Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szembemegy egymással Donald Trump és Ferenc pápa?

2017. március 10. 22:28

VATIKÁNVÁROS, 22:28

Az Independent szerint Ferenc pápa figyelmeztetést fogalmazott meg Donald Trump személyével kapcsolatban amikor a Die Zeitnak adott interjújában arról értekezett, hogy szerinte a a populizmus sátánian gonosz dolog. Az amerikai Trump-párti sajtó ezzel egy időben arra szólította fel a pápát, hogy ne politizáljon, hanem maradjon inkább a hit kérdéseinél. Az amerikai sajtó pedig a katolikus egyházat nem kímélve ír a Vatikán botrányos ügyeiről.

Ferenc pápa arra figyelmeztetettDie Zeitnak adott interjújában, hogy a nyugati demokráciákban nő a populizmus térnyerésének veszélye.

A pápa a német lapnak azt nyilatkozta:

A populizmus az egy olyan sátáni dolog, ami mindig rosszul végződik, ahogy azt a múlt század már megmutatta."

Fotó: AFP

Arról is beszélt a pápa, hogy ő elutasít mindenfajta a pápaságot övező kultuszt, mert ő is csak egy olyan átlagos hívő, mint bárki más.

Én nem úgy látom magam, mintha bármilyen különleges valaki is lennék. Bűnös vagyok és esendő"

– mondta Ferenc pápa.

A Die Zeitnak adott interjúban – ami egyben a német sajtónak adott első nagy interjú is volt – Ferenc pápát arról is megkérdezték, hogy személy szerint ő megtapasztalt-e olyan pillanatokat, amikor kételkedett Isten létezésében. Erre a pápa úgy válaszolt, hogy: 

Én is ismerem az üresség pillanatait."

Trump és Ferenc pápa eltérően ítélik meg az illegális migrációt

A Townhall című amerikai lap például azzal kapcsolatban közölt cikket, hogy bizonyítottnak látszik Trump igazat állított, amikor azt mondta, hogy Svédország hibát követett el a migránsok beengedésével, mert ezzel lerombolta a közbiztonságot. Az amerikai médium ironikusan megjegyzi, hogy lehet, hogy nem kellene a pápának annyira üdvözölnie a svéd migrációs modellt.

A lap szerint Ferenc pápa akkor válhatna a katolikus egyház nagy vezetőjévé, ha úgy döntene, hogy a politika helyett inkább a hit dolgaira összpontosítana. Ehelyett azonban a pápa jelenleg idejének nagy részét azzal tölti, hogy nagy nyilvánosság előtt olyan témákat vitat meg, amelyekben sajnos tudatlan.

A pápa kifejezetten dicséri, hogy Svédország milyen barátságos módon integrálja a külföldieket, idézi fel a The National Catholic Reporterben megjelent cikket az amerikai lap.

Az akkori interjúban Ferenc pápa azt hangsúlyozta:

Azok, akik most menekültként érkeznek Európába, azok a háború és éhínség miatt menekülnek. Mi valamilyen módon felelősek vagyunk azért, mert kihasználják az ő földjeiket, és ugyanakkor viszont elmulasztjuk az elvégzését minden olyan beruházásnak, aminek a hasznából az ott élők részesülnének."

A Townhall szerint azonban – szemben a pápa nyilatkozatával – a katolikus tanítás nem azt jelenti, hogy bárki, aki Európába érkezik annak joga lenne arra, hogy Európában automatikusan letelepedhessen. A lap úgy véli, hogy a pápa a migráció melletti érvelése súlyosan hiányos és téves történelmi ismeretekről árulkodik.

A muszlimok helyzete a Közel-Keleten nem olyan, mint az eszkimóké Alaszkában – hangsúlyozza ezzel kapcsolatban az újság, hozzátéve, hogy a pápának inkább a hit kérdéseire kellene figyelnie, és abba kéne hagynia a politikáról való értekezést; a bevándorlással kapcsolatos politikai döntéseket pedig egyes országok vezetőire kellene hagynia.

Az amerikai sajtó nem kíméli a Vatikánt

A USA Today például arról számol be, hogy olyan rettenetes hírek kerültek nyilvánosságra, arról, hogy Olaszország számos parókiája érintett a papok és prostituáltak közös orgiákon való részvételében valamint pornóvideók készítésében. Ez a hír még a Vatikánt is megrengetheti, mert a feltárt kilengések teljesen ellentétesek a Ferenc pápa által a papsággal szemben – a nyilvánosság előtt – támasztott magas igényekkel.

Az amerikai lap szerint Nápoly városában, például egy pap nemrégiben azért került felfüggesztésre szolgálata alól, mert a Santa Maria degli Angeli plébániáján több tanú állítása szerint is homoszexuális orgiákat tartott plébánosként, úgy, hogy internetes oldalakon toborozta a partikra a partnereket, akiknek fizetett a szexért.

A Religion News pedig szintén a katolikus papság soraiban elharapódzott szexuális kilengésekről írva többek között arról számol be, hogy az észak-olaszországi város, Padova egyik 48 éves papja,  Andrea Contin tiszteletes, most számos egyházi és polgári bírósági eljárással kell, hogy szembe nézzen. Az ellene szóló vádak szerint legalább 30 személlyel szerelmi kapcsolatot tartott fenn, akik közül többet még arra is rávett, hogy együtt látogassanak rendszeresen el egy francia swingerklubba.

Hogy mennyire nem kíméli az amerikai sajtó a katolikus egyházat azt jól mutatja egy korábbi cikk, amelynek megszületése nyilván nem független attól, hogy az Egyesült Államok lakosságának csak kisebbségi része tartozik Róma fennhatósága alá. A Vanity Fair a Vatikán titkos életéről írt cikkében arról írt, hogy a pápai államban jelentős számú az olyan meleg főpapok száma, akik nagy hatalmat birtokolnak. A lap szerint bár ezek a személyek lehet, hogy nem alkotnak egy közösséget, azonban nyilvánvalóan tisztában vannak egymás létezésével. Ennek következtében egyfajta titokzatos alvilági élet bontakozott ki a Vatikánban, ahol a homoszexualitás hivatalosan elítélt dolognak számít.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

Mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?

Mi kerül ennyibe egy karácsonyi vásáron?

szabad vasárnap

Gurméproli, prolishopping a Vörösmarty téri burzsujpiacon.

Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

Soros dollármilliókat égetett el a semmiért

amerika, london, párizs

Szoros versenyben, de a Demokrata Párt veszített Floridában. A republikánus Rick Scott behúzta a szenátust, Ron DeSantis pedig a képviselőházat. A baloldal Georgiában is kudarcot vallott.

Szétesőben az LMP: újabb vezető politikus távozik a pártból

Újabb kulcsfontosságú pozíciót betöltő párttag hátrál ki az LMP-ből. Most a párt kommunikációs igazgatója mondott le posztjáról.

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

amerika, london, párizs

A tőzsdespekuláns az osztrák fővárosba utazott, hogy több politikussal is tárgyaljon az egyeteme Bécsbe költöztetéséről.

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

amerika, london, párizs

Már a Soros György érdekkörébe tartozó Politico is elismeri, hogy összességében jobboldali győzelem, Magyarországon pedig a Fidesz minden eddiginél nagyobb, kétharmados mandátumszerzése várható a jövő májusi európai parlamenti választáson. A lap előrejelzése szerint az ellenzékből csak a Jobbiknak, az MSZP-nek és talán a DK-nak lehet majd EP-képviselője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére