Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
csak neked, csak most
 
 
 
 

Szabó Bálint: "A Botka-korszak véget ért"

2018. október 3. 12:15

Kedden a Gyulai Járásbíróságon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Botka bizalmi embereit az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben. Dr. Szabó Bálint szegedi jogászt, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítóját kérdeztük az események kapcsán.

HJGY: Felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a vádlottakat az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben kedden a Gyulai Járásbíróság. Az ítélet nem jogerős. Az elítéltek között vannak Botka László bizalmi emberei: Mózes Ervin főjegyző, Solymos László alpolgármester és Kalmár Gábor. Jogászként mi a reakciód a történtekre, valamint hogyan kommentálja az ítéletet a Mindenki Szegedért Mozgalom?

Szabó Bálint: Az ügyben feljelentőként eljárva üdvözlöm, hogy győzött az igazság. A Botka László által működtetett korrupt rendszer lebukott, a független Gyulai Járásbíróság – jogilag nagyon helyesen megítélve a bűncselekményt – elmarasztalta a jelenlegi szegedi városvezetést. A Mindenki Szegedért Mozgalom egyetért azzal, hogy akik városunkban közpénzeket tüntetnek el, és ezzel megkárosítják Szegedet és a szegedieket, azok kapjanak börtönbüntetést.

HJGY: Mit várhatunk Botka Lászlótól? A helyi Fidesz az elítélt "városatyák" azonnali lemondatására szólította föl a polgármestert. Kicsi az esélye, hogy Botka lecseréli bizalmi embereit. Egyáltalán maradtak még Botkának szövetségesei Szegeden?

Szabó Bálint:

Botka Lászlótól semmi jóra nem számíthatunk."

A jelenlegi polgármester ebben az ügyben sem a jogi, sem a politikai felelősséget nem vállalta; saját magát mentve most is közvetlen munkatársaira tolta a felelősséget. Így fordulhatott elő az, hogy az általa összehívott és vezetett úgynevezett vezetői értekezleteken született döntések miatt helyette a közvetlen munkatársait ítélték el. Ennek ellenére most látszólag és átmenetileg ki fog tartani a végsőkig, de ahogy csillapodni látja a kedélyeket, félreteszi az embereit.

HJGY: Botka szerint koncepciós perről van szó. Ezt hogy kommentálnád?

Szabó Bálint: Mindenki magából indul ki, hiszen láthatóan Szegeden így működnek a dolgok; a VIP-parkolóbérletek ügye is pontosan rávilágított erre. A vádlottak és a polgármester tanúvallomásából tudjuk, hogy konkrétan azért osztogattak ingyenes juttatásokat főrendőröknek, bíráknak, hogy olajozottabban működjenek a dolgok. Ez természetesen további bűncselekmények gyanúját is felveti…

HJGY: Magáért beszél, hogy az ügyet a Gyulai Járásbíróságon kellett lefolytatni. Pontosan hogyan minősíti ez a szegedi igazságszolgáltatás helyzetét?

Szabó Bálint: A szegedi bíróságok elfogultak a jelenlegi városvezetés irányába, a vörös polip teljesen átszőtte a helyi nyomozó- és igazságszolgáltatási szerveket. Amíg ezeket a csápokat nem sikerül elvágni, Szegeden nem beszélhetünk rendszerváltozásról.

HJGY: Kb. egy éve azt nyilatkoztad nekünk, hogy mostanra már nem Botka Lászlónak fogják hívni Szeged polgármesterét. Az ítélettel elindult valami? Elkezdődött Szeged megtisztulása?

Szabó Bálint: Amit egy éve mondtam, ma is tartom: Botka László lebukott, ezáltal mostanra megbukott. Ezt ő maga is pontosan látja, nap mint nap tapasztalja; jogilag ugyan még a helyén van, de a szegediek számára ő már a múlt.

A mostani ítélettel lezárult Szeged XXI. századi történetének egy fejezete, a Botka-korszak véget ért."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

HJGY: Mit vársz az egy év múlva esedékes önkormányzati választásoktól?

Szabó Bálint: Hozzon békét, stabilitást és fejlődést Szeged számára. A szegedieknek elegük van az öncélú politikai csatározásokból, és abból, hogy a jelenlegi polgármester, Botka László a kormányzattal szembeni harcában eszközként tekint városunkra. 2019 őszén meggyőződésem szerint arra fognak szavazni a szegediek, aki képes megújult és stabil alapokra építkezve Szegedet tartós fejlődési pályára állítani. Ehhez olyan polgármesterre (és persze vele együtt dolgozni akaró és tudó képviselőkre) van szükség, aki Szegeden él, pontosan ismeri a szegediek problémáit, és képes azt velük közösen megoldani.        

OLVASTAD MÁR?

csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Bréking: terrortámadás ért egy krími iskolát

Bréking: terrortámadás ért egy krími iskolát

amerika, london, párizs

Robbanás történt szerdán a Krím félszigeten lévő Kercs városának műszaki szakiskolájában, az első információk alapján tízen életüket vesztették, mintegy ötvenen megsebesültek.

Kitiltották városából a migránsbizniszben utazó polgármestert

Kitiltották városából a migránsbizniszben utazó polgármestert

amerika, london, párizs

A többek közt illegális bevándorlás pártolásával vádolt Domenico Lucano, a dél-olaszországi Riace polgármestere szerda reggeltől elhagyhatta a házi őrizetet, a bíróság azonban úgy döntött, hogy a várost is el kell hagynia.

Orbán: a magyar határt a jövőben is a magyarok fogják megvédeni

Orbán: a magyar határt a jövőben is a magyarok fogják megvédeni

kétharmad

A miniszterelnök éppen Brüsszelbe tart, a reptérre vezető úton jelentkezett be.

"Jogsértően fogadta el az EP a Sargentini-jelentést"

"Jogsértően fogadta el az EP a Sargentini-jelentést"

kétharmad

Jogsértően fogadta el az Európai Parlament a Sargentini-jelentést, hiszen a tartózkodásokat is leadott szavazatnak kellet volna tekinteni, így tehát nem született kétharmados felhatalmazás a hetes cikkely szerinti eljárás megindítására - mondta Rupert Scholz jogászprofesszor, Németország volt védelmi minisztere.

Életbe lép a "kézigránát-amnesztia" Svédországban

Add át a kézigránátjaidat, és nem büntetünk meg - üzeni a svéd rendőrség a migránsoknak.

Megy a libsi és adja a jogot

Megy a libsi és adja a jogot

piszkostizenkettő

Ez meg lett álmodva, le lett írva, ez egy eszme. Mi az, hogy a valóság szembemegy a nagybetűs eszmével? Mi az, hogy az ott értelmes, az meg ott tök hülye, és annyi esze sincs, hogy ha valamely élmény vagy tapasztalat sokadjára esik meg vele ugyanabban a helyzetben, akkor általánosítson?

A Jupiter az első transznemű bolygó

A Jupiter az első transznemű bolygó

kinyílott a pitypang

Már a Jupiter sem gendersemleges. A transzgender szekta képviselői szerint ugyanis a Jupiter egyértelműen a transzgender zászló színeiben pompázik a NASA legfrissebb felvételein.

Ilyen gyönyörű videón még biztos nem láttad Magyarországot

Balaton, Hortobágy, Badacsony, Hollókő - avagy mitől is gyönyörű a hazánk?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére