Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Steve Bannon: ugyanaz a légkör uralkodik az olaszoknál, mint Amerikában Trump előtt

2018. március 5. 19:30

RÓMA, 19:30

Donald Trump egykori tanácsadója a vasárnapi olasz választást értékelte elemzésében.

Steve Bannon a választást Rómából kísérte figyelemmel, s mint mondta, ugyanazt a klímát vélte felfedezni az országban, mint ami Trump megválasztása előtt uralkodott 2016-ban az Egyesült Államokban.

Steve Bannon

Fotó: AFP

Szerinte Európa a populizmus éllovasává vált, ezt jelzi az, hogy az Európai Unió mind a 28 tagállamában elképesztő mértékben elszaporodtak a nemzeti érzelmű pártok, mozgalmak.

A volt tanácsadó szerint Olaszországnak kritikus szerepe van a többi tagállam között, hiszen az eurózóna harmadik legnagyobb gazdasága, ám ennek ellenére az olaszok 65 százaléka euroszkeptikus mozgalmakkal szimpatizál. Egy évtizede még a baloldali Demokrata Párt gyakorlatilag töretlen népszerűséggel rendelkezett.

Az olaszok nemet mondtak Brüsszelre és a migrációra

A részeredmények alapján az euroszkeptikus 5 Csillag Mozgalom a legnagyobb párt, a Silvio Berlusconi vezette jobbközép koalíció pedig a legerősebb formáció lesz az olasz parlamentben. Olaszországban nagyon megerősödtek az euroszkeptikus pártok.

A baloldal megroppanása nagyban köszönhető annak, hogy Olaszország volt az egyik legnagyobb elszenvedője a migrációs válságnak, és az országba érkezett bevándorlók nagy része nem hogy nem hajlandó integrálódni, de emellett óriási mértékben megterhelik a szociális rendszert. Bannon szerint így pedig könnyen terjedtek az olaszok között azok az üzenetek, amelyek a szuverenitás visszakövetelését követelik Brüsszeltől.

Tisztelem az Északi Ligát, az Öt Csillag Mozgalmat és Berlusconit is annak ellenére, hogy az egyikük szekulárisabb, a másik pedig tradicionálisabb"

– ismertette álláspontját Bannon, aki szerint az is örvendetes, hogy ezen politikai erők mindegyike jó viszonyban van Donald Trumppal. Bannon leszögezte: ő maga is támogatja az amerikai elnököt.

Bannon szerint a választás után az euroszkeptikus pártok koalíciója lenne az optimális Olaszországnak, hiszen egy ilyen kormány elborzasztaná a brüsszeli elitet.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére