Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Svédországban mostantól nemi erőszaknak számít minden olyan együttlét, amibe nem egyeztek bele

2018. május 24. 14:22

STOCKHOLM, 14:22

A svéd parlament elfogadott egy új törvényt, miszerint nemi erőszaknak számít minden olyan szexuális együttlét – akkor is, ha az aktus nem fenyegetés vagy erőszak hatására jött létre –, amibe nem egyeztek bele egyértelműen.

A svéd kormány annak ellenére nyújtotta be a módosítást, hogy a Jogalkotó Tanács nem javasolta azt, mivel szerintük a már létező törvények is megfelelőek voltak. Az új törvényt 257 igen szavazattal, 38 nem ellenében fogadták el. A módosítás július 1-én lép életbe.

A jogvédő szervezetek üdvözölték a döntést.

A beleegyezés történhet szóban vagy testbeszéddel, de egyértelműnek kell lennie. Azt nem részletezik, hogy a testbeszéddel történő beleegyezésnél mi számít egyértelmű igennek. Azonban azt kikötötték, hogy a passzivitást nem lehet beleegyezésnek tekinteni. Ezzel azt akarták kiküszöbölni, hogy ha valaki alkohol vagy drog befolyása alatt áll, és a magatehetetlen állapotában nem tud ellenkezni, akkor azt ne lehessen eladni úgy, hogy az áldozat igent mondott az aktusra.

Ha valaki olyan személlyel akar szexuális kapcsolatot létesíteni, aki inaktív vagy kétértelműen kommunikál, akkor egyértelműen ki kell derítenie, hogy az illető szeretné-e az aktust vagy sem – áll az új törvényben.

Svédországban szinte az összes csoportos nemi erőszakot migránsok követik el

A svéd kormány szerint a fiatal nőket leginkább fenyegető veszély a szexuális támadás, ezért is kezdeményezték az új törvényt, amellyel két új fogalmat is bevezettek: a gondatlanságból elkövetett nemi erőszakot és a gondatlanságból elkövetett szexuális zaklatást, amelyekért maximum négy év börtönbüntetés szabható ki.

Az eddigi szabályozás alapján nemi erőszak esetén be kellett bizonyítani, hogy az elkövető erőszakot alkalmazott, vagy azt, hogy az áldozat sebezhető állapotban volt, például alkohol befolyása alatt állt.

A svéd bűnügyi statisztikák szerint 2012 óta megháromszorozódott a szexuális bűncselekmények száma. Tavaly 7230 ilyen esetet jelentettek a rendőrségen, ami 2016-hoz képest is 10 százalékos növekedést jelent. A szexuális molesztálásokról tett feljelentések száma is három százalékkal nőtt egy év alatt, összesen 10 800 ilyen esetet jelentettek 2017-ben. Ráadásul a legtöbb szexuális bűncselekményről nem is tudunk, mivel nem beszélnek róluk az áldozatok. Tavaly azoknak a nőknek is csak a 60 százaléka jelentette az esetet a rendőrségen, akik egészségügyi ellátásban részesültek a stockholmi Sodersjukhuset kórházban a szexuális bűncselekményt követően. Egy 2014-es felmérés alapján Európán belül Svédországban és Dániában a legmagasabb a szexuális zaklatások száma. A felnőtt lakosság 80-100 százaléka állította azt, hogy élete során már érte őt szexuális zaklatás.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brazília-Svájc 1-1

Brazília-Svájc 1-1

focivébé

Brazília 1-1-es döntetlent játszott vasárnap Svájccal Rosztovban, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában.

Egy német középiskola az "integráció" nevében burkiniket vesz a muszlim diáklányoknak

Egy német középiskola az "integráció" nevében burkiniket vesz a muszlim diáklányoknak

amerika, london, párizs

A fordított integráció szép példáját valósította meg egy német gimnázium miután vallási okokra hivatkozva problémák akadtak a muzulmán diáklányok kötelező úszásóráin. A német középiskola a német kultúra és hagyományok helyett inkább az iszlám előírásokhoz integrálta a saját működési szabályait.

Svájcban egy tanárnő úgy érvelt a multikulturalizmus mellett, hogy az arcát nikábbal eltakarva olvasott a Koránból

Svájcban egy tanárnő úgy érvelt a multikulturalizmus mellett, hogy az arcát nikábbal eltakarva olvasott a Koránból

amerika, london, párizs

A svájci média egyik vezető híre lett az, amikor kiderült, hogy egy tanárnő úgy akarta növelni a diákjai multikulturalizmus iránti elkötelezettségét, hogy az egész arcát eltakaró fátyolban, nikábban olvasott fel a Koránból idézeteket.

Mexikó-Németország 1-0

Mexikó-Németország 1-0

focivébé

A címvédő Németország nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott vasárnap Mexikótól a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első fordulójában.

Demszky korrupciós botránya rontja az európai uniós besorolásunkat

Egyoldalú adatokat közöl és sajátosan értelmezi a balliberális média az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Magyarországot érintő, 2013 és 2017 közötti jelentéseit; a brüsszeli testület által vizsgált, korrupciógyanús magyarországi projektek közül minden téren kimagaslanak a 4-es metró szociálliberális kormányok alatt kötött szerződései, ezek jelentősen rontják korrupciós besorolásunkat - írja a Magyar Idők.

Európa vére szárad Merkel kezén

Európa vére szárad Merkel kezén

amerika, london, párizs

2014 óta több mint ezer ember sérült vagy halt meg olyan terrortámadásokban, amelyek közvetve vagy közvetlenül radikalizálódott menedékkérőkhöz köthetőek.

Egy Allah akbart üvöltöző nő tapétavágóval támadt a vásárlókra egy dél-franciaországi üzletben

Egy Allah akbart üvöltöző nő tapétavágóval támadt a vásárlókra egy dél-franciaországi üzletben

amerika, london, párizs

Két könnyebb sérültje van annak a támadásnak, amikor is tTapétavágóval támadt egy ( hivatalosan: feltételezhetően gyenge idegzetű) nő emberekre vasárnap a dél-franciaországi La Seyne-sur-Mer település szupermarketjében, miközben Allah akbart kiáltott - erősítette meg vasárnap a touloni ügyészség a Nice-Matin regionális lap értesülését.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére