Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros György brüsszeli fejesekkel tárgyal hétfőn

2018. április 13. 15:05

BRÜSSZEL, 15:05

Frans Timmermans, az Európai Bizottság második embere korábban beismerte, hogy rendszeresen egyeztet Sorossal. Hétfőn újra találkozik a milliárdos spekulánssal.

Frans Timmermans Magyarország régi bírálója. Korábban elmondta a kvóták kapcsán, hogy a tagállamok nem hivatkozhatnak a nemzeti szuverenitásukra, függetlenségükre, amikor a migránsok elosztásáról, vagyis a kvótákról van szó. Az alelnök a déli határra épített kerítést is bírálta.

Jean-Claude Juncker bizottsági elnök (balra) és Frans Timmermans első alelnök (jobbra).

Fotó: AFP

Timmermans nemcsak a magyarokkal hadakozik, a lengyel kormány ellen is többször kikelt. A politikus szorgalmazta például a lengyelek ellen az úgynevezett "uniós atombomba" élesítését, vagyis a hetes cikkely szerinti eljárás megindítását. (Mindez azt jelenti, hogy bizonyos eljárások után felfüggeszthetik Lengyelország szavazati jogát az egyik legfontosabb EU-s intézményben, az Európai Tanácsban.)

Timmermans kijelentette, a helyzet elemzése után arra jutottak, hogy a kifogásolt intézkedések miatt Lengyelországban már nem garantálható az alkotmányosság és a bírói függetlenség. Márpedig – mint mondta – a jogállamiság elengedhetetlen feltétele az EU-n belüli együttműködésnek, egy ilyen probléma az összes tagországot érinti, miután az unió működése és ereje éppen a bíróság előtti egyenlőségen alapul.

Soros György és Jean-Claude Juncker szerelmes pillantással néz egymásra.

Timmermans idén elismerte, hogy régóta szoros kapcsolatban van Sorossal, rendszeresen találkoznak. Mint mondta, 20 éve működik együtt a bevándorláspárti milliárdos spekulánssal, rendszeresen folytat vele megbeszéléseket az EU-val kapcsolatos témákban. A politikus február elején újságírói kérdésre válaszolva közölte: a Soros Györggyel folytatott, mintegy húsz éve tartó együttműködés előremutató. A megbeszéléseken hangsúlyt kap a jogállamiság, a nyitott társadalmak, a demokrácia melletti határozott elkötelezettség, valamint az, hogyan lehet megerősíteni Európa egységét. Aláhúzta: ez nagy feladat, de Soros György is Európa megosztottságának felszámolása mellett kötelezte el magát.

A politikus hivatalos naptárában már szerepel is a találkozó ténye, valamint ezt megerősítette egy mai sajtótájékoztatóján Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője. Az viszont érdekesség, hogy a húsz éve tartó együttműködés nyomát nem nagyon látni, ha fotókat keres az ember. Sem az AFP fotóbankjában, sem pedig a Google segítségével nem sikerült nyomát lelni a nagy barátságnak.

Timmermans rendszeresen tárgyal Soros Györggyel az Európai Egyesült Államok koncepciójának létrehozásáról.

A megbeszéléseken előkerülnek a közép-, és kelet-európai, valamint a nyugat-balkáni események mellett a nyugati országok, és az, hogy ezek esetében milyen eredményeket szeretnénk elérni"

– fogalmazott Timmermans még februárban.

A hétfői megbeszélésen vélhetően szó fog esni a magyarországi választásról is, amely igen hátrányos helyzetbe hozta Sorost és szervezeteit. Soros várhatóan azt fogja kérni, hogy az unió valamilyen formában meszelje el Magyarországot a tervezett Stop Soros törvénytervezet miatt. Ennek első lépése lehet, hogy a Velencei Bizottság fogja vizsgálni a törvényt, amelyről várhatóan júniusban fog véleményt mondani.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Petárdák durrantak a rendőrsorfal előtt, könnygáz volt a válasz

Nagyjából este 10 után 10 perccel elkezdődött balhé. Egyelőre még csak kisebb incidensek vannak.

Vajon megint lesz balhé a Kossuth téren?

Vajon megint lesz balhé a Kossuth téren?

kétharmad

Péntekre is jutott a be nem jelentett tüntetésekből. Este 10-ig a skandáláson és sétálgatáson kívül nem történt semmi jelentős.

A magyarok 66 százaléka elítéli a törvénysértésekkel politizáló ellenzéket

A magyarok 66 százaléka elítéli a törvénysértésekkel politizáló ellenzéket

kétharmad

A magyar választópolgároknak nem tetszik az ellenzéki képviselők parlamentben bemutatott szerdai botránykeltése, kétharmaduk (66 százalék) szerint nem viselkedhet így egy képviselő az Országházban - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A csürhe kéttucatnyi, szegény gyerekeknek szánt szánkót lopott el a Parlament elől

A csürhe kéttucatnyi, szegény gyerekeknek szánt szánkót lopott el a Parlament elől

kinyílott a pitypang

A szerda esti és a csütörtöki zavargások legszégyenteljesebb pontja volt, amikor a Parlamentnél felállított 130 szánkóból többet elloptak, megrongáltak és felgyújtottak a provokátorok. A szánkókat az Országgyűlés Hivatala vásárolta és hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándékozzák azokat.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Eseménydús nap a mai is. Nézzük a legfontosabb történéseket!

Az ellenzék legnagyszerűbb szónokai tirádáztak a Kossuth téren

A mai tüntetésen felléptek az ellenzéki pártok mesterszónokai. Kunhalmi Ágnes tanácsköztársasági hangulatot varázsolt a Kossuth térre. Donáth Anna kiállt a köztéri vizelők mellett, Varga-Damm Andrea pedig Gyurcsány mellett.

A Soros-csürhe rombol, az Index pedig mosdatásba kezd

A Soros-csürhe tombolását látva érti meg az ember, hogy nincsenek véletlenek. Csoda-e, hogy az Index, amely hosszú idő óta magát a függetlenség zászlóshajójának hazudja, úgy ír a rombolásról, mintha az égegyadta világon semmi probléma nem lenne ezzel az egésszel, és teljesen meg lehet érteni a rongálók viselkedését.

Szegeden erősödik a Fidesz, nem is csoda, hogy támadást indítottak ellene

Szegeden erősödik a Fidesz, nem is csoda, hogy támadást indítottak ellene

kétharmad

Botka László vonja vissza az éjjeli banditáit Szeged utcáiról - olvasható a Fidesz felhívásában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére