Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros György brüsszeli fejesekkel tárgyal hétfőn

2018. április 13. 15:05

BRÜSSZEL, 15:05

Frans Timmermans, az Európai Bizottság második embere korábban beismerte, hogy rendszeresen egyeztet Sorossal. Hétfőn újra találkozik a milliárdos spekulánssal.

Frans Timmermans Magyarország régi bírálója. Korábban elmondta a kvóták kapcsán, hogy a tagállamok nem hivatkozhatnak a nemzeti szuverenitásukra, függetlenségükre, amikor a migránsok elosztásáról, vagyis a kvótákról van szó. Az alelnök a déli határra épített kerítést is bírálta.

Jean-Claude Juncker bizottsági elnök (balra) és Frans Timmermans első alelnök (jobbra).

Fotó: AFP

Timmermans nemcsak a magyarokkal hadakozik, a lengyel kormány ellen is többször kikelt. A politikus szorgalmazta például a lengyelek ellen az úgynevezett "uniós atombomba" élesítését, vagyis a hetes cikkely szerinti eljárás megindítását. (Mindez azt jelenti, hogy bizonyos eljárások után felfüggeszthetik Lengyelország szavazati jogát az egyik legfontosabb EU-s intézményben, az Európai Tanácsban.)

Timmermans kijelentette, a helyzet elemzése után arra jutottak, hogy a kifogásolt intézkedések miatt Lengyelországban már nem garantálható az alkotmányosság és a bírói függetlenség. Márpedig – mint mondta – a jogállamiság elengedhetetlen feltétele az EU-n belüli együttműködésnek, egy ilyen probléma az összes tagországot érinti, miután az unió működése és ereje éppen a bíróság előtti egyenlőségen alapul.

Soros György és Jean-Claude Juncker szerelmes pillantással néz egymásra.

Timmermans idén elismerte, hogy régóta szoros kapcsolatban van Sorossal, rendszeresen találkoznak. Mint mondta, 20 éve működik együtt a bevándorláspárti milliárdos spekulánssal, rendszeresen folytat vele megbeszéléseket az EU-val kapcsolatos témákban. A politikus február elején újságírói kérdésre válaszolva közölte: a Soros Györggyel folytatott, mintegy húsz éve tartó együttműködés előremutató. A megbeszéléseken hangsúlyt kap a jogállamiság, a nyitott társadalmak, a demokrácia melletti határozott elkötelezettség, valamint az, hogyan lehet megerősíteni Európa egységét. Aláhúzta: ez nagy feladat, de Soros György is Európa megosztottságának felszámolása mellett kötelezte el magát.

A politikus hivatalos naptárában már szerepel is a találkozó ténye, valamint ezt megerősítette egy mai sajtótájékoztatóján Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője. Az viszont érdekesség, hogy a húsz éve tartó együttműködés nyomát nem nagyon látni, ha fotókat keres az ember. Sem az AFP fotóbankjában, sem pedig a Google segítségével nem sikerült nyomát lelni a nagy barátságnak.

Timmermans rendszeresen tárgyal Soros Györggyel az Európai Egyesült Államok koncepciójának létrehozásáról.

A megbeszéléseken előkerülnek a közép-, és kelet-európai, valamint a nyugat-balkáni események mellett a nyugati országok, és az, hogy ezek esetében milyen eredményeket szeretnénk elérni"

– fogalmazott Timmermans még februárban.

A hétfői megbeszélésen vélhetően szó fog esni a magyarországi választásról is, amely igen hátrányos helyzetbe hozta Sorost és szervezeteit. Soros várhatóan azt fogja kérni, hogy az unió valamilyen formában meszelje el Magyarországot a tervezett Stop Soros törvénytervezet miatt. Ennek első lépése lehet, hogy a Velencei Bizottság fogja vizsgálni a törvényt, amelyről várhatóan júniusban fog véleményt mondani.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egyre nagyobb a baj, egyre hazugabb a magyarázat

Egyre nagyobb a baj, egyre hazugabb a magyarázat

piszkostizenkettő

Itt a világ szégyene: a muszlim terroristák miatt körbe kell keríteni az Eiffel-tornyot. Az okok helyett inkább a üvegfal szépségéről beszélnek.

A Benetton a tengerből kimentett migránsokkal kampányol

A Benetton a tengerből kimentett migránsokkal kampányol

amerika, london, párizs

A Benetton nevű divatcég többeknél kiverte a biztosítékot, miután az SOS Méditerranée nevű civil szervezet által a Földközi-tengerből kimentett migránsok képeit használta fel a kampányában.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

A kommunizmus győzni fog - mondta egy amerikai katona 2018-ban

A kommunizmus győzni fog - mondta egy amerikai katona 2018-ban

amerika, london, párizs

Az amerikai kadétképzőt is elérte a liberális őrület, amely most már nyíltan kommunista köntösben bukkant fel.

Nehézkesen, de nyertek a spanyolok Irán ellen

Nehézkesen, de nyertek a spanyolok Irán ellen

focivébé

Spanyolország 1-0-ra legyőzte Iránt a labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában.

Gyönyörűen megújul a budapesti Párizsi udvar

Gyönyörűen megújul a budapesti Párizsi udvar

szabad vasárnap

Budapest egyetlen 20. századi bevásárlóközpontja, a historizáló stílusú Párizsi Udvarban található, amely 12 milliárd forintból újult meg. Az épület külső elemeinek a restaurálásával a napokban végeztek, mi pedig lefényképeztük és bemutatjuk nektek.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Felejthető mérkőzésen nyert Uruguay

Uruguay Luis Suárez góljával 1-0-ra legyőzte Szaúd-Arábiát, és így a házigazda Oroszországgal együtt biztosította helyét a legjobb 16 között.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére