Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros György emberei várták Orbánt Grúziában

888.hu

2017. április 21. 20:58

TBILISZI, 20:58

A Tbilisziben tartott üzleti fórumon - ahol Orbán Viktor mondta a záróbeszédet - két, néhány tucat tüntetőből álló csoport is megjelent. Az egyik a Soros-egyetem mellett, a másik pedig Orbán Viktor és a magyar kormány politikája mellett tüntetett.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Nem véletlenül jelentek meg tüntetők Orbán Viktor grúziai látogatása alatt Tbilisziben. Az országban elég terebélyes Soros-hálózat épült ki a kétezres évek óta. A szerbiai események és Milosevics megbuktatása után Soros figyelme szinte azonnal Grúziára irányult a 2000-es évek elején. Soros álcivil hálózata Grúziában is erős lábakon áll. Így nem meglepő, hogy a milliárdos spekuláns odaszervezte kedvenc grúz kitartottjait, hogy a CEU-ért tüntessenek Orbán látogatása alatt. Bár a haladó média hasábjain spontán tüntetésről cikkeznek, azért valljuk be, Budapesttől 3000 kilométernyire nem igazán érdekel senkit sem a Soros-egyetem szabálytalan működése körül kialakult vita. Maximum Soros helyi katonáit, akik ugyanazokkal a táblákkal demonstráltak, mint budapesti csatlóstársaik. Milyen meglepő... De persze nincs Soros-hálózat, ugye?

Fotó: MTI Fotóbank

A jelenlegi grúz kormányzat vállaltan gazdasági-és stratégiai partnerséget vállal Magyarországgal és annak kormányával. Emellett sokban egyetértenek az Orbán-kormány migrációs-és Európa politikájával is. A gazdasági fórum ideje alatt nemcsak CEU-s tüntetők demonstráltak. Akadt egy tucat magyar-szimpatizáns grúz is, akik Orbán Viktor mondatait molinókra és zászlókra nyomva vállaltak szolidaritást és egyetértést a magyar kormányzat politikájával.

Fotó: Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

A demonstrációk békében zajlottak egymás mellett, nem történt különösebb rendbontás. Az viszont ismét kiderült, hogy Soros György keze bizony sokáig elér, és bárhol, bármikor képes megmozgatni hálózatát céljai elérése érdekében. A milliárdos felforgató mindenhol ott van, és sorra látni azokat a  forgatókönyveket és folyamatokat, melyekkel bizonyos országok civil szféráit hódítja meg, és melyekkel beavatkozik szuverén országok belpolitikájába.

Íme a grúz példa:

1995-ben Eduard Sevardnadzét választották Grúzia elnökévé, akinek pártja a kétezres években súlyos belpolitikai válságokkal nézett szembe, törésvonalak jelentek meg a pártpolitikában, ahogy a párt által vezetett koalíció megbomlott, több párt kiszakadt belőle. 2002-ben jött az első nagy választási pofon, amikor a helyhatósági választásokon súlyos vereséget szenvedtek. Ezt követően 2003 novemberében 20 napon keresztül tömegdemonstrációk zajlottak Tbilisziben, mivel az akkor megrendezett választásokon számos szabálytalanságot tártak fel a nemzetközi megfigyelők, például az EBESZ.

A vitatott eredmények miatt robbant ki a "Rózsás forradalom”, amely végül Sevardnadze bukásához és Mihail Szakasvili 2004 eleji választási győzelméhez vezetett.

Szakasvili New Yorkban tanult jogász, (akit ez a cikk például egyszerűen Soros szajhájának nevez) aki a megválasztása előtti évben megkapta Soros alapítványának díját, az "Open Society Award”-ot.

A forradalom után hatalomra segített ellenzéki vezető két cikluson keresztül maradt elnök Grúziában. Ez mind szép és jó, csak egy a bökkenő: Szakasvilit Soros György segítette mindvégig. Lássunk pár tényt:

  • A Rózsás forradalomban kiemelt szerepe volt az országban a 1990-es évektől megjelenő civil szervezeteknek, NGO-knak, melyek száma Grúziában 2000-re elérte az EZRET (!!!).
  • Köztudott, hogy a maximálisan Amerika-barát Szakasvilit és a rózsás forradalom kirobbanását Soros és több amerikai politikus és pénzember is segítette, komoly ráhatást gyakorolva ezzel az ország belpolitikájára, külföldről.
  • Egyes források szerint a demonstrációk támogatására Soros kb. 4 millió dollárt költött. 700.000 dollárt költött az "erőszakmentes” aktivista csoportok támogatására és pénzelte a kormányellenes médiát az országban.
  • Ezzel szemben egy volt grúz parlamenti képviselő szerint Soros sokkal többet, 42 millió dollárt költött 3 hónap alatt Sevardnadze elnök megbuktatására (pl. tüntetők buszokkal fuvarozása, háttérszervezés, média, párttámogatás stb.)
  • A forradalomban résztvevő szervezetek között volt az amerikai Liberty Institute, az Eurasia Institute (CIA-pénzelte szervezet), a National Movement party – Szakasvili pártja - , valamint a Rustavi-2 televíziócsatorna és a Kmara! ifjúsági szervezet ami 500.000 dollárt kapott Sorostól grafiti és plakátkampányra.
Szakasvili orosz ellenessége vezetett ahhoz, hogy Grúzia felvállalta a 2008-as háborút Oroszországgal. 2013-as bukása után Szakasvili Ukrajnába ment, ott állampolgárságot kapott és a legkorruptabb régió, Odessza kormányzójelöltje volt, ahol természetesen meg is választották. Példa nélküli pályafutás.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Schulz: ha a szocdemek kormányra lépnek, annyi bevándorló jöhet, amennyi csak akar

Schulz: ha a szocdemek kormányra lépnek, annyi bevándorló jöhet, amennyi csak akar

amerika, london, párizs

Nincs felső határ Németországban a menekültek befogadásában, ha az SPD ismét kormányra lép a CDU-val és a CSU-val.

Leszúrtak egy nyolcéves kislányt Angliában

Súlyos sérülésekkel vittek kórházba egy nyolcéves kislányt az angliai Brownhills településen. A gyermek később a műtőasztalon belehalt sérüléseibe, a rendőrség családon belüli erőszakként kezeli az ügyet.

Eddig soha nem ítéltek halálra európai nőt Irakban - most viszont ki fognak végezni egyet

Eddig soha nem ítéltek halálra európai nőt Irakban - most viszont ki fognak végezni egyet

amerika, london, párizs

Halálra ítélt vasárnap a bagdadi központi büntetőbíróság egy marokkói származású német nőt, aki csatlakozott az Iszlám Államhoz.

A szlovákok is észhez tértek: Fico kevesebb gimnazistát akar, szakmunkások kellenek

Robert Fico a középiskolai oktatási rendszer átalakítását sürgeti.

Likvidálták az al-Kaida egyik vezetőjét

Megölték az al-Kaida egyik magas rangú vezetőjét Tunéziában, az algériai származású Bilel Kobi a nemzetközi terrorhálózat észak-afrikai szárnya (AQIM) vezetőjének segédje volt.

A rossz idő ellenére is több ezren tüntetek Romániában

A rossz idő ellenére is több ezren tüntetek Romániában

amerika, london, párizs

Az igazságszolgáltatás függetlenségének védelmében, a bírói hatalom politikai befolyás alá helyezése ellen kezdődött ellenzéki tüntetés szombat délután Bukarestben és Románia más városaiban.

Ezt mondta Roger Federer Fucsovics Mártonról

Ezt mondta Roger Federer Fucsovics Mártonról

hajrá, magyarok!

A svájci legenda elismerően nyilatkozott a magyar sportolóról.

Kim Dzsongun zenekara, az észak-koreai 'Spice Girls' is fel fog lépni a téli olimpián

Kim Dzsongun zenekara, az észak-koreai 'Spice Girls' is fel fog lépni a téli olimpián

bulvár

A phenjani vezetés vasárnap delegációt küldött Dél-Koreába, hogy előkészítse az észak-koreai előadóművészek fellépését.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére