Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

Soros György nagybátyját kalapáccsal verte agyon egy bevándorló

2017. augusztus 1. 13:28

Soros György megértéséhez adhat adalékot a mostani történet, amely annak kapcsán is jelentőséggel bírhat, hogy miért éppen ő lett a migráció és bevándorlás legelkötelezettebb és leghatalmasabb pártolója.

Az Origo felidézi, csaknem száz éve, hogy 1931-ben egy borzalmas rablógyilkosság történt a Brüsszel és Liège közti vasútvonalon. A támadás áldozata egy magyar férfi, Schwartz Viktor kereskedő – aki egyben Soros György nagybátyja is – volt, az elkövetője pedig egy bevándorló.

Fotó: MTI Fotóbank

A tragikus esetről a Nyelv és Tudomány ismeretterjesztő portál számolt be dicséretes alapossággal néhány héttel korábban. A szokatlanul kegyetlen vasúti rablógyilkosságról annak idején a hazai sajtóban elsőként a Pesti Napló és a Népszava közölt részleteket az 1931. február 28-i számában. A tudósításokból kiderült, hogy a bűncselekményt egy nappal korábban a Brüsszel és Liège közti vasútvonalon követték el,

amikor egy kalapáccsal agyonverték és kirabolták Schwartz Viktor 27 éves magyar kereskedőt, aki Londonból utazott a lipcsei vásárra.

Schwartz azt tervezte, hogy innen hazalátogat majd Magyarországra. A Népszava arról is beszámolt, hogy a belga rendőrség letartóztatott egy Muley Aldebuhey ben Ahmed nevű algériai bevándorlót, akit azzal gyanúsítottak meg, hogy ő gyilkolt a Brüsszel-Köln gyorsvonaton. A hatóságok nemcsak Schwartz megölésével, hanem azzal is megvádolták az arab férfit, hogy pár héttel korábban ugyanezen a vonalon hasonló körülmények között egy másik rablógyilkosságot is elkövetett.

Az algériai gyilkos és magyar áldozatának ügye valósággal lázban tartotta a magyar közvéleményt, a február 28-i, szombati rövidebb híradások után a vasárnapi lapok már hosszasan boncolgatták a történéseket. Az Est című újság "Az arab vasúti rabló bevallotta, hogy ő ölte meg s rabolta ki a magyar Schwarz Viktort" címmel hozta a sztorit, míg az Esti Kurir "Egy előkelő magyar kereskedőcsalád Londonban élő tagja volt a brüsszeli gyorsvonaton meggyilkolt Schwartz Viktor" szalagcímmel indult, továbbá a Kis Újság "A brüsszeli expressz-vonaton meggyilkolták Schwartz Viktor nyíregyházi származású londoni kereskedőt" cím alatt ír a gyilkosságról. A 8 Órai Újság anyagában arról is lehetett olvasni, hogy az áldozat földi maradványait a Brüsszel és Liège közti vasútvonal egyik pályaudvarának közelében találták meg, borzalmas állapotban. 

A holttestet átkutatva a belga rendőrök egy Lipcsébe szóló menetjegyet, két londoni bankbetétkönyvet, 200 fontot, illetve egy névjegyet is találtak "Schwartz Viktor, Budapest" felirattal. A szerelvény átvizsgálása után más nyomok mellett megtalálták a gyilkos fegyvert is, ezután a tettes is előkerült.

A Budapesti Hírlap Muley Aldebuheynek elfogásáról a következőket jelentette: a belga rendőrség birtokában volt annak az algériainak a pontos személyleírása, akit alaposan gyanúsítottak azzal, hogy még 1931. február 8-án a kölni gyorsvonaton egy holland kereskedő ellen rablótámadást követett el. Az ugyanezen a vonaton tegnap elkövetett gyilkosság külső körülményeiből azt következtették, hogy

a gyilkos ezzel az algériaival azonos. 

A lüttichi pályaudvaron szolgálatot teljesítő két titkosrendőr tegnap este egy embert figyelt meg, akire a körözött személyleírása tökéletesen ráillett. Ők kísérték be a rendőrségre. Muley Aldebuhey azt állította, hogy Párizsból munkát keresni jött Lüttichbe, ahol egy kis hotelben szállt meg, de mivel munkát nem kapott, aznap este vissza akart térni Franciaországba. A bérelt szobájában

a hatóságok rábukkantak arra a magyar újságra, amelynek néhány, vértől átázott oldala ott hevert a vasúti fülkében, ahol Schwartz Viktort megölték.

Hiába a bizonyíték, a férfi tagadta, hogy ő gyilkolt volna. Csakhogy a rendőrségen jelentkezett egy kávéház tulajdonosa, aki előadta, hogy valaki az elmúlt éjszaka egy bőröndöt hagyott nála megőrzésre. A bőrönd a meggyilkolt Schwartz Viktor tulajdona volt, amelynek kulcsát az algériai bevándorló szobájának egyik fiókjában meg is találták. Amikor mindez kiderült, a gyilkos megtört és mindent bevallott. Elmondta, hogy a vonaton szándékosan olyan fülkét keresett, ahol csak egyetlen utas volt. Alvást színlelt,

majd amikor észrevette, hogy útitársa elbóbiskolt, a nála lévő kalapáccsal többször is lesújtott a fejére.

Szabályosan agyonverte Schwartzot, aztán magához vette az áldozat óráját és tárcáját, a holttestet pedig egyszerűen kidobta a sínekre. Morbid részlet, hogy Mulay Aldebuhey a magyar kereskedő vérét Schwartz saját pizsamájával és zsebkendőjével próbálta meg eltakarítani. A Népszava azt is közölte, hogy

a migráns hátterű gyilkos egy 26 éves munkás, aki azzal magyarázta tettét, hogy éhes volt és nem volt pénze."

Az újságok természetesen megpróbáltak a nyomára akadni a bestiálisan kivégzett magyar kereskedő hazai rokonságának, amely nem volt nehéz, mivel Schwartzékat jól ismerték. Egy igen tehetős, közismert budapesti családról volt szó, akik nem mellesleg egy ügyvédi irodát is működtettek. A 8 Órai Újság munkatársa fel is kereste a Sas utca 27. szám alatti Schwartz irodát, ahol azt az információt kapta, hogy Schwartz Tivadar – Schwartz Viktor bátyja – az előző éjjel váratlanul Belgiumba utazott.

Mint utóbb kiderült, Schwartz Tivadar éppen a lakásában hallgatta a rádiót, amikor felfigyelt arra a híradásra, amely a Brüsszel és Köln között közlekedő vonaton lejátszódott bűntényről számolt be. Schwartz Tivadar halálsápadtan ugrott fel a készülék mellől.

Schwartz Tivadar azonnal összecsomagolt, este 10 órakor elhagyta Budapestet. Néhány nappal később, 1931. március 5-én több magyar újság is röviden beszámolt arról, hogy az ügyvéd azonosította öccsét, Schwartz Viktort. Egy évvel a tragikus eset a Népszava 1932. február 28-i számában az olvasható, hogy a magyar kereskedő arab gyilkosát halálra ítélték.

Schwartzból Soros

A Budapesti Közlöny 1937. december 4-i számában jelent meg az a tájékoztatás, hogy a Budapesti Ügyvédi Kamara választmánya elrendelte dr. Schwartz Tivadar budapesti ügyvéd családnevének Sorosra történő megváltoztatását.

Schwartz (Soros) Tivadar Soros György édesapja. A meggyilkolt Schwartz Viktor pedig Soros György nagybátyja.

Soros György féléves volt, amikor nagybátyja a brutális támadásban életét vesztette, ez a tragédia kétségkívül meghatározó nyomokat hagyott nemcsak az ő, hanem a család életében is. Az Origo szerint éppen ezért tűnik megfejthetetlennek, hogy

egy ilyen gyilkosság ellenére Soros miért tesz meg mégis mindent a bevándorlás legalizálásáért, és az ezt akadályozó tényezők (lásd: kerítés) kiiktatásáért.

Végtére is, érthető módon gyűlölhetné a migránsokat, hiszen közülük egy ölte meg az egyik nagyon közeli rokonát.

A lap szerint egyfelől lehet, hogy a milliárdos egyszerűen tényleg érzéketlen, akit nehezen hat meg bármi, önmagán, illetve a számításain kívül semmi sem számít neki. Erre jó példa, hogy

bár tanúja, áldozata volt a holokausztnak, mégis olyan szervezeteket pénzel, amelyek tagadják Izrael állam létezését.

Vagy ott van az az írása, amelyben szenvtelenül beszél arról, hogyan ajánlotta fel a saját édesanyjának, hogy átsegíti a túlvilágra. Nehéz belelátni a fejébe, de könnyen lehet az is, hogy Soros reflexszerűen töröl minden olyan emléket az agyából, amelyek negatívak a számára, amelyekkel nem tud mit kezdeni és amelyeket nem tud feldolgozni. Így hiába is van egy-egy konkrét téma kapcsán (például a bevándorlás okozta társadalmi problémák) saját tapasztalata, azokon egyszerűen túllép és megpróbálja magának is bebizonyítani, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Vagyis kompenzál, amely Soros kettős személyiségében – a milliókat tönkretevő tőzsdecápa és a nemzetközi jogvédő szerepében tetszelgő nagy adakozó – szintén megfigyelhető.

Nem tudható biztosan, egy állítás mégis megfogalmazható: Soros György magatartására nincsenek válaszok, csak a benne rejlő ellentmondások egyértelműek. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szent István ezer éve sziklára helyezte a magyar nép jövőjét

Szent István ezer éve sziklára helyezte a magyar nép jövőjét

szabad vasárnap

Államalapító Szent István királyunk több mint ezer éve sziklára helyezte a fiatal magyar nép jövőjét, amikor arról döntött, hogy a keresztény hit és az abból fakadó életszentség a fenntarthatóság biztosítéka - mondta Német László, nagybecskereki megyéspüspök a Szent István-nap alkalmából megtartott ünnepi szentmisén, hétfőn Budapesten.

"Magyarország erős és sikeres szomszédokban érdekelt"

Magyarország abban érdekelt, hogy erős és sikeres szomszédjai legyenek - jelentette ki a Kolozsvári Magyar Napok keretében tartott hétfői pódiumbeszélgetésen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Magyar nemzeti színekben pompázott egy kínai felhőkarcoló

Magyar nemzeti színekben pompázott egy kínai felhőkarcoló

kinyílott a pitypang

Ezt kapta születésnapjára Magyarország egyik legnagyobb gazdasági szövetségesétől, Kínától.

Sebastian Kurz: le kell zárni a migránsok előtt az európai kikötőket

Az osztrák kancellár szerint drasztikus lépésekre van szükség ahhoz, hogy végre kontrollálni tudja Európa a migrációt.

Menekülni kénytelenek a fehér földművesek Dél-Afrikából

Menekülni kénytelenek a fehér földművesek Dél-Afrikából

amerika, london, párizs

A kormányzat gyakorlatilag üldözi a fehér farmtulajdonosokat, akik ezért kétségbeesetten próbálnak megszabadulni földjeiktől, egyelőre nem sok sikerrel. Elkeserítő a helyzet jelenleg Dél-Afrikában, de szinte garantálható, hogy ez a politika rövid- és hosszútávon is negatív következményekkel fog járni az ország számára.

Bannon elárulta, hogy maradhat Trump sikeres

Bannon elárulta, hogy maradhat Trump sikeres

amerika, london, párizs

Közelednek a novemberi, félidős választások az Egyesült Államokban, ennek kapcsán osztotta meg gondolatait Steve Bannon, Trump korábbi kampányfőnöke és fehér házi főstratégája.

A #MeToo-kampány arca is hallgatási pénzt fizetett megerőszakolt kiskorú áldozatának

A #MeToo-kampány arca is hallgatási pénzt fizetett megerőszakolt kiskorú áldozatának

amerika, london, párizs

Kiderült, hogy Asia Argento, a #MeToo-kampány egyik arca is hasonlóan cselekedett, mint az őt megerőszakoló Harvey Weinstein: áldozatának hallgatási pénzt fizetett, hogy sose derüljön ki sötét titka.

Gondolkodj, ember!

Gondolkodj, ember!

piszkostizenkettő

Ti, liberálisok olyan nagyra vagytok az eszetekkel, miközben éppen gondolkodni nem tudtok. Úgy álltok mások szolgálatában, hogy fogalmatok sincs róla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére