Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Svédország: a legutóbbi 50, önmagát kiskorúnak valló marokkóiból 48 valójában felnőtt

2017. május 30. 22:28

A svéd határigazgatási szervek vizsgálati eredményei szerint a legutóbb Svédországban kiskorúként menedékjogot kért 50 marokkói menekült közül negyvennyolc valójában felnőtt volt - írja a Breitbart. A Marokkói migránsok hiába füllentettek személyazonosságukat illetően, mert a marokkói ujjlenyomat-adatbázis már hozzáférhetővé vált a svéd hatóságok számára.

Az amerikai hírportál a svéd Svenska Dagbladet ingformációi alapján azt írja, hogy a svéd határőrség a hamis személyazonosító okmányok problémáját a Marokkóból érkező bevándorlók körében rendszeresen tapasztalta eddig.

Ez a helyzet azonban gyökeresen megváltozott miután sikerült a svéd és marokkói belügyi szervek között valódi együttműködést kialakítani. 

Az Észak-Afrikai országból a közelmúltban Svédországba érkezett 77 emberből 65-en bizonyítottan hamis dokumentumokat mutattak be, továbbá közülük 50-en azt állították, hogy kiskorúak, miközben valójában csak ketten bizonyultak ténylegesen kiskorúnak közülük.

A svéd határőrségnek a marokkói bevándorlók hamis személyazonosító okmányaival kapcsolatos feljegyzésében, a Patrick Engström rendőrfőnök által leírtakat is idézi az amerikai lap:

Bár ez csak egy kis minta és csak egy bizonyos nemzetiségre vonatkozik, a korlátok ellenére most először sikerült ellenőriznünk az állítólagos identitásokat és a feltételezett életkorokat is annak köszönhetően, hogy hozzáférhettünk a marokkói ujjlenyomatokat tartalmazó rendszerhez."

A feljegyzés tehát egyértelműen elismeri milyen nagy segítséget jelent, hogy a svéd kormány a marokkói hatóságokkal együttműködve hasonlítja össze az ujjlenyomat adatokat a bevándorlók megfelelő azonosítására.

Egyértelműen megállapítható, hogy eddig sok migráns meghamisította a dokumentumait, illetve hamis nevet és hamis születési adatokat diktált be regisztrációja során.

Az együttműködés az elmúlt hónapokban jelentősen javult. Rendkívül jó. Az azonosítás gyorsabban halad.

– mondta Engström, hozzátéve, hogy új problémaként jelentkezett az együttműködés során az a jelenség, hogy a migráns azt állítja, Marokkóból származik, de mégsem jelenik meg a marokkói ujjlenyomat-adatbázisban.

Ez csak azt jelentheti, hogy az illető hazudott a nemzetiségét illetően. Innentől a hatóságoknak az a feladatuk, hogy kiderítsék, ki az illető és honnan jött valójában.

Svédországban a hamis bevándorlási dokumentumok tekintetében egyre nő az ellenőrzés szintje miután kiderült, hogy az áprilisi stockholmi terrortámadást elkövető férfi a menedékkérelmében hamis személyazonosságot használt.

Az Üzbegisztán állampolgárságú Rakhmat Akilov támadása, során öt embert megölt, 15 embert pedig megsebesített. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A migránsok egy újfajta tuberkulózis kórokozót hoztak Európába

A migránsok egy újfajta tuberkulózis kórokozót hoztak Európába

amerika, london, párizs

Menekültek révén, egy líbiai táborból érkezhetett Európába a tuberkulózis (tbc) kórokozójának egy korábban ismeretlen, gyógyszerekkel szemben ellenálló fajtája - írta a Die Welt című német lap szerdán.

Újratárgyalják a migránskérdést a franciák és az angolok

Újratárgyalják a migránskérdést a franciák és az angolok

amerika, london, párizs

A francia elnöki hivatal szerdán jelentette be, hogy Emmanuel Macron francia elnök és Theresa May brit miniszterelnök egy új határőrizeti szerződést jelent be a Nagy-Britanniába átjutni próbáló migránsok kezelésére vonatkozó Le Touquet-megállapodás kiegészítésére.

Merkel és Kurz nagyon másképp látják a migránskvóta kérdéskörét

A német és az osztrák kormány nem ért egyet a migránsok EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyében, de mindketten fontosnak ítélik meg a határvédelmet és a migránsok helyben, hazájuk közelében történő támogatását.

Zseniális videó: 60 különböző gendert köszöntött egy német politikus

A megszámlálhatatlanul sok nemi identitással rendelkező liberális mikroközösséget egy német politikus alázta porig.

Újabb középületet rongált meg Gulyás Márton

Soros kedvenc provokátora az embereivel együtt narancssárga festékkel öntötte le az Állami Számvevőszék épületét.

Jön a Stop Soros!

Jön a Stop Soros!

közeleg a tél

Törvényjavaslattal lépne fel a kormány az illegális bevándorlás ellen. A nemzeti konzultáció eredményével összhangban, a magyarok akaratának megfelelően készül a tervezet - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter a kormányülés szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére