Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Szellemhajókon" juthatnak Európába a terroristák és a migránsok

2017. március 10. 18:58

LONDON, 18:58

Egyre több olyan teherszállító hajó köt ki Európában, különösen Nagy-Britanniában, amelyek egy időre "eltűnnek a sötétben", azaz kikapcsolják helyzetjelző készüléküket, és emiatt a hatóságok nem ismerik a hajók pontos útvonalát. A legtöbb esetben az ilyen hajók Szíria és Líbia felségvizein keresztül jutnak el európai kikötőkbe.

A Windward tengerészeti adatok elemzésével foglalkozó cég szerint csak 2017 januárjában és februárjában 40 olyan hajó érte el Nagy-Britannia partjait, amely Líbiából indult – ahol az Iszlám Állam észak-afrikai szervezete, a Boko Haram tartja ellenőrzése alatt az ország egy részét. Ezeken kívül mintegy 20 hajó kötött ki Nagy-Britanniában, amelyek áthaladtak líbiai és szíriai felségvizeken is. Mind a 60 hajóban közös, hogy utuk egy részében kikapcsolták azt a berendezést, amely a hajó pontos helyzetét hivatott meghatározni és közölni a hatóságok, kikötők felé.

A Windward adatai szerint két hónap alatt összesen 2850 olyan hajó lépett be az európai felségvizekre, amely hosszabb-rövidebb ideig kikapcsolta helyzetjelző berendezését. Összesen 45 olyan hajó kötött ki Nagy-Britanniában, amelynek 24 órán keresztül ki volt kapcsolva a helyzetjelző berendezése.

300 olyan hajóról tud a Windward, amelyek érvénytelen hajózási papírokkal léptek európai felségvizekre, ebből 50 Nagy-Britanniában kötött ki.

Komoly aggodalomra ad okot az, ami a tengereken történik"

– nyilatkozta Lord West, a Királyi Haditengerészet nyugalmazott admirálisa a Timesnak.

Szakértők szerint csupán a hajók számából kiindulva nincs elég ember és erőforrás arra, hogy minden egyes vízi jármű útvonalát ellenőrizzék.

Fotó: AFP

Amint egy hajó kikapcsolja helyzetjelző készülékét, virtuálisan láthatatlan lesz a hatóságok számára. Az egyetlen lehetőség, hogy műholdon keresztül ráállnak a hajóra, ám ez egy forgalmas hajózási útvonalon haladó egyetlen hajó esetében szinte lehetetlen.

A partvonal adottságai miatt még nehezebb dolgunk van. Egy szigeten vagyunk, így óriási partszakaszt kellene ellenőriznünk. Természetesen nem mindegyik hajó végez jogellenes tevékenységet, amely eltűnik a szemünk elől. Egyes hajók egyszerűen lehorgonyoznak egy-egy szokatlan tengerrészen, majd addig várakoznak, ameddig nem kapnak valamilyen szállítmányozási megrendelést"

– mondta Maritime Intelligence Centre (Haditengerészeti Hírszerzés) egyik névtelenül nyilatkozó szakértője a Timesnak.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére