Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
csak neked, csak most
 
 
 
 

Szabó Bálint: "A Botka-korszak véget ért"

2018. október 3. 12:15

Kedden a Gyulai Járásbíróságon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Botka bizalmi embereit az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben. Dr. Szabó Bálint szegedi jogászt, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítóját kérdeztük az események kapcsán.

HJGY: Felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a vádlottakat az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben kedden a Gyulai Járásbíróság. Az ítélet nem jogerős. Az elítéltek között vannak Botka László bizalmi emberei: Mózes Ervin főjegyző, Solymos László alpolgármester és Kalmár Gábor. Jogászként mi a reakciód a történtekre, valamint hogyan kommentálja az ítéletet a Mindenki Szegedért Mozgalom?

Szabó Bálint: Az ügyben feljelentőként eljárva üdvözlöm, hogy győzött az igazság. A Botka László által működtetett korrupt rendszer lebukott, a független Gyulai Járásbíróság – jogilag nagyon helyesen megítélve a bűncselekményt – elmarasztalta a jelenlegi szegedi városvezetést. A Mindenki Szegedért Mozgalom egyetért azzal, hogy akik városunkban közpénzeket tüntetnek el, és ezzel megkárosítják Szegedet és a szegedieket, azok kapjanak börtönbüntetést.

HJGY: Mit várhatunk Botka Lászlótól? A helyi Fidesz az elítélt "városatyák" azonnali lemondatására szólította föl a polgármestert. Kicsi az esélye, hogy Botka lecseréli bizalmi embereit. Egyáltalán maradtak még Botkának szövetségesei Szegeden?

Szabó Bálint:

Botka Lászlótól semmi jóra nem számíthatunk."

A jelenlegi polgármester ebben az ügyben sem a jogi, sem a politikai felelősséget nem vállalta; saját magát mentve most is közvetlen munkatársaira tolta a felelősséget. Így fordulhatott elő az, hogy az általa összehívott és vezetett úgynevezett vezetői értekezleteken született döntések miatt helyette a közvetlen munkatársait ítélték el. Ennek ellenére most látszólag és átmenetileg ki fog tartani a végsőkig, de ahogy csillapodni látja a kedélyeket, félreteszi az embereit.

HJGY: Botka szerint koncepciós perről van szó. Ezt hogy kommentálnád?

Szabó Bálint: Mindenki magából indul ki, hiszen láthatóan Szegeden így működnek a dolgok; a VIP-parkolóbérletek ügye is pontosan rávilágított erre. A vádlottak és a polgármester tanúvallomásából tudjuk, hogy konkrétan azért osztogattak ingyenes juttatásokat főrendőröknek, bíráknak, hogy olajozottabban működjenek a dolgok. Ez természetesen további bűncselekmények gyanúját is felveti…

HJGY: Magáért beszél, hogy az ügyet a Gyulai Járásbíróságon kellett lefolytatni. Pontosan hogyan minősíti ez a szegedi igazságszolgáltatás helyzetét?

Szabó Bálint: A szegedi bíróságok elfogultak a jelenlegi városvezetés irányába, a vörös polip teljesen átszőtte a helyi nyomozó- és igazságszolgáltatási szerveket. Amíg ezeket a csápokat nem sikerül elvágni, Szegeden nem beszélhetünk rendszerváltozásról.

HJGY: Kb. egy éve azt nyilatkoztad nekünk, hogy mostanra már nem Botka Lászlónak fogják hívni Szeged polgármesterét. Az ítélettel elindult valami? Elkezdődött Szeged megtisztulása?

Szabó Bálint: Amit egy éve mondtam, ma is tartom: Botka László lebukott, ezáltal mostanra megbukott. Ezt ő maga is pontosan látja, nap mint nap tapasztalja; jogilag ugyan még a helyén van, de a szegediek számára ő már a múlt.

A mostani ítélettel lezárult Szeged XXI. századi történetének egy fejezete, a Botka-korszak véget ért."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

HJGY: Mit vársz az egy év múlva esedékes önkormányzati választásoktól?

Szabó Bálint: Hozzon békét, stabilitást és fejlődést Szeged számára. A szegedieknek elegük van az öncélú politikai csatározásokból, és abból, hogy a jelenlegi polgármester, Botka László a kormányzattal szembeni harcában eszközként tekint városunkra. 2019 őszén meggyőződésem szerint arra fognak szavazni a szegediek, aki képes megújult és stabil alapokra építkezve Szegedet tartós fejlődési pályára állítani. Ehhez olyan polgármesterre (és persze vele együtt dolgozni akaró és tudó képviselőkre) van szükség, aki Szegeden él, pontosan ismeri a szegediek problémáit, és képes azt velük közösen megoldani.        

OLVASTAD MÁR?

csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

kétharmad

Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke, Juhász Hajnalka miniszteri biztos, Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője voltak.

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

amerika, london, párizs

Václav Klaus volt cseh államfő a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az Európai Parlament az EU hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja. Szocialisták és kereszténydemokraták együtt küzdenek az ellen, aki bírálni meri ezt a hivatalos európai álláspontot.

Toroczkai: a Jobbik a nemzetellenes erők oldalára állt

Toroczkai: a Jobbik a nemzetellenes erők oldalára állt

kétharmad

A Mi Hazánk Mozgalom vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben a Jobbik és a balliberális erők egymásra találásáról, a pénzemberek kezében lévő, hazájukat eláruló politikusokról, valamint az Európai Parlamentben uralkodó "beteg, degenerált" világnézetről beszélt.

Szögi Lajos családja kapja meg a tanárgyilkosnak szánt kártérítést

A tettes szerencsére egy forintot sem lát majd a pénzből.

Századvég: kötelességünk megvédeni a keresztény kultúrát

Századvég: kötelességünk megvédeni a keresztény kultúrát

kétharmad

A Századvég Alapítvány nyolc pontja a keresztény kultúráról.

Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

kétharmad

Percről percre tudósításunk a Századvég keddi konferenciájáról, melyen felszólal többek között Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Molnár Attila Károly vallásszociológus, eszmetörténész is. A rendezvényt a Századvég Alapítvány elnöke, a 888.hu főszerkesztő-hírigazgatója, G. Fodor Gábor nyitja meg.

Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának

Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának

kétharmad

Az ENSZ és az Európai Unió által kibocsátott pénzzel teli bankkártya is volt a terrorizmussal gyanúsított szír férfinál.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek ma a legfontosabbak!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére