Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Sorsdöntő népszavazás: a család fogalmának megvédése a tét Romániában

2018. október 5. 13:28

A család fogalmának alkotmányos meghatározásáról tartanak szombaton és vasárnap népszavazást Romániában. Az ügy fontosságát jelzi, hogy szinte valamennyi erdélyi magyar történelmi egyház állást foglalt a kérdésben, az RMDSZ pedig a referendumon való részvételre buzdítja a romániai magyarságot.

Hetek óta kiemelt téma a román közéletben a most hétvégén esedékes népszavazás, melynek sikere esetén úgy módosítják a román alkotmányt, hogy a család „egy férfi és egy nő önkéntes elhatározásával létrehozott házasságon” alapul.

Mindez azért fontos, mivel jelenleg a román alkotmányban mindössze a gendersemleges „házaspárok” fogalom szerepel, így a sikeres népszavazás meggátolná a homoszexuálisok házasságkötésének legalizálását.

A kétnapos népszavazás során a szavazólapokon arra a kérdésre kell majd igennel vagy nemmel voksolniuk a választóknak, hogy

egyetért-e az alkotmánymódosító törvénnyel abban a formában, ahogy azt elfogadta a parlament?”

Az alkotmánymódosító törvényjavaslat az egyházi támogatást élvező Koalíció a családért nevű ernyőszervezet polgári kezdeményezéseként indult 2016-ban, mely a szükséges félmillió helyett több mint hárommillió támogató aláírással került a bukaresti parlament elé. Ezt követően a román parlament mindkét házában a törvényhozók több mint háromnegyede megszavazta a tervezetet, így az alkotmánymódosítás már csak a választói megerősítésen múlik.

A történelmi egyházak az „IGEN” szavazatra buzdítanak!

Az unitárius egyház kivételével gyakorlatilag valamennyi erdélyi magyar történelmi egyház állást foglalt a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendum kapcsán. A római katolikus egyház püspökei részvételre és igen szavazatra biztattak, akárcsak a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, Csűry István.

Ha lehet Magyarországon, miért ne lehetne nálunk is megtenni mindazt, amit a családért meg kell tenni”

idézte a püspök szavait a Maszol.

A katolikusok és a reformátusok mellett az evangélikus-lutheránus egyház ugyancsak rögzítette, hogy „a házasság férfi és nő között köttetik”, a döntést pedig hívei lelkiismeretére bízta. Az unitárius egyház nyilvánosan nem foglalt állást a kérdésben.

A kiemelt fontosságú népszavazás miatt az RMDSZ is arra biztatta az erdélyi magyarságot, hogy éljenek demokratikus jogukkal, vegyenek részt a referendumon.

A romániai népszavazás kétnapos lesz, a szavazókörök szombaton és vasárnap is mindenütt helyi idő szerint 7-től 21 óráig tartanak nyitva. Magyarországon a román nagykövetségen (Budapest, Thököly út 72.), valamint Románia gyulai (Munkácsy u. 12.) és szegedi (Kelemen László u.5.) főkonzulátusán alakítanak ki egy-egy szavazókört.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére