Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros, az antiszemita

2017. május 25. 10:28

Soros György alapítványai dollármilliókat juttattak az Izrael lejáratásán dolgozó szervezeteknek.

Heller Ágnes a modern antiszemitizmusról szóló előadásának leiratában kifejtette, hogy manapság létezik baloldali antiszemitizmus is, amelyet denunciáltak ugyan, de az akkor is tetten érhető az Izrael-ellenességben. Nos, Heller Ágnes álmaiban sem gondolta volna, hogy a saját meghatározása szerint Soros György antiszemita.

A izraeli Tablet magazin hasábjain Liel Leibovitz egy hosszú cikkben ecseteli Soros Izrael elleni tetteit. A zsidó lap a Soros György által létrehozott Nyitott Társadalom Alapítványok levéltáraiból kiszivárgott kényes adatokra hivatkozik.

A nyilvánosságra került dokumentumok betekintést nyújtanak a hálózat Izrael, illetve a Palesztin Hatóság területén végzett tevékenységére.

A Szombat magazin megjegyzi azt is, hogy Soros több milliárd dollárral támogat olyan szervezeteket, amelyek egyenesen tagadják a zsidó állam jogát a létezésre.

Ennél is nyugtalanítóbb, hogy a dokumentumokból világossá válik: a hálózat igyekezett eltitkolni Izraelben és a palesztin területeken folytatott tevékenységét, miközben szervezetek kiterjedt rendszerét hozta létre a nézeteinek terjesztésére.

Akcióban a muzulmán 444 és a muzulmán TASZ

A dokumentumok tanúsága szerint a Soros-hálózat 2001 óta 14 alkalommal, összesen 2.688.561 dollár támogatásban részesítette az Adalah nevű szervezetet. A magát "független emberi jogi szervezetnek" nevező Adalah a nemzetközi fórumokon több ízben vádolta Izraelt háborús bűnök elkövetésével, és felszólította a világ kormányait, hogy szakítsák meg diplomáciai kapcsolataikat a zsidó állammal. 2003-tól kilenc alkalommal, összesen 1.083.000 dollár támogatást kapott az I’lam, egy Nazaret központú palesztin médiaközpont, amely 2014-ben tett közzé anyagot a Nakbáról. (Nakba arabul katasztrófa – Izrael állam megalakulásáról beszélnek így a palesztin médiában).

Így működik a Soros Operation Izraelben

A Soros-hálózat saját módszert dolgozott ki Izraelben, a Nyugati Parton és Gázában: kisebb szervezetek hálózatát finanszírozta, ezek pedig hatékonyan támogatták egymás céljait a médiában és a külföldi kormányokkal folytatott párbeszéd során. Ily módon a hasonlóan gondolkozó, mégis szerteágazó tevékenységet folytató aktivisták gyakran képesek felerősíteni és hitelessé tenni egymás üzeneteit. Jó néhány Soros által pénzelt, az Adalahhoz hasonló szervezet terjesztette például azt a hamis vádat, miszerint az izraeli hadsereg önkényesen ártatlan civileket mészárolt le a dzsenini menekülttáborban 2002-ben, amelyről a liberális Guardian is beszámolt.

A CEU az antiszemitizmus melegágya

Még 2006-ban, a modern antiszemitizmusról szervezett beszélgetésen a Közép-európai Egyetem (CEU) egyik diákja arról panaszkodott, hogy egyeteme a baloldali antiszemitizmus melegágya. Meghívott előadóként olyan Izrael-ellenes nyugati professzorok voltak már a CEU vendégei, mint Noam Chomsky, illetve Tony Judt.

Amikor a Népszabadság az antiszemitákat mentegette

A korabeli esemény beszámolóiban egy igazi csemegét is találunk: a már akkor is független és elfogulatlan Népszabadság egy baloldali antiszemitizmusról szóló cikket alig-alig mert lehozni.

"Szintén a hallgatóságból szólt hozzá Petőcz András, a Népszabadság párizsi tudósítója. Azt mondta: Alexander Adlerrel, a Le Figaro munkatársával a baloldali antiszemitizmusról készített interjúját csak igen nagy nehézségek árán hozta le Magyarország legkedveltebb politikai napilapja. Talán nem véletlenül… Petőcz úgy látja: a konzervatív francia jobboldal teljesen mentes az antiszemitizmustól; ugyanez a baloldalról nem mondható el: nemcsak a Francia Kommunista Pártban, hanem a Szocialista Pártban is vannak antiszemita tendenciák."

(Tablet, Szombat)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

amerika, london, párizs

A tőzsdespekuláns az osztrák fővárosba utazott, hogy több politikussal is tárgyaljon az egyeteme Bécsbe költöztetéséről.

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

amerika, london, párizs

Már a Soros György érdekkörébe tartozó Politico is elismeri, hogy összességében jobboldali győzelem, Magyarországon pedig a Fidesz minden eddiginél nagyobb, kétharmados mandátumszerzése várható a jövő májusi európai parlamenti választáson. A lap előrejelzése szerint az ellenzékből csak a Jobbiknak, az MSZP-nek és talán a DK-nak lehet majd EP-képviselője.

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

amerika, london, párizs

Így érvel az olaszországi Terni városának egyik iskolaigazgatója, aki idén megtiltotta a diákjainak, hogy karácsonyi koncertet, ünnepélyt tartsanak.

Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

bulvár

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal.

Ezért gyulladt ki Gyurcsányék irodája

Az ATV híradója szerint egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére