Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Svédországban mostantól nemi erőszaknak számít minden olyan együttlét, amibe nem egyeztek bele

2018. május 24. 14:22

STOCKHOLM, 14:22

A svéd parlament elfogadott egy új törvényt, miszerint nemi erőszaknak számít minden olyan szexuális együttlét – akkor is, ha az aktus nem fenyegetés vagy erőszak hatására jött létre –, amibe nem egyeztek bele egyértelműen.

A svéd kormány annak ellenére nyújtotta be a módosítást, hogy a Jogalkotó Tanács nem javasolta azt, mivel szerintük a már létező törvények is megfelelőek voltak. Az új törvényt 257 igen szavazattal, 38 nem ellenében fogadták el. A módosítás július 1-én lép életbe.

A jogvédő szervezetek üdvözölték a döntést.

A beleegyezés történhet szóban vagy testbeszéddel, de egyértelműnek kell lennie. Azt nem részletezik, hogy a testbeszéddel történő beleegyezésnél mi számít egyértelmű igennek. Azonban azt kikötötték, hogy a passzivitást nem lehet beleegyezésnek tekinteni. Ezzel azt akarták kiküszöbölni, hogy ha valaki alkohol vagy drog befolyása alatt áll, és a magatehetetlen állapotában nem tud ellenkezni, akkor azt ne lehessen eladni úgy, hogy az áldozat igent mondott az aktusra.

Ha valaki olyan személlyel akar szexuális kapcsolatot létesíteni, aki inaktív vagy kétértelműen kommunikál, akkor egyértelműen ki kell derítenie, hogy az illető szeretné-e az aktust vagy sem – áll az új törvényben.

Svédországban szinte az összes csoportos nemi erőszakot migránsok követik el

A svéd kormány szerint a fiatal nőket leginkább fenyegető veszély a szexuális támadás, ezért is kezdeményezték az új törvényt, amellyel két új fogalmat is bevezettek: a gondatlanságból elkövetett nemi erőszakot és a gondatlanságból elkövetett szexuális zaklatást, amelyekért maximum négy év börtönbüntetés szabható ki.

Az eddigi szabályozás alapján nemi erőszak esetén be kellett bizonyítani, hogy az elkövető erőszakot alkalmazott, vagy azt, hogy az áldozat sebezhető állapotban volt, például alkohol befolyása alatt állt.

A svéd bűnügyi statisztikák szerint 2012 óta megháromszorozódott a szexuális bűncselekmények száma. Tavaly 7230 ilyen esetet jelentettek a rendőrségen, ami 2016-hoz képest is 10 százalékos növekedést jelent. A szexuális molesztálásokról tett feljelentések száma is három százalékkal nőtt egy év alatt, összesen 10 800 ilyen esetet jelentettek 2017-ben. Ráadásul a legtöbb szexuális bűncselekményről nem is tudunk, mivel nem beszélnek róluk az áldozatok. Tavaly azoknak a nőknek is csak a 60 százaléka jelentette az esetet a rendőrségen, akik egészségügyi ellátásban részesültek a stockholmi Sodersjukhuset kórházban a szexuális bűncselekményt követően. Egy 2014-es felmérés alapján Európán belül Svédországban és Dániában a legmagasabb a szexuális zaklatások száma. A felnőtt lakosság 80-100 százaléka állította azt, hogy élete során már érte őt szexuális zaklatás.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hihetetlen gólokkal úszott el a feljutási esélyünk a Nemzetek Ligájában

Hihetetlen gólokkal úszott el a feljutási esélyünk a Nemzetek Ligájában

hajrá, magyarok!

Egy elképesztően sok hibával tarkított meccsen a magyar labdarúgó-válogatott döntetlent játszott Észtországban.

A brit adófizetők 2 millió fontjába kerül a szélsőséges imám védelme

A brit adófizetők 2 millió fontjába kerül a szélsőséges imám védelme

amerika, london, párizs

A brit hatóságok körülbelül kétmillió fontot fordítanak a hírhedt szélsőséges, Anjem Choudary hitszónok védelmére. A pakisztáni származású férfit a héten idő előtt kiengedték a börtönből, de további ellenőrzésére fokozott óvintézkedésekkel készülnek.

Úgy tűnik, hogy ma az Iszlám Állam lecsapott Kölnben

Rendőri akcióval véget ért a túszejtés a németországi Kölnben hétfő délután, az elkövető súlyosan megsebesült.

Miközben az illetékesek a homokba dugják a fejüket, a börtönökben egyre többen radikalizálódnak

A brit igazságügyi minisztérium megakadályozta egy tanulmány elkészítését, amely azt vizsgálta volna, hogy az elítéltek miért térnek át az iszlámra olyan nagy számban a nagy-britanniai börtönökben. A tanulmány azért is lett volna fontos, mert nemcsak az iszlám hitre térők száma növekedett meg, hanem kiugróan sokan radikalizálódnak is a szigetország büntetés-végrehajtási intézményeiben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A hétfő legfontosabb hírei egy helyen.

Bezzegrománia: tavaly naponta 600 román hagyta el a saját hazáját

Bezzegrománia: tavaly naponta 600 román hagyta el a saját hazáját

amerika, london, párizs

A vágyvezérelt baloldali újságírók hetente tolnak egy bezzegromániát, de általában elhallgatják, hogy az ország a társadalmi és a politikai csőd szélén táncol, a gazdasága romokban hever, a politikai vezetése pedig csupán Brüsszel és Washington helytartójaként működik.

Győzni kell az észtek ellen, hogy legyen miért számolgatni

Győzni kell az észtek ellen, hogy legyen miért számolgatni

hajrá, magyarok!

Hétfőn este Tallinnban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

"Ez a nemzedék gonosz nemzedék"

"Ez a nemzedék gonosz nemzedék"

szabad vasárnap

Tizenkét évvel ezelőtt, 2006. október 15-én verték halálra Szögi Lajos tiszavasvári tanárembert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére