Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros György brüsszeli fejesekkel tárgyal hétfőn

2018. április 13. 15:05

BRÜSSZEL, 15:05

Frans Timmermans, az Európai Bizottság második embere korábban beismerte, hogy rendszeresen egyeztet Sorossal. Hétfőn újra találkozik a milliárdos spekulánssal.

Frans Timmermans Magyarország régi bírálója. Korábban elmondta a kvóták kapcsán, hogy a tagállamok nem hivatkozhatnak a nemzeti szuverenitásukra, függetlenségükre, amikor a migránsok elosztásáról, vagyis a kvótákról van szó. Az alelnök a déli határra épített kerítést is bírálta.

Jean-Claude Juncker bizottsági elnök (balra) és Frans Timmermans első alelnök (jobbra).

Fotó: AFP

Timmermans nemcsak a magyarokkal hadakozik, a lengyel kormány ellen is többször kikelt. A politikus szorgalmazta például a lengyelek ellen az úgynevezett "uniós atombomba" élesítését, vagyis a hetes cikkely szerinti eljárás megindítását. (Mindez azt jelenti, hogy bizonyos eljárások után felfüggeszthetik Lengyelország szavazati jogát az egyik legfontosabb EU-s intézményben, az Európai Tanácsban.)

Timmermans kijelentette, a helyzet elemzése után arra jutottak, hogy a kifogásolt intézkedések miatt Lengyelországban már nem garantálható az alkotmányosság és a bírói függetlenség. Márpedig – mint mondta – a jogállamiság elengedhetetlen feltétele az EU-n belüli együttműködésnek, egy ilyen probléma az összes tagországot érinti, miután az unió működése és ereje éppen a bíróság előtti egyenlőségen alapul.

Soros György és Jean-Claude Juncker szerelmes pillantással néz egymásra.

Timmermans idén elismerte, hogy régóta szoros kapcsolatban van Sorossal, rendszeresen találkoznak. Mint mondta, 20 éve működik együtt a bevándorláspárti milliárdos spekulánssal, rendszeresen folytat vele megbeszéléseket az EU-val kapcsolatos témákban. A politikus február elején újságírói kérdésre válaszolva közölte: a Soros Györggyel folytatott, mintegy húsz éve tartó együttműködés előremutató. A megbeszéléseken hangsúlyt kap a jogállamiság, a nyitott társadalmak, a demokrácia melletti határozott elkötelezettség, valamint az, hogyan lehet megerősíteni Európa egységét. Aláhúzta: ez nagy feladat, de Soros György is Európa megosztottságának felszámolása mellett kötelezte el magát.

A politikus hivatalos naptárában már szerepel is a találkozó ténye, valamint ezt megerősítette egy mai sajtótájékoztatóján Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője. Az viszont érdekesség, hogy a húsz éve tartó együttműködés nyomát nem nagyon látni, ha fotókat keres az ember. Sem az AFP fotóbankjában, sem pedig a Google segítségével nem sikerült nyomát lelni a nagy barátságnak.

Timmermans rendszeresen tárgyal Soros Györggyel az Európai Egyesült Államok koncepciójának létrehozásáról.

A megbeszéléseken előkerülnek a közép-, és kelet-európai, valamint a nyugat-balkáni események mellett a nyugati országok, és az, hogy ezek esetében milyen eredményeket szeretnénk elérni"

– fogalmazott Timmermans még februárban.

A hétfői megbeszélésen vélhetően szó fog esni a magyarországi választásról is, amely igen hátrányos helyzetbe hozta Sorost és szervezeteit. Soros várhatóan azt fogja kérni, hogy az unió valamilyen formában meszelje el Magyarországot a tervezett Stop Soros törvénytervezet miatt. Ennek első lépése lehet, hogy a Velencei Bizottság fogja vizsgálni a törvényt, amelyről várhatóan júniusban fog véleményt mondani.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az Örök tél Európa legjobb tévéfilmje lett

A hírt Köbli Norbert, a film forgatókönyvírója jelentette be Facebook oldalán.

Újabb erőszakoló migránsbandát vágtak börtönbe a brit hatóságok

Újabb erőszakoló migránsbandát vágtak börtönbe a brit hatóságok

amerika, london, párizs

Húsz férfit ítéltek börtönbüntetésre több mint egy tucat tizenéves lány elleni szexuális erőszak és bántalmazás miatt - jelentette pénteken az AP amerikai hírügynökség. Az úgynevezett grooming gangek egyre súlyosabb problémát jelentenek. Egy ilyen banda tárgyalásáról tudósított Tommy Robinson is, amiért 13 hónapnyi börtönt kapott.

Demeter Márta ügye az ügyészséghez kerül

Demeter Márta ügye az ügyészséghez kerül

kétharmad

A Fidesz parlamenti frakciója pénteki közleményük szerint az ügyészséghez fordul Demeter Márta országgyűlési képviselő ügye miatt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legeslegfontosabb hírei.

Dél-Afrikában most kezdődik csak igazán a fehérek elleni rasszizmus

Dél-Afrikában most kezdődik csak igazán a fehérek elleni rasszizmus

amerika, london, párizs

A dél-afrikai Ekurhuleni városában komolyan vették az ottani kormány kérelmét és elkezdték elvenni, bármiféle kompenzáció nélkül, a fehér földművelők földjeit.

Hurka, burka vagy Gyurka? Most Németországban is betiltanák az arcot takaró öltözeteket

Hurka, burka vagy Gyurka? Most Németországban is betiltanák az arcot takaró öltözeteket

amerika, london, párizs

Persze csak a bíróság előtt. Ha a muszlim férfi burkába öltözteti a feleségeit, akkor azzal nem sért törvényt.

Ha a migrációról van szó, Európa az elrettentő példa Ázsiában

Ha a migrációról van szó, Európa az elrettentő példa Ázsiában

amerika, london, párizs

Dél-Koreára megpróbálták ráerőltetni, hogy fogadjanak be 400 jemeni bevándorlót, azonban az állampolgárok - látva az európai történéseket - azonnal közbeléptek.

Teljesen elszállt az agya a Soros-aktivistának!

Teljesen elszállt az agya a Soros-aktivistának!

amerika, london, párizs

A sorosista American Bridge 21st Centurynél dolgozó Wilfred Michael Stark nem ma kezdte az "erőszakipart". Az egyik kedvenc hobbija, hogy republikánus aktivistákra, politikusokra támad, majd megfenyegeti őket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére