Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Szellemhajókon" juthatnak Európába a terroristák és a migránsok

2017. március 10. 18:58

LONDON, 18:58

Egyre több olyan teherszállító hajó köt ki Európában, különösen Nagy-Britanniában, amelyek egy időre "eltűnnek a sötétben", azaz kikapcsolják helyzetjelző készüléküket, és emiatt a hatóságok nem ismerik a hajók pontos útvonalát. A legtöbb esetben az ilyen hajók Szíria és Líbia felségvizein keresztül jutnak el európai kikötőkbe.

A Windward tengerészeti adatok elemzésével foglalkozó cég szerint csak 2017 januárjában és februárjában 40 olyan hajó érte el Nagy-Britannia partjait, amely Líbiából indult – ahol az Iszlám Állam észak-afrikai szervezete, a Boko Haram tartja ellenőrzése alatt az ország egy részét. Ezeken kívül mintegy 20 hajó kötött ki Nagy-Britanniában, amelyek áthaladtak líbiai és szíriai felségvizeken is. Mind a 60 hajóban közös, hogy utuk egy részében kikapcsolták azt a berendezést, amely a hajó pontos helyzetét hivatott meghatározni és közölni a hatóságok, kikötők felé.

A Windward adatai szerint két hónap alatt összesen 2850 olyan hajó lépett be az európai felségvizekre, amely hosszabb-rövidebb ideig kikapcsolta helyzetjelző berendezését. Összesen 45 olyan hajó kötött ki Nagy-Britanniában, amelynek 24 órán keresztül ki volt kapcsolva a helyzetjelző berendezése.

300 olyan hajóról tud a Windward, amelyek érvénytelen hajózási papírokkal léptek európai felségvizekre, ebből 50 Nagy-Britanniában kötött ki.

Komoly aggodalomra ad okot az, ami a tengereken történik"

– nyilatkozta Lord West, a Királyi Haditengerészet nyugalmazott admirálisa a Timesnak.

Szakértők szerint csupán a hajók számából kiindulva nincs elég ember és erőforrás arra, hogy minden egyes vízi jármű útvonalát ellenőrizzék.

Fotó: AFP

Amint egy hajó kikapcsolja helyzetjelző készülékét, virtuálisan láthatatlan lesz a hatóságok számára. Az egyetlen lehetőség, hogy műholdon keresztül ráállnak a hajóra, ám ez egy forgalmas hajózási útvonalon haladó egyetlen hajó esetében szinte lehetetlen.

A partvonal adottságai miatt még nehezebb dolgunk van. Egy szigeten vagyunk, így óriási partszakaszt kellene ellenőriznünk. Természetesen nem mindegyik hajó végez jogellenes tevékenységet, amely eltűnik a szemünk elől. Egyes hajók egyszerűen lehorgonyoznak egy-egy szokatlan tengerrészen, majd addig várakoznak, ameddig nem kapnak valamilyen szállítmányozási megrendelést"

– mondta Maritime Intelligence Centre (Haditengerészeti Hírszerzés) egyik névtelenül nyilatkozó szakértője a Timesnak.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére