Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Századvég: az osztrák közvélemény elutasítja a tömeges migrációt

2018. március 8. 17:28

Az osztrák lakosság elutasító a tömeges migrációval kapcsolatban, egyaránt tartanak a kulturális identitásuk elvesztésétől és a közbiztonság romlásától. A migrációs válság kezelésében egyértelműen sikeresebbnek tartják a közép-kelet-európai országokat, mint Brüsszelt.

A Századvég Alapítvány Ausztriában készült közvélemény-kutatásának célja az volt, hogy megismerjük az osztrák emberek véleményét az egész Európai Uniót érintő migrációs helyzettel kapcsolatban általában, valamint a migráció hatásait és annak kezelését illetően – írja közleményében a Századvég.   A kutatás szerint az osztrák társadalom jelentős többsége (85 százalék) aggasztónak tartja az Ausztriát érintő illegális migrációt. Mindössze az osztrákok 13 százaléka nem aggódik emiatt. Ami a migrációval kapcsolatos várakozásokat illeti, a megkérdezett osztrák lakosok több mint háromnegyede (76 százalék) tart attól, hogy a következő évtizedben tömegesen fognak migránsok Afrikából Európába érkezni. A válaszadók 21 százaléka nem tart ilyen mértékű bevándorlási hullámtól. A fentiekkel összefüggésben az osztrákok 74 százaléka a muszlimok növekvő számát is aggasztónak tartja Európában.

Forrás: Századvég

 

Forrás: Századvég

Forrás: Századvég

A kutatás az Európába érkező bevándorlók céljaival kapcsolatos véleményekre is kitért. Az osztrákok döntő többsége (62 százalék) úgy látja, hogy a legtöbb bevándorló gazdasági céllal érkezik a kontinensre, míg a megkérdezettek kevesebb mint egyharmada  (31 százalék) szerint a legtöbb bevándorló azért jön az unióba, mert nincs biztonságban az anyaországában.

Forrás: Századvég

  Az osztrák lakosság döntő többsége kifejezetten borúlátó a tömeges migráció Ausztriát érintő gazdasági, biztonsági és kulturális hatásaival kapcsolatban. A megkérdezettek közel háromnegyede (74 százalék) szerint a bevándorlás kezelése komoly anyagi terhet jelent a fogadó országoknak, a válaszadók 18 százaléka nem ért ezzel egyet. Kiemelkedően magas, 70 százalék azok aránya, akik szerint a bevándorlás megengedése megváltoztatja Ausztria kultúráját, identitását, míg mindössze 23 százalék azok aránya, akik ezzel az állítással nem értenek egyet. Az osztrák lakosság több mint kétharmada (68 százalék) vélekedik úgy, hogy a bevándorlási hullám növeli a bűncselekmények számát a jövőben Ausztriában, 63 százalékuk szerint növeli a terrorizmus veszélyét is. Ezekben a kérdésekben a válaszadók 23, illetve 28 százaléka fogalmaz meg ellenkező véleményt.

Forrás: Századvég

A megkérdezettek mindössze 5 százaléka támogatja a migránsok korlátozás nélküli befogadását, míg az elsöprő többség (88 százalék) egyetért azzal, hogy a migránsoknak az anyaországukban kell segítséget nyújtani. A válaszadók közel háromnegyede (72 százalék) szerint a szíriai háború végével vissza kell küldeni eredeti otthonukba a migránsokat, 13 százalék szerint erre nincs szükség.

Forrás: Századvég

Forrás: Századvég

Az osztrák állampolgárok egyértelműen elutasítják Soros György migrációval kapcsolatos elképzelését. A válaszadók 73 százaléka nem támogatja és csupán 10 százaléka támogatja azt, hogy az Európai Unió évi 1 millió menedékkérőt fogadjon be, és a menedékkérőket az első évben fejenként 15 ezer euróval segítse.

Forrás: Századvég

  Az osztrák lakosság 61 százaléka szerint a közép-kelet-európai országok jobban kezelik a migrációs válságot, mindössze egyötödük szerint Brüsszel sikeresebb ezen a téren.

Forrás: Századvég

Módszertan: a Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2018. február 2–17. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg Ausztriában CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit Ausztria összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

amerika, london, párizs

A libsik ezúttal egy viccnek szánt kép miatt kiáltanak rasszizmust és sírják tele a közösségi médiát. A bűnt megint Ausztrália földjén követték el.

Orbán: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére