Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros beveti a "civiljeit" Izrael ellen

2018. február 6. 16:18

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a hétvégén kezdte azon tervének megvalósítását, amellyel Izrael területéről kipaterolná az illegális bevándorlók jó részét. A hírre azonnal beindították a riadóláncot a Soros-szervezetek. Netanjahu is arról beszélt, hogy a terv elleni tiltakozások mögött Soros György áll, aki azonban tagadta a vádakat. A tények viszont mást mutatnak: a tüntetések szervezői mögött csupa olyan szervezet áll, amely a Soros-féle Open Society Foundationstől kapja a pénzt.

Az izraeli belügyminisztérium bevándorlásért felelős osztálya vasárnap elkezdte értesíteni a kitoloncolásra megjelölt menedékkérőket arról, hogy két hónapon belül dönteniük kell: egy őket befogadni kész, de a levélben meg nem nevezett afrikai országba távoznak, vagy inkább meghatározatlan időre börtönbe vonulnak. Az izraeli hatóságok csak az Afrikából illegálisan érkezett, gyermektelen, fiatal férfiakat állítják választás elé, a nőket, a családosokat és a kiskorúakat nem érinti a kitoloncolás.

A hír hatására beindult a riadólánc és Soros "civiljei" az utcára vonultak. Benjámin Netanjahu miniszterelnök be is jelentette, hogy Soros György finanszírozza az utcai demonstrációkat.

Fotó: AFP

A milliárdos spekuláns szóvivőjén keresztül azonnal tagadta a vádakat. A közlemény szerint "Soros nem finanszíroz semmiféle demonstrációt az izraeli kitelepítési terv ellen", azt azonban hozzátette, hogy Soros álláspontja szerint "a terv nincs összhangban az 1951-es menekültügyi egyezménnyel és a nemzetközi joggal". Soros annyiban nem hazudott, hogy nem ő személyesen finanszírozza tiltakozásokat, hanem az általa támogatott alapítványok, valamint ezek adják tovább a pénzt más szervezeteknek.

Az egyik legfontosabb szervezet, amely a tiltakozások mögött áll, a New Israel Fund (NIF). Ez a szervezet is a "demokráciavédelem" álcáját vette magára, mint a legtöbb hasonló, Soros által finanszírozott alapítvány. A 2016-os DC Leaks kiszivárogtatási botrányban nyilvánosságra került e-mailek szerint a szervezet 2002 és 2015 között 837 500 dollárt (körülbelül 200 millió forintot) kapott a Soros-féle Open Society Foundationstől. A szervezet 2016-os elszámolása pontos összeget nem tartalmaz, de Soros alapítványa az 50 ezer–99 ezer dolláros (12-25 millió forintos) kategóriában van felsorolva.

A NIF-nek természetesen Soroson kívül más támogatói is akadnak. Érdekesség, hogy a legnagyobb adományozók között van feltüntetve az NIF ausztráliai, kanadai, svájci és nagy-britanniai kirendeltsége. Ezek a szervezetek vélhetően a felsorolt országokban végeznek adománygyűjtést a NIF számára, ám a kanadai, ausztráliai svájci és nagy-britanniai szervezetek támogatói már nincsenek feltüntetve.

Az alapítvány a Soros-szervezetekre jellemző mintázatok alapján finanszírozza a tiltakozási akciókat: egy részüket maga a NIF szervezi, de a legtöbb esetben tovább osztják a pénzt más alapítványoknak. Érdekesség, hogy olyanok is kaphatnak a NIF támogatásaiból, akiket emellett még a Soros-féle Open Society Foundations is támogat. Ezzel lényegében egy teljesen átláthatatlan pénzosztási mechanizmust hoz létre – amely jellemző a Soros-szervezetekre.

Az NIF kanadai szervezete már szét is osztott 15 000 dollárt olyan szervezetek között, amelyek lobbiznak és jogi megoldásokat keresnek arra, hogy az izraeli kormány ne paterolhassa ki a migránsokat az ország területéről – közölte a szervezet a Facebook-oldalán.

A NIF és a Soros-alapítványok támogatták többek között a(z)

  • African Refugees Deveploment Centert (Afrikai Menekültügyi Központ), amely az izraeli afrikai migránsok védelmét és segítését tűzte ki célul. A szervezet sajtóinformációk szerint több tiltakozást is szervezett az elmúlt napokban;
  • ASSAF: Aid Organization for Refugees and Asylum Seekers (Menekültek és Menedékkérők Segélyszervezete). Ez az NGO Izraelben és globálisan is szervez tüntetéseket a tervezett kitelepítések ellen;
  • The Association for Civil Rights in Israel (Izraeli Emberi Jogi Egyesület), amely szintén aktívan szervezi a tüntetéseket;
  • The Eritrean Women’s Community Center (Eritreai Női Közösségi Központ), amely tüntetéseket szervez és "safe space"-t nyújt az eritreai női menedékkérőknek;
  • Physicians for Human Rights (Orvosok az Emberi Jogokért), amely a NIF mellett a Soros-alapítványoktól is jelentős összegeket kap;
  • Mellettük a Human Rights Watch is aktív, amely 100 millió dollárt kapott eddig Sorostól.
Fotó: AFP
Érdekesség: ha egy migráns hazatér, akkor az izraeli kormány 3500 dollárral támogatja, amelyet az ingyenes repülőút költségein felül kap meg. Tehát a migránsokat nem "üres kézzel" küldik haza.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

Puzsér a tét nélküli idióta, pont ilyenre van szüksége az ellenzéknek

8)8)8

Puzsér a celebizmus ellen küzdő főceleb. Ő a tét nélküli ember! A liberális médiában tenyésző nihilizmust ötvözi az előrehaladott pszichopatológiás identitászavarral.

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

Alkotmányba foglalnák a fehérellenes rasszizmust Dél-Afrikában

fehér férfi

Cyril Ramaphose dél-afrikai elnök biztosította szerdán az Európai Parlamentet: országa földreformja nemsokára teljes mértékben alkotmányos lesz.

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

Újraélesztésért cserébe nemi erőszak lenne a vád

pszicho

A férfiak már félnek nőket újraéleszteni, mert szexuális erőszakkal vádolhatják meg őket.

Igazságos ez így?

Igazságos ez így?

piszkostizenkettő

A kultúrrendőr - Pozsonyi (b)irodalma 5.

Helyszíni felvételek a migránskaraván kerítésmászó akcióiról | VIDEÓ

Helyszíni felvételek a migránskaraván kerítésmászó akcióiról | VIDEÓ

amerika, london, párizs

A migránsok első csoportja már elérte az amerikai-mexikói határt, többen már a kerítéseket ostromolják. Helyszíni felvételek következnek!

Annyira rettegnek a svédek a "szélsőjobboldaltól", hogy inkább a kormányválságot választották

Annyira rettegnek a svédek a "szélsőjobboldaltól", hogy inkább a kormányválságot választották

amerika, london, párizs

Elvesztette a bizalmi szavazást Ulf Kristersson, a jobbközép blokk vezetője a svéd parlamentben szerdán, így tovább mélyül a szeptemberi választások után kialakult kormányválság a skandináv országban.

Nógrádi György: Európa jobbra tolódik

Nógrádi György: Európa jobbra tolódik

csak neked, csak most

A jövő májusi európai parlamenti választások eredményeként a jobboldal térnyerése várható, és Angela Merkel CDU-elnöki utódlásáért folyó versenyben is a jobboldali jelölt győzelmére lehet számítani - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozó Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő szerint Merkel bukása a kancellár migrációs politikájának kudarca miatt következett be, és ugyanezen ok miatt várható Németországban is a jobboldal előretörése a következő választásokon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére