Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szánalmas videóval tolja Vona Gábor kampányát Gyöngyösön a TASZ

2018. március 11. 16:15

A Soros György-féle pénzből is tengődő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) márciusi videójában a Jobbik elnöke mellett teszi le a garast.

Március 4-én került fel az a felvétel, melyen a közügyekért igencsak érdeklődő Nagy Róbert szánalmas kísérletbe kezdett.

A Változást Akarunk Gyöngyösön (VAGY) nevű egyesület aktivistája a kamerák előtt próbált kapcsolatot teremteni a gyöngyösi választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeivel.

Nagy Róbert először Horváth Lászlót, a Fidesz-KDNP jelöltjét hívta, a politikust azonban nem érte el. Ugyanígy próbálta elérni Orosz Bálint Jánost (MSZP) és Réz Ágnest (Együtt), de velük sem sikerült beszélnie. Arról, hogy hányszor kereste a képviselőjelölteket vagy felkereste-e a helyi pártirodákat, nincs szó a videóban. Bakó Bélát (Momentum) és Reichenberger Jánost (LMP) viszont sikerült elérnie.

A hab a tortán viszont a videó burkolt főszereplője, a Jobbik pártelnöke volt, akivel még egy utcafórumon is sikerült találkoznia Nagy Róbertnek.

A VAGY aktivistájának az a konklúziója: ezek az információk és benyomások számára mindenképpen segítségül fognak szolgálni a választások során.

Vagyis lefordítva a TASZ politikai nyelvezetére: fontos, hogy a szavazó kapcsolatba lépjen a jelöltjével, de az még jobb, ha személyesen is tud pár szót váltani a politikusokkal. Mint azt a felvételen látjuk is, valóban sikerült elérnie Nagy Róbertnek Vona Gábort egy fórumon, aki – pár aktivistát és hallgatót leszámítva – meglehetősen magányosan magyaráz valamiről.

Miért manipulatív, megkonstruált és hazug a TASZ videója:

A Kékes Online megkereste az MSZP és a Fidesz politikusát is a kísérlet kapcsán:

  • Horváth László úgy reagált, hogy munkatársát kereste, sőt el is érte Nagy Róbert telefonon, de a képviselő által felkínált személyes találkozó lehetőségével – akkor még érthetetlen módon – már nem kívánt élni.

Orosz Bálint János baloldali képviselőjelölt ennél sarkosabban fogalmazott a lapnak:

  • Ő személyesen is ismeri Nagy Róbertet, bármikor elérhető lenne számára, de az elmúlt hetekben egyáltalán nem hívta őt telefonon. Az MSZP politikusa azt is elárulta, hogy megnézte a videót, majd azonnal felhívta Nagy Róbertet, hogy megkérdezze, miért állít benne valótlanságot. A telefonos aktivista váltig állította, hogy február 12-én márpedig kereste. Orosz Bálint János szerint ez nem igaz, sőt, mivel csak február 14-én jelölte az MSZP a feladatra, nem is lehet igaz a videóban elhangzott állítás.

A TASZ szerint Vona Gábor lehet a győztes:

A videó úgy van megkonstruálva, hogy csakis Vona Gábor jöhet ki győztesen. De a fentiek miatt érdemes azt is megjegyezni, hogy érdekes módon csak a Momentum és csak az LMP jelöltjét tudta elérni a VAGY aktivistája. Előbbinek egyébként nem sikerült összeszednie az ötszáz ajánlást.

(Csak halkan tesszük hozzá, hogy mostanság épp ezek a pártok egyeztetnek a koordinált jelöltállításról.)

Mindemellett szemfényvesztés az is, hogy a Jobbik elnökét nagyon könnyű elérni. A portál ugyanis megjegyzi: egy-két kivételtől eltekintve,Vona Gábor hetente csupán egyetlen napot, a pénteket tölti saját választókerületében. A Jobbik elnöke Budapesten él, és a pénteki kampánylátogatásai során 5-6 utcafórumot zavar le óránkénti kezdéssel, félórányi időt eltöltve az adott településen.

(A TASZ természetesen épp pénteken gondolhatta úgy, hogy tesz egy próbát Vona Gábor elérésére.)

És a kihagyhatatlan 180 fokos fordulat:

A 2014-es választások során Nagy Róbert még a gyöngyösi járdákra fújt graffitikkel biztatott a Jobbik elleni szavazásra, majd a TASZ ügyfeleként, a jogvédők által biztosított ügyvédi segítséggel mentették fel az aktivistát az Egri Törvényszéken a Jobbik vádjai alól.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Javier Zanetti a 888-nak: a magyar foci jó úton halad

Javier Zanetti a 888-nak: a magyar foci jó úton halad

hajrá, magyarok!

Az olasz Internazionale legendás játékosa a Szent Pál Akadémiával való szerződéskötés miatt járt Budapesten, itt beszélgettünk vele.

Több mint négyezer kitoloncolásra ítélt kiskorú szívódott fel Svédországban

Több mint négyezer kitoloncolásra ítélt kiskorú szívódott fel Svédországban

amerika, london, párizs

A svéd hatóságok nyilvántartása szerint 4492 kiskorú hollétéről semmilyen szinten sem tudnak azt követően, hogy a tudtukra adták, hivatalosan is megkezdték a kitoloncolásukat.

Órákon keresztül erőszakolt négy migráns két holland nőt

A huszonéves migránsokat a rendőrség végül előállította, hárman tagadják bűnösségüket.

Vona Gábor ismét az internetes népművészet áldozata lett

Vona Gábor ismét az internetes népművészet áldozata lett

kinyílott a pitypang

Bozkurt Vona, akit a barátai csak Gabynak hívnak, most megszívta.

Morvai: "az ellenzéki horrorkoalíció igenis be fogja engedni a bevándorlókat"

Morvai: "az ellenzéki horrorkoalíció igenis be fogja engedni a bevándorlókat"

spring is coming

A független EP-képviselő elemzésében hangsúlyozta, hogy minden ellenkező ígérettel szemben az egyesült ellenzék igenis be fogja engedni a bevándorlókat, azaz engedni fog az európai uniós és nemzetközi nyomásnak a tömeges migráció ügyében.

Vona tagadja, hogy megszületett a Jobbik-LMP szövetségi paktum

Vona tagadja, hogy megszületett a Jobbik-LMP szövetségi paktum

spring is coming

Minden jel szerint most már hivatalosan is szövetségre lép egymással Soros és Simicska két pártja, az LMP és a Jobbik. Nincs "borsókúti paktum", vagyis nem jött létre megállapodás a Jobbik és az LMP közt - mondta Vona Gábor arról a konspiratív körülmények között megtartott hétfő esti találkozóról, ahol Szél Bernadett-tel találkozott az M3-as autópálya egyik lehajtójánál. Szél Bernadett pedig még nem mondott semmit a Jobbik elnökével folytatott tárgyalásról.

A német bíróság kimondta, hogy tilos nikábban autót vezetni

A német bíróság kimondta, hogy tilos nikábban autót vezetni

amerika, london, párizs

Egy muszlim nő feljelentést tett a bíróságon, mivel szerinte a vallásszabadságában korlátozzák azzal, hogy vezetés közben nem viselhet nikábot.

Egy német politológus szerint a bevándorlással akarják megváltoztatni Németországot

Egy német politológus szerint a bevándorlással akarják megváltoztatni Németországot

amerika, london, párizs

Egy volt német baloldali politikus-politológus elárulta, hogy milyen szándékok állnak a bevándorlás támogatása mögött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére