Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Szex, pia, gólyatábor: tanultunk-e valamit?

2016. augusztus 5. 08:58

A 2014-es botrány után az egyetemek, főiskolák a korábbinál jóval nagyobb elővigyázatossággal járnak el, a vonatkozó törvénymódosítás pedig garantálja a tiszta felelősségi viszonyokat - írja a Magyar Hírlap.

Mint ismert, K. Szilárd fotósként dolgozott ELTE Tanító- és Óvóképző Kar fonyódligeti gólyatáborában, ahol 2014. augusztus 30-án kora hajnalban brutális módon megerőszakolt egy budapesti elsőéves hallgatót. Bűncselekményéről fényképeket is készített, ugyanis ezekkel akarta zsarolni később áldozatát.

Mi több, a fotóst korábban már elítélték nemi erőszak miatt, amiről az ELTE Hallgatói Önkormányzatának (HÖK) vezetői, a gólyatábor egyes szervezői is tudtak, mégsem ítélték alkalmatlannak K. Szilárdot munkájának elvégzésére.

Az eset napvilágra kerülését követően egyre több egyetemista érezte úgy, hogy be kellene számolnia a gólyatáborokban történő eseményekről, melyekben

gyakran előfordult a gólyák szándékos leitatása és a megalázó szexuális jellegű beavatófeladatok levezénylése.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Továbbá kiderült az is, hogy a gólyák azelőtt sokszor hiába fordultak a hallgatói önkormányzatok képviselőihez, a HÖK-ösök általában arra kérték őket, inkább ne beszéljenek a történtekről. 
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Változott-e azóta valami?

Igen. A Magyar Hírlap beszámolója szerint több fontos módosítás is napirendre került annak érdekében, hogy az egyetemisták egy biztonságosabb környezetben, jogilag felelősségre vonható szervezők által lebonyolított eseményeken érezhessék jól magukat:

  • Elsősorban céges alapokra helyezték az egyetemi és főiskolai rendezvényszervezést, így a HÖK nem szervezhet önállóan gólyatábort.
  • Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának bevonó eseményein például megerősítették a karon a mentorok helyzetét, melyek között pszichológusok is közreműködnek.
  • Szintén az ELTE ÁJK-t érintette elsősorban az a döntés, miszerint minden HÖK-ös programelemet csakis a dékán hagyhat jóvá.
Továbbá a felsőoktatási törvény előírja, hogy tisztázni kell az egyetemi hallgatójelölt felvétel utáni, beiratkozás előtti jogviszonyát, a szervezeti és működési szabályzatban pedig külön ki kell térni a gólyatáborok szervezésére.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hangsúlyozta, hogy a rendezvény szervezéséért felelős személy nevét a meghívóban fel kell tüntetni, azonosító adatait és elérhetőségét az egyetem rendelkezésére kell bocsátani. Ugyanis azzal, hogy valaki a nevével vállalja a szervezést, a felelősségi viszonyok sokkal tisztábbakká válnak.

(Magyar Hírlap)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére