Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szanaszét szedték Trudeau-t a kanadai terrortámadás után

2017. október 2. 20:58

EDMONTON, 20:58

Facebookon közzétett bejegyzésében egy vérbeli liberálishoz méltóan reagált a kanadai miniszterelnök, így nem is maradtak el a reakciók.

Ahogy azt mi is megírtuk, a hétvégén késelés és gázolás történt Kanadában, azon belül is Edmonton városában. A 30 éves gyanúsított nekihajtott egy rendőrnek, majd késsel támadt rá, de végül gyalog elmenekült.

A megtámadott rendőrt kórházba vitték, sérülései nem voltak életveszélyesek. Az autóban megtalálták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zászlaját. 

Az elkövető után hajtóvadászat indult, a rendőrség most őrizetbe vett egy szomáliai migránst, akit a támadással gyanúsítanak. 

Justin Trudeau nem habozott reagálni a támadásra, ám enyhén szólva melléfogott Facebook-bejegyzésével: 

A képen Trudeau Marjam Monsef muszlim miniszter (!) posztját osztotta meg, amelyben egy "sokszínűségért" tartott tüntetésen készült plakát látható, rajta szép öblös betűkkel a következő:

Vessünk véget a fehér felsőbbrendűségnek!" 

Ezt a posztot osztotta aztán meg Trudeau, aki szerint a hétvégén a "kanadaiak határozottságát tesztelték." A terrortámadás ellenére a kanadai miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy

a sokszínűségben rejlik az erőnk."

Nos, a mindennapokban élő kanadaiak véleménye enyhén eltért Trudeau-étól: 

Ez a poszt hihetetlenül ízléstelen az edmontoni eseményeket tekintve. [...] Sokszínűség, tolerancia, befogadás? Ez a terrorizmust is magában foglalja? Ezt mesélje el az áldozatok családtagjainak. Ez a maga felelőssége, Trudeau!" 

Többen feltették azt az egyszerű kérdést, hogy mégis mi köze van a támadásnak a fehér felsőbbrendűséghez, ha egyszer valószínűsíthetően szomáliai migráns volt az elkövető. Mások azt sem értették, mit kereshetett az országban a szomáliai férfi, és miért adhatott be menekültkérelmet.

Az úgynevezett liberálisok által hirdetett tolerancia egy fasiszta, totalitárius és erőszakos ideológiával szemben (ami az iszlám) idióta és veszélyes – ideje őszintén beszélnünk! Hagyjuk abba a szerecsenmosdatást, egy gondolat kritizálása nem lehet rasszista"

– vélekedett egy másik kommentelő.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába

Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön, a visegrádi országok vezetőivel közösen tartott brüsszeli megbeszélést követően kijelentette: az uniós határvédelem erősítését szolgáló, jelentős összegű felajánlás bizonyíték arra, hogy a visegrádi négyek szolidaritást mutatnak, és kiállnak Olaszország és más országok mellett.

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

amerika, london, párizs

A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák - mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Végre: alapítványt hoztak létre a szegedi papucs megmentésére

Alapítványt hoztak létre a szegedi papucs hagyományainak folytatására, a szervezet kezdeményezte, hogy a páratlan lábbeli felkerüljön az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listára.

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

amerika, london, párizs

A cseh állampolgárok négyötöde, 80 százaléka ellenzi, hogy Csehország elfogadja a Brüsszel által megállapított migrációs kvótákat - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

amerika, london, párizs

Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek néhány év Svédországot megcélzó, masszív migrációs hullámokra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, a Közel-Keletről nemcsak bevándorlók érkeznek, hanem velük együtt az antiszemitizmus is.

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

közeleg a tél

Az Európai Unió Bírósága csütörtöki döntésében részben megsemmisítette azt az EB-határozatot, amely a magyar gazdák támogatását több millió euróval kurtította volna meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére