Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Szijjártó: erős és sikeres Európa a cél

2018. november 21. 12:31

A külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendezvényén fejtette ki gondolatait.

Mindenki erős és sikeres Európát akar, de eltérően ítéli meg, hogyan lehet ezt elérni"

– hangsúlyozta az MTI tudósítása szerint Szijjártó Péter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kara által A magyar diplomácia napja címmel szervezett konferencián.

A politikus elmondta, vannak, akik azt vallják, hogy legyengített tagállamok kellenek, és Brüsszelnek minél több hatáskört át kell vennie, de

Magyarország elutasítja az Európai Egyesült Államok gondolatát.

Elutasítja, hogy a tagállamoknak el kelljen távolodniuk a nemzeti és kulturális identitásuktól.

Szijjártó Péter

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Magyarország álláspontja szerint ahhoz, hogy Európa erős és versenyképes legyen, engedni kell a versenyt az EU-n belül, vissza kell adni az európai emberek biztonságát, meg kell őrizni a keresztény kultúrát és identitást, objektív vitát kell folytatni a többéves európai költségvetésről, az európai intézményeknek az európai valóságra kell reflektálniuk, továbbá fel kell gyorsítani a nyugat-balkáni bővítést.

A nemzetközi politikában szinte minden új, a külpolitika soha ennyire nem volt része a belpolitikának, és a világgazdasági, világpolitikai változások miatt egy teljesen új világrend jött létre. Ez az új világrend sok kérdést vet fel az európai jövő szempontjából is, ráadásul közben az EU számos történelmi kihívás előtt áll”

– mutatott rá Szijjártó Péter.

A külügyminiszter ezek között említette a biztonsági kihívásokat:

  • Magyarország közvetlen szomszédságában háború zajlik,  
  • súlyos a terrorfenyegetettség,  
  • a tömeges illegális bevándorlás miatt pedig párhuzamos társadalmak jöttek létre több nyugat-európai városban.

A Brexit miatt egy nagyon jelentős tagállamot veszít el az unió, az európai keresztény identitás megkérdőjeleződött, a nemzetállamok szerepének megítélése nem azonos, valamint többen az európai parlamenti választások előtt minden kérdést le akarnak még zárni"

– sorolta.

A miniszter leszögezte, meglátása szerint nagyon fontos, hogy legyen vita az EU jövőjéről, de a viták gyorsan emocionálissá válnak, és nem európainak bélyegzik azt, aki a mainstreammel ellentétes álláspontot képvisel.

Ha sikerrel akarjuk megvívni ezeket a vitákat, a józan észre és a kölcsönös tiszteletre kell alapozni”

– jelentette ki Szijjártó Péter.

Három bástya

Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora arról beszélt, hogy az európai kultúra három helyről indult ki:

  • a Golgotáról,  
  • az athéni Akropoliszról  
  • és a római Capitoliumról.

A rektor szerint azonban jelenleg is érezhető nehézségeink vannak mindegyikkel.

A Golgota által jelképezett kereszténység, az Akropolisz által szimbolizált demokrácia és a jog Capitolium jelképezte tisztelete, befolyása megingott”

– vélekedett.

Koltay András úgy látja, bár Európa 20. századi nehézségeit a három közül egyik bástya sem tudta teljes mértékben kezelni, mégsem fordulhatunk más értékekhez, hiszen nem tudunk mások lenni, mint amik vagyunk.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: A magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett és elutasítja az erőszakot

Századvég: A magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett és elutasítja az erőszakot

kétharmad

A Századvég friss közvélemény-kutatása szerint a magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett, és elutasítja, hogy a tiltakozók erőszakos utcai demonstrációkkal vonják kétségbe a kormány legitimitását. Az elmúlt napok eseményei kapcsán a megkérdezettek többsége úgy ítéli meg, hogy a tüntetések szervezői és résztvevői elvesztették a kontrollt, és a demonstrációk túl erőszakossá váltak.

Karácsonykor a Vatikánban akart robbantani egy dzsihadista migráns

Karácsonykor a Vatikánban akart robbantani egy dzsihadista migráns

amerika, london, párizs

A Szent Péter-bazilika mellett egyéb keresztény templomok is szerepeltek a szomáliai migráns célpontjai között. Azt tervezte, hogy karácsonykor viszi véghez a robbantásokat.

Tisztelt Sargentini Asszony!

Tisztelt Sargentini Asszony!

piszkostizenkettő

Tudom én, hogy nem tud magyarul, de mivel ez akkor sem érdekelte, amikor roppant mélyreható vizsgálatát elvégezte a magyar demokrácia állapotát illetően, így bátorkodom ezt jómagam is leszarni.

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

amerika, london, párizs

Mélypontra süllyedt Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége az elmúlt hónapban a sárgamellényesek franciaországi tiltakozásai nyomán, miközben úgy tűnik, hogy a nemzeti jobboldal vezetője, Marine Le Pen nagy előnyt kovácsolt a helyzetből - ezek a fő következtetései az Odoxa francia közvélemény-kutató intézet kedden ismertetett felmérésének.

Óriási változások a családpolitikában

Óriási változások a családpolitikában

A szocialista-liberális kormányok 2010 előtt elvették a családi adókedvezményt és a családi pótlékot is meg akarták adóztatni. Befagyasztották a lakástámogatásokat és devizahitelekbe kényszerítették a magyar családokat. A Gyurcsány-Bajnai-szövetség megszorító politikájának esett áldozatul a gyes harmadik éve és a 13. havi nyugdíj. Ezzel szemben a Fidesz kormányzat visszahozta a gyes harmadik évét, bevezette a gyed extrát, életet lehelt az otthonteremtési programba, folyamatosan bővítette a családi adókedvezményt, megvédte a nyugdíjak reálértékét, sőt nyugdíjprémium kifizetését is lehetővé tette a gazdasági eredményeknek köszönhetően.

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

amerika, london, párizs

For days now, MPs from the Hungarian opposition are trying to provoke a conflict with the police in hopes of accusing the Hungarian government of being a brutal dictatorship. Of course, it is all a facade, and even though there is clear evidence for this, the left-leaning media is all too happy to assist the dishonest MPs in their endeavour - showing us exactly what the problem is with mainstream media and leftist, liberal politicians nowadays.

Századvég: jövőre is négyszázalékos lehet a gazdasági növekedés

A kiigazított adatok alapján a gazdaság a rendszerváltás óta mért leggyorsabb ütemben bővült.

A Soros-féle Amnesty kiáll a vandál csürhe mellett

A Soros György által támogatott Amnesty International szerint a rendbontók csak békésen tiltakoztak, a rendőrség pedig szükségtelen és eltúlzott erőt vetett be ellenük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére