Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Soros elkezdte zsarolni Magyarországot - vagy mégsem?

2018. május 15. 13:15

Soros György szemmel láthatóan beindította globális hálózatát, és zsarolással egybekötött megelőző csapásba kezdett az érdekeit veszélyeztető Magyarországgal, valamint a magyar kormánnyal szemben.

Ennek megfelelően a Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti irodája teátrálisan bejelentette, hogy Berlinbe költözik, mert működésének a korlátozásától tart, illetve félti az alkalmazottak biztonságát Budapesten, ahol a titkosszolgálatok megfigyelésétől is tartaniuk kell. Ezzel egy időben pedig a CEU rektora azt közölte, hogy ha nyár végéig nem kapja meg az egyetem a működési engedélyt, akkor a CEU Bécsbe költözik.

A budapesti iroda elköltöztetésének bejelentésével egy időben az amerikai milliárdos az őt szolgáló nemzetközi sajtóban azt is meghirdette, hogy ha nyár végéig nem lesz megállapodás a CEU működéséről, akkor a Soros-egyetem elhagyja Budapestet és Bécsbe költözik. Szinte ugyanekkor közleményt adott ki a CEU arról, hogy ők mindenképpen maradnak Budapesten. 

The Washington Post azzal a drámainak szánt címmel közölt írást, hogy "Orbán azt ígérte, hogy bosszút áll ellenségein, ezért azok már elkezdtek felkészülni erre". 

A magyar ballib újságírók közreműködésével elkészített szélsőségesen liberális elfogultságú cikk azt sugallja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz-kormány egy olyan illiberális diktatúrát épít, ahol a migránsokat önzetlenül segítő civil szervezetek működését betiltják, illetve ahonnét száműzetésbe kell menekülnie egy haladó egyetemnek (CEU).

Megszólal a cikkben Csontos Csaba, a Nyílt Társadalom Alapítványok magyarországi irodájának szóvivője, aki szerint most a civil társadalom megfojtása és a fennmaradó kritikus hangok elnyomása folyik Magyarországon. Csontos még arról is szót ejt, hogy a magyarországi iroda többek között azért költözik Berlinbe, mert a Soros-alapítvány aggódik a munkatársainak biztonságáért.

De megszólal a magyarországi Soros-hálózat egyik legfontosabb szervezetének, a Helsinki Bizottságnak a vezetője, Pardavi Márta is, aki azon sajnálkozik, hogy a magyar kormány abban szellemben alkotja meg a Stop Soros törvénycsomagot, hogy a senki által meg nem választott civil szervezetek ne befolyásolhassák a politikai döntéseket. Pardavi szerint a Stop Soros törvénytervezet elfogadása büntetendővé tenne minden Magyarország menekültpolitikájára vonatkozó nyilvános kritikát.

Végül, de nem utolsósorban pedig megszólal Michael Ignatieff, a Soros-egyetem rektora, volt kanadai liberális politikus is. Az emberi jogi tudós, rektor azt mondja, hogy mivel már tavaly tavasz óta bizonytalan az egyetem jövője, ezért ha idén nyár végéig nem kapják meg a működésükhöz szükséges engedélyeket a magyar kormánytól, akkor a CEU kénytelen lesz Bécsbe költözni. 

A cikk szerint ha elköltözne a CEU, akkor ez lenne az EU-ban az első "elüldözött" egyetem.

Természetesen szokás szerint ez a Soros György által megrendelt írás is számos szándékos ténybeli tévedést, hazugságot, csúsztatást és a vélemények tényként való megtévesztő bemutatását alkalmazza az olvasók félretájékoztatása érdekében. Nincs sem illiberális, sem pedig semmilyen másfajta diktatúra Magyarországon. Egyetlen civil szervezetet sem tiltanak be Magyarországon a Stop Soros alapján, hiszen annak még törvénytervezeti szövege sincsen. Minden működési engedélye megvan a CEU magyar képzéseinek, tehát nem kell emiatt költöznie. Az egyetem amerikai akkreditációjának magyarországi alkalmazási feltételeinek a teljesítéséről (illetve azok hiányának az okáról) pedig mélyen hallgat a CEU. 

Időközben azonban valami történt, mert a CEU kiadott egy a The Washington Post cikkében közölt Ignatieff-nyilatkozat tartalmával szögesen ellentétes nyilatkozatot.

Úgy tűnik, hogy homokszem kerülhetett a Soros-hálózat gépezetébe, ugyanis nem tudta a bal kéz, hogy mit csinál a jobb. 

A CEU nyilatkozata szerint ugyanis: "Miután a Nyílt Társadalom Alapítványok bejelentette távozását Budapestről, a CEU megerősíti, hogy továbbra is elkötelezett amellett, hogy a kutatásban és oktatásban vállalt misszióját Budapesten folytassa, ahol 26 éve van az otthona. Az utóbbi időben biztató jeleket láttunk. Április 13-án magas rangú magyar tisztviselők küldöttsége látogatta meg a CEU amerikai oktatási helyszínét a New York állambeli Bard College-ban, és megbeszéléseket tartottak a CEU vezetőségével. A megbeszéléseken New York Állam Oktatási Hivatalának képviselői is részt vettek. A találkozó alapján biztosak vagyunk abban, hogy Egyetemünk maradéktalanul teljesíti a lex CEU amerikai oktatási tevékenységet előíró feltételét. A helyzet rendezéséhez már csak egy lépés szükséges, az, hogy Magyarország kormánya aláírja a 2017 szeptemberében New York állammal közösen véglegesített megállapodástervezetet."

Akkor ezek szerint a budapesti maradása mellett elkötelezett Soros-egyetem mégsem költözik a nyár végével Bécsbe?

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

kétharmad

A megkérdezettek 60 százaléka inkább egyetért az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium azon előterjesztésével, melynek keretében megszűnik a gender szak állami finanszírozása - derül ki a Századvég Alapítvány által a 888.hu számára készített közvélemény-kutatásból.

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

Elérte az Egyesült Államok határát a migránsok előőrse

Elérte az Egyesült Államok határát kedden a Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse, mintegy 350 ember.

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

amerika, london, párizs

Heti rendszerességgel tartanak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetéseket a második világháború holland áldozatainak emléket állító szobornál.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

kétharmad

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

amerika, london, párizs

Edouard Philippe francia miniszterelnök részvételével nemzeti megemlékezésen hajtottak fejet kedden a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján Párizsban és a fővároshoz közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére