Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros György brüsszeli fejesekkel tárgyal hétfőn

2018. április 13. 15:05

BRÜSSZEL, 15:05

Frans Timmermans, az Európai Bizottság második embere korábban beismerte, hogy rendszeresen egyeztet Sorossal. Hétfőn újra találkozik a milliárdos spekulánssal.

Frans Timmermans Magyarország régi bírálója. Korábban elmondta a kvóták kapcsán, hogy a tagállamok nem hivatkozhatnak a nemzeti szuverenitásukra, függetlenségükre, amikor a migránsok elosztásáról, vagyis a kvótákról van szó. Az alelnök a déli határra épített kerítést is bírálta.

Jean-Claude Juncker bizottsági elnök (balra) és Frans Timmermans első alelnök (jobbra).

Fotó: AFP

Timmermans nemcsak a magyarokkal hadakozik, a lengyel kormány ellen is többször kikelt. A politikus szorgalmazta például a lengyelek ellen az úgynevezett "uniós atombomba" élesítését, vagyis a hetes cikkely szerinti eljárás megindítását. (Mindez azt jelenti, hogy bizonyos eljárások után felfüggeszthetik Lengyelország szavazati jogát az egyik legfontosabb EU-s intézményben, az Európai Tanácsban.)

Timmermans kijelentette, a helyzet elemzése után arra jutottak, hogy a kifogásolt intézkedések miatt Lengyelországban már nem garantálható az alkotmányosság és a bírói függetlenség. Márpedig – mint mondta – a jogállamiság elengedhetetlen feltétele az EU-n belüli együttműködésnek, egy ilyen probléma az összes tagországot érinti, miután az unió működése és ereje éppen a bíróság előtti egyenlőségen alapul.

Soros György és Jean-Claude Juncker szerelmes pillantással néz egymásra.

Timmermans idén elismerte, hogy régóta szoros kapcsolatban van Sorossal, rendszeresen találkoznak. Mint mondta, 20 éve működik együtt a bevándorláspárti milliárdos spekulánssal, rendszeresen folytat vele megbeszéléseket az EU-val kapcsolatos témákban. A politikus február elején újságírói kérdésre válaszolva közölte: a Soros Györggyel folytatott, mintegy húsz éve tartó együttműködés előremutató. A megbeszéléseken hangsúlyt kap a jogállamiság, a nyitott társadalmak, a demokrácia melletti határozott elkötelezettség, valamint az, hogyan lehet megerősíteni Európa egységét. Aláhúzta: ez nagy feladat, de Soros György is Európa megosztottságának felszámolása mellett kötelezte el magát.

A politikus hivatalos naptárában már szerepel is a találkozó ténye, valamint ezt megerősítette egy mai sajtótájékoztatóján Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője. Az viszont érdekesség, hogy a húsz éve tartó együttműködés nyomát nem nagyon látni, ha fotókat keres az ember. Sem az AFP fotóbankjában, sem pedig a Google segítségével nem sikerült nyomát lelni a nagy barátságnak.

Timmermans rendszeresen tárgyal Soros Györggyel az Európai Egyesült Államok koncepciójának létrehozásáról.

A megbeszéléseken előkerülnek a közép-, és kelet-európai, valamint a nyugat-balkáni események mellett a nyugati országok, és az, hogy ezek esetében milyen eredményeket szeretnénk elérni"

– fogalmazott Timmermans még februárban.

A hétfői megbeszélésen vélhetően szó fog esni a magyarországi választásról is, amely igen hátrányos helyzetbe hozta Sorost és szervezeteit. Soros várhatóan azt fogja kérni, hogy az unió valamilyen formában meszelje el Magyarországot a tervezett Stop Soros törvénytervezet miatt. Ennek első lépése lehet, hogy a Velencei Bizottság fogja vizsgálni a törvényt, amelyről várhatóan júniusban fog véleményt mondani.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A Föld mágneses pólusai gyorsabban is felcserélődhetnek, mint azt korábban hitték

A Föld mágneses pólusai gyorsabban is felcserélődhetnek, mint azt korábban hitték

century-on

A Föld mágneses pólusai gyorsabban és hamarabb felcserélődhetnek, mint azt a tudósok eddig gondolták. Sőt, a folyamat talán már el is kezdődött.

Kerekek nélküli kényszerleszállást hajt végre egy repülőgép

Szörnyű helyzetbe került egy Gulfstream IV-es típusú repülőgép New Jersey fölött, miután felszállás közben kidurrantak a kerekei.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Svéd választások: lejtmenetben a baloldal

Svéd választások: lejtmenetben a baloldal

amerika, london, párizs

A közvélemény-kutatások szerint a nyitott határok mellett kampányoló svéd Szociáldemokrata Párt tagjai a történetük leggyengébb eredményére készülhetnek a szeptember 9-i választásokon.

Márki-Zaynak bíróság elé kell állnia

Márki-Zaynak bíróság elé kell állnia

kétharmad

A hódmezővásárhelyi polgármesternek rágalmazás miatt kell bíróság elé állnia, mert egy tévéinterjúban többszörösen elítélt bűnözőnek nevezte Szabó Bálint jogászt.

Az amerikai antifák szerint az amerikai zászló fasiszta jelkép

Az amerikai antifák szerint az amerikai zászló fasiszta jelkép

amerika, london, párizs

Itt tartanak a legharcosabb antifák, akik minden lehetőséget megragadnak arra, hogy Donald Trump ellen tüntessenek.

Ökojobb kiáltvány

Ökojobb kiáltvány

kinyílott a pitypang

Véletlen lenne, hogy akkor jelenik meg az Ökojobb kiáltvány, amikor Szél Bernadett lemond?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére