Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Szijjártó: az ENSZ migrációs csomagja hatalmas veszélyt jelent Magyarországnak

2018. április 4. 18:10

A külgazdasági és külügyminiszter a távirati irodának adott interjújában kifejtette: az ENSZ migrációs csomagja hatalmas veszélyt jelent Magyarországnak. Ha elfogadják a jelenlegi formájában, az azt fogja jelenteni, hogy az illegális bevándorlókat ugyanazok a jogok illetik meg, mint a magyar embereket.

A tárcavezető New Yorkban vesz részt az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott kormányközi tárgyalás soron következő fordulóján.

Mint mondta, Magyarország ezt a csomagot soha nem fogja elfogadni, de ha nem küzd hangosan ellene, az ENSZ-ben elfogadják, és akkor Magyarországon is a határsértéssel érkező illegális bevándorlóknak pontosan ugyanazokat a szolgáltatásokat kellene biztosítani, mint azoknak a magyar embereknek, "akik évtizedek óta tisztességesen fizetik az adójukat" az országban. Szijjártó szerint ez elfogadhatatlan.

A külügyminiszter kifejtette: a világszervezetben most kerül sor a harmadik kormányközi tárgyalási fordulóra a kérdésben, és az ENSZ bürokratái, valamint a bevándorláspárti tagállamai továbbra is nyomás alatt tartják a szövegezés folyamatát, és "egészen nonszensz rendelkezéseket" akarnak beleerőltetni a csomagba.

A jelenlegi tervezet rosszabb minden eddiginél, és minden eddiginél több veszéllyel fenyeget a magyar emberek biztonsága számára. Ezért ezt a harcot decemberig nagyon keményen kell vívni, nehogy ebben a formában fogadják el a csomagot

– fogalmazott a tárcavezető.

Úgy látja, az eddigi tárgyalások nyomán és a mostani verzióból az látszik, hogy az ENSZ a migrációt továbbra is alapvető emberi jogként akarja beállítani, holott nem az. Közben a migrációhoz fűződő, nem létező jogokat fölébe akarja helyezni annak a valóban létező emberi jognak, hogy minden embernek joga van a saját hazájában biztonságban élni.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: nem fogadjuk el, hogy bárki a migránsok nem létező jogait a magyar emberek biztonságos élethez való joga fölé helyezze.

Négy olyan tűrhetetlen elem került be a javaslatba, amelyeknek kivételére egyenként is javaslatot tesz Magyarország.

  • Ilyen elem, hogy függetlenül a jogi státusuktól a migránsoknak az egész útjuk során minden szolgáltatást biztosítani kell a tranzitországokban és a célországban is. Szijjártó szerint ez a migrációt tovább ösztönző lépés, amely "borzasztóan igazságtalan is".
  • A tárcavezető kitért rá: elfogadhatatlan az is, hogy a javaslat szerint nem szabad különbséget tenni egy ország adófizető polgárai és a migránsok között a számukra nyújtott állami szolgáltatások tekintetében. Ez azt jelentené, hogy egy évtizedek óta Magyarországon dolgozó és adót fizető magyar ember és egy határsértéssel érkező illegális migráns ugyanazokra a szolgáltatásokra lenne jogosult az állam részéről – tette hozzá a miniszter.
  • A külügyminiszter további vitatható elemként említette, hogy a csomag "teljes mértékben zárójelbe teszi" az emberek jogát a biztonsághoz, mert meg akarja tiltani, hogy a migránsok személyes adatait, amelyeket a számukra nyújtott szolgáltatásokhoz gyűjtenek a szolgáltatók, átadják a kiutasításokkal foglalkozó bevándorlási hatóságoknak. Vagyis hiába lehetne tudni, hogy illegálisan tartózkodnak egy országban, nem lehetne kiutasítani őket.
  • Szijjártó Péter szerint az is elképesztő eleme a javaslatnak, hogy már a migránsok megindulását megelőzően képzési programokat indítanának nekik.

Szijjártó kijelentette: Magyarország ilyen rendelkezést soha nem fog alkalmazni.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére