Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Soros trükkös magyarországi pártalapítása valójában politikai trollkodás

2018. szeptember 28. 16:00

A Migration Aid párttá alakulása több dolog miatt is finoman szólva problémás. A Soros-féle migránssimogató szervezet párttá alakulása ugyanis egy olyan gátlástalan politikai trollkodás, ami nincs tekintettel sem a valóságra, sem a magyar törvényekre.

A Migration Aid párttá alakulása körül rengeteg a kérdőjel. A Soros György eszméinek megvalósításáért tevékenykedő alapítvány egy huszárvágással párttá alakulna, de ez lehet, hogy jogi akadályokba fog ütközni.  

A párttörvény ugyanis egyértelműen rögzíti, hogy a pártoknak az a társadalmi rendeltetésük, hogy a népakarat kialakításához és kinyilvánításához, valamint a politikai életben való állampolgári részvételhez szervezeti kereteket nyújtsanak. Mivel azonban a Migration Aid esetében egy civil szervezet alakulna át párttá, ezért ez felveti annak a kérdését, hogy egy korábban szinte kizárólag harmadik országbeli személyekre koncentráló szervezet vajon hogyan tudja, illetve akarhatja-e egyáltalán a magyar állampolgárok érdekeit képviselni az eddigi tevékenysége ismeretében.

Siewert András, a Migration Aid vezetője, az Éjjeli Őrség alapítója

A Migration Aid párttá alakulásáról a döntést egyetlenegy állami szervezet hozza majd meg, az illetékes bíróság, mivel az ő kizárólagos hatáskörébe tartozik az új pártok bejegyzése. A 888.hu megkeresésére ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász elmondta azt is, hogy a bíróság akár el is utasíthatja a Migration Aid nevű szervezet párttá alakulásának a bejegyzését. 

Nem lenne precedens nélküli, ha akár a bírósági eljárás folyamán – első vagy másod fokon – megtagadnák a párt bejegyzését. Példaként fel lehet hozni a Kétfarkú Kutya Párt esetét, ahol első és másod fokon is blokkolták a párt bejegyzését. Többek között arra való hivatkozással, hogy a párt elnevezése és programja sérti az úgynevezett általános erkölcsi elveket és méltatlan asszociációkra ad alapot. Teljesen nyilvánvaló, hogy a párttörvény preambulumának tartalma élesen szemben állhat azzal, amit korábban a Migration Aid képviselt. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a Stop Soros törvénycsomag elfogadása óta a bevándorlásszervezés már bűncselekménynek is minősül Magyarországon. Ugyanakkor egy párt esetében a törvények betartása mellett az átláthatóság is egy fontos követelmény. A jelenleg is elérhető internetes információk szerint pedig a Migration Aid az eddigi működése során ismeretlen eredetű és milliós összegű pénzekhez jutott, amikkel nem tud elszámolni"

– mondta ifj. Lomnici Zoltán. 

Az alkotmányjogász szerint egyébként lehet ezt a pártalakítást úgy is értelmezni, hogy Soros György új szintre emelte a politikai jelenlétét Magyarországon, és most már egy saját párttal is képviselteti magát a közéletben. Volt már példa a történelemben ilyen lépésre. Például akkor, amikor Pol Pot úgy számolta fel az illegalitását, hogy megszervezte a maga kambodzsai kommunista pártját és ezáltal próbálta meg legitimálni a tevékenységét. 

Mint ismeretes, a Migration Aid nevű, a menekültek segítésével foglalkozó és a Soros-hálózat támogatását élvező civil szervezet Éjjeli Őrség néven párttá alakulna, hogy úgymond ezáltal elkerülje a 25 százalékos bevándorlási különadót, mivel az a pártokra és a politikai szervezetekre nem vonatkozik. A párttá alakulás érdekében elfogadott alapszabálya szerint az Éjjeli Őrség párt célja "az önmagáról gondoskodni képes, a természeti környezetével harmóniában élő, a bajbajutottakkal szolidáris közösségek megteremtésének segítése". A migrációt segítő szervezet párttá alakulását bejelentő dokumentumot mintegy 100 ember támogatta az aláírásával. 

A Soros-féle migrációsegítő szervezet politikai párttá alakításáról szóló szándék a körülmények ismeretében nagyon nagy valószínűséggel nem más, mint pusztán politikai  trollkodás, zavarkeltés és médiafelhajtás. Ugyanis a párttá alakulásnak a médiában hangoztatott  indoka – miszerint így kerülnék el a migrációs különadó fizetését – a pártként való bejegyzés pillanatában valójában teljesen okafogyottá és értelmetlenné válna.

Ennek az az oka, hogy Magyarországon a pártok gazdálkodására szigorú szabályok vonatkoznak, amelyek alapján például egyetlen párt sem fogadhat el pénzt Soros Györgytől a migráció támogatására, ennek alapján pedig nem is fizethet egy párt sem migrációs különadót. A Soros eszméit képviselő új párt alapítása emellett még azért is értelmetlen, mivel Soros eszméit a balliberális ellenzéki pártok jelenleg is képviselik. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Németország még több migránst toloncolhat ki az uniós tagországokba

Németország még több migránst toloncolhat ki az uniós tagországokba

amerika, london, párizs

Az Európai Bíróság kimondta, hogy Németországnak joga van kitoloncolni azokat a migránsokat, akiket egy szegényebb uniós tagországba szállítanának vissza. Mindez idáig vita tárgyát képezte, ezért számos kitoloncolás meghiúsult. Ennek azonban vége, az illegális bevándorlóknak vissza kell menniük oda, ahol elsőként léptek az Európai Unió területére.

Bolsonaro-Trump találkozó: hosszú idő után először érkezik Amerika-barát brazil elnök Washingtonba

Bolsonaro-Trump találkozó: hosszú idő után először érkezik Amerika-barát brazil elnök Washingtonba

amerika, london, párizs

Washingtonban találkozott egymással Donald Trump amerikai és Jair Bolsonaro, újévkor beiktatott brazil elnök.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez a nap is gyorsan eltelt, nézzük a legfontosabb híreket!

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

censored

Veszélyeztetik a gyerekeink életét, de attól még megilleti őket a szabad szólás joga.

Merkel belátta, a migránsokat a hazájukban kellett volna támogatni

Merkel belátta, a migránsokat a hazájukban kellett volna támogatni

amerika, london, párizs

A hazájukhoz minél közelebb, helyben kell segíteni a menekülteknek, ez a 2015-ös menekülthullám tanulsága - jelentette ki kedden Berlinben Angela Merkel német kancellár.

Bemutatjuk a bevándorláspárti politikusokat

Bemutatjuk a bevándorláspárti politikusokat

kétharmad

Közeleg a május, ideje közelebbről megismerni a bevándorláspártiakat.

Konok Péter, az építőtábor réme

Konok Péter, az építőtábor réme

piszkostizenkettő

Van abban valami egészen szürreális, ahogyan a nemzeti ünnep előtt összecsipegette kis gondolatait arról, hogy miért nincs Magyarország.

Sargentini etikai tisztogatást szeretne az Európai Néppártban

Sargentini etikai tisztogatást szeretne az Európai Néppártban

kétharmad

Nem elegendő, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához - jelentette ki Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő Brüsszelben újságíróknak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére