Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Svédországban mostantól nemi erőszaknak számít minden olyan együttlét, amibe nem egyeztek bele

2018. május 24. 14:22

STOCKHOLM, 14:22

A svéd parlament elfogadott egy új törvényt, miszerint nemi erőszaknak számít minden olyan szexuális együttlét – akkor is, ha az aktus nem fenyegetés vagy erőszak hatására jött létre –, amibe nem egyeztek bele egyértelműen.

A svéd kormány annak ellenére nyújtotta be a módosítást, hogy a Jogalkotó Tanács nem javasolta azt, mivel szerintük a már létező törvények is megfelelőek voltak. Az új törvényt 257 igen szavazattal, 38 nem ellenében fogadták el. A módosítás július 1-én lép életbe.

A jogvédő szervezetek üdvözölték a döntést.

A beleegyezés történhet szóban vagy testbeszéddel, de egyértelműnek kell lennie. Azt nem részletezik, hogy a testbeszéddel történő beleegyezésnél mi számít egyértelmű igennek. Azonban azt kikötötték, hogy a passzivitást nem lehet beleegyezésnek tekinteni. Ezzel azt akarták kiküszöbölni, hogy ha valaki alkohol vagy drog befolyása alatt áll, és a magatehetetlen állapotában nem tud ellenkezni, akkor azt ne lehessen eladni úgy, hogy az áldozat igent mondott az aktusra.

Ha valaki olyan személlyel akar szexuális kapcsolatot létesíteni, aki inaktív vagy kétértelműen kommunikál, akkor egyértelműen ki kell derítenie, hogy az illető szeretné-e az aktust vagy sem – áll az új törvényben.

Svédországban szinte az összes csoportos nemi erőszakot migránsok követik el

A svéd kormány szerint a fiatal nőket leginkább fenyegető veszély a szexuális támadás, ezért is kezdeményezték az új törvényt, amellyel két új fogalmat is bevezettek: a gondatlanságból elkövetett nemi erőszakot és a gondatlanságból elkövetett szexuális zaklatást, amelyekért maximum négy év börtönbüntetés szabható ki.

Az eddigi szabályozás alapján nemi erőszak esetén be kellett bizonyítani, hogy az elkövető erőszakot alkalmazott, vagy azt, hogy az áldozat sebezhető állapotban volt, például alkohol befolyása alatt állt.

A svéd bűnügyi statisztikák szerint 2012 óta megháromszorozódott a szexuális bűncselekmények száma. Tavaly 7230 ilyen esetet jelentettek a rendőrségen, ami 2016-hoz képest is 10 százalékos növekedést jelent. A szexuális molesztálásokról tett feljelentések száma is három százalékkal nőtt egy év alatt, összesen 10 800 ilyen esetet jelentettek 2017-ben. Ráadásul a legtöbb szexuális bűncselekményről nem is tudunk, mivel nem beszélnek róluk az áldozatok. Tavaly azoknak a nőknek is csak a 60 százaléka jelentette az esetet a rendőrségen, akik egészségügyi ellátásban részesültek a stockholmi Sodersjukhuset kórházban a szexuális bűncselekményt követően. Egy 2014-es felmérés alapján Európán belül Svédországban és Dániában a legmagasabb a szexuális zaklatások száma. A felnőtt lakosság 80-100 százaléka állította azt, hogy élete során már érte őt szexuális zaklatás.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán: A migráció az egységet támadja meg

Orbán: A migráció az egységet támadja meg

kétharmad

Orbán Viktor a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciáján mondott beszédet.

Más emberek kisemmizésében is részt vett Varga-Damm Andrea

Más emberek kisemmizésében is részt vett Varga-Damm Andrea

kétharmad

Az Echo TV Informátor című műsora korábbi adásában bemutatta, hogy a jobbikos Varga-Damm Andreának a '90-es évek végén és a 2000-es évek elején köze lehetett a lakásmaffiához. Sőt, személy szerint ő jegyzett ellen egy olyan szerződést, amely azt eredményezte, hogy egy idős nőnek el kellett hagynia a saját otthonát. Az oknyomozó műsor újabb gyanús szerződést talált.

Keresztény Európától a bevándorláspárti Európáig

Keresztény Európától a bevándorláspárti Európáig

amerika, london, párizs

Új sorozatot indított a 888. Célkeresztbe az Európai Unió (EU), a 2019-es európai parlamenti választások kerültek. Két héttel ezelőtt azzal foglalkoztunk, mit érdemes tudni az EP-voksolásról; az előző és a mostani részben pedig az EU történetét taglaljuk.

Elfoglalták az Iszlám Állam utolsó bástyáját

Győzelmet hirdetett szombaton az Iszlám Állam felett Kelet-Szíriában a kurd-arab fegyveres koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők, miután elfoglalták a dzsihadisták utolsó bástyáját.

Egy lengyel lány, aki magyarul vlogol: "rajongok Magyarországért!"

Egy lengyel lány, aki magyarul vlogol: "rajongok Magyarországért!"

szabad vasárnap

Interjú egy fiatal lengyel vloggerrel, Olga Groszekkal, aki magyar nyelven készíti videóit, mert Magyarországért való rajongása mellett missziójának érzi, hogy tovább mélyítse a lengyel-magyar barátságot.

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

Teljes fejetlenség uralkodik a német integrációs törekvések terén

Egyre több kritika éri a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóságot (BAMF).

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére