Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros-szervezet akarja padlóra küldeni Tommy Robinsont

2018. május 30. 13:58

Nem sokkal Tommy Robinson gyanús körülmények között történt bebörtönzése után, az egyik legbefolyásosabb Soros-szervezet most hosszú publicisztikában próbálja befeketíteni a jobboldali aktivistát. Nézzük, miről is van szó!

Tommy Robinson esete mostanra bejárta a teljes világsajtót. Az aktivista tudósítani akart a muzulmán erőszakoló bandák tárgyalásáról, de „uszítás és a köznyugalom megzavarása” vétsége miatt letartóztatták. Gyorsított eljárásban 13 hónap börtönbüntetésre ítélték, ami óriási visszhangot keltett, több ezren tüntettek a szabadon bocsátásáért, még online petíciót is indítottak ennek érdekében.

Furcsamód a Hope not Hate nevű álcivil szervezet igen gyorsan közzétett egy publikációt, amelyben hosszasan értekeznek arról, hogy Tommy Robinson voltaképpen egy szélsőjobboldali iszlamofób radikális.

Bár mindenképp örvendetes, hogy a publicisztika legalább nem akarja Robinsont nácinak, fasisztának és "fehér felsőbbrendűnek" titulálni, ám amikor a szélsőjobboldaliság definíciójába olyan dolgokat említ, mint a liberális politikai rendszer iránti kritikus hozzáállás, vagy a bevándorlásnak a brit társadalom állapotára tett hatása, az azért mégiscsak elég meredek.

Ez azonban nem annyira meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a Soros alapítványa által pénzelt Hope not Hate igazgatótanácsában aktív tagként szerepel egy munkáspárti parlamenti képviselő, Ruth Lauren Smeeth is. Ezt megfontolva már érthető, miért kell Tommy Robinsonra a szélsőjobboldaliságot rábizonyítani, hisz a munkáspárti kormány volt az, amely 1997-es elsöprő győzelme után Tony Blair vezényletével gyakorlatilag bevándorlóországgá tette Nagy-Britanniát. A brit munkáspárt abban bízott, hogy a bevándorlók majd rájuk szavaznak, de láthatóan katasztrofális eredménye volt ennek a politikának.

Nem érdeke tehát a sorosista szervezetnek, hogy a Tommy Robinson-féle emberek hallassák hangjukat. Főleg akkor nem, amikor a Munkáspárthoz fűződő viszony mellett a szervezet oroszlánrészt vállal abban, hogy definiálja az iszlamofóbiát a brit parlament számára. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Hope not Hate muszlim szervezetekkel együtt döntheti el, kire használja majd a brit parlament az "iszlamofób" jelzőt.

Apropó iszlamofóbia, természetesen ezzel is vádolják Robinsont. Itt csak azt az esetet kell megemlíteni, ahol több mint 1500 ember vált azoknak a bandáknak az áldozatává, amelyek Rotherhamban ténykedtek 1997 és 2013 között. A nyomozás során kiderült, hogy az áldozatok (akik között volt olyan, aki mindössze 11 éves volt!) javarészt nem muszlimok voltak, míg a bandatagok iszlámhívő pakisztániak.

Hogy értsük, miről van szó: ez magyar viszonylatban olyan, mintha egy Kecskemét méretű városban átlagosan évente 94 lányt erőszakolnának meg.

Tommy Robinson szabadon engedését követelő tüntető.

Fotó: AFP

És ha ez nem elég, az áldozatokat évtizedeken át nem vették komolyan sem a rendőrök, sem a tanáraik, sem a szociális gondozók. Volt olyan, hogy egyenesen kinevették a szerencsétlenül járt briteket; a pakisztáni bandák tehát hosszú éveken keresztül mindenféle következmény nélkül folytathatták tevékenységüket. A tárgyalás, amelyet Tommy Robinson tudósítani akart, az egyik első eset volt, hogy a bevándorló bűnözőket bíróság elé citálták.

Érdemes azonban megemlíteni, hogy a muszlim gyanúsítottak tárgyalása mindig hordoz egy sajátos légkört, hiszen rokonaik, családtagjaik általában keményen meg szokták fenyegetni az áldozatokat. Nem ritka, hogy a tárgyalásokra csak biztonsági kísérettel mernek elmenni az áldozatok.

Tommy Robinson ezekre az állapotokra akart rávilágítani. Mindenki eldöntheti magában, hogy Robinson hazafinak számít-e, vagy szélsőjobboldali radikálisnak.

Ami azonban mindenképp elgondolkodtató: a tudósítása miatt rendőrök állták körbe, letartóztatták, megtagadták a jogi képviselő kirendelését, és gyorsított eljárásban 13 hónap börtönbüntetésre ítélték.

Ha ez így megy a liberális demokráciákban, akkor lehet, hogy a valódi demokrácia nem is liberális?

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

amerika, london, párizs

A libsik ezúttal egy viccnek szánt kép miatt kiáltanak rasszizmust és sírják tele a közösségi médiát. A bűnt megint Ausztrália földjén követték el.

Orbán: Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni

Magyarország határait a magyaroknak kell megvédeni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Salzburgban.

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére