Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

"Soros Istent próbál játszani"

2018. március 4. 11:30

Soros György úgy véli, hogy olyan tekintélye van, ami hiányzik másoknál, így a közéletben nem érzi magát korlátozva. Ennek megfelelőn Istent próbál játszani. Azt gondolja, hogy a társadalmakra rá tudja erőltetni a nézeteit, még olyanokra is, ahová nem tartozik - jelentette ki Frank Füredi egy lengyel lapnak nyilatkozva.

A magyar származású brit szociológussal, Frank Füredivel készített interjút a Gazeta Polska Codziennie című lengyel napilap, melynek központi témája Soros György személye volt.

A lengyel lap azon kérdésére, hogy az amerikai spekuláns miért avatkozott be a Brexit kapcsán Nagy-Britannia belügyeibe, a szociológus úgy válaszolt, hogy sokan vannak Európában, akik úgy gondolják, joguk van „kijavítani” azon polgárok „hibáit”, akik szerintük nem értik az olyan bonyolult dolgokat, mint amilyen a britek kilépése az Európai Unióból.

Ez teljesen oligarchikus, antidemokratikus hozzáállás, a gazdag és a szegény szavazata ugyanannyit ér. Soros kettős mércét alkalmaz. Úgy gondolja, hogy tekintéllyel rendelkezik, ami hiányzik másoknál, így a közéletben sem érzi magát korlátozva. Ezért Istent próbál játszani. Azt is gondolja, hogy a társadalmakra rá tudja erőltetni a nézeteit, még olyanokra is, ahová nem tartozik”

– jelentette ki Frank Füredi, aki szerint erkölcsileg kifogásolható, hogy valaki anyagiak felhasználásával próbál beavatkozni idegen országok belügyeibe.

Soros György

Fotó: AFP

A Gazeta Polska Codziennie újságírója Soros hívei vonatkozásában felidézte, hogy a milliárdos kritikusait rendszerint antiszemitizmussal vádolják. Ez azonban a brit szociológus szerint banálissá teszi az „antiszemita” szó jelentését, illetve egyszerűen tisztességtelenné teszi a vita folytatását.

Frank Füredi a magyar társadalomban meglévő Soros-kép kapcsán megemlítette, hogy a magyarok azon része, amely azonosul az Európa-párti, posztkommunista elittel, fenntartások nélkül nézi Soros György tevékenységét, míg a nemzeti érzelmű szavazók ellenségesen viszonyulnak hozzá.

A lengyel lapnak adott interjúban a szociológus nyíltan beszélt arról is, amikor 2013-ban meghívták az  „Open Society Youth Exchange” című budapesti találkozóra, melyet az egyik legnagyobb Soros-alapítvány finanszírozott. Füredi elmondása szerint az egyik toleranciáról szóló könyve miatt kapott meghívást, mivel a szervezők azt gondolhatták, hogy közös nézeteket vallanak.

Amikor beszéltem ezen a találkozón, azt éreztem, hogy nem megfelelő helyre kerültem. Azt éreztem, mintha egyedül lettem volna, és olyan emberekhez beszélek, akik bár bólogatnak, de teljesen más a világnézetük”

– mondta a szociológus.

A találkozó kapcsán Frank Füredi egy cikket is írt a The Telegraph című brit lapba, mely óriási visszhangot keltett. A szociológus ebben megemlítette, hogy a vacsora közben Soros emberei azzal dicsekedtek, milyen nagy befolyásuk volt olyan világeseményekre, mint az arab tavasz vagy az ukrán Majdan.

Frank Füredi

Fotó: Kozma Zsuzsi

Arra a kérdésre, hogy ezek után megváltozott-e a véleménye Soros Györgyről és a hálózatáról, a magyar származású szociológus azt mondta, hogy már az esemény előtt tudatában volt annak, hogy más gazdag, alapítványokkal rendelkező emberhez hasonlóan Soros is szeret időnként beleavatkozni a politikába.

Ezen tapasztalat után azonban tudatosult bennem, hogy sokkal nagyobb befolyással akarnak bírni a politikára ő és szimpatizánsai. Észrevettem, milyen erőteljesen akarták az alapítványai különböző országokban bevezetni a politikai programjukat. Nehéz megítélni ezen befolyás erejét, az a fontos, hogy ezzel a befolyással rendelkezni akarnak”

– jelentette ki Frank Füredi.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére