Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
csak neked, csak most
 
 
 
 

Szabó Bálint: "A Botka-korszak véget ért"

2018. október 3. 12:15

Kedden a Gyulai Járásbíróságon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Botka bizalmi embereit az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben. Dr. Szabó Bálint szegedi jogászt, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítóját kérdeztük az események kapcsán.

HJGY: Felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a vádlottakat az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben kedden a Gyulai Járásbíróság. Az ítélet nem jogerős. Az elítéltek között vannak Botka László bizalmi emberei: Mózes Ervin főjegyző, Solymos László alpolgármester és Kalmár Gábor. Jogászként mi a reakciód a történtekre, valamint hogyan kommentálja az ítéletet a Mindenki Szegedért Mozgalom?

Szabó Bálint: Az ügyben feljelentőként eljárva üdvözlöm, hogy győzött az igazság. A Botka László által működtetett korrupt rendszer lebukott, a független Gyulai Járásbíróság – jogilag nagyon helyesen megítélve a bűncselekményt – elmarasztalta a jelenlegi szegedi városvezetést. A Mindenki Szegedért Mozgalom egyetért azzal, hogy akik városunkban közpénzeket tüntetnek el, és ezzel megkárosítják Szegedet és a szegedieket, azok kapjanak börtönbüntetést.

HJGY: Mit várhatunk Botka Lászlótól? A helyi Fidesz az elítélt "városatyák" azonnali lemondatására szólította föl a polgármestert. Kicsi az esélye, hogy Botka lecseréli bizalmi embereit. Egyáltalán maradtak még Botkának szövetségesei Szegeden?

Szabó Bálint:

Botka Lászlótól semmi jóra nem számíthatunk."

A jelenlegi polgármester ebben az ügyben sem a jogi, sem a politikai felelősséget nem vállalta; saját magát mentve most is közvetlen munkatársaira tolta a felelősséget. Így fordulhatott elő az, hogy az általa összehívott és vezetett úgynevezett vezetői értekezleteken született döntések miatt helyette a közvetlen munkatársait ítélték el. Ennek ellenére most látszólag és átmenetileg ki fog tartani a végsőkig, de ahogy csillapodni látja a kedélyeket, félreteszi az embereit.

HJGY: Botka szerint koncepciós perről van szó. Ezt hogy kommentálnád?

Szabó Bálint: Mindenki magából indul ki, hiszen láthatóan Szegeden így működnek a dolgok; a VIP-parkolóbérletek ügye is pontosan rávilágított erre. A vádlottak és a polgármester tanúvallomásából tudjuk, hogy konkrétan azért osztogattak ingyenes juttatásokat főrendőröknek, bíráknak, hogy olajozottabban működjenek a dolgok. Ez természetesen további bűncselekmények gyanúját is felveti…

HJGY: Magáért beszél, hogy az ügyet a Gyulai Járásbíróságon kellett lefolytatni. Pontosan hogyan minősíti ez a szegedi igazságszolgáltatás helyzetét?

Szabó Bálint: A szegedi bíróságok elfogultak a jelenlegi városvezetés irányába, a vörös polip teljesen átszőtte a helyi nyomozó- és igazságszolgáltatási szerveket. Amíg ezeket a csápokat nem sikerül elvágni, Szegeden nem beszélhetünk rendszerváltozásról.

HJGY: Kb. egy éve azt nyilatkoztad nekünk, hogy mostanra már nem Botka Lászlónak fogják hívni Szeged polgármesterét. Az ítélettel elindult valami? Elkezdődött Szeged megtisztulása?

Szabó Bálint: Amit egy éve mondtam, ma is tartom: Botka László lebukott, ezáltal mostanra megbukott. Ezt ő maga is pontosan látja, nap mint nap tapasztalja; jogilag ugyan még a helyén van, de a szegediek számára ő már a múlt.

A mostani ítélettel lezárult Szeged XXI. századi történetének egy fejezete, a Botka-korszak véget ért."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

HJGY: Mit vársz az egy év múlva esedékes önkormányzati választásoktól?

Szabó Bálint: Hozzon békét, stabilitást és fejlődést Szeged számára. A szegedieknek elegük van az öncélú politikai csatározásokból, és abból, hogy a jelenlegi polgármester, Botka László a kormányzattal szembeni harcában eszközként tekint városunkra. 2019 őszén meggyőződésem szerint arra fognak szavazni a szegediek, aki képes megújult és stabil alapokra építkezve Szegedet tartós fejlődési pályára állítani. Ehhez olyan polgármesterre (és persze vele együtt dolgozni akaró és tudó képviselőkre) van szükség, aki Szegeden él, pontosan ismeri a szegediek problémáit, és képes azt velük közösen megoldani.        

OLVASTAD MÁR?

csak neked, csak most
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ellenzéki színvonal: a rendőrök előtt könnyített magán szerdán a tüntető

Ellenzéki színvonal: a rendőrök előtt könnyített magán szerdán a tüntető

kétharmad

A szerda esti tüntetésen a belügyminisztérium adatai szerint 9 rendőr sérült, a tüntetők közül pedig rendőri erőszak következtében senki. Két tüntetőt láttak el a mentők, akik azt mondták, hogy sérüléseik nem a rendőri beavatkozás eredményeként keletkeztek.

Erőszakosan ment neki szerdán a rendőröknek a szoci politikus

Nyakó István korábbi MSZP-s képviselő a rendőrökkel hadakozott szerda este a Kossuth téren.

Az EP elnöke szerint itt az idő, hogy lenyomják a tagállamok torkán a kvótákat

Az Európai Parlament készen áll arra, hogy új javaslatot vegyen fontolóra, amely általános szabályként határozná meg a migránsok tagországok közötti szétosztásán alapuló kötelező szolidaritási kvótamechanizmust - jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke Brüsszelben csütörtökön.

Fejenként 14 millió forint ellenében visszafordulnak a határt ostromló bevándorlók

Fejenként 14 millió forint ellenében visszafordulnak a határt ostromló bevándorlók

amerika, london, párizs

A Közép-Amerikából az Egyesült Államokba igyekvő migránscsapatok eddig azt a látszatot próbálták kelteni magukról, hogy tagjaik egytől egyig a veszély, a bandaháborúk és a kezeletlen betegségek, járványok elől menekülnek. Azonban a legfrissebb információk szerint némi pénz ellenében már egyből visszafordulnának, és felhagynának az illegális migrációval.

A csodánál is több kell a Vidinek a továbbjutáshoz

A csodánál is több kell a Vidinek a továbbjutáshoz

hajrá, magyarok!

A MOL Vidinek több pontot kell szereznie csütörtökön a Chelsea ellen, mint amennyit a BATE szerez a PAOK ellen.

A magyar liberálisok ünneplik, hogy az ellenzék lerombolja a parlamentáris demokráciát

A magyar liberálisok ünneplik, hogy az ellenzék lerombolja a parlamentáris demokráciát

piszkostizenkettő

Érdekes módon a parlament munkáját fizikai erőszakkal korlátozó ellenzéki akcióval összefüggésben nem talál semmi kifogásolnivalót Tóth Csaba liberális politológus. Az ELTE oktatója egyébként abban bízik, hogy a törvénysértő ballib politikusok olyan büntetéseket kapnak, amivel majd radikalizálni lehet az amúgy teljesen motiválatlan ellenzéki tábort.

Brüsszelben már az ENSZ migránspaktuma ellen sem lehet tüntetni

Brüsszelben már az ENSZ migránspaktuma ellen sem lehet tüntetni

amerika, london, párizs

Brüsszelben az ENSZ migrációs paktuma ellen szerettek volna tüntetni, de a polgármester nem engedi.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére