Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Soros a szexmunkásoktól és a drogosoktól sem sajnálja a pénzt

Kossuth Márton

2017. április 25. 15:28

A Soros-féle Open Society Foundations nyilvánosságra hozta 2016-os támogatási listáját.

Ahogyan azt már megírtuk, 2015-ben 1,2 milliárd forintot kaptak az itthoni Soros-alapítványok, ez az összeg 2016-ban mérséklődött, de a célokon ez nem változtat.

A díjazottak között az a Civil Kollégium Alapítvány is fellelhető, amelyik buzgón szervezte a Hősök terén megtartott április 12-i tüntetést. Nem panaszkodhat a Szexmunkások Emberi Jogaiért Alapítvány sem, ők több mint 100 millió forintot tehettek zsebre.

Soros 2016-ban 45 szervezetet támogatott, valamivel több mint 1 milliárd forinttal, ám ez 200 millióval kevesebb, mint 2015-ben. Lehet, hogy az idős agitátor a 2018-as választások kampányaira tartalékol?

Az előző évi jelentésükben több eltérés is volt az alapítvány és a támogatott szervezetek bevallásai között, például a TASZ 168,5 milliós támogatást jelentett, miközben az Open Society Foundations (OSF) 246 millióról írt. Ezért a tavalyi listával kapcsolatban is lehetnek fenntartásaink. Például az idei listán az Átlátszó nem található meg, ami szintén érdekes.

A legtöbb pénzt – 2015-höz hasonlóan – tavaly is a Helsinki Bizottság és a TASZ kapta, az előbbi 170 millió, míg az utóbbi 133 millió forintot.

Fontos megjegyezni, hogy a TASZ-nak két korábbi projektje már önállóan került fel a listára, nevezetesen a Szexmunkások Emberi Jogaiért Alapítvány és a Jogriporter Alapítvány, ami pedig a kábítószerek liberalizációjáért harcol. E két szervezet egyaránt 100 millió felett kapott támogatást.

Az egészségügyi támogatottak közül 2016-ban a Transzvanilla Transznemű Egyesület is kapott még pénzt – igaz a többiekhez mérten csekély –, mintegy 3 millió forintot. Látható, hogy milyen, a magyar társadalmat súlyosan érintő témákban tevékenykednek Soros civiljei.

Komoly támogatást kapott a Civil Kollégium Alapítvány is a következő célokra:

a progresszív állampolgári aktivitás, a társadalmi önszerveződés, valamint a közösségi jogvédelem segítése a vidéki Magyarországon”

– írja az Origo. A Civil Kollégium Alapítvány szervezte a Hősök terén megtartott április 12-i tüntetést, ezt a honlapjukon is megerősítették. Így kijelenthető, hogy részben vagy egészben valóban a Soroshoz köthető szervezetek finanszírozzák a tüntetéseket.

A közhasznúsági jelentés szerint 2015-ben „csupán” 40 milliót kaptak, idén viszont már 112 milliót.
Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.

Közel 15 millió forint jutott a Direkt 36-nak arra, hogy kapcsolatot teremtsen a közvéleménnyel támogatói adatbázist létrehozva, szorosan együttműködve a Költségvetési Felelősség Intézettel, hogy ketten karöltve egy médiakampányban az idén elfogadott állami költségvetést kritizálhassák.

Update1

A Direkt36 nem működik együtt a Költségvetési Felelősség Intézettel sem a Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott program keretében, sem egyéb módon nem felel meg a valóságnak, hogy a Direkt36 azért kapott volna támogatást az alapítványtól, hogy az idén felfogadott költségvetést kritizálhassa, a Direkt36 ezzel szemben támogatói bázisának fejlesztésére és új kommunikációs csatornák kiépítésére kapott támogatást, ahogy az az alapítvány beszámolójában olvasható.
Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a Direkt36 egy médiakampány keretében az idén elfogadott költségvetést akarná kritizálni. A Direkt36 ilyen kampányt nem tervez és ilyen tevékenységre támogatást sem kapott.
Összegezve

2015-höz képest csökkent a 30.000 dollár (8-9 millió forint) alatti adományok száma, viszont nőtt a kommunikáció fejlesztésére, a civil szféra érdekérvényesítésének javítására és a civil szervezetek láthatóságára fordított figyelem. Ezek alapján tehát valószínűsíthető, hogy ezek a Soros-szervezetek a kormányzati kommunikációt megcélzó stratégia részeként működnek a 444, Átlátszó és a 24.hu médiumokkal karöltve.

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt

Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt

amerika, london, párizs

A migránskaraván miatt mozgósította a határőrség és a hadsereg erőit, valamint csökkenti a Hondurasnak, Salvadornak és Guatemalának szánt támogatások mennyiségét is az USA - jelentette be Donald Trump amerikai elnök abban a Twitter-bejegyzésben, amelyben arra reagált, hogy Mexikó tovább engedte az Egyesül Államok határa felé a Soros szervezetek által támogatott és szervezett latinó bevándorlókból álló tömeget.

Székesfehérváron is egy "civil" jelölt mögé bújna az ellenzék

Székesfehérváron is egy "civil" jelölt mögé bújna az ellenzék

kétharmad

A Fejér megyei sajtó értesülései szerint a 2019-es önkormányzati választásokra Székesfehérváron közös jelölt állítását tervezi az MSZP és a DK a Jobbikkal karöltve. Ezek szerint a Jobbik is csak egy baloldali párt, hiszen összenő ami összetartozik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Felszámolnák a bajor határrendőrséget a migránssimogató Zöldek

Felszámolnák a bajor határrendőrséget a migránssimogató Zöldek

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti Zöldek mindent megtesznek annak érdekében, hogy Bajorország ne tudja megvédeni határait.

Folytatódik az ellenzéki marakodás

Ezúttal Vágó Gábor sértődött meg.

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hőseire kellene emlékezniük

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hőseire kellene emlékezniük

kinyílott a pitypang

30 évvel az államszocializmus bukása után az MSZMP szellemi örökösei, a mai ballibek továbbra is megpróbálják meghamisítani az '56-os szabadságharc és forradalom történelmét. Elképesztő és elfogadhatatlan, hogy a szemkilövető Gyurcsány akaratának megfelelően a DK, az MSZP és a Párbeszéd az 1956-os forradalom legfőbb hőseként még idén is a kétes emlékű Nagy Imre előtt tiszteleg az igazi hősök, az utcai harcokat megvívó felkelők és a sortüzek áldozatai helyett.

Szigorúan magánügy

Szigorúan magánügy

piszkostizenkettő

A liberálisokat le kell győzni, a helyükre kell szorítani. Ha ezt nem tesszük, teljesen elburjánzanak, és a jó kis akolmelegből kifelé beszélve majd ők mondják meg nekünk, mit gondolhatunk és mit nem.

Bajnai "libás" Gordon visszatért - Bár ne tette volna!

Bajnai "libás" Gordon visszatért - Bár ne tette volna!

kinyílott a pitypang

Mivel lepett meg minket a HVG a múlt héten? Hát persze, hogy egy Bajnai-elemzéssel. Van benne minden: érzelem, forradalom, technokrácia, válságkezelés, geopolitika, általános politika, s persze a szokásos közhelyek. Úgy, ahogy az az értelmiségi nagykönyvben meg van írva.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére