Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Svédország: a legutóbbi 50, önmagát kiskorúnak valló marokkóiból 48 valójában felnőtt

2017. május 30. 22:28

A svéd határigazgatási szervek vizsgálati eredményei szerint a legutóbb Svédországban kiskorúként menedékjogot kért 50 marokkói menekült közül negyvennyolc valójában felnőtt volt - írja a Breitbart. A Marokkói migránsok hiába füllentettek személyazonosságukat illetően, mert a marokkói ujjlenyomat-adatbázis már hozzáférhetővé vált a svéd hatóságok számára.

Az amerikai hírportál a svéd Svenska Dagbladet ingformációi alapján azt írja, hogy a svéd határőrség a hamis személyazonosító okmányok problémáját a Marokkóból érkező bevándorlók körében rendszeresen tapasztalta eddig.

Ez a helyzet azonban gyökeresen megváltozott miután sikerült a svéd és marokkói belügyi szervek között valódi együttműködést kialakítani. 

Az Észak-Afrikai országból a közelmúltban Svédországba érkezett 77 emberből 65-en bizonyítottan hamis dokumentumokat mutattak be, továbbá közülük 50-en azt állították, hogy kiskorúak, miközben valójában csak ketten bizonyultak ténylegesen kiskorúnak közülük.

A svéd határőrségnek a marokkói bevándorlók hamis személyazonosító okmányaival kapcsolatos feljegyzésében, a Patrick Engström rendőrfőnök által leírtakat is idézi az amerikai lap:

Bár ez csak egy kis minta és csak egy bizonyos nemzetiségre vonatkozik, a korlátok ellenére most először sikerült ellenőriznünk az állítólagos identitásokat és a feltételezett életkorokat is annak köszönhetően, hogy hozzáférhettünk a marokkói ujjlenyomatokat tartalmazó rendszerhez."

A feljegyzés tehát egyértelműen elismeri milyen nagy segítséget jelent, hogy a svéd kormány a marokkói hatóságokkal együttműködve hasonlítja össze az ujjlenyomat adatokat a bevándorlók megfelelő azonosítására.

Egyértelműen megállapítható, hogy eddig sok migráns meghamisította a dokumentumait, illetve hamis nevet és hamis születési adatokat diktált be regisztrációja során.

Az együttműködés az elmúlt hónapokban jelentősen javult. Rendkívül jó. Az azonosítás gyorsabban halad.

– mondta Engström, hozzátéve, hogy új problémaként jelentkezett az együttműködés során az a jelenség, hogy a migráns azt állítja, Marokkóból származik, de mégsem jelenik meg a marokkói ujjlenyomat-adatbázisban.

Ez csak azt jelentheti, hogy az illető hazudott a nemzetiségét illetően. Innentől a hatóságoknak az a feladatuk, hogy kiderítsék, ki az illető és honnan jött valójában.

Svédországban a hamis bevándorlási dokumentumok tekintetében egyre nő az ellenőrzés szintje miután kiderült, hogy az áprilisi stockholmi terrortámadást elkövető férfi a menedékkérelmében hamis személyazonosságot használt.

Az Üzbegisztán állampolgárságú Rakhmat Akilov támadása, során öt embert megölt, 15 embert pedig megsebesített. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kövér: az ellenzéki káoszkoalíció bevándorlóországgá alakítaná Magyarországot

Kövér: az ellenzéki káoszkoalíció bevándorlóországgá alakítaná Magyarországot

spring is coming

Kövér László szerint a magyar nemzet és Európa érdeke is az, hogy Magyarország jelenlegi kormánya folytatni tudja munkáját az áprilisi parlamenti választások után.

Németországban és Belgiumban is afgán migránsok gyilkoltak a héten

Németországban és Belgiumban is afgán migránsok gyilkoltak a héten

amerika, london, párizs

Mindketten a saját barátnőjüket késelték halálra, az egyik áldozat mindössze 17 éves volt.

Újabb magyar szólalt meg a svédországi helyzetről

Újabb magyar szólalt meg a svédországi helyzetről

spring is coming

Egy, a 70-es években Göteborgba kivándorolt magyar férfi szerint a svéd kormány azért engedi be "orrvérzésig" a bevándorlókat, mert szavazatokat vár tőlük.

Nagyot égett Volner a jobbikos fórumon

Nagyot égett Volner a jobbikos fórumon

spring is coming

Vasárnap Nagykőrösön tartott kampányrendezvényt a Jobbik, de az előadásra szinte senki sem volt kíváncsi.

Megkéselte tanárát egy 7 éves diák Németországban

Már korábban is sok baj volt vele, de a hatóságok nem tettek semmit.

Orbán Viktor is üzent a rendkívüli hóhelyzet miatt

A miniszterelnök a rendkívülinek számító időjárási helyzet miatt ellátogatott az operatív törzs budapesti központjába, melyről egy videó is felkerült a Facebook-oldalára.

Egyre több magányos farkast küld az Iszlám Állam Európába

Egyre több magányos farkast küld az Iszlám Állam Európába

amerika, london, párizs

Az Iszlám Állam nem állt le, bár egyre több területet vesztenek el, egyes embereket még mindig könnyen tudnak mozgósítani szerte Európában.

Így imádkozik ötezer muszlim egyszerre Bécsben

Így imádkozik ötezer muszlim egyszerre Bécsben

amerika, london, párizs

Bécsi iszlám vezető ismerte el, hogy az integráció nem működik. Az Echo TV Informátor című műsora az osztrák fővárosban készített interjút a bécsi iszlám szövetség első emberével, aki őszintén beszélt arról, hogy már Bécsben is kialakultak párhuzamos társadalmak. Az oknyomozó műsornak sikerült bejutni Ausztria egyik legnagyobb mecsetébe is, ahol péntekenként ötezer muszlim imádkozik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére