Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Súlyosbíthatják a bebörtönzött szélsőségesek büntetését Nagy-Britanniában

2017. július 15. 09:58

LONDON, 09:58

A brit hatóságok javaslatot tehetnek azon elítélt szélsőségesek büntetésének növelésére, akik esetében túl enyhének tűnik az ítélet. Ez a brit kormány új javaslata, amely akár augusztustól életbe léphet.

A terv létét a brit kormány egyes miniszterei is megerősítették a sajtónak. A jogszabály szerint az ítéletekkel kapcsolatban a terrorcselekmények áldozatai, valamint az állampolgárok is intézhetnek kérdést a bíróságokhoz – írja az Independent.

A szabály összesen 19 bűncselekmény esetében lesz használható, ezek a cselekmények terrorista tevékenységre való buzdítás, terrorista progpaganda terjesztése, valamint tiltott szervezethez való csatlakozás. Emellett még számos, terrorizmushoz kapcsolódó bűncselekmény esetében is lehet az ítélet súlyosbításáért folyamodni a bíróságokhoz.

A Jogtalanul Enyhe Büntetések (ULS) rendszere szerint a brit állampolgárok az ilyen cselekményekhez köthető esetekben a legfőbb ügyészhez fordulhatnak az ítélet felülvizsgálatát követelve.

Az ügyekben a fellebbviteli bíróság fog döntést hozni.

A legsúlyosabb ügyekben már működik a rendszer, azonban a törvényhozók bővíteni szeretnék a listát, amelyen összesen 19 bűntény fog szerepelni.

Anjem Choudary.

Fotó: AFP

A terrorizmusra szankcionálására vonatkozó törvények szigorítása tavaly merült fel, Anjem Choudary ügye kapcsán. A radikális muszlim hitszónokot akkor 5 és fél éves börtönbüntetésre ítélték. A szélsőséges Choudary neve több nagy-britanniai terrortámadás után is felmerül, mi is többször írtunk ügyéről ittés ittmeg itt. Choudary börtönbüntetésének megkezdése előtt azt ígérte, hogy radikalizálni fogja a rabokat.

A tervek szerint az új szabályok augusztus 8-án lépnek életbe és az augusztus 8. után hozott ítéletekre vonatkozik a szabály, ám visszamenőlegesen nem lehet majd alkalmazni.

A legkeményebb ítéleteket szeretnénk kiszabni a terroristákra, és azt szeretnénk, ha az áldozatok azt látnák, hogy igazságot szolgáltattunk"

– nyilatkozta Dominic Raab igazságügyi miniszter.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

Izrael nem fogja aláírni az ENSZ globális migrációs megállapodását - idézte honlapján a Times of Israel című napilap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi közleményét.

A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - jelentették be Varsóban a keddi kabinetülést követően.

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

amerika, london, párizs

Tim Cook, az Apple vezetője szerint több szabályozásra van szükség a techiparban, jelenleg ugyanis szinte semmi nem védi a felhasználókat az ipar óriásaival szemben. Ugyanakkor egyre több visszás helyzet lát napvilágot: adatszivárgások, cenzúra, profilok törlései. A következő hónapok izgalmas témája lesz, hogy a Trump-adminisztráció milyen szabályozásokat fog hozni ezen a területen.

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

kétharmad

Cáfolja az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíciónak azt az állítását, miszerint a párt elszámolásához szükséges dokumentumok másolatai már az ÁSZ-nál lennének. A pártnak a szombati tűzben elégett könyvelésével kapcsolatban az ÁSZ közleményben figyelmeztette a DK-t arra, hogy pártként köteles biztonságosan megőrizni és bemutatni az elszámolását.

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

Brutális felvétel: hidzsábos nő robbantja fel magát rendőrök szeme láttára

amerika, london, párizs

Döbbenetes felvétel látott napvilágot a sajtóban, melyen Karina Szpiridonova muszlim terrorista egy csecsenföldi rendőrségi ellenőrző pontot megközelítve, a figyelmeztetések ellenére, Allah nevében felrobbantja magát.

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

Multikulturális telepekké alakítaná az ENSZ a nemzetállamokat

amerika, london, párizs

Az ENSZ globális migrációs paktuma a "puha jog" elvét követi, ám mindezt a "menekültlobbi", az NGO-k és a baloldali média nyomásgyakorlása révén később kőkemény, átfogó jogerőre lépés követi - írja a Junge Freheit főszerkesztője, Dieter Stein.

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

Macron muszlim tanácsadója: a múltat eltörölni

piszkostizenkettő

Yassine Belattar marokkói származású humorista most éppen az első világháború francia hősein gúnyolódott. Az elnök hallgat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére