Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Szijjártó: a biztonság ügyét kell az első helyre állítani

2018. június 6. 06:15

Szijjártó Péter kedden Berlinben, a Phoenix német országos közszolgálati televíziónak adott interjújában részletesen beszámolt arról, hogy sok közös pont van Magyarország és Németország között a migrációs válság megítélésében, de Magyarország elutasítja a kötelező elosztást és nem enged abból, hogy a biztonság a legfontosabb.

Közös pont a külső határok védelme, amit az is mutat, hogy Magyarország és Németország is támogatja rendőrökkel a macedón-görög határ védelmét. Teljes az egyetértés abban, hogy erősíteni kell a nemzetközi fejlesztési politikát"

– kezdte interjúját a magyar külügyminiszter, majd azzal folytatta, hogy pont emiatt írt alá Gerd Müller nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős német miniszterrel vízgazdálkodási megállapodást, amely olyan afrikai és közel-keleti országokat érint, ahonnan sok bevándorló érkezett.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország szerint a biztonság ügyét kell az első helyre állítani, majd kiemelte, hogy a terrorveszély növekedése mindenképpen összefüggésben áll azzal, hogy teljesen ellenőrizetlenül vándoroltak be Európába emberek százezrei.

Magyarország elutasítja a szolidaritás fogalmának szelektív, diszkriminatív értelmezését, és nem tudja elfogadni azt a nézetet, amely szerint a határok védelme nem a szolidaritás kifejezése"

– fogalmazott a tárcavezető, majd hozzátette, hogy Magyarország minden rendelkezésre álló eszközzel és hatalmas anyagi ráfordítással védi határát, hogy ne vándoroljanak be tömegek illegálisan, és ezzel Németországot, Ausztriát és a skandináv országokat is védi.

Fotó: AFP

Mindazok 90 százaléka, akik illegálisan próbálnak átlépni a magyar határon, valójában Németországba akarnak eljutni"

– mondta Szijjártó Péter, aki szerint nem szabad megengedni, hogy a biztonság szempontja háttérbe szoruljon, és soha nem lehet elérni a bevándorlók kötelező elosztását tartalmazó megállapodást, mert Magyarország ezt elutasítja.

A Stop Soros törvénycsomaggal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy számolnia kell a következményekkel annak, aki megsérti a magyar nemzetbiztonsági érdekeket. Számolnia kell a következményekkel azoknak a szervezeteknek is, amelyek támogatják a határok megsértését és az illegális migrációt, vagy megpróbálnak menedékjoghoz juttatni olyan embereknek, akik nem jogosultak menedékre.

Fotó: AFP

A külügyminiszter felidézte Emmanuel Macron francia államfő európai uniós reformterveivel kapcsolatban Angela Merkel német kancellár intelmét, miszerint minden EU-tagországnak el kell végeznie az államháztartás szerkezetét érintő házi feladatait.

Magyarország elvégezte ezeket a feladatokat, de nem támogatja a tagállamok között az adózás területén kibontakozott versenyt az egységesítés révén felszámoló törekvéseket és az államadósság törlesztése iránti felelősség közösségi szintre emelését"

– fogalmazott Szijjártó Péter és hozzátette, hogy Magyarország nem tartja felelőtlennek a francia elnök javaslatait, de vannak aggodalmai.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére