Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros kormánybuktató szerepét vizsgálják Amerikában

2018. január 15. 14:28

WASHINGTON, 14:28

Azután érdeklődik a Judicial Watch nevezetű konzervatív, amerikai jogvédő szervezet, hogy pontosan milyen szerepe is volt a bevándorláspárti milliárdosnak a macedón kormány megbuktatásában.

A Judicial Watch közérdekű adatigényléssel fordult az Egyesült Államok Külügyminisztériumához, hogy megtudják, mégis milyen módon támogatta és működött együtt az Obama-adminisztráció Soros György szervezeteivel a jobboldali macedón kormány megdöntésében.

Miután az amerikai külügy megtagadta az anyagok bemutatását, a Judicial Watch végül pert indított a közérdekű adatok megszerzése érdekében – írja az Origo.

Soros György

Fotó: AFP

Ha a per sikerrel jár, akkor a jogvédő szervezet reményei szerint kézzelfogható bizonyítékok kerülhetnek ki arra vonatkozóan, hogy Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa és az Egyesült Államok szkopjei nagykövetsége a színfalak mögött hozzájárult és közreműködött a hosszú ideje stabil macedón kormány megbuktatásában.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2012-től az amerikai spekuláns által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány lett az amerikai források fő elosztója Macedóniában. A balkáni ország egy együttműködési szerződés keretében 2008 óta részesül amerikai fejlesztési támogatásokban. Az amerikai adófizetők pénzének szétosztását korábban kizárólag az USA Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) koordinálta, ám 2012 februárjában szerződést írtak alá arról, hogy a továbbiakban a Nyílt Társadalom Alapítvány lesz a források fő elosztója Macedóniában.

A Judicial Watch szerint ezt követően alapjaiban változott meg a források elosztása, a pénzek pedig Soros Györgyhöz köthető baloldali szervezetekhez kerültek az alapítványon keresztül. Ezen civilnek mondott szervezetek legfőbb tevékenysége pedig demonstrációk szervezésére, a média felületeinek hatékony használatára korlátozódott.

Fotó: AFP

Az amerikai segélyekből jutott pénz Saul Alinsky Rules for radicals című könyvének lefordítására és publikálására is, amely könyv lényegében egy taktikai útmutató a sikeres tüntetések és zavargások megszervezéséhez – írja az Origo.

Soros tevékenysége nyomán, az akkor még kormányellenes civil szervezetek közel 5 millió dollárnyi támogatásban részesültek, majd hozzájárultak a macedón belpolitikai válság kialakulásához, elmélyüléséhez, végül pedig a jobboldali kormány megbuktatásához.

Az ügynek komoly visszhangja lett az Egyesült Államokban is, szenátorok kezdeményezése nyomán vizsgálat is indult az USA macedóniai nagykövetségének működése kapcsán. A Judicial Watch mostani pere azért fontos és precedensértékű, mivel bizonyítást nyerhet a gyanú, hogy Jess L. Baily amerikai nagykövet összejátszott Soros szervezeteivel a kormány megbuktatásában.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére