Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros már a fosszilis energiapiacra is betette a lábát

2018. február 20. 18:30

WASHINGTON, 18:30

A milliárdos amerikai tőzsdespekuláns egy új szegmenst nézett ki magának: a legfrissebb információk szerint Soros György a fosszilis tüzelőanyagok piacán nyerne teret, azonban még sok furcsaság van a legutóbbi befektetései körül.

Soros György

A spekuláns érdekeltségébe tartozó szervezetek és alapítványok a közelmúltban új üzlet felé vették az irányt, hatalmas összegekkel szálltak be a fosszilis energiahordozókba. A Daily Caller amerikai konzervatív lap derítette ki, hogy Soros György 2017 utolsó negyedévében vagyonának egy részét olyan cégekbe fektette, melyek a saját bevallása szerint is hozzájárulnak a klímaváltozáshoz.

Úgy tudni, hogy a Soros Fund Management összesen 160 millió dollárt, azaz közel ötvenmilliárd forintot fektetett be. Ez a befektetés már csak azért is szép, mert Soros György és köre azt próbálja elhitetni, hogy ők a klímaváltozás lelassításában és a környezetvédelemben érdekeltek, ezzel szemben a fosszilis energia minden, csak nem környezetkímélő iparág. Soros György korábban támogatta az Egyesült Államok korábbi alelnökének, Al Gore-nak az alapítványait is mintegy tízmillió dollárral, hogy szembeszálljanak a globális felmelegedéssel.

Soros tavaly év végén nyolcmillió részvénnyel, mintegy 87 millió dollár értékben vásárolta be magát az Alerian MLP nevű csoportba, amely a nyersolaj, a földgáz és azok tárolóinak építésében érdekelt.

A szénbe is beszállt

Soros Györgyöt nemcsak az olaj, hanem a szén is érdekelte. 4,7 millió dollárt szánt arra a milliárdos, hogy beszálljon a Peabody Energy Corporation nevű vállalatba, amely az egyik legnagyobb szénipari vállalat a tengerentúlon. Emlékezetes, hogy 2009-ben a koppenhágai klímacsúcson a spekuláns úgy fogalmazott, hogy ő a legnagyobb ellensége a szénbányászatnak és a széniparnak.

Soros már két évvel ezelőtt is sürgölődött a vállalat körül, akkor a tőzsdén keresztül kétmillió-kétszázötvenezer dollár értékben vett a vállalat részvényeiből, azonban később azokat eladta.

Matthew Vadum, az amerikai Capital Research Center nevű nonprofit szervezet elnökhelyettese szerint Soros György a klímacsúcsokon mindig kritizálja a szénipart, és azt állítja, hogy azt meg kell szüntetni, ennek ellenére azonban mindig bevásárolja magát annyira, hogy életben tartsa a szektort.

A génmódosítás is üzlet

A világ egyik legnagyobb, génmódosított élelmiszereivel foglalkozó cégóriása, a Monsanto sem kerülhette el, hogy Soros György rátelepedjen. A milliárdos az utóbbi időkben 21 millió dollárt fektetett bele a vállalatba. Emlékezetes, hogy ez a cég volt az, amely az elmúlt évtizedben mindent elkövetett annak érdekében, hogy beférkőzzön Európába, azonban a komoly visszhangok miatt az Európai Unió nem engedte, hogy teret nyerjenek az öreg kontinensen.

A Monsanto egyik legbizarrabb találmánya egy hormon, melyet ha teheneknek adnak, akkor az állatok tejhozama akár tíz százalékkal is növelhető. A termék több országban tiltólistán szerepel.

Soros György a legutóbbi felmérések szerint az Egyesült Államok 19. leggazdagabb embere a maga több mint 25 milliárd dolláros vagyonával, azonban abból 18 milliárdot átutalt a saját alapítványának, hogy így csökkentse a feltüntetett vagyonát.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére