Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szexista mém miatt álltak bele a svéd internetszolgáltatóba

2018. szeptember 26. 19:30

A stockholmi központtal rendelkező vállalat azonban nem enged a nyomásnak, és nem veszi le a kérdéses képet a Facebookról.

A reklámokkal, hirdetésekkel foglalkozó svéd ombudsmani testület egyhangúlag szavazta meg, hogy a Bahnhof nevű svéd internetszolgáltató cég áprilisi Facebook-posztja (melyben egy közismert mémet gondoltak újra munkaerő-toborzás céljából) szexista.

A népszerű internetes mém alapja egy 2015-ben készült fénykép, melyet egy profi fotós, Antonio Guillem készített. Hódító hadjáratára 2017 januárjában indult, azóta számtalan verzióját készítette el az internet népe. Az eredeti képen egy férfi sétál a barátnőjével, ám egy másik, a párjánál attraktívabb hölgyre szegeződik a tekintete, ami láthatólag nem tetszik a barátnőjének.

A Bahnhof által készített reklámverzión a férfi a „te”, a barátnője a „jelenlegi munkahelyed”, míg a másik nő a „Bahnhof” felirattal van ellátva.

Könnyű kikövetkeztetni, hogy a mém üzenete az, hogy a Bahnhof jobb munkahely, mint bármely másik.

Az ombudsmani indoklás szerint a reklámanyagként felhasznált mém tárgyiasítja a nőket, és azt hangsúlyozza, hogy bármikor le lehet őket cserélni, akárcsak egy munkahelyet.

Ráadásul, mint a testület közleményében olvasható:

a hirdetés azt is sugallhatja, hogy a vállalat diszkriminálja a nőket nemük alapján, és elutasítja a jelentkezésüket."

Természetesen nemcsak az ombudsmani testület ítélte el az internetszolgáltató vállalatot, a Bahnhof Facebook-posztja alá közel ezer hozzászólás érkezett, nagy részük negatívan viszonyul a mémhez, szexistának, elmaradottnak bélyegezve a céget.

Egy internetszolgáltató az ókorból"

– utal az egyik kommentelő a cég "elmaradottságára".

A Bahnhof viszont a hasonló esetek ismeretében kicsit meglepő, ám annál becsülendőbb módon kiáll az igaza mellett, és nem távolítja el a kérdéses reklámot.

Mindenki, aki otthonosan mozog az interneten, tisztában van vele, hogy mit jelent ez a mém. A képen szereplők neme pontosan ezért irreleváns”

– írja reakciójában a vállalat.

Majd folytatják:

mivel internetszolgáltató cég vagyunk, azokat céloztuk meg ezzel a hirdetéssel, akik ismerik a mémek világát. Ha azért büntetnek meg minket, mert felhasználtunk egy régi mémet, hát tegyék."

A vitatott mém utáni nap az internetszolgáltató módosított verziót is feltöltött, amiken a feliratok változatlanok, ámde a szereplők többek között macskák, vagy éppen a Toy Story című rajzfilm szereplői. A szexistának bélyegzett kép mellett ezek is elérhetőek mind a mai napig.

 
 
 
 

A Bahnhof bátorsága ritkaságszámba megy, főleg egy olyan szélsőliberális államban, mint amilyen Svédország. Ugyanakkor a tényekhez hozzátartozik, hogy az ombudsmani testület jogkörei közé nem tartozik a büntetések kiszabása, kizárólag javaslatokat tehet.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

kétharmad

Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke, Juhász Hajnalka miniszteri biztos, Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője voltak.

Toroczkai: a Jobbik a nemzetellenes erők oldalára állt

Toroczkai: a Jobbik a nemzetellenes erők oldalára állt

kétharmad

A Mi Hazánk Mozgalom vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben a Jobbik és a balliberális erők egymásra találásáról, a pénzemberek kezében lévő, hazájukat eláruló politikusokról, valamint az Európai Parlamentben uralkodó "beteg, degenerált" világnézetről beszélt.

Szögi Lajos családja kapja meg a tanárgyilkosnak szánt kártérítést

A tettes szerencsére egy forintot sem lát majd a pénzből.

Századvég: kötelességünk megvédeni a keresztény kultúrát

Századvég: kötelességünk megvédeni a keresztény kultúrát

kétharmad

A Századvég Alapítvány nyolc pontja a keresztény kultúráról.

Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

kétharmad

Percről percre tudósításunk a Századvég keddi konferenciájáról, melyen felszólal többek között Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Molnár Attila Károly vallásszociológus, eszmetörténész is. A rendezvényt a Századvég Alapítvány elnöke, a 888.hu főszerkesztő-hírigazgatója, G. Fodor Gábor nyitja meg.

Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának

Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának

kétharmad

Az ENSZ és az Európai Unió által kibocsátott pénzzel teli bankkártya is volt a terrorizmussal gyanúsított szír férfinál.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek ma a legfontosabbak!

A Fidesz április elején bemutatja, hogyan képzeli el Európa jövőjét

A Fidesz április 5-én ismerteti az európai parlamenti választásra készülő programját - értesült a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére