Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Szijjártó: "a migráció veszélyes és megállítható"

2018. február 1. 20:28

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ globális migrációs csomagjának alapállítása nem felel meg a valóságnak.

A dokumentum alapállítása hamis, hazug"

– jelentette ki Szijjártó Péter csütörtökön Prágában, miután tárgyalásokat folytatott vendéglátójával, Martin Stropnicky cseh külügyminiszterrel. A magyar tárcavezető leszögezte: nem igaz, hogy a migráció pozitív és, hogy megállíthatatlan. Magyarország nem ért egyet ezzel az állítással. Szijjártó Péter megerősítette korábbi nyilatkozatát, amely szerint, ha az ENSZ február 5-én egy migrációpárti javaslatot ad ki, akkor Magyarország ki fog lépni az ENSZ globális migrációs csomagjának tárgyalásáról.

Szijjártó köszönetet mondott a cseheknek azért a segítségért, amelyet a migrációs hullám megállítása érdekében korábban nyújtottak a magyaroknak.

Ezzel közösen bebizonyítottuk, hogy a migráció megállítható és a határok védhetőek"

– fejtette ki a miniszter.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A tárcavezető ugyancsak hangsúlyozta, hogy meg kell erősíteni a határok védelmét, mert az utóbbi időben ismét szaporodnak a határsértések. Naponta illegális migránsok tucatjai, olykor százai próbálnak meg betörni az országba.

Úgy vélte, hogy az ENSZ globális migrációs csomagja gyengíteni akarja a határvédelmet, s azt szeretné, hogy ez ne minősüljön bűncselekménynek. "Mi ellenkező véleményen vagyunk, az illegális határátlépés bűncselekmény, és mi a magyar állampolgárok biztonsága érdekében megvédjük határainkat, a schengeni határokat" – vélekedett a külgazdasági és külügyminiszter.

Írjon elő az ENSZ, amit akar, mi megvédjük Magyarország határait és a schengeni határokat"

– fogalmazott Szijjártó. "Az ENSZ globális migrációs csomagjának terve kísértetiesen hasonlít a Soros-tervre" – tette hozzá a miniszter.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A cseh külügyminiszter a sajtótájékoztatón kifejtette: "Csehország és Magyarország, illetve az egész visegrádi csoport egyaránt ellenzi az illegális migránsok befogadását. Közösen el akarjuk érni, hogy az Európai Unióban ne fogadják el a menekültek befogadásának új szabályozását, az úgynevezett Dublin 4 tervet". Martin Stropnicky hozzátette: mindketten elutasítják a kötelező menekültkvótákat és szorgalmazzák a schengeni határok szigorúbb védelmét.

A miniszter újságírók előtt köszönetet mondott Magyarországnak "a dinamikus és aktív" visegrádi elnökségért, Csehországot és Magyarországot "szoros szövetségesnek, jó szomszédoknak" nevezte.

Martin Stropnicky hangsúlyozta, hogy Csehország számára a visegrádi csoport érték, és új szövetségekre keresésére is szükség van. Ilyen értelemben példaként említette Orbán Viktor miniszterelnök bécsi tárgyalásait. 

A cseh külügyminiszter szerint a visegrádiaknak nemcsak arról kellene beszélniük, mit utasítanak el, hanem saját javaslatokkal is elő kellene állnia az uniós problémák megoldására. Elsősorban arról kell beszélni, "hogy saját konszenzuális javaslatokat terjesztünk elő az uniós problémák megoldására" – jelentette ki a cseh diplomácia vezetője. Ez az úgynevezett Dublin 4-et is érinti – tette hozzá.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Szijjártó Péter prágai látogatása során megbeszéléseket folytat még Lubomír Metnar cseh belügyminiszterrel, Jaroslava Nemcová szociális és egészségügyi miniszterrel, Karla Slechtová védelmi miniszterrel, valamint udvariassági látogatást tesz Andrej Babis ügyvezető cseh kormányfőnél.  

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

hajrá, magyarok!

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa Ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

amerika, london, párizs

Az állam- és kormányfők informális csúcstalálkozóján amellett, hogy Juncker egy gátlástalan csellel próbálkozott a Fidesz EPP-ből történő kipaterolására, sokféle nyilatkozatot is olvashattunk a résztvevőktől. Mutatjuk, mik voltak a fő csapásirányok!

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

amerika, london, párizs

A salzburgi találkozón a svéd szociáldemokrata miniszterelnök is kifejtette álláspontját. Nem meglepő módon a kötelező kvótát erőltetné.

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

kétharmad

Levelet írt a nemzetközi evangéliumi-karizmatikus mozgalom vezetőinek az Európai Parlament Magyarországot érintő döntéséről és annak következményeiről Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

amerika, london, párizs

Elképesztő mértékben nőtt azon fiatal lányok száma, akik nemet akarnak váltani. A megdöbbentő adatok miatt utánajárnak annak, mi lehet az oka.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére