Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros beveti a "civiljeit" Izrael ellen

2018. február 6. 16:18

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a hétvégén kezdte azon tervének megvalósítását, amellyel Izrael területéről kipaterolná az illegális bevándorlók jó részét. A hírre azonnal beindították a riadóláncot a Soros-szervezetek. Netanjahu is arról beszélt, hogy a terv elleni tiltakozások mögött Soros György áll, aki azonban tagadta a vádakat. A tények viszont mást mutatnak: a tüntetések szervezői mögött csupa olyan szervezet áll, amely a Soros-féle Open Society Foundationstől kapja a pénzt.

Az izraeli belügyminisztérium bevándorlásért felelős osztálya vasárnap elkezdte értesíteni a kitoloncolásra megjelölt menedékkérőket arról, hogy két hónapon belül dönteniük kell: egy őket befogadni kész, de a levélben meg nem nevezett afrikai országba távoznak, vagy inkább meghatározatlan időre börtönbe vonulnak. Az izraeli hatóságok csak az Afrikából illegálisan érkezett, gyermektelen, fiatal férfiakat állítják választás elé, a nőket, a családosokat és a kiskorúakat nem érinti a kitoloncolás.

A hír hatására beindult a riadólánc és Soros "civiljei" az utcára vonultak. Benjámin Netanjahu miniszterelnök be is jelentette, hogy Soros György finanszírozza az utcai demonstrációkat.

Fotó: AFP

A milliárdos spekuláns szóvivőjén keresztül azonnal tagadta a vádakat. A közlemény szerint "Soros nem finanszíroz semmiféle demonstrációt az izraeli kitelepítési terv ellen", azt azonban hozzátette, hogy Soros álláspontja szerint "a terv nincs összhangban az 1951-es menekültügyi egyezménnyel és a nemzetközi joggal". Soros annyiban nem hazudott, hogy nem ő személyesen finanszírozza tiltakozásokat, hanem az általa támogatott alapítványok, valamint ezek adják tovább a pénzt más szervezeteknek.

Az egyik legfontosabb szervezet, amely a tiltakozások mögött áll, a New Israel Fund (NIF). Ez a szervezet is a "demokráciavédelem" álcáját vette magára, mint a legtöbb hasonló, Soros által finanszírozott alapítvány. A 2016-os DC Leaks kiszivárogtatási botrányban nyilvánosságra került e-mailek szerint a szervezet 2002 és 2015 között 837 500 dollárt (körülbelül 200 millió forintot) kapott a Soros-féle Open Society Foundationstől. A szervezet 2016-os elszámolása pontos összeget nem tartalmaz, de Soros alapítványa az 50 ezer–99 ezer dolláros (12-25 millió forintos) kategóriában van felsorolva.

A NIF-nek természetesen Soroson kívül más támogatói is akadnak. Érdekesség, hogy a legnagyobb adományozók között van feltüntetve az NIF ausztráliai, kanadai, svájci és nagy-britanniai kirendeltsége. Ezek a szervezetek vélhetően a felsorolt országokban végeznek adománygyűjtést a NIF számára, ám a kanadai, ausztráliai svájci és nagy-britanniai szervezetek támogatói már nincsenek feltüntetve.

Az alapítvány a Soros-szervezetekre jellemző mintázatok alapján finanszírozza a tiltakozási akciókat: egy részüket maga a NIF szervezi, de a legtöbb esetben tovább osztják a pénzt más alapítványoknak. Érdekesség, hogy olyanok is kaphatnak a NIF támogatásaiból, akiket emellett még a Soros-féle Open Society Foundations is támogat. Ezzel lényegében egy teljesen átláthatatlan pénzosztási mechanizmust hoz létre – amely jellemző a Soros-szervezetekre.

Az NIF kanadai szervezete már szét is osztott 15 000 dollárt olyan szervezetek között, amelyek lobbiznak és jogi megoldásokat keresnek arra, hogy az izraeli kormány ne paterolhassa ki a migránsokat az ország területéről – közölte a szervezet a Facebook-oldalán.

A NIF és a Soros-alapítványok támogatták többek között a(z)

  • African Refugees Deveploment Centert (Afrikai Menekültügyi Központ), amely az izraeli afrikai migránsok védelmét és segítését tűzte ki célul. A szervezet sajtóinformációk szerint több tiltakozást is szervezett az elmúlt napokban;
  • ASSAF: Aid Organization for Refugees and Asylum Seekers (Menekültek és Menedékkérők Segélyszervezete). Ez az NGO Izraelben és globálisan is szervez tüntetéseket a tervezett kitelepítések ellen;
  • The Association for Civil Rights in Israel (Izraeli Emberi Jogi Egyesület), amely szintén aktívan szervezi a tüntetéseket;
  • The Eritrean Women’s Community Center (Eritreai Női Közösségi Központ), amely tüntetéseket szervez és "safe space"-t nyújt az eritreai női menedékkérőknek;
  • Physicians for Human Rights (Orvosok az Emberi Jogokért), amely a NIF mellett a Soros-alapítványoktól is jelentős összegeket kap;
  • Mellettük a Human Rights Watch is aktív, amely 100 millió dollárt kapott eddig Sorostól.
Fotó: AFP
Érdekesség: ha egy migráns hazatér, akkor az izraeli kormány 3500 dollárral támogatja, amelyet az ingyenes repülőút költségein felül kap meg. Tehát a migránsokat nem "üres kézzel" küldik haza.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

amerika, london, párizs

Megvan az Európai Zöld Párt "csodafegyvere" Judith Sargentini és Jean-Claude Juncker pótlására.

Jeszenszkyből egy is sok

Jeszenszkyből egy is sok

pszicho

Egyre inkább kiveri a biztosítékot a jobboldaliak közösségén belül.

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

amerika, london, párizs

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d'Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

A 2015-ös párizsi terrortámadás helyszínén akart koncertet adni a Medine nevű algériai származűsú rapper, azonban a koncertterem törölte a showt, ugyanis tüntetők protestáltak az ellen, hogy fellépjen.

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

amerika, london, párizs

A 28 éves illegális migráns azt hazudta, a Grenfell toronyban lakott, amikor feltámadt az épületben a tűz. Több milliós segélyt nyúlt le így az államtól, és most ezért börtönbe fog kerülni.

Baloldali tüntetéskultúra

Baloldali tüntetéskultúra

kétharmad

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és ő ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A DK kormányváltásra készül

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

kétharmad

Az Országgyűlés elnöke szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén mondott beszédet, melyben elmondta, hogy nem szabad hagyni azt, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére