Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Szijjártó: a magyarok nem párhuzamos társadalmakat építettek

2016. október 24. 06:28

MONTREAL, 08:28

Szijjártó Péter külügyminiszter 1956 kapcsán arra hívta fel a figyelmet Kanadában, hogy az ottani magyarok hozzájárultak új hazájuk sikereihez, nem pedig párhuzamos társadalmat építettek.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A kétnapos látogatás alkalmával a külügyminiszter több ’56-os megemlékezésen vesz részt, valamint hétfőn több kétoldalú, magas szintű tárgyalást folytat. Szijjártó Péter vasárnap a montreali Magyarok Nagyasszonya plébánia megemlékezésén vett részt, ahol hangsúlyozta, hogy ha valaki végignézi a történelmünket, akkor kétsége sem lehet, hogy a magyar nemzet

nemcsak a szabadságszerető emberek nemzete, hanem a szabadságharcosok nemzete is.”

Szijjártó kifejtette, hogy a magyaroktól még a legdurvább túlerő is csak átmenetileg vehette el a szuverenitást és a szabadságot.

Ha valaki ezen a földgolyón tisztában van azzal, hogy mit jelent a szabadság, akkor mi, magyarok ilyenek vagyunk”

– jelentette ki a külügyminiszter, aki szerint 1956 világosan megmutatta, hogy a diktatúra nem képes gyökeret verni Magyarországon.

Szijjártó Péter beszédében elmondta, hogy a magyarok történelmük során többször is megküzdöttek a szabadságukért: például az oszmánokkal vagy a Habsburgokkal szemben vívott küzdelmeikben, vagy – az elmúlt évszázadban – akár a nácik, akár a kommunista diktatúra ellen is mindig a szabadságáért kellett harcolniuk.

1956-ban a magyar nép kívülről nagyon sok biztatást kapott, de csak biztatást, hiába várták az akkori szabadságharcosok a segítséget, az különböző okok miatt nem érkezett meg. A magyarok, mint oly' sokszor a történelmük során, magukra maradtak”

– mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter elmondta, hogy a magyar emberek nagyon sok mindent elveszítettek: az önkényuralommal eltelt 34 évet, valamint számos olyan lehetőséget, amelyben részük lett volna, ha Magyarország szabad ország lett volna. „S persze sok tízezer, talán sok százezer magyar ember is elveszítette a jövőbe vetett hitét és reményét”. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy ki kell tartanunk amellett, hogy a Magyarország sorsáról kizárólag a magyar embereknek van joguk döntést hozni.

Szijjártó a montreali magyarokról elmondta, hogy sokan kényszerültek új hazát találni, bár mindvégig hazafiakként viselkedtek, beilleszkedtek új hazájukba, és hozzájárultak Kanada sikerességéhez. A külügyminiszter ezzel kapcsolatban leszögezte:

itt vissza kell utasítanunk azt a modern kori történelemhamisításra vonatkozó kísérletet, amely azt kéri számon a magyarokon, hogy amikor 1956-ban az elmenekülők menedékre találtak, akkor vajon most Magyarország miért olyan álláspontot képvisel a modern kori népvándorlással kapcsolatban, amilyent.”

A külügyminiszter szerint ezt határozottan ki kell kérni magunknak, hiszen akik 1956-ban arra kényszerültek, hogy elhagyják Magyarországot, hosszú időn keresztül türelmesen várakoztak a szomszédos Ausztriában, hogy befogadják őket, tisztelték és tisztelik új hazájuk törvényeit, nem építettek párhuzamos társadalmakat, és hozzájárultak új hazájuk sikerességéhez.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

amerika, london, párizs

A salzburgi találkozón a svéd szociáldemokrata miniszterelnök is kifejtette álláspontját. Nem meglepő módon a kötelező kvótát erőltetné.

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

kétharmad

Levelet írt a nemzetközi evangéliumi-karizmatikus mozgalom vezetőinek az Európai Parlament Magyarországot érintő döntéséről és annak következményeiről Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

amerika, london, párizs

Elképesztő mértékben nőtt azon fiatal lányok száma, akik nemet akarnak váltani. A megdöbbentő adatok miatt utánajárnak annak, mi lehet az oka.

Ultrák nélkül vág neki az El-nek a Vidi

Ultrák nélkül vág neki az El-nek a Vidi

hajrá, magyarok!

Bár a sok néző garantált a fehérváriak összes meccsén, az nagy kérdés, milyen lesz a hangulat.

Öt év börtönre ítélték a röszkei terroristát, Ahmed H.-t

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére