Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szexista mém miatt álltak bele a svéd internetszolgáltatóba

2018. szeptember 26. 19:30

A stockholmi központtal rendelkező vállalat azonban nem enged a nyomásnak, és nem veszi le a kérdéses képet a Facebookról.

A reklámokkal, hirdetésekkel foglalkozó svéd ombudsmani testület egyhangúlag szavazta meg, hogy a Bahnhof nevű svéd internetszolgáltató cég áprilisi Facebook-posztja (melyben egy közismert mémet gondoltak újra munkaerő-toborzás céljából) szexista.

A népszerű internetes mém alapja egy 2015-ben készült fénykép, melyet egy profi fotós, Antonio Guillem készített. Hódító hadjáratára 2017 januárjában indult, azóta számtalan verzióját készítette el az internet népe. Az eredeti képen egy férfi sétál a barátnőjével, ám egy másik, a párjánál attraktívabb hölgyre szegeződik a tekintete, ami láthatólag nem tetszik a barátnőjének.

A Bahnhof által készített reklámverzión a férfi a „te”, a barátnője a „jelenlegi munkahelyed”, míg a másik nő a „Bahnhof” felirattal van ellátva.

Könnyű kikövetkeztetni, hogy a mém üzenete az, hogy a Bahnhof jobb munkahely, mint bármely másik.

Az ombudsmani indoklás szerint a reklámanyagként felhasznált mém tárgyiasítja a nőket, és azt hangsúlyozza, hogy bármikor le lehet őket cserélni, akárcsak egy munkahelyet.

Ráadásul, mint a testület közleményében olvasható:

a hirdetés azt is sugallhatja, hogy a vállalat diszkriminálja a nőket nemük alapján, és elutasítja a jelentkezésüket."

Természetesen nemcsak az ombudsmani testület ítélte el az internetszolgáltató vállalatot, a Bahnhof Facebook-posztja alá közel ezer hozzászólás érkezett, nagy részük negatívan viszonyul a mémhez, szexistának, elmaradottnak bélyegezve a céget.

Egy internetszolgáltató az ókorból"

– utal az egyik kommentelő a cég "elmaradottságára".

A Bahnhof viszont a hasonló esetek ismeretében kicsit meglepő, ám annál becsülendőbb módon kiáll az igaza mellett, és nem távolítja el a kérdéses reklámot.

Mindenki, aki otthonosan mozog az interneten, tisztában van vele, hogy mit jelent ez a mém. A képen szereplők neme pontosan ezért irreleváns”

– írja reakciójában a vállalat.

Majd folytatják:

mivel internetszolgáltató cég vagyunk, azokat céloztuk meg ezzel a hirdetéssel, akik ismerik a mémek világát. Ha azért büntetnek meg minket, mert felhasználtunk egy régi mémet, hát tegyék."

A vitatott mém utáni nap az internetszolgáltató módosított verziót is feltöltött, amiken a feliratok változatlanok, ámde a szereplők többek között macskák, vagy éppen a Toy Story című rajzfilm szereplői. A szexistának bélyegzett kép mellett ezek is elérhetőek mind a mai napig.

 
 
 
 

A Bahnhof bátorsága ritkaságszámba megy, főleg egy olyan szélsőliberális államban, mint amilyen Svédország. Ugyanakkor a tényekhez hozzátartozik, hogy az ombudsmani testület jogkörei közé nem tartozik a büntetések kiszabása, kizárólag javaslatokat tehet.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Budapestből nem lesz Majdan!

Budapestből nem lesz Majdan!

kétharmad

Sérült rendőrök, lángoló kukák, agresszív tömeg, puccsra készülő ellenzék, külföldi zsoldban szolgáló tüntetők és ködös célok. Így lehetne leírni az elmúlt napok történéseit és azok mozgatórugóit. A Budapesten kibontakozó "demonstrációk" kísértetiesen emlékeztetnek minket valamire: így kezdődött a gyarmati státuszba taszított ukrajnai forradalom is. Ott is látszólag spontán szerveződő csoportok provokálták az állami szerveket, hogy aztán a nyugati média és a külföldi titkosszolgálatok segítségével megdöntsék az államrendet. Meg is lett az eredménye: káosz, területi veszteség, nyomor.

Soros bűnözőket fizet le, hogy Budapesten vandálkodjanak

A fővárosi megmozdulásokon a rendőrség szombatig 57 embert állított elő. Jelentős részük büntetett előéletű.

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

kétharmad

A Soros Györgyhöz köthető 444 és társai elképesztő propagandagyártásra adták a fejüket az elmúlt napokban.

Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

kétharmad

Az EchoTV Informátor című műsorához került dokumentumok szerint a párt tévéjének számító N1TV készítői a választások előtti három hónapban több esetben is napi 18-19 órákat dolgoztak a párt sikerességéért, mint kiderült ingyen. Az N1TV, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tulajdona, amely a Jobbik pártalapítványa.

A nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást

Egyre inkább úgy tűnik, hogy társadalmi tömegbázis híján a frusztrált ellenzék nem lát más lehetőséget, mint a nyílt erőszak bevetését: a parlamentarizmus demokratikus szabályainak durva megsértésével próbálják támadni a fennálló alkotmányos rendet - áll a Századvég Alapítvány legfrissebb elemzésében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére