Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Századvég: a magyarok az erős nemzetállamok pártján állnak

2019. január 24. 13:33

A magyarok jelentős többsége a nemzeti szuverenitás erősítése mellett áll és nem kér az erősebb európai integrációból. Az alapvetően az EU-tagság pártján álló közvélemény elégedetlen az Európai Unió jelenlegi vezetésével, változásokat akar - derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

A májusban esedékes európai parlamenti választásokra tekintettel egyre inkább középpontba kerülnek az Európai Unió megítélésével és az uniós intézmények működésével kapcsolatos kérdések. A leghevesebb viták az uniós hatáskörök és a nemzeti szuverenitás kapcsán alakultak ki az egyes tagállamokban. A Századvég friss közvélemény-kutatása a magyar társadalom attitűdjeit vizsgálta az unió jövőjét érintő alapvető kérdésekben.

Forrás: Századvég

A magyarok döntő többsége (59 százaléka) alapvetően Európa-párti, támogatja az Európai Unió intézményét, és ahogy azt a korábbi kutatások igazolták, a magyarok az ország EU-tagsága mellett állnak. A kutatásból mindemellett az is kiderült, hogy bár az EU-val, mint intézménnyel kapcsolatban pozitívak a vélemények, az unió vezetőiről, a brüsszeli bürokráciáról inkább negatív a véleménye a magyaroknak (65 százalék a kedvezőtlen vélemények aránya).

A magyarok tehát EU-pártiak és fontosnak tartják Magyarország EU-tagságát, az Európai Unió jelenlegi vezetésével azonban elégedetlenek”

– olvasható a Századvég felmérésében.

Ezt igazolja az az eredmény is, hogy a válaszadók több mint háromnegyede (77 százaléka) szerint az EU-nak Magyarország szemszögéből változásokra lenne szüksége és csak 18 százalékuk látja úgy, hogy jelenleg megfelelően működik az unió.

Forrás: Századvég

A magyarok jelentős többsége a nemzeti szuverenitás erősítése mellett áll. Tízből nyolc válaszadó (80 százalék) olyan Európai Uniót szeretne, ahol a tagállamoknak több önállósága van és csak a megkérdezettek 15 százaléka áll az erősebb integráció mellett. Egy másik kérdésre közel a válaszadók kétharmada (62 százaléka) reagált úgy, hogy a tagállamoknak kellene, hogy több hatalma legyen az EU fölött, és nem fordítva (28 százalék). A magyarok döntő többsége (57-67 százaléka) mind az energiaügyeket, mind a gazdasági ügyeket, mind a bevándorlásügyet nemzetállami hatáskörbe vonná.

Mindezek alapján kijelenthető, hogy a magyar társadalom nem egy »európai szuperállamban«, hanem az erős nemzetállamok együttműködésére épülő Európai Unióban hisz"

– áll a közvélemény-kutatásban.

Forrás: Századvég

A magyarok 85 százaléka azt várja el a magyar kormánytól, hogy küzdjön Magyarország önálló döntési jogaiért és szuverenitásának védelméért az Európai Unióban. Hasonlóképpen fontosnak tartják Európa keresztény kultúrájának, örökségének, hagyományainak és értékeinek védelmét (84 százalék), valamint az Afrikából és a Közel-Keletről érkező illegális migráció korlátozását (83 százalék). Tehát a magyarok kulcsfontosságúnak ítélik Európa hagyományos arculatának megőrzését és az ezt veszélyeztető kontrollálatlan bevándorlás megfékezését.

Módszertan: A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2019. január 14-22. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,4 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A haladó emberiség tapsa

A haladó emberiség tapsa

piszkostizenkettő

Ha ma besétálok egy orvosi rendelőbe, és azt mondom, én vagyok Margaret Thacher, akkor az orvos azt mondja, téveszmés vagyok, és felír nekem antipszichotikumot, ha ellenben besétálok egy rendelőbe és azt mondom, helló, én férfi vagyok, akkor azt fogja mondani, gratulálok, transzgender vagy.

Bokros szerint éhezők viadala az ellenzéki politika, ezért megszünteti a pártját

Bokros szerint éhezők viadala az ellenzéki politika, ezért megszünteti a pártját

kinyílott a pitypang

A sikertelenségbe belefásult Bokros Lajos és követői úgy döntöttek, hogy megszüntetik pártjukat, a Modern Magyarországért Mozgalmat (Moma).

A Srí Lanka-i kormány szerint az új-zélandi merénylet megtorlása volt a húsvéti robbantássorozat

A Srí Lanka-i kormány szerint az új-zélandi merénylet megtorlása volt a húsvéti robbantássorozat

amerika, london, párizs

A húsvétvasárnapi Srí Lanka-i összehangolt merényleteket bosszúból követték el a christchurchi mecsetekben elkövetett március 15-i tömegmészárlásért - jelentette ki a Srí Lanka-i védelmi miniszter helyettese a nyomozás eddigi eredményei alapján.

Egy magyar édesanya kér segítséget Párizsból

Ha gyermeke szenegáli származású apján múlik, soha nem térhetnek haza.

Háromszáznál is többen haltak meg a Srí Lanka-i merényletekben

Háromszáznál is többen haltak meg a Srí Lanka-i merényletekben

amerika, london, párizs

A rendőrség eddig negyven embert vett őrizetbe a robbantásokkal kapcsolatban.

Vádemelés jöhet a Magyarországon elkapott terrorista ügyében

Vádemelés jöhet a Magyarországon elkapott terrorista ügyében

kétharmad

Lapinformációk szerint vádemeléssel zárulhat Hasszan F. ügye. Bár a szíriai férfi tagadja, hogy az Iszlám Állam (ISIS) kötelékében részt vett kivégzésekben, szemtanúk vallomásai, titkosszolgálati adatok és egy videó is azt bizonyíthatja, hogy Hasszan F. bűnös.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai napon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére