Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros György emberei várták Orbánt Grúziában

888.hu

2017. április 21. 20:58

TBILISZI, 20:58

A Tbilisziben tartott üzleti fórumon - ahol Orbán Viktor mondta a záróbeszédet - két, néhány tucat tüntetőből álló csoport is megjelent. Az egyik a Soros-egyetem mellett, a másik pedig Orbán Viktor és a magyar kormány politikája mellett tüntetett.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Nem véletlenül jelentek meg tüntetők Orbán Viktor grúziai látogatása alatt Tbilisziben. Az országban elég terebélyes Soros-hálózat épült ki a kétezres évek óta. A szerbiai események és Milosevics megbuktatása után Soros figyelme szinte azonnal Grúziára irányult a 2000-es évek elején. Soros álcivil hálózata Grúziában is erős lábakon áll. Így nem meglepő, hogy a milliárdos spekuláns odaszervezte kedvenc grúz kitartottjait, hogy a CEU-ért tüntessenek Orbán látogatása alatt. Bár a haladó média hasábjain spontán tüntetésről cikkeznek, azért valljuk be, Budapesttől 3000 kilométernyire nem igazán érdekel senkit sem a Soros-egyetem szabálytalan működése körül kialakult vita. Maximum Soros helyi katonáit, akik ugyanazokkal a táblákkal demonstráltak, mint budapesti csatlóstársaik. Milyen meglepő... De persze nincs Soros-hálózat, ugye?

Fotó: MTI Fotóbank

A jelenlegi grúz kormányzat vállaltan gazdasági-és stratégiai partnerséget vállal Magyarországgal és annak kormányával. Emellett sokban egyetértenek az Orbán-kormány migrációs-és Európa politikájával is. A gazdasági fórum ideje alatt nemcsak CEU-s tüntetők demonstráltak. Akadt egy tucat magyar-szimpatizáns grúz is, akik Orbán Viktor mondatait molinókra és zászlókra nyomva vállaltak szolidaritást és egyetértést a magyar kormányzat politikájával.

Fotó: Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

A demonstrációk békében zajlottak egymás mellett, nem történt különösebb rendbontás. Az viszont ismét kiderült, hogy Soros György keze bizony sokáig elér, és bárhol, bármikor képes megmozgatni hálózatát céljai elérése érdekében. A milliárdos felforgató mindenhol ott van, és sorra látni azokat a  forgatókönyveket és folyamatokat, melyekkel bizonyos országok civil szféráit hódítja meg, és melyekkel beavatkozik szuverén országok belpolitikájába.

Íme a grúz példa:

1995-ben Eduard Sevardnadzét választották Grúzia elnökévé, akinek pártja a kétezres években súlyos belpolitikai válságokkal nézett szembe, törésvonalak jelentek meg a pártpolitikában, ahogy a párt által vezetett koalíció megbomlott, több párt kiszakadt belőle. 2002-ben jött az első nagy választási pofon, amikor a helyhatósági választásokon súlyos vereséget szenvedtek. Ezt követően 2003 novemberében 20 napon keresztül tömegdemonstrációk zajlottak Tbilisziben, mivel az akkor megrendezett választásokon számos szabálytalanságot tártak fel a nemzetközi megfigyelők, például az EBESZ.

A vitatott eredmények miatt robbant ki a "Rózsás forradalom”, amely végül Sevardnadze bukásához és Mihail Szakasvili 2004 eleji választási győzelméhez vezetett.

Szakasvili New Yorkban tanult jogász, (akit ez a cikk például egyszerűen Soros szajhájának nevez) aki a megválasztása előtti évben megkapta Soros alapítványának díját, az "Open Society Award”-ot.

A forradalom után hatalomra segített ellenzéki vezető két cikluson keresztül maradt elnök Grúziában. Ez mind szép és jó, csak egy a bökkenő: Szakasvilit Soros György segítette mindvégig. Lássunk pár tényt:

  • A Rózsás forradalomban kiemelt szerepe volt az országban a 1990-es évektől megjelenő civil szervezeteknek, NGO-knak, melyek száma Grúziában 2000-re elérte az EZRET (!!!).
  • Köztudott, hogy a maximálisan Amerika-barát Szakasvilit és a rózsás forradalom kirobbanását Soros és több amerikai politikus és pénzember is segítette, komoly ráhatást gyakorolva ezzel az ország belpolitikájára, külföldről.
  • Egyes források szerint a demonstrációk támogatására Soros kb. 4 millió dollárt költött. 700.000 dollárt költött az "erőszakmentes” aktivista csoportok támogatására és pénzelte a kormányellenes médiát az országban.
  • Ezzel szemben egy volt grúz parlamenti képviselő szerint Soros sokkal többet, 42 millió dollárt költött 3 hónap alatt Sevardnadze elnök megbuktatására (pl. tüntetők buszokkal fuvarozása, háttérszervezés, média, párttámogatás stb.)
  • A forradalomban résztvevő szervezetek között volt az amerikai Liberty Institute, az Eurasia Institute (CIA-pénzelte szervezet), a National Movement party – Szakasvili pártja - , valamint a Rustavi-2 televíziócsatorna és a Kmara! ifjúsági szervezet ami 500.000 dollárt kapott Sorostól grafiti és plakátkampányra.
Szakasvili orosz ellenessége vezetett ahhoz, hogy Grúzia felvállalta a 2008-as háborút Oroszországgal. 2013-as bukása után Szakasvili Ukrajnába ment, ott állampolgárságot kapott és a legkorruptabb régió, Odessza kormányzójelöltje volt, ahol természetesen meg is választották. Példa nélküli pályafutás.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: gyorsan lesz új kormányunk, ez az ország érdeke

Orbán Viktor: gyorsan lesz új kormányunk, ez az ország érdeke

kétharmad

A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt a választásokról, a magyar kormányra váró feladatoktól és a jövőről.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek a hét utolsó munkanapján a legfontosabb hírek.

Czeglédy Csaba búcsút inthet mandátumának

Czeglédy Csaba búcsút inthet mandátumának

kétharmad

A szombathelyi választókerületben időközi voksolás lesz.

Horst Seehofer alatt végre bekeményíthetnek a német rendőrök

Horst Seehofer alatt végre bekeményíthetnek a német rendőrök

amerika, london, párizs

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő beszélt az utóbbi időben tapasztalt német rendőrségi intézkedésekről.

Mélyrepülésben van Soros korábbi elnökjelöltje

Mélyrepülésben van Soros korábbi elnökjelöltje

amerika, london, párizs

Hillary Clinton népszerűsége továbbra is mélyrepülésben van, több mint 15 százalékot vesztett a másfél évvel ezelőtti elnökválasztás óta.

Szíria miatt ülnek össze az oroszok a NATO-val

Az azerbajdzsáni Bakuban találkozik csütörtökön Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Curtis Scaparrotti, a NATO európai erőinek főparancsnoka, hogy megvitassa a szíriai helyzetet.

Ha férfi vagy, rád nem vonatkozik a #MeToo

Ha férfi vagy, rád nem vonatkozik a #MeToo

bulvár

A szexuálisan bántalmazottak és megerőszakoltak védelmében indított MeToo-kampányról kiderült, hogy igenis válogat az áldozatok között, hiszen csak a nőket védelmezi. Hiába él rengeteg olyan férfi is a Földön, akiket bántalmaztak, a többségük úgy érzi, cserben hagyták őket, ezért kampányt indítanak a MeToo ellen.

Egyre több városnak van elege a liberális Kalifornia migránssimogatásából

Egyre több városnak van elege a liberális Kalifornia migránssimogatásából

amerika, london, párizs

Kalifornia a Trump-ellenes "harc" zászlóvivőjeként aposztrofálta magát, ám számos város elégelte meg a főleg illegális bevándorlóknak kedvező szélsőliberális vezetést.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére