Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros már a fosszilis energiapiacra is betette a lábát

2018. február 20. 18:30

WASHINGTON, 18:30

A milliárdos amerikai tőzsdespekuláns egy új szegmenst nézett ki magának: a legfrissebb információk szerint Soros György a fosszilis tüzelőanyagok piacán nyerne teret, azonban még sok furcsaság van a legutóbbi befektetései körül.

Soros György

A spekuláns érdekeltségébe tartozó szervezetek és alapítványok a közelmúltban új üzlet felé vették az irányt, hatalmas összegekkel szálltak be a fosszilis energiahordozókba. A Daily Caller amerikai konzervatív lap derítette ki, hogy Soros György 2017 utolsó negyedévében vagyonának egy részét olyan cégekbe fektette, melyek a saját bevallása szerint is hozzájárulnak a klímaváltozáshoz.

Úgy tudni, hogy a Soros Fund Management összesen 160 millió dollárt, azaz közel ötvenmilliárd forintot fektetett be. Ez a befektetés már csak azért is szép, mert Soros György és köre azt próbálja elhitetni, hogy ők a klímaváltozás lelassításában és a környezetvédelemben érdekeltek, ezzel szemben a fosszilis energia minden, csak nem környezetkímélő iparág. Soros György korábban támogatta az Egyesült Államok korábbi alelnökének, Al Gore-nak az alapítványait is mintegy tízmillió dollárral, hogy szembeszálljanak a globális felmelegedéssel.

Soros tavaly év végén nyolcmillió részvénnyel, mintegy 87 millió dollár értékben vásárolta be magát az Alerian MLP nevű csoportba, amely a nyersolaj, a földgáz és azok tárolóinak építésében érdekelt.

A szénbe is beszállt

Soros Györgyöt nemcsak az olaj, hanem a szén is érdekelte. 4,7 millió dollárt szánt arra a milliárdos, hogy beszálljon a Peabody Energy Corporation nevű vállalatba, amely az egyik legnagyobb szénipari vállalat a tengerentúlon. Emlékezetes, hogy 2009-ben a koppenhágai klímacsúcson a spekuláns úgy fogalmazott, hogy ő a legnagyobb ellensége a szénbányászatnak és a széniparnak.

Soros már két évvel ezelőtt is sürgölődött a vállalat körül, akkor a tőzsdén keresztül kétmillió-kétszázötvenezer dollár értékben vett a vállalat részvényeiből, azonban később azokat eladta.

Matthew Vadum, az amerikai Capital Research Center nevű nonprofit szervezet elnökhelyettese szerint Soros György a klímacsúcsokon mindig kritizálja a szénipart, és azt állítja, hogy azt meg kell szüntetni, ennek ellenére azonban mindig bevásárolja magát annyira, hogy életben tartsa a szektort.

A génmódosítás is üzlet

A világ egyik legnagyobb, génmódosított élelmiszereivel foglalkozó cégóriása, a Monsanto sem kerülhette el, hogy Soros György rátelepedjen. A milliárdos az utóbbi időkben 21 millió dollárt fektetett bele a vállalatba. Emlékezetes, hogy ez a cég volt az, amely az elmúlt évtizedben mindent elkövetett annak érdekében, hogy beférkőzzön Európába, azonban a komoly visszhangok miatt az Európai Unió nem engedte, hogy teret nyerjenek az öreg kontinensen.

A Monsanto egyik legbizarrabb találmánya egy hormon, melyet ha teheneknek adnak, akkor az állatok tejhozama akár tíz százalékkal is növelhető. A termék több országban tiltólistán szerepel.

Soros György a legutóbbi felmérések szerint az Egyesült Államok 19. leggazdagabb embere a maga több mint 25 milliárd dolláros vagyonával, azonban abból 18 milliárdot átutalt a saját alapítványának, hogy így csökkentse a feltüntetett vagyonát.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Felfegyverkezett antifa horda támadt meg egy idős bácsit, azt hitték, hogy AfD-tag

Felfegyverkezett antifa horda támadt meg egy idős bácsit, azt hitték, hogy AfD-tag

amerika, london, párizs

A 62 éves, ártatlan férfi valószínűleg a bevándorlásellenes jobboldali párt kongresszusán vehetett részt a szászországi városban.

Szervezett politikai akció zajlik a migránskártyákkal

Szervezett politikai akció zajlik a migránskártyákkal

kétharmad

A migránsoknak osztogatott anonim bankkártyák egy újabb olyan eszközt jelentenek, amelynek valódi célja, hogy meggyorsítsa az emberek beszállítását az Európai Unióba - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című adásában.

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

bulvár

Egy nevét elhallgató iskolai tanár - akinek intézményében már 17 gyermek jelentkezett nemváltásra - arra hívta fel a figyelmét a brit sajtónak, hogy drámai mértékben nő az olyan autista gyermekek száma, akiket úgynevezett "nemi diszfóriával" félrekezelnek.

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

amerika, london, párizs

Megkezdődtek a helyhatósági választások vasárnap Szlovéniában. Reggel hét órakor nyíltak meg a szavazóhelyiségek, ahova valamivel több mint 1,7 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak este hét óráig.

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére