Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Soros elkezdte zsarolni Magyarországot - vagy mégsem?

2018. május 15. 13:15

Soros György szemmel láthatóan beindította globális hálózatát, és zsarolással egybekötött megelőző csapásba kezdett az érdekeit veszélyeztető Magyarországgal, valamint a magyar kormánnyal szemben.

Ennek megfelelően a Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti irodája teátrálisan bejelentette, hogy Berlinbe költözik, mert működésének a korlátozásától tart, illetve félti az alkalmazottak biztonságát Budapesten, ahol a titkosszolgálatok megfigyelésétől is tartaniuk kell. Ezzel egy időben pedig a CEU rektora azt közölte, hogy ha nyár végéig nem kapja meg az egyetem a működési engedélyt, akkor a CEU Bécsbe költözik.

A budapesti iroda elköltöztetésének bejelentésével egy időben az amerikai milliárdos az őt szolgáló nemzetközi sajtóban azt is meghirdette, hogy ha nyár végéig nem lesz megállapodás a CEU működéséről, akkor a Soros-egyetem elhagyja Budapestet és Bécsbe költözik. Szinte ugyanekkor közleményt adott ki a CEU arról, hogy ők mindenképpen maradnak Budapesten. 

The Washington Post azzal a drámainak szánt címmel közölt írást, hogy "Orbán azt ígérte, hogy bosszút áll ellenségein, ezért azok már elkezdtek felkészülni erre". 

A magyar ballib újságírók közreműködésével elkészített szélsőségesen liberális elfogultságú cikk azt sugallja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz-kormány egy olyan illiberális diktatúrát épít, ahol a migránsokat önzetlenül segítő civil szervezetek működését betiltják, illetve ahonnét száműzetésbe kell menekülnie egy haladó egyetemnek (CEU).

Megszólal a cikkben Csontos Csaba, a Nyílt Társadalom Alapítványok magyarországi irodájának szóvivője, aki szerint most a civil társadalom megfojtása és a fennmaradó kritikus hangok elnyomása folyik Magyarországon. Csontos még arról is szót ejt, hogy a magyarországi iroda többek között azért költözik Berlinbe, mert a Soros-alapítvány aggódik a munkatársainak biztonságáért.

De megszólal a magyarországi Soros-hálózat egyik legfontosabb szervezetének, a Helsinki Bizottságnak a vezetője, Pardavi Márta is, aki azon sajnálkozik, hogy a magyar kormány abban szellemben alkotja meg a Stop Soros törvénycsomagot, hogy a senki által meg nem választott civil szervezetek ne befolyásolhassák a politikai döntéseket. Pardavi szerint a Stop Soros törvénytervezet elfogadása büntetendővé tenne minden Magyarország menekültpolitikájára vonatkozó nyilvános kritikát.

Végül, de nem utolsósorban pedig megszólal Michael Ignatieff, a Soros-egyetem rektora, volt kanadai liberális politikus is. Az emberi jogi tudós, rektor azt mondja, hogy mivel már tavaly tavasz óta bizonytalan az egyetem jövője, ezért ha idén nyár végéig nem kapják meg a működésükhöz szükséges engedélyeket a magyar kormánytól, akkor a CEU kénytelen lesz Bécsbe költözni. 

A cikk szerint ha elköltözne a CEU, akkor ez lenne az EU-ban az első "elüldözött" egyetem.

Természetesen szokás szerint ez a Soros György által megrendelt írás is számos szándékos ténybeli tévedést, hazugságot, csúsztatást és a vélemények tényként való megtévesztő bemutatását alkalmazza az olvasók félretájékoztatása érdekében. Nincs sem illiberális, sem pedig semmilyen másfajta diktatúra Magyarországon. Egyetlen civil szervezetet sem tiltanak be Magyarországon a Stop Soros alapján, hiszen annak még törvénytervezeti szövege sincsen. Minden működési engedélye megvan a CEU magyar képzéseinek, tehát nem kell emiatt költöznie. Az egyetem amerikai akkreditációjának magyarországi alkalmazási feltételeinek a teljesítéséről (illetve azok hiányának az okáról) pedig mélyen hallgat a CEU. 

Időközben azonban valami történt, mert a CEU kiadott egy a The Washington Post cikkében közölt Ignatieff-nyilatkozat tartalmával szögesen ellentétes nyilatkozatot.

Úgy tűnik, hogy homokszem kerülhetett a Soros-hálózat gépezetébe, ugyanis nem tudta a bal kéz, hogy mit csinál a jobb. 

A CEU nyilatkozata szerint ugyanis: "Miután a Nyílt Társadalom Alapítványok bejelentette távozását Budapestről, a CEU megerősíti, hogy továbbra is elkötelezett amellett, hogy a kutatásban és oktatásban vállalt misszióját Budapesten folytassa, ahol 26 éve van az otthona. Az utóbbi időben biztató jeleket láttunk. Április 13-án magas rangú magyar tisztviselők küldöttsége látogatta meg a CEU amerikai oktatási helyszínét a New York állambeli Bard College-ban, és megbeszéléseket tartottak a CEU vezetőségével. A megbeszéléseken New York Állam Oktatási Hivatalának képviselői is részt vettek. A találkozó alapján biztosak vagyunk abban, hogy Egyetemünk maradéktalanul teljesíti a lex CEU amerikai oktatási tevékenységet előíró feltételét. A helyzet rendezéséhez már csak egy lépés szükséges, az, hogy Magyarország kormánya aláírja a 2017 szeptemberében New York állammal közösen véglegesített megállapodástervezetet."

Akkor ezek szerint a budapesti maradása mellett elkötelezett Soros-egyetem mégsem költözik a nyár végével Bécsbe?

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros György birodalma Izraelt is folyamatosan támadja

Soros György birodalma Izraelt is folyamatosan támadja

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, Soros György továbbra sem áll le Izrael-ellenes támadásaival. Már korábban is lehetett tudni, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns feketelistáján ott szerepel a zsidó állam, épp ezért Soros György minden követ megmozgat Izrael ellehetetlenítése érdekében.

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

kétharmad

Különleges Mini-koncerttel tisztelegtek a legendás Bem rakparti művelődési ház (Budavári Művelődési Ház) és annak közönsége előtt a Mini klub fennállásának 50. évfordulója alkalmából Török Ádám és zenészbarátai január 20-án. Igazi sztárparádé volt az ünnepi koncert, hiszen Török Ádámmal együtt zenélt többek között Leslie Mandoki, Szakcsi-Lakatos Béla és Horváth Charlie is. A koncert megemlékezett az aznap elhunyt Andy Vajna filmproducerről is.

A gyász mocskolói

A gyász mocskolói

pszicho

Miért nem tisztelik a halottakat az ellenzékiek?

Szijjártó: Brüsszel vissza akarja hozni az elbukott bevándorlási politikát

Szijjártó: Brüsszel vissza akarja hozni az elbukott bevándorlási politikát

kétharmad

Lopakodó kísérlet zajlik arra, hogy az egyszer már megbukott uniós bevándorlási politikát Brüsszel visszahozza - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az európai uniós tagországok külügyminiszterei hétfői brüsszeli tanácskozásának szünetében.

Izraelben is megunták a liberális média hazugságait

A hagyományos baloldali pártok gyengülése után a liberális eszmék fő képviseletét a baloldali és liberális médiumok vették át. Habár a tendencia Magyarországon már régóta megfigyelhető, ez Izraelben sincs másképp.

Soros emberei szemet vetettek Budapestre

Soros emberei szemet vetettek Budapestre

kétharmad

Vasárnap tartották az ellenzéki előválasztási vitát, melyen a szocialista Horváth Csaba és a párbeszédes Karácsony Gergely vett részt. Utóbbi azonban gyönyörűen lebuktatta magát.

A tehetségtelen ellenzék és az ő kútmérgező sajtója

A tehetségtelen ellenzék és az ő kútmérgező sajtója

piszkostizenkettő

Aczél elvtárs szellemi örökösei és a rájuk támaszkodó rezsimbontók a szombati fiaskó után teljesen leszerepeltek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére