Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Szex, pia, gólyatábor: tanultunk-e valamit?

2016. augusztus 5. 08:58

A 2014-es botrány után az egyetemek, főiskolák a korábbinál jóval nagyobb elővigyázatossággal járnak el, a vonatkozó törvénymódosítás pedig garantálja a tiszta felelősségi viszonyokat - írja a Magyar Hírlap.

Mint ismert, K. Szilárd fotósként dolgozott ELTE Tanító- és Óvóképző Kar fonyódligeti gólyatáborában, ahol 2014. augusztus 30-án kora hajnalban brutális módon megerőszakolt egy budapesti elsőéves hallgatót. Bűncselekményéről fényképeket is készített, ugyanis ezekkel akarta zsarolni később áldozatát.

Mi több, a fotóst korábban már elítélték nemi erőszak miatt, amiről az ELTE Hallgatói Önkormányzatának (HÖK) vezetői, a gólyatábor egyes szervezői is tudtak, mégsem ítélték alkalmatlannak K. Szilárdot munkájának elvégzésére.

Az eset napvilágra kerülését követően egyre több egyetemista érezte úgy, hogy be kellene számolnia a gólyatáborokban történő eseményekről, melyekben

gyakran előfordult a gólyák szándékos leitatása és a megalázó szexuális jellegű beavatófeladatok levezénylése.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Továbbá kiderült az is, hogy a gólyák azelőtt sokszor hiába fordultak a hallgatói önkormányzatok képviselőihez, a HÖK-ösök általában arra kérték őket, inkább ne beszéljenek a történtekről. 
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Változott-e azóta valami?

Igen. A Magyar Hírlap beszámolója szerint több fontos módosítás is napirendre került annak érdekében, hogy az egyetemisták egy biztonságosabb környezetben, jogilag felelősségre vonható szervezők által lebonyolított eseményeken érezhessék jól magukat:

  • Elsősorban céges alapokra helyezték az egyetemi és főiskolai rendezvényszervezést, így a HÖK nem szervezhet önállóan gólyatábort.
  • Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának bevonó eseményein például megerősítették a karon a mentorok helyzetét, melyek között pszichológusok is közreműködnek.
  • Szintén az ELTE ÁJK-t érintette elsősorban az a döntés, miszerint minden HÖK-ös programelemet csakis a dékán hagyhat jóvá.
Továbbá a felsőoktatási törvény előírja, hogy tisztázni kell az egyetemi hallgatójelölt felvétel utáni, beiratkozás előtti jogviszonyát, a szervezeti és működési szabályzatban pedig külön ki kell térni a gólyatáborok szervezésére.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hangsúlyozta, hogy a rendezvény szervezéséért felelős személy nevét a meghívóban fel kell tüntetni, azonosító adatait és elérhetőségét az egyetem rendelkezésére kell bocsátani. Ugyanis azzal, hogy valaki a nevével vállalja a szervezést, a felelősségi viszonyok sokkal tisztábbakká válnak.

(Magyar Hírlap)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére