Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Szijjártó: ebben az új gazdasági világrendben szükségünk van Ázsiára

2017. november 20. 20:58

A világban zajló rendkívüli mélységű és sebességű változások nyomán kialakult új világrendben Európa nem tudja biztosítani versenyképességét és biztonságát anélkül, hogy hatékonyan együttműködne Ázsiával - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mianmari fővárosból hétfőn az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Kifejtette, Európa azért nem tudja biztosítani versenyképességét, mert jelenleg Ázsiában van a világ leggyorsabban növekvő régiója. Európa biztonságát sem tudja garantálni a hatékony együttműködés nélkül Ázsiával, mert e kontinens számos térségében olyan folyamatok zajlanak, amelyek rendszeresen masszív migrációs hullámokat indítanak meg, s amelyek előbb vagy utóbb eljutnak Európába. Annak érdekében, hogy a versenyképesség és a biztonság is növekedjen, szoros együttműködésre van szükség.

A politikus az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) najpjidói külügyminiszteri értekezletén vesz részt. Az ASEM 30 európai és 21 ázsiai országot, illetve az Európai Uniót tömörítő szervezet, célja a két kontinens államai közötti kapcsolatok előmozdítása. A fórum egyik vezető  felszólalójaként ismertette a magyar álláspontot. 

Ebből Európa komoly gazdasági előnyökre tehet szert, mert manapság a tőke nemcsak Keletre, de Nyugatra is áramlik, így például számos nagy távol-keleti cég növeli európai piaci részesedését.

Ezek a vállalatok élen járnak a digitális technológia modernizációjában, és ezért az európai gazdaságoknak és cégeknek alapvető érdeke az együttműködés" 

– tette hozzá. 

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A másik ok a kooperáció, amely azt szolgálja, hogy Ázsia más térségeiben is megvalósuljanak a gazdasági fejlesztési programok, ott ahol a migrációs folyamatok elindulnak, illetve ahol a gazdasági együttműködés nyomán megszűnnek a migrációt kiváltó helyzetek.

Komoly gazdasági együttműködéssel megszüntethető az Európába irányuló migrációs nyomás" 

– jelentette ki a tárcavezető.

Szijjártó Péter azt hangoztatta, hogy Magyarország élen jár a gazdasági együttműködésben Ázsiával, valamint az emberek közötti együttműködés fejlesztésében is. Az év első nyolc hónapját tekintve

az ASEM-tagországokba irányuló magyar kereskedelem húsz százalékkal növekedett, meghaladva a 4,5 milliárd eurót." 

A magyar vállalatok sikeres jelenléte érdekében ezeken a piacokon az Eximbank 12 milliárd eurós hitelkeretet állított fel különböző ázsiai országok vonatkozásában. Magyarország továbbá 1995 ösztöndíjas helyet biztosít az ázsiai országok polgárainak magyar egyetemeken.

Magyarország élen jár abban, hogy az Európa és Ázsia közötti nélkülözhetetlen együttműködés még szorosabb legyen.

Az ASEM-értekezlet alkalmával Szijjártó Péter kétoldalú tárgyalásokat folytatott a többi között

  • a japán,
  • az indonéz,
  • a bangladesi,
  • a vietnami,
  • a laoszi
  • és a kambodzsai kollégájával.

Ezeken az ázsiai ösztöndíjasok magyarországi tanulmányairól, kórházak és vízügyi létesítmények építéséről, élelmiszeripari biztonsági lánc kialakításáról, továbbá elektronikus személyi igazolványok országos rendszerének kialakításáról írtak alá dokumentumokat.

Megállapodás született egyben arról, hogy Magyarország diplomáciai képviseletet nyit Kambodzsában, valamint turisztikai, élelmiszeripari és vízgazdálkodási beruházásokra indítanak hitelprogramot. Végezetül japán partnere arról biztosította Szijjártó Pétert, hogy

Tokió továbbra is támogatja a visegrádi négyek (V4, Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia) tevékenységét a Nyugat-Balkán integrációja érdekében."

Japán korábban is komoly anyagi támogatást nyújtott ehhez a feladathoz – tette hozzá a magyar miniszter.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére