerika, london, párizs

Döbbenetes felvétel látott napvilágot a sajtóban, melyen Karina Szpiridonova muszlim terrorista egy csecsenföldi rendőrségi ellenőrző pontot megközelítve, a figyelmeztetések ellenére, Allah nevében felrobbantja magát.

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

piszkostizenkettő

Yassine Belattar marokkói származású humorista most éppen az első világháború francia hősein gúnyolódott. Az elnök hallgat.

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

amerika, london, párizs

Bevándorlásellenes álláspontja miatt buktathatták meg a hazánkban menedéket kérő macedón kormányfőt, Nikola Gruevszkit.

Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

amerika, london, párizs

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint rendfenntartókra támadtak Brüsszel belvárosában kedd reggel.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek a nap legfontosabb eseményei!

8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

pszicho

Persze, egy ideig mindent az isiászra lehet fogni, de a jelek magukért beszélnek.

Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére