Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Szijjártó: az ENSZ migrációs csomagja hatalmas veszélyt jelent Magyarországnak

2018. április 4. 18:10

A külgazdasági és külügyminiszter a távirati irodának adott interjújában kifejtette: az ENSZ migrációs csomagja hatalmas veszélyt jelent Magyarországnak. Ha elfogadják a jelenlegi formájában, az azt fogja jelenteni, hogy az illegális bevándorlókat ugyanazok a jogok illetik meg, mint a magyar embereket.

A tárcavezető New Yorkban vesz részt az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott kormányközi tárgyalás soron következő fordulóján.

Mint mondta, Magyarország ezt a csomagot soha nem fogja elfogadni, de ha nem küzd hangosan ellene, az ENSZ-ben elfogadják, és akkor Magyarországon is a határsértéssel érkező illegális bevándorlóknak pontosan ugyanazokat a szolgáltatásokat kellene biztosítani, mint azoknak a magyar embereknek, "akik évtizedek óta tisztességesen fizetik az adójukat" az országban. Szijjártó szerint ez elfogadhatatlan.

A külügyminiszter kifejtette: a világszervezetben most kerül sor a harmadik kormányközi tárgyalási fordulóra a kérdésben, és az ENSZ bürokratái, valamint a bevándorláspárti tagállamai továbbra is nyomás alatt tartják a szövegezés folyamatát, és "egészen nonszensz rendelkezéseket" akarnak beleerőltetni a csomagba.

A jelenlegi tervezet rosszabb minden eddiginél, és minden eddiginél több veszéllyel fenyeget a magyar emberek biztonsága számára. Ezért ezt a harcot decemberig nagyon keményen kell vívni, nehogy ebben a formában fogadják el a csomagot

– fogalmazott a tárcavezető.

Úgy látja, az eddigi tárgyalások nyomán és a mostani verzióból az látszik, hogy az ENSZ a migrációt továbbra is alapvető emberi jogként akarja beállítani, holott nem az. Közben a migrációhoz fűződő, nem létező jogokat fölébe akarja helyezni annak a valóban létező emberi jognak, hogy minden embernek joga van a saját hazájában biztonságban élni.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: nem fogadjuk el, hogy bárki a migránsok nem létező jogait a magyar emberek biztonságos élethez való joga fölé helyezze.

Négy olyan tűrhetetlen elem került be a javaslatba, amelyeknek kivételére egyenként is javaslatot tesz Magyarország.

  • Ilyen elem, hogy függetlenül a jogi státusuktól a migránsoknak az egész útjuk során minden szolgáltatást biztosítani kell a tranzitországokban és a célországban is. Szijjártó szerint ez a migrációt tovább ösztönző lépés, amely "borzasztóan igazságtalan is".
  • A tárcavezető kitért rá: elfogadhatatlan az is, hogy a javaslat szerint nem szabad különbséget tenni egy ország adófizető polgárai és a migránsok között a számukra nyújtott állami szolgáltatások tekintetében. Ez azt jelentené, hogy egy évtizedek óta Magyarországon dolgozó és adót fizető magyar ember és egy határsértéssel érkező illegális migráns ugyanazokra a szolgáltatásokra lenne jogosult az állam részéről – tette hozzá a miniszter.
  • A külügyminiszter további vitatható elemként említette, hogy a csomag "teljes mértékben zárójelbe teszi" az emberek jogát a biztonsághoz, mert meg akarja tiltani, hogy a migránsok személyes adatait, amelyeket a számukra nyújtott szolgáltatásokhoz gyűjtenek a szolgáltatók, átadják a kiutasításokkal foglalkozó bevándorlási hatóságoknak. Vagyis hiába lehetne tudni, hogy illegálisan tartózkodnak egy országban, nem lehetne kiutasítani őket.
  • Szijjártó Péter szerint az is elképesztő eleme a javaslatnak, hogy már a migránsok megindulását megelőzően képzési programokat indítanának nekik.

Szijjártó kijelentette: Magyarország ilyen rendelkezést soha nem fog alkalmazni.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

amerika, london, párizs

Pár száz bevándorláspárti demonstráló gyűlt össze hétfőn a Fehér Ház előtt, hogy Donald Trump ellen tüntessen.

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

amerika, london, párizs

Május 26-án tartanak Spanyolországban helyhatósági választásokat, ugyanazon a napon, mikor az EP-szavazás lesz a mediterrán országban. A legfrissebb felmérések szerint a Vox lehet az egyik legnagyobb meglepetés a választáson.

A baloldal migránsokra cserélte le a munkásosztályt

A Migrációkutató Intézet az egyik friss tanulmányában számadatokkal alátámasztott elemzést közöl arról, hogy az európai baloldal a klasszikus munkásosztály helyett ma már igen nagy mértékben a bevándorlók szavazataira támaszkodik. Sőt, a vallásokat egyébként általában elutasító mai baloldal egyik legerősebb új szavazóbázisa a nagyon vallásos és antiszemita iszlamista csoportokra épül.

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

hajrá, magyarok!

Kedden végre folytatódik az ország első számú kupasorozata, a Magyar Kupa!

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

kétharmad

A sorosista Euronews munkatársa megpróbálta összemosni az illegális bevándorlást a munkaerő szabad áramlásával, de Szijjártó Péterben emberére talált.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére