Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Szijjártó: "a migráció veszélyes és megállítható"

2018. február 1. 20:28

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ globális migrációs csomagjának alapállítása nem felel meg a valóságnak.

A dokumentum alapállítása hamis, hazug"

– jelentette ki Szijjártó Péter csütörtökön Prágában, miután tárgyalásokat folytatott vendéglátójával, Martin Stropnicky cseh külügyminiszterrel. A magyar tárcavezető leszögezte: nem igaz, hogy a migráció pozitív és, hogy megállíthatatlan. Magyarország nem ért egyet ezzel az állítással. Szijjártó Péter megerősítette korábbi nyilatkozatát, amely szerint, ha az ENSZ február 5-én egy migrációpárti javaslatot ad ki, akkor Magyarország ki fog lépni az ENSZ globális migrációs csomagjának tárgyalásáról.

Szijjártó köszönetet mondott a cseheknek azért a segítségért, amelyet a migrációs hullám megállítása érdekében korábban nyújtottak a magyaroknak.

Ezzel közösen bebizonyítottuk, hogy a migráció megállítható és a határok védhetőek"

– fejtette ki a miniszter.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A tárcavezető ugyancsak hangsúlyozta, hogy meg kell erősíteni a határok védelmét, mert az utóbbi időben ismét szaporodnak a határsértések. Naponta illegális migránsok tucatjai, olykor százai próbálnak meg betörni az országba.

Úgy vélte, hogy az ENSZ globális migrációs csomagja gyengíteni akarja a határvédelmet, s azt szeretné, hogy ez ne minősüljön bűncselekménynek. "Mi ellenkező véleményen vagyunk, az illegális határátlépés bűncselekmény, és mi a magyar állampolgárok biztonsága érdekében megvédjük határainkat, a schengeni határokat" – vélekedett a külgazdasági és külügyminiszter.

Írjon elő az ENSZ, amit akar, mi megvédjük Magyarország határait és a schengeni határokat"

– fogalmazott Szijjártó. "Az ENSZ globális migrációs csomagjának terve kísértetiesen hasonlít a Soros-tervre" – tette hozzá a miniszter.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A cseh külügyminiszter a sajtótájékoztatón kifejtette: "Csehország és Magyarország, illetve az egész visegrádi csoport egyaránt ellenzi az illegális migránsok befogadását. Közösen el akarjuk érni, hogy az Európai Unióban ne fogadják el a menekültek befogadásának új szabályozását, az úgynevezett Dublin 4 tervet". Martin Stropnicky hozzátette: mindketten elutasítják a kötelező menekültkvótákat és szorgalmazzák a schengeni határok szigorúbb védelmét.

A miniszter újságírók előtt köszönetet mondott Magyarországnak "a dinamikus és aktív" visegrádi elnökségért, Csehországot és Magyarországot "szoros szövetségesnek, jó szomszédoknak" nevezte.

Martin Stropnicky hangsúlyozta, hogy Csehország számára a visegrádi csoport érték, és új szövetségekre keresésére is szükség van. Ilyen értelemben példaként említette Orbán Viktor miniszterelnök bécsi tárgyalásait. 

A cseh külügyminiszter szerint a visegrádiaknak nemcsak arról kellene beszélniük, mit utasítanak el, hanem saját javaslatokkal is elő kellene állnia az uniós problémák megoldására. Elsősorban arról kell beszélni, "hogy saját konszenzuális javaslatokat terjesztünk elő az uniós problémák megoldására" – jelentette ki a cseh diplomácia vezetője. Ez az úgynevezett Dublin 4-et is érinti – tette hozzá.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Szijjártó Péter prágai látogatása során megbeszéléseket folytat még Lubomír Metnar cseh belügyminiszterrel, Jaroslava Nemcová szociális és egészségügyi miniszterrel, Karla Slechtová védelmi miniszterrel, valamint udvariassági látogatást tesz Andrej Babis ügyvezető cseh kormányfőnél.  

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

Egy muszlim férfi rendőrökre támadt Brüsszelben

amerika, london, párizs

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint rendfenntartókra támadtak Brüsszel belvárosában kedd reggel.

8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

pszicho

Persze egy ideig lehet mindent az isiászra fogni, de a jelek magukért beszélnek.

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

Sorosék állhatnak a macedón tüntetők mögött

amerika, london, párizs

Bevándorlásellenes álláspontja miatt buktathatták meg a hazánkban menedéket kérő macedón kormányfőt, Nikola Gruevszkit.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek a nap legfontosabb eseményei!

Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére