Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szijjártó: Európa biztonságához szükség van az USA és az EU szoros együttműködésére

2017. december 5. 20:28

BRÜSSZEL, 20:28

Európa biztonságához és versenyképességéhez erős együttműködés szükséges az Egyesült Államok és az Európai Unió között, különösen a terrorizmus elleni harcban – jelentette ki Szijjártó Péter Brüsszelben kedden miután részt vett Rex Tillerson amerikai külügyminiszter, Federica Mogherini, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője és a tagállamok külügyminisztereinek közös munkaebédjén.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Sajtótájékoztatóján a külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: az Iszlám Állam legyőzése nélkül nem lesz béke és biztonság sem Európában, sem a környező országokban, ugyanis a terrorszervezet rettegésben tartja Európa szomszédságát és az unió térségét is. Magyarország büszke arra, hogy azon 28 ország közé tartozik, amelyek részt vesznek az Iszlám Állam ellen létrejött nemzetközi koalíció munkájában, nemrégiben pedig úgy döntött, hogy 150-ről 200-ra emeli a térségben szolgálatot teljesítő katonáinak számát – közölte a miniszter.

A tárcavezető szerint a keddi ülésen megállapodás született arról, hogy fontos geopolitikai kérdésekben továbbra is lehet számítani az európai-amerikai együttműködésre, valamint megerősítették, hogy a transzatlanti együttműködés kérdésében az uniós tagországok teljes egységet képviselnek, és az Egyesült Államok is elkötelezett az összefogás további erősítése mellett.

"A Nyugat-Balkán térségének stabilitása nélkül nem lehet teljes körű európai biztonságról beszélni. Mindaddig, amíg a történelmi feszültségek uralják a térség országait, addig ez is biztonsági fenyegetést jelent Európára nézve. A történelmi feszültségeken új integrációs folyamatok létrejöttével lehet túllépni" – emelte ki.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a magyar kormány fontosnak tartja, hogy hozzájáruljon az észak-afrikai térség országainak stabilitásához, ezért a líbiai külügyminiszter kérésének eleget téve úgy döntött, hogy újranyitja tripoli nagykövetségét, amely január végétől újra teljes körűen működik majd. Magyarország ezzel is hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a líbiai kormány stabilitást tudjon biztosítani országának, amely csökkenti a térségből induló migrációt – közölte a miniszter.

Szijjártó Péter szerint minél szorosabbnak kell lennie a gazdasági együttműködésnek az Egyesült Államokkal. Az Európai Unió után Amerika a legfontosabb exportpiaca Magyarországnak, ahol az Egyesült Államok a második legjelentősebb befektető mintegy 1700 vállalattal, amelyek közel 100 ezer embernek adnak munkát. Mindezért Magyarország érdeke, hogy minél szabadabb és aktívabb kereskedelmi kapcsolat legyen az unió és az Egyesült Államok között – húzta alá.

Az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban a külgazdasági és külügyminiszter elmondta, kedd este a NATO-külügyminiszterek munkavacsoráján hangsúlyozni fogja: mindaddig, amíg Kijev nem biztosítja ismét a magyar kisebbség oktatáshoz fűződő jogait Ukrajnában, addig blokkolni fog minden NATO-Ukrajna miniszteri formátumú ülést. "Magyarország harcolni fog mindaddig, ameddig ezt a szégyenteljes törvényt hatályon kívül nem helyezik" – fogalmazott a miniszter.

Az Európai Unió soros elnökségét betöltő Észtország a múlt hét második felében, a közös menekültügyi szabályozás reformjáról benyújtott javaslataival kapcsolatban – amely szerint a dublini rendszer a jövőben sem tartalmazna állandó, kötelező jellegű áthelyezési kvótákat – Szijjártó Péter elmondta, ésszerűségre kell törekedni, ugyanis "nincs ésszerű megoldás mindaddig, amíg a megoldás nem úgy kezdődik, hogy meg kell védeni az Európai Unió külső határait". Amíg az Európai Unió nem tudja megvédeni külső határait, addig nem tud sikeres migrációs politikát folytatni. Emellett képesnek kell lennie arra – lehetőség szerint a határoktól minél távolabb –, hogy maga döntse el, ki léphet be Európába és ki nem.

A tárcavezető véleménye szerint mindaddig, amíg ezt nem tudja biztosítani Európa, addig felesleges bármiféle kompromisszumról beszélni, ugyanis minden olyan javaslatot, amely nem mondja ki, hogy csak jogszerűen lehet bejönni az unió területére, meghívásként értelmezik a lehetséges bevándorlók számára. Mindez pedig ellentétes Európa érdekeivel, ugyanis a kontinens jövője a tét – húzta alá a külgazdasági és külügyminiszter.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

amerika, london, párizs

Miután kedd este négy ember súlyosan megsérült egy ismeretlen tettes által elkövetett marseille-i késes támadásban, a bevándorláspárti média már kész tényként közölte, hogy nincs ok az aggodalomra, csupán egy hétköznapi hajléktalanról van szó. Ez azonban nem volt igaz.

Tarlós István útépítési programot indít az összes budapesti földút leaszfaltozására

Szilárd útburkolattal látják el az összes budapesti földutat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak az aszfaltozásra - jelentette be Tarlós István. A budapesti főpolgármester emellett még repülészárlat elrendelését is kezdeményezi az éjfél és reggel öt óra közötti időszakra a Liszt Ferenc repülőtér környékén lakók nyugalma biztosítása érdekében.

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

amerika, london, párizs

A nyíltan bevándorláspárti német Zöldek azt követelik Webertől, hogy rakja ki a Fideszt az Európai Néppártból. Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament alsóházának, a Bundestagnak a bajor konzervatív alelnöke viszont határozottan visszautasította pénteken Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök azon megjegyzését, hogy a Fideszt ki kellene zárni az európai pártcsaládjából.

Tibi atya, az örök kamasz

Tibi atya, az örök kamasz

piszkostizenkettő

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhető alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nős vicceken, a seggrészegen hasra esős poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnőttek dolgába.

"A jobbikosok a hatalom és pénz megszerzéséért mindenre képesek"

Kocsis Máté az Echo TV-ben beszélt a Jobbik hiteltelenségéről.

Kezdik belátni a németek: nem lehet mit kezdeni az afrikai migránsokkal

Egyre több migránst toloncolnak ki a németek, miután belátták: nem lehet ennyi képzetlen migránst befogadni.

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

amerika, london, párizs

A brit kormány határozottan elutasítja, hogy az Iszlám Állam egyik harcosának felesége visszatérjen a szigetországba, azonban Jeremy Corbyn szívesen látná Nagy-Britanniában.

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

amerika, london, párizs

Az uniós határvédelmi ügynökség saját statisztikájában kénytelen volt elismerni, hogy az olasz belügyminiszter bevándorlásellenes politikája sikeres.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére