Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros György bevásárolta magát a Facebookba

2018. augusztus 16. 15:03

Soros György aktivizálta magát a technológiai piacon. Többek között a Facebook, a Twitter, a zeneletöltő és zenemegosztó programokat, appokat kínáló cégek részvényeiben látott fantáziát.

Az úgynevezett hedge fundoknak (ejtsd: hedzs fánd) – amelyekre ezt az angol kifejezést használjuk, magyarul talán árfolyamkockázati alapnak lehetne fordítani – mostanság kell leadniuk második negyedéves jelentéseiket a pénzügyi hatóságok felé. Így derült ki, hogy Soros György befektetési alapja, a Soros Fund Management LLC milyen cégekbe fektetett 2018 második negyedévében.

A milliárdos spekulánst leginkább a zenemegosztó appok érdekelték: alaposan bevásárolt a Spotify és a Pandora részvényeiből. Előbbiből 122,6 millió dollár, utóbbiból 56,1 millió dollár értékben.

Fotó: AFP

A Spotify piacvezető a zenehallgatós appok körében. A Pandora ingyenes, ám emiatt sokkal több reklám található benne, de már van fizetős rész is. A Spotify részvényei eddig 17 százalékot erősödtek, míg a Pandora igazán jó befektetésnek bizonyult: a papírjai 66 százalékkal érnek többet év eleje óta.

Közösségi média

Soros György Facebookhoz való viszonya nagyon érdekes. A 2012-től egészen 2017-ig hol több, hol kevesebb részvénye volt a cégben, de szinte mindig volt neki valamennyi.

Mindez üzleti szempontból teljesen érthető, hiszen ezek az évek diadalmenetet jelentettek a Facebook számára. Néhány millióról jóval egymilliárd felhasználó fölé nőtt a cég, a papírok árai pedig szépen mentek fölfelé.

Aztán jött a 2016-os amerikai elnökválasztás és megváltozott a világ. Fake news, orosz propaganda, "választási beavatkozás" és még számos vád előkerült, a botrány középpontjában pedig a Facebook volt, hiszen a vádak szerint Zuckerbergék – nem kevés pénzért cserébe – szemet hunytak mindezek fölött.

Soros ekkor egy másik vonalon, az alapítványain keresztül látott piaci rést politikai ideológiájának terjesztésére. A kulcsszó a "tényellenőrzés".

Érdekes, hogy 2017 során egyre-másra folyamatosan alakultak a tényellenőrző műhelyek, közülük sokkal üzleti kapcsolatba is került a Facebook: külsős cégként a fake news elleni harccal voltak megbízva. Mivel ezek többnyire "nonprofit" vállalkozásnak számítottak, ezért szinte az összes tényellenőrző csoport környékén meg lehetett találni Soros alapítványának pénzét. Vagy direkt a Nyílt Társadalom Alapítvány adta a forrást, vagy több áttételen keresztül jutott el az a "tényellenőrökhöz". Legalábbis közülük nagyon sokhoz. Ennek az eredménye az lett, hogy a tényellenőrök liberális szellemisége alaposan hozzájárult ahhoz, hogy a jobboldali lapok közül számos kapott tiltást ebben az évben. Köztük például a 888.hu is.

Nos, a próbálkozások részsikereket hoztak, ám az USA-ban Trump nem bukott meg, a Soros által bőkezűen támogatott Demokrata Párt nem tudott érdemben erősödni és egyre sűrűsödtek a botrányok a Facebook körül, így Soros 2017 végén eladta összes Facebook-részvényét. Sőt, a Twitter és az Apple papírjaitól is megszabadult.

Most közelednek a kiemelten fontos félidős választások az USA-ban. Ez azt jelenti, hogy a demokratáknak van valamennyi esélyük arra, hogy megnehezítsék Trump helyzetét. A kampány minden eddiginél költekezőbbnek ígérkezik, amelyből vélhetően megint jut a Facebooknak és a Twitternek is. Soros ezért júniusban és júliusban ismét alaposan bevásárolt ezekből a papírokból. A "tényellenőrök" is bőkezűbb támogatásra számíthatnak a következő hónapokban – már ha elég hatékonyak lesznek a jobber média zaklatásában.

Soros döntése, hogy bevásárol a közösségi média óriásainak papírjaiból azért is meglepő, mivel a részvények eladása után így fogalmazott a davosi Világgazdasági Fórumon: "a közösségi média fenyegetést jelent a társadalomra". Az agg agitátor szerint ezek a cégek manipulálják az embereket és arra veszik rá őket, hogy minél többet fogyasszanak. Soros ezeket a cégeket a kaszinókhoz hasonlította.

Ezek a cégek arra veszik rá az embereket, hogy feladják autonómiájukat. Valami nagyon káros, sőt, talán visszafordíthatatlan történik az emberekkel digitális korunkban"

– aggódott akkor a milliárdos spekuláns.

Úgy tűnik, hogy mostanra eltűntek belőle ezek a morális gátak és alaposan bevásárolt a Facebook és a Twitter részvényeiből is.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

piszkostizenkettő

A rossz színész is színész. De ő még az sem. Statiszta. Karácsony Gergely a színpadon.

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

hajrá, magyarok!

A napokban sokat foglalkoztunk Dzsudzsák Balázzsal és a legújabb klubváltásával. A focista levélben mondta el véleményét a körülötte zajló felhajtásról.

Újabb sokk Németországban: nyugdíjasokat bántalmazott és rabolt ki egy migráns család

Egy öttagú társaság - a rendőrség feltételezése szerint egy migráns család - rabolt ki és bántalmazott súlyosan egy agg német házaspárt a Ruhr-vidéken.

Ha ebből a nyolc szokásból többet is űzöl, akkor téged sajnos minden autós gyűlöl

Bizonyára veletek is előfordult már a közlekedésetek során egy-egy jelenetsor láttán, hogy a pokolra kívántátok embertársatokat. Nem veletek van a baj!

Ismét az AfD a második erő Németországban

Ismét az AfD a második erő Németországban

amerika, london, párizs

Jót tett a párt népszerűségének, hogy menesztették a chemnitzi tüntetésekről őszintén beszélő titkosszolgálati vezetőt.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Várhatóan erről fog szólni a mai nap.

Brutális pénzekért ment Dzsudzsák az arabokhoz

Dzsudzsák pénzéhségére nem lehet panasz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére