Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Századvég: Soros emberei diktálták a Freedom House jelentését

2019. február 12. 10:00

A washingtoni székhelyű nonprofit agytröszt és kutatóintézet, a Freedom House közzétette legfrissebb, a "Szabadság a világban 2019" című éves jelentését a demokrácia, az emberi jogok, valamint a politikai és szabadságjogok globális helyzetéről. A jelentés általános megállapításai mellett földrajzi régiókra is lebontva fejti ki a riportkészítők véleményét a fontosnak ítélt politikai és szabadságjogok aktuális állásáról. A jelentés metodológiai ismertetése szerint 2018. január 1. és 2018. december 31. közötti eseményeket, illetve tendenciákat vettek figyelembe.

A dokumentum Európával foglalkozó részeit áttekintve, a Freedom House szinte kizárólag a bevándorlásellenes közép-európai és egyes balkáni országokról tesz negatív megállapításokat, így többek között erős kritikát fogalmaz meg Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Szerbia és különösen Magyarország vonatkozásában.

A megkérdezett szakértők kapcsán kijelenthető, hogy a jelentés olyan, mintha Soros saját magát kérdezné meg az anyagban, hiszen a Soros-egyetem és a Nyílt Társadalom Alapítvány szakemberei válaszolnak a szintén Soroshoz köthető Freedom House kérdéseire.

Soros kérdez Sorostól

A beszámoló szakmai hátterét megkérdőjelezi az a tény is, hogy általában hasonló (több esetben megegyező) anyagi támogatási háttérrel bíró szervezetek és intézmények szakértőit, illetve a Freedom House-szal azonos politikai irányvonalat képviselő kutatók közreműködését kérik csak a riportok elkészítéséhez. Ez az elmúlt évek általánosan megfigyelhető gyakorlata a kutatóintézet jelentéskészítő tevékenysége kapcsán. Gyakran az „an independent consultant specializing in Central and Eastern Europe" (Közép- és Kelet-Európára szakosodott független tanácsadó) megjelöléssel kérdeznek meg szakértőket, amely kapcsán tehát szerintük a függetlenség biztosítéka a Soros-egyetemen történő oktatás.

Soros György

Fotó: AFP

Íme néhány „elfogulatlan szakértő”, akik általában segíteni szokták a Freedom House jelentéseinek elkészítését (a magyar vonatkozású részeknél):

  • Dane Taleski (Közép-európai Egyetem);
  • Marina Popescu (Közép-európai Egyetem);
  • Goran Buldioski (Nyílt Társadalom Alapítvány);
  • Yervand Shirinyan (Nyílt Társadalom Alapítvány);
  • Andrej Nosko (Közép-európai Egyetem, Nyílt Társadalom Alapítvány);
  • Halmai Gábor alkotmányjogász (korábban a Soros Alapítvány elnöke).

A Freedom House által kiadott jelentés szubsztanciális tartalma és végkövetkeztetései világosan megerősítik azt a szakmai és politikai álláspontot, hogy a nyitott társadalom ideológiája iránt intézményesen elkötelezett szervezet csak azokat az országokat bírálja – illetve támadja több esetben szakmailag is alaptalanul – jelentéseiben és közzétett állásfoglalásaiban, amely országokban az általa képviselt ideológiával ellentétes nézetrendszert és értékrendet megjelenítő pártok gyakorolják a végrehajtó hatalmat.

A 2007-es jelentés tartalmából

A politikai elfogultságot alátámasztandó, ha a Freedom House 2007-es Magyarországról szóló jelentését megnézzük, érzéketlenséget tapasztalunk a szervezettől az emberi jogok megsértése kapcsán. Mint ismeretes a 2006-os rendőrterror által kísért zavargásokban 167 személy (ebből 17 rendőr és 5 külföldi) sérült meg, ketten elvesztették a gumilövedékezés nyomán a szemük világát.

Rendőrterror 2006-ban.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.

A Freedom House mégis a tárgyévre vonatkozó jelentésében akkor szabadnak minősítette hazánkat, a szabadság osztályozása szerint: 1.0 (7 fokozatú skálán, ahol az 1 a legjobb, a 7 a legrosszabb). A jelentés Magyarországot érintő részében a gyülekezésről és az alapvető jogokról így írnak: "Az alkotmány biztosítja a gyülekezési szabadságot, és a kormány a gyakorlatban tiszteletben tartja ezt a jogot. A nem kormányzati szervezetek Magyarországon aktívak és korlátozás nélkül működnek. A kormány tiszteletben tartja a polgárok jogait, hogy egyesületeket alakítsanak, sztrájkoljanak, és petíciót nyújtsanak be a hatóságokhoz." A rendőrségről pedig rögzíti: "A rendőrséget kritizálják a roma kisebbséggel szembeni rasszista attitűdökért, és a gyakran túlzott erőszak használata miatt a roma kisebbség felé, a kormányzat roma rasszizmus elleni küzdelemről szóló kampánya ellenére." (Megjegyzés: a nem romák elleni túlzott erőszak, gyülekezéshez való joguk csorbulása?)

A 2007-es jelentés sajátos módon tesz tehát hangsúlyokat, és a kormányzat kritikája helyett inkább a "nacionalista" és "populista" Fideszt illeti bírálattal. A 2006-os választási győzelem tisztességességének vitatható volta (és a kialakult morális-demokratikus válság) sem került szóba a súlyosan sérelmes jelentésben.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A hatóságokat aggasztják a késes támadások Németországban

A hatóságokat aggasztják a késes támadások Németországban

amerika, london, párizs

Önálló kategória lesz a németországi bűnüldözési statisztikákban a késes támadás - írta a Bild című német lap a hírportálján hétfőn azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi három nap alatt kilenc ilyen bűncselekmény történt az országban.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Vérbeli kupameccs a negyedosztály világából

Vérbeli kupameccs a negyedosztály világából

hajrá, magyarok!

Egy igazi ínyencséggel folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk, Budapest Kupa-meccsről eddig még nem esett szó.

Nem csak itthon kokettál az ellenzék az antiszemitizmussal

Nem csak itthon kokettál az ellenzék az antiszemitizmussal

amerika, london, párizs

Új trend van kibontakozóban, amely nagyon úgy tűnik, hogy nemzetközi volumenű. Ez pedig nem más, mint a baloldal és a nácizmus egymásra találása, amelyet nemcsak hazánkban, de Nagy-Britanniában is megfigyelhetünk.

Száz osztrák dzsihadista van Szíriában és Irakban

Jelenleg mintegy 100 ausztriai származású külföldi harcos tartózkodik háborús területen Irakban és Szíriában - közölte hétfőn az osztrák alkotmányvédelmi és terrorelhárítási hivatal (BVT) az APA hírügynökséggel. A hivatal szerint a harcosoknak mintegy harminc százaléka rendelkezik osztrák állampolgársággal.

Életfogytiglant kapott a migráns, aki a nyílt utcán brutálisan meggyilkolta a családját Hamburgban

Életfogytiglant kapott a migráns, aki a nyílt utcán brutálisan meggyilkolta a családját Hamburgban

amerika, london, párizs

A hamburgi bíróság életfogytiglanra ítélte Mourtala Madout, aki a járókelők szeme láttára gyilkolta meg volt feleségét és egyéves gyermekét.

Hajrá, gyerekcsinálók!

Hajrá, gyerekcsinálók!

piszkostizenkettő

Akik most kezdenek családalapításba, azok nagy támogatásokra számíthatnak. A képlet ilyen egyszerű, aki meg fröcskölődni akar, az fröcskölődni fog.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére