Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

"Soros terve a keresztény Európával szembeni állásfoglalás"

2018. június 10. 16:35

Soros Györgytől ismét tanácsot kapott az Európai Unió. Mint ismert, a milliárdos spekuláns időről időre liberális lapokban közli véleménycikkeit, amelyekben többnyire az általa kijelölt irányt szeretné bemutatni. Június elején számos lapban megjelent Soros beszéde, amelyet az Európai Tanács által szervezett egyik eseményen mondott el. Az agg agitátor "ismét" megmentené Európát. A beszédet szakértők elemezték.

Soros javaslatai között található, hogy az EU-nak érdemes lenne felvennie több tízmilliárd euró értékben hiteleket, amit aztán a migrációra lehetne költeni. Soros ezt az összeget az EU helyében Afrika támogatására, ottani beruházásokra költené – írja a hirado.hu.

A milliárdos spekuláns továbbra is amellett tört lándzsát, hogy az EU-nak be kell fogadnia a migránsokat – ám a kvótákról változott a véleménye, most épp arról beszélt, hogy a migránsokat csak oda vitetné, ahol ők akarnak élni.

Fotó: AFP

Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa szerint egyértelmű, hogy a milliárdos spekuláns továbbra is legalizálná a migrációt, terveivel pedig befolyásolná az Európai Unió politikáját, és beavatkozna a kelet-európai államok életébe is.

Úgy véli, más nyelvezettel, más köntösbe csomagolva lényegében ugyanazt szeretné elérni, mint amit már a 2015-ös és 2016-os elképzelései során leírt a különböző cikkekben. Az látszik, hogy Soros továbbra is ráerőltetné a bevándorlást a kelet-európai államokra is.

A milliárdos szerint a migráció mellett a megszorítások is jelentős nehézséget okoznak az uniós gazdaságpolitikában, ahogyan a Brexit is komoly problémát jelent.

A cikkben a milliárdos újra felfedi azt is, hogy ő és az egész globális hálózata azon dolgozik, hogy meghaladják, végérvényesen meggyengítsék a nemzetállamokat, s megvalósítsák a nyílt társadalom eszméjét, amelyben már nincs szükség a nemzetállamokra – mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Soros György nem sokkal azután írta meg véleménycikkét, hogy az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány bejelentette: Budapestről Berlinbe költözteti irodáját. Deák Dániel az Unió 28-ban ennek kapcsán kijelentette, ez a lépés is azt jelenti, hogy az eddiginél is nagyobb nyomást akarnak gyakorolni Magyarországra és a szomszédos államokra, különösen a többi visegrádi országra.

Szakértők szerint a milliárdos spekuláns újabb írása is azt bizonyítja, hogy létezik a Soros-terv, programja pedig a keresztény Európával szembeni állásfoglalás.

Soros megbuktatná Trumpot

Az agg agitátor szombaton a Washington Postnak nyilatkozott terveiről.

Trump elpusztítaná a világot"

– nyilatkozott szándékai hátteréről a milliárdos. Szavai már régi vádnak számítanak liberális körökben világszerte, ám 2016-os megválasztása óta Trump egyre csak késlekedik a világ elpusztításával. Talán olyan liberális mantra ez, mint itthon a baloldali közgazdászok által emlegetett tétel: "még két hét és összeomlik Magyarország".

A Post Zürichben "kapta el" a milliárdost egy beszélgetésre, aki épp a Human Rights Watch eseményén készült felszólalni. Soros, úgy látszik, épp harcias kedvében volt.

Minél nagyobb a veszély, minél nagyobb a fenyegetés, annál inkább szükségét érzem, hogy felvegyem a harcot"

– nyilatkozta. Márpedig veszély és fenyegetés akad bőven, gondoljunk csak azokra a "fasiszta" (legalábbis a liberálisok szerint) kormányokra, amelyeket a nép megválasztott nemrég Ausztriában és Olaszországban.

A milliárdos azzal kapcsolatban is panaszkodott, hogy nem szeret mostanában nyilatkozni, mivel szavait kiragadják kontextusából és eltorzítják.

Soros arról is nyilatkozott, hogy nem számított Trump megválasztására. "Úgy látszik, a saját buborékomban éltem" – tette hozzá.

A spekuláns készül a 2018-as amerikai kongresszusi választásokra is, amelyeken elmondása szerint legalább 15 millió dollárral fogja támogatni a demokrata jelölteket. Soros szerint akkor támogatná az úgynevezett "impeachment" eljárást Trump ellen – amellyel el lehetne mozdítani az elnököt –, ha a demokraták többséget szereznek a Képviselőházban, és a republikánusok is támogatják az ötletet.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

amerika, london, párizs

A 24 éves Sufyan Mustafa 2013-ban döntött úgy, hogy Szíriába megy harcolni. Ennek meg is lett a következménye, ugyanis megfosztották a brit állampolgárságától. Ő azonban most már szívesen visszatérne a szigetországba.

Az osztrák börtönökben kisebbségben vannak az osztrák állampolgárok

Ausztriában a fogvatartottak 45,3 százaléka osztrák állampolgár, a külföldiek zöme EU-n kívüli országokból származik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Gulyás Gergely kihúzta a gyufát az ukránoknál

Gulyás Gergely kihúzta a gyufát az ukránoknál

kétharmad

Az ukrán külügyminisztérium megengedhetetlennek minősítette pénteken Gulyás Gergelynek, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek azt a kijelentését, amellyel félfasisztának nevezte az ukrán oktatási törvényt.

Azt írta a szomáliai migránsokra, hogy lusták, ezért pénzbírságot kellett fizetnie

Egy 70 éves embernek kellett a bíróság elé állnia, mert azt írta a Facebookon, hogy "a szomáliaiak lusták és nem akarnak dolgozni."

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

amerika, london, párizs

A magyar származású amerikai milliárdos személye Hollandiában is egyre nagyobb vitákat generál. Az ország egyik legismertebb jobboldali újságírója egy videóban beszélt Soros hollandiai tevékenységéről.

Gyurcsány családi vállalkozást csinált a DK-ból

Gyurcsány Ferenc - az észak-koreai diktátorok "családcentrikusan demokratikus" kinevezési gyakorlatát a magyar baloldalon is meghonosítva - a DK-s EP-lista első helyére a saját feleségét, Dobrev Klárát jelölte meg. Még szerencse, hogy a pártot Demokratikus Koalíciónak hívják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére