Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros, az antiszemita

2017. május 25. 10:28

Soros György alapítványai dollármilliókat juttattak az Izrael lejáratásán dolgozó szervezeteknek.

Heller Ágnes a modern antiszemitizmusról szóló előadásának leiratában kifejtette, hogy manapság létezik baloldali antiszemitizmus is, amelyet denunciáltak ugyan, de az akkor is tetten érhető az Izrael-ellenességben. Nos, Heller Ágnes álmaiban sem gondolta volna, hogy a saját meghatározása szerint Soros György antiszemita.

A izraeli Tablet magazin hasábjain Liel Leibovitz egy hosszú cikkben ecseteli Soros Izrael elleni tetteit. A zsidó lap a Soros György által létrehozott Nyitott Társadalom Alapítványok levéltáraiból kiszivárgott kényes adatokra hivatkozik.

A nyilvánosságra került dokumentumok betekintést nyújtanak a hálózat Izrael, illetve a Palesztin Hatóság területén végzett tevékenységére.

A Szombat magazin megjegyzi azt is, hogy Soros több milliárd dollárral támogat olyan szervezeteket, amelyek egyenesen tagadják a zsidó állam jogát a létezésre.

Ennél is nyugtalanítóbb, hogy a dokumentumokból világossá válik: a hálózat igyekezett eltitkolni Izraelben és a palesztin területeken folytatott tevékenységét, miközben szervezetek kiterjedt rendszerét hozta létre a nézeteinek terjesztésére.

Akcióban a muzulmán 444 és a muzulmán TASZ

A dokumentumok tanúsága szerint a Soros-hálózat 2001 óta 14 alkalommal, összesen 2.688.561 dollár támogatásban részesítette az Adalah nevű szervezetet. A magát "független emberi jogi szervezetnek" nevező Adalah a nemzetközi fórumokon több ízben vádolta Izraelt háborús bűnök elkövetésével, és felszólította a világ kormányait, hogy szakítsák meg diplomáciai kapcsolataikat a zsidó állammal. 2003-tól kilenc alkalommal, összesen 1.083.000 dollár támogatást kapott az I’lam, egy Nazaret központú palesztin médiaközpont, amely 2014-ben tett közzé anyagot a Nakbáról. (Nakba arabul katasztrófa – Izrael állam megalakulásáról beszélnek így a palesztin médiában).

Így működik a Soros Operation Izraelben

A Soros-hálózat saját módszert dolgozott ki Izraelben, a Nyugati Parton és Gázában: kisebb szervezetek hálózatát finanszírozta, ezek pedig hatékonyan támogatták egymás céljait a médiában és a külföldi kormányokkal folytatott párbeszéd során. Ily módon a hasonlóan gondolkozó, mégis szerteágazó tevékenységet folytató aktivisták gyakran képesek felerősíteni és hitelessé tenni egymás üzeneteit. Jó néhány Soros által pénzelt, az Adalahhoz hasonló szervezet terjesztette például azt a hamis vádat, miszerint az izraeli hadsereg önkényesen ártatlan civileket mészárolt le a dzsenini menekülttáborban 2002-ben, amelyről a liberális Guardian is beszámolt.

A CEU az antiszemitizmus melegágya

Még 2006-ban, a modern antiszemitizmusról szervezett beszélgetésen a Közép-európai Egyetem (CEU) egyik diákja arról panaszkodott, hogy egyeteme a baloldali antiszemitizmus melegágya. Meghívott előadóként olyan Izrael-ellenes nyugati professzorok voltak már a CEU vendégei, mint Noam Chomsky, illetve Tony Judt.

Amikor a Népszabadság az antiszemitákat mentegette

A korabeli esemény beszámolóiban egy igazi csemegét is találunk: a már akkor is független és elfogulatlan Népszabadság egy baloldali antiszemitizmusról szóló cikket alig-alig mert lehozni.

"Szintén a hallgatóságból szólt hozzá Petőcz András, a Népszabadság párizsi tudósítója. Azt mondta: Alexander Adlerrel, a Le Figaro munkatársával a baloldali antiszemitizmusról készített interjúját csak igen nagy nehézségek árán hozta le Magyarország legkedveltebb politikai napilapja. Talán nem véletlenül… Petőcz úgy látja: a konzervatív francia jobboldal teljesen mentes az antiszemitizmustól; ugyanez a baloldalról nem mondható el: nemcsak a Francia Kommunista Pártban, hanem a Szocialista Pártban is vannak antiszemita tendenciák."

(Tablet, Szombat)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Nevetséges: Merkel nem a bevándorlástól, hanem Steve Bannontól félti Európát

Súlyos bajok gyötrik Európát, harcolni kell érte, és küzdeni kell a multilateralizmusért, a nemzetközi ügyek egyetértésen, többoldalú megállapodásokon alapuló formálási módjának megőrzéséért is - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC). A kancellár arról is beszélt, hogy Steve Bannontól, Trump egykori tanácsadójától félti Európát.

Jelentősen erősödött az FPÖ egy friss felmérés szerint

Jelentősen erősödött az FPÖ egy friss felmérés szerint

amerika, london, párizs

Bár továbbra is az ÖVP a legnépszerűbb párt Ausztriában, és még mindig az SPÖ a második, a három legnépszerűbb párt között már sokat csökkent a különbség, a tendencia pedig egyértelmű: az FPÖ erősödik, a többiek gyengülnek.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Timmermans Magyarországon

Máris kikezdték a bevándorláspártiak Trump legújabb intézkedését

Donald Trump a rendkívüli állapot kihirdetésével szeretné biztosítani a fal megépítését - a demokraták mindent megtesznek ez ellen.

Összevissza beszélt Timmermans és Tóth Bertalan a nácikkal való összefogásról

Összevissza beszélt Timmermans és Tóth Bertalan a nácikkal való összefogásról

kinyílott a pitypang

Az MSZP-kongresszuson nem derült ki, hogy mit is gondolnak az MSZP-ben erről a kérdésről, mert elhangzott minden és annak az ellenkezője is.

Novák Katalin alaposan helyretette a magyar családpolitika miatt sivalkodó svéd minisztert

Novák Katalin alaposan helyretette a magyar családpolitika miatt sivalkodó svéd minisztert

kétharmad

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyílt levélben válaszolt Annika Strandhall hazugságaira.

Újabb fronton ostromolja hazánkat Soros György

Újabb fronton ostromolja hazánkat Soros György

amerika, london, párizs

A spekuláns ezúttal a Budapest Folyamat keretében akar ránk erőszakolni egy bevándorlást ösztönző paktumot.

A japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte Donald Trumpot

A japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte Donald Trumpot

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök pénteken egy fehér házi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Abe Sinzó japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte őt az Észak-Koreával való párbeszédért és a koreai-félszigeti feszültség csökkentéséért tett erőfeszítéseiért.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére