Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
a kutya ugat
 
 
 
 

Soros fegyverkereskedőkkel és hírszerzőkkel bizniszelt offshore cégein keresztül

2016. május 17. 20:18

A Panama-iratok alapján a FoxNews fényt derített Soros offshore-cégeinek tevékenységére. A dokumentumok szerint a Soros Capital fegyverkereskedelemre specializálódott és az egyik legnagyobb befektető a Bin Laden-család.

Soros György egy kétes hírű panamai ügyvédi irodán keresztül működtette globális offshore befektetési céghálózatát, kikerülve az Egyesült Államok adórendszerét. Ez derült ki az úgynevezett Panama-iratokból.

Az iratok feldolgozását egy újságíró csoport végzi, az Oknyomozó Újságírók Konzorciuma (ICIJ), akiket Soros György finanszíroz. A csoport eddig hallgatott az offshore cégeket kezelő Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda és a Soros közötti kapcsolatról.

Fotó: AFP

Összesen három cég neve bukkan fel az iratokban: a Soros Finance, Inc. Panamában; a Soros Holdings Limited a Brit Virgin-szigeteken és a Soros Capital Bermudán van bejegyezve.

A felsorolt államok úgynevezett adóparadicsomok. Az itt hatályos törvények lehetőséget adnak arra, hogy a cégek befektetőinek, valamint az ingatlanvagyonok tulajdonosainak kiléte és más, személyes adatok ne juthassanak tudtára azon ország adóhatóságainak, amelyekben a cég székhelye található. Így kevesebb adót kell fizetniük, hiszen vagyonuk egy része "láthatatlan".

A 86 éves Soros Györgynek jelenleg 25 milliárd dollárra becsülik a vagyonát. Az általa irányított Open Society Institute az egyik legfőbb finanszírozója az ICIJ-nek. Tavaly másfél millió dollárt kapott a Panama-iratok feldolgozásáért felelős szervezet. Gerard Ryle az újságírócsoport vezetője szerint addig nem találkoztak Soros cégeinek nevével az offshore-botrány papírjai között, amíg a FoxNews erre nem hívta fel külön a figyelmüket.

Az egyik cég, a Soros Capital létrehozott egy offshore céget a Kajmán-szigeteken, amelybe a Carlyle Group és a Bin Laden család is befektetett – a szigetek törvényei névtelenséget biztosítottak számukra.

A Carlyle Group üzleti partnerei között volt magas rangú amerikai állami vezetők és magas rangú ex-CIA tisztek is szerepelnek. Az üzleti megállapodás értelmében az offshore cég fegyverkereskedelemre specializálódott. Olyan hírszerző cégekkel üzletelt, akik állami megbízásokat is teljesítettek. A bizniszt további titkos offshore cégeken bonyolították le.

A Soros Capital más projekteket is bonyolított. Ez a vállalat volt a legnagyobb befektetője egy AIF (Indonesia) Limited nevű cégnek. Az AIF a magánbefektetéseket és az állami finanszírozást kombinálva ázsiai megaépítkezések kivitelezésében jár az élen.

Soros offshore cégei nem fizetnek adót az USA-nak, ahol a székhelyük található – Michael Vachon a milliárdos szóvivője visszautasította, hogy válaszoljon az ezt firtató kérdésekre. Azonban a milliárdos sok pénzt áldoz a demokraták kampányára, akik a jelenlegi – és egy választási győzelem esetén a jövőbeni – adótörvényeket írják. Eddig 8 millió dollárt adott Hillary Clinton kampányára és egymillió dollárt adományozott a Clinton Alapítvány számára. Hillary Clinton kiszivárgott emailjeiből az is kiderül, hogy külügyminisztersége alatt többször lobbizott nála Soros.

(Foxnews)

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A forradalmárnak is alkalmatlan idiótákról

Ezek a mai forradalmárok nem értik a forradalmat. Alkalmatlanok rá. Még erre is alkalmatlanok!

A Momentum Mozgalom nem tud elszámolni félmilliárd forinttal

A Momentum Mozgalom nem tud elszámolni félmilliárd forinttal

kétharmad

Hiába cirkuszolt Hajnal Miklós az Echo TV-ben, a párt nem tudott elszámolni az államtól kapott támogatásával. Megdöbbentő, hogy a Momentum még számlákkal sem tudta igazolni költéseit.

A normalitás pártján: az MTVA kiáll a munkatársai mellett

A normalitás pártján: az MTVA kiáll a munkatársai mellett

kétharmad

Az MTVA megbízott vezérigazgatója levélben biztosította munkatársait arról, mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék őket a törvénytelenséggel és az erőszakkal szemben.

Ez a különbség egy globalista és egy bevándorlásellenes politikus között

Ez a különbség egy globalista és egy bevándorlásellenes politikus között

amerika, london, párizs

Macron Franciaországában évek óta nő a zömmel afgánok által beadott menedékkérelmek száma. A bevándorlásellenes Olaszországban közben homlokegyenest más tendenciát figyelhetünk meg.

Újabb durva lépés a fehérellenes Dél-Afrikában: csak feketéknek hirdettek pozíciókat

Újabb durva lépés a fehérellenes Dél-Afrikában: csak feketéknek hirdettek pozíciókat

fehér férfi

Orvosi pozíciókba hirdettek felvételt, azonban kikötötték, hogy csak feketék jelentkezhetnek.

Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

amerika, london, párizs

Az osztrák bűnügyi hivatal vezetője szerint ennek az egyik fő oka a bevándorlás.

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

amerika, london, párizs

A kilépési megállapodást elutasító brit alsóházi szavazást követően egyre kellemetlenebb helyzetben vannak a Brüsszelben és Strasbourgban székelő bürokraták.

Hadházy már két napja lyukas zokniban harcol a sajtószabadságért

A felvételek tanúsága szerint Hadházy Ákos képviselő úr kifeslett zokniban harcol a demokráciáért, az európai korrupcióüldöző szervezetért és a sajtószabadságért.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére