Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Szabályosak a TV2 felvillanó reklámjai

2016. november 19. 13:28

Szakértők szerint tekintve, hogy tudatosan észlelhetőek, nem lehetnek "tudatosan nem észlelhetőek" a TV2-n látható felvillanó reklámok - írta meg az Origo.

A lap szerint sem a csatorna, sem a fogyasztóvédelem, sem a Magyar Reklámszövetség,  de még csak az Önszabályozó Reklámtestület sem tartja aggályosnak az úgynevezett „reklámstingeket”. Mint ismert, főként a balliberális médiában kapott nagy visszhangot a héten az, hogy a TV2-n villanásnyi hosszúságú reklámok futnak. Először, november 10-én az MVM Paksi Atomerőmű miniszpotját lehetett látni egy pillanatra, pár nappal később az Extreme Digital „black friday” felirata villant fel – két hagyományos hosszúságú reklám között – a képernyőn.

A reklámtörvény tiltja a tudatosan nem észlelhető reklámokat, a 2008. évi XLVIII. törvényben így definiálják: „olyan reklám, amelynek közzétételekor – az időtartam rövidsége vagy más ok következtében – a reklám címzettjére lélektani értelemben a tudatos észleléshez szükséges ingerküszöbnél kisebb erősségű látvány, hang- vagy egyéb hatás keltette inger hat”. Azonban a fentiekkel összefüggésben kijelenthető, hogy ennek alapján

a TV2 nem szegett szabályt, hiszen a nézők éppen azért tudták jelezni, hogy feltűnt nekik ez a formátum, mert látták és tudatosan észlelték.

A TV2 az ügyre reagálva azt közölte, hogy ilyen reklámformátumot már 2011 óta használnak – igaz, eddig csak 140-szer volt rá példa. Elmondták azt is, hogy a fogyasztóvédelmi felügyelőség 2014-ben egyszer már megvizsgálta a reklámstingjeiket, miután azt egy bejelentő tudatosan nem észlelhető reklámnak vélelmezte, azonban

a fogyasztóvédelmi felügyelőség sem látta annak őket, így végül az eljárást megszüntette.

Kreatív Online felületén Urbán Zsolt, a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnöke logikusnak és elfogadhatónak nevezte a TV2 magyarázatát. Továbbá Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklámtestület (ÖRT) főtitkára elmondta, ilyen, problémásnak tűnő esetekben mindig két dolgot kell tisztázni: hogy ingerküszöb alatti reklámról van-e szó, illetve hogy a márka a hangulatfestésen túl akar-e mást is üzenni ezzel a reklámformátummal. Például belecsempészett árakra, kedvezményekre, összetevőkre vonatkozó információt. Ha igen, akkor az nem szabályos.

A TV2-s reklámok esetében viszont a két fenti tényező egyike sem merül fel

– fogalmazott az ÖRT főtitkára. Szerinte egyébként is „a 20 másodperces reklámfilmeknek hamarosan lejár az ideje”.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!

Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!

amerika, london, párizs

Egyre több helyen üti fel a fejét a reakciós baloldal. Mao Ce-tung, Che Guevara, Fidel Castro mentegetése már nem elég a marxisták, a trockisták és az Antifa-szimpatizánsok számára. Mostanra odáig jutottunk, hogy a szélsőbaloldal a "szent cél" érdekében legitimálja az erőszakot. Amerikában, Európában és idehaza is. Képriport a marxisták, az anarchisták és az Antifa poklából, az athéni Exarheiából.

Falhoz lett állítva az Európai Bizottság: miért rángatja dróton Soros György Brüsszelt?

Falhoz lett állítva az Európai Bizottság: miért rángatja dróton Soros György Brüsszelt?

kétharmad

Levélben fordult az Európai Bizottsághoz Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője. A politikus arra szeretne választ kapni Jean-Claude Junckeréktől: miért rángatja Soros György dróton a testületet?

Salvini reméli, hogy a franciák nemsokára megszabadulhatnak Macrontól

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes a minap egy hosszabb videóüzenetet tett közzé a közösségi oldalán, amelyben a támogatásáról biztosította a francia népet és azt üzente nekik, hogy jobbat érdemelnek Emmanuel Macronnál.

Századvég: ellenőrizzék a nemzetek az Európai Bizottságot!

Századvég: ellenőrizzék a nemzetek az Európai Bizottságot!

amerika, london, párizs

Egy olyan intézmény létrehozására van szükség, amely transzparenciát teremtene az európai uniós intézmények működésében, és egyúttal a nemzetek ellenőrzése alá helyezné az Európai Bizottságot - javasolja a Századvég.

Az új svéd kulturális miniszter egy Ozoráról szabadult rasztahajú lány

Az új svéd kulturális miniszter egy Ozoráról szabadult rasztahajú lány

amerika, london, párizs

Az új svéd kormányban a zöldpárti Amanda Lind lett a kultúráért és "demokráciáért felelős" miniszter.

Közzétette a Momentum a kampányszámláit, nincs benne köszönet

A Magyar Idők átnézte az iratokat, a lap szerint a számlák közzétételével a párt önmagát leplezte le.

A humanitárius zsarolás új fejezete, avagy miért létérdek a káosz fenntartása Líbiában

A humanitárius zsarolás új fejezete, avagy miért létérdek a káosz fenntartása Líbiában

amerika, london, párizs

A migrációpárti erők óriási nyomásgyakorlásba kezdtek az elmúlt napokban, hogy rákényszerítsék az olasz kormányt a kikötők megnyitására. Ennek előszele volt a német NGO-k karácsonyi manőverezése is.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére