Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros, az antiszemita

2017. május 25. 10:28

Soros György alapítványai dollármilliókat juttattak az Izrael lejáratásán dolgozó szervezeteknek.

Heller Ágnes a modern antiszemitizmusról szóló előadásának leiratában kifejtette, hogy manapság létezik baloldali antiszemitizmus is, amelyet denunciáltak ugyan, de az akkor is tetten érhető az Izrael-ellenességben. Nos, Heller Ágnes álmaiban sem gondolta volna, hogy a saját meghatározása szerint Soros György antiszemita.

A izraeli Tablet magazin hasábjain Liel Leibovitz egy hosszú cikkben ecseteli Soros Izrael elleni tetteit. A zsidó lap a Soros György által létrehozott Nyitott Társadalom Alapítványok levéltáraiból kiszivárgott kényes adatokra hivatkozik.

A nyilvánosságra került dokumentumok betekintést nyújtanak a hálózat Izrael, illetve a Palesztin Hatóság területén végzett tevékenységére.

A Szombat magazin megjegyzi azt is, hogy Soros több milliárd dollárral támogat olyan szervezeteket, amelyek egyenesen tagadják a zsidó állam jogát a létezésre.

Ennél is nyugtalanítóbb, hogy a dokumentumokból világossá válik: a hálózat igyekezett eltitkolni Izraelben és a palesztin területeken folytatott tevékenységét, miközben szervezetek kiterjedt rendszerét hozta létre a nézeteinek terjesztésére.

Akcióban a muzulmán 444 és a muzulmán TASZ

A dokumentumok tanúsága szerint a Soros-hálózat 2001 óta 14 alkalommal, összesen 2.688.561 dollár támogatásban részesítette az Adalah nevű szervezetet. A magát "független emberi jogi szervezetnek" nevező Adalah a nemzetközi fórumokon több ízben vádolta Izraelt háborús bűnök elkövetésével, és felszólította a világ kormányait, hogy szakítsák meg diplomáciai kapcsolataikat a zsidó állammal. 2003-tól kilenc alkalommal, összesen 1.083.000 dollár támogatást kapott az I’lam, egy Nazaret központú palesztin médiaközpont, amely 2014-ben tett közzé anyagot a Nakbáról. (Nakba arabul katasztrófa – Izrael állam megalakulásáról beszélnek így a palesztin médiában).

Így működik a Soros Operation Izraelben

A Soros-hálózat saját módszert dolgozott ki Izraelben, a Nyugati Parton és Gázában: kisebb szervezetek hálózatát finanszírozta, ezek pedig hatékonyan támogatták egymás céljait a médiában és a külföldi kormányokkal folytatott párbeszéd során. Ily módon a hasonlóan gondolkozó, mégis szerteágazó tevékenységet folytató aktivisták gyakran képesek felerősíteni és hitelessé tenni egymás üzeneteit. Jó néhány Soros által pénzelt, az Adalahhoz hasonló szervezet terjesztette például azt a hamis vádat, miszerint az izraeli hadsereg önkényesen ártatlan civileket mészárolt le a dzsenini menekülttáborban 2002-ben, amelyről a liberális Guardian is beszámolt.

A CEU az antiszemitizmus melegágya

Még 2006-ban, a modern antiszemitizmusról szervezett beszélgetésen a Közép-európai Egyetem (CEU) egyik diákja arról panaszkodott, hogy egyeteme a baloldali antiszemitizmus melegágya. Meghívott előadóként olyan Izrael-ellenes nyugati professzorok voltak már a CEU vendégei, mint Noam Chomsky, illetve Tony Judt.

Amikor a Népszabadság az antiszemitákat mentegette

A korabeli esemény beszámolóiban egy igazi csemegét is találunk: a már akkor is független és elfogulatlan Népszabadság egy baloldali antiszemitizmusról szóló cikket alig-alig mert lehozni.

"Szintén a hallgatóságból szólt hozzá Petőcz András, a Népszabadság párizsi tudósítója. Azt mondta: Alexander Adlerrel, a Le Figaro munkatársával a baloldali antiszemitizmusról készített interjúját csak igen nagy nehézségek árán hozta le Magyarország legkedveltebb politikai napilapja. Talán nem véletlenül… Petőcz úgy látja: a konzervatív francia jobboldal teljesen mentes az antiszemitizmustól; ugyanez a baloldalról nem mondható el: nemcsak a Francia Kommunista Pártban, hanem a Szocialista Pártban is vannak antiszemita tendenciák."

(Tablet, Szombat)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

amerika, london, párizs

A dán legfelsőbb bíróság szerint Wenceslas Twagirayezut nyugodtan ki lehet utasítani és vissza lehet szállítani Ruandába, ahol 1994-ben részt vett a népirtásban.

Ukrajna mondvacsinált problémákkal uszít Magyarország ellen

Grezsa István kormánybiztos szerint Kijev mondvacsinált problémákat fedez fel hirtelen, szerinte a kettős állampolgárság is ilyen, ennek büntethetősége kapcsán fenyegetőzik most Klimkin ukrán külügyminiszter.

Tovább aprózódik a bukott Jobbik

Nem mondott nemet a Soros-Sargentini-jelentésre a kamunéppárt, ezt pedig nem vette be a Jobbik zuglói szervezetének gyomra: feloszlottak, és utoljára még egy kőkemény kritikát is megfogalmaztak a párt irányába.

Gyurcsány nagy kormánybuktatása vidéken is kifulladt

Szegeden is épp olyan sikeres volt a nagy kormánybuktató akciója Gyurcsány Ferencnek, mint Budapesten. Azaz még idő előtt kifulladt.

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

amerika, london, párizs

Johann Gudenus, az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ frakcióvezetője, az Osztrák-Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke elmondta, hogy el kellene ismerni a magyarországi folyamatokat. Kifejtette, hogy határozottan elítélik a Soros-Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást.

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére