Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

Soros a szexmunkásoktól és a drogosoktól sem sajnálja a pénzt

Kossuth Márton

2017. április 25. 15:28

A Soros-féle Open Society Foundations nyilvánosságra hozta 2016-os támogatási listáját.

Ahogyan azt már megírtuk, 2015-ben 1,2 milliárd forintot kaptak az itthoni Soros-alapítványok, ez az összeg 2016-ban mérséklődött, de a célokon ez nem változtat.

A díjazottak között az a Civil Kollégium Alapítvány is fellelhető, amelyik buzgón szervezte a Hősök terén megtartott április 12-i tüntetést. Nem panaszkodhat a Szexmunkások Emberi Jogaiért Alapítvány sem, ők több mint 100 millió forintot tehettek zsebre.

Soros 2016-ban 45 szervezetet támogatott, valamivel több mint 1 milliárd forinttal, ám ez 200 millióval kevesebb, mint 2015-ben. Lehet, hogy az idős agitátor a 2018-as választások kampányaira tartalékol?

Az előző évi jelentésükben több eltérés is volt az alapítvány és a támogatott szervezetek bevallásai között, például a TASZ 168,5 milliós támogatást jelentett, miközben az Open Society Foundations (OSF) 246 millióról írt. Ezért a tavalyi listával kapcsolatban is lehetnek fenntartásaink. Például az idei listán az Átlátszó nem található meg, ami szintén érdekes.

A legtöbb pénzt – 2015-höz hasonlóan – tavaly is a Helsinki Bizottság és a TASZ kapta, az előbbi 170 millió, míg az utóbbi 133 millió forintot.

Fontos megjegyezni, hogy a TASZ-nak két korábbi projektje már önállóan került fel a listára, nevezetesen a Szexmunkások Emberi Jogaiért Alapítvány és a Jogriporter Alapítvány, ami pedig a kábítószerek liberalizációjáért harcol. E két szervezet egyaránt 100 millió felett kapott támogatást.

Az egészségügyi támogatottak közül 2016-ban a Transzvanilla Transznemű Egyesület is kapott még pénzt – igaz a többiekhez mérten csekély –, mintegy 3 millió forintot. Látható, hogy milyen, a magyar társadalmat súlyosan érintő témákban tevékenykednek Soros civiljei.

Komoly támogatást kapott a Civil Kollégium Alapítvány is a következő célokra:

a progresszív állampolgári aktivitás, a társadalmi önszerveződés, valamint a közösségi jogvédelem segítése a vidéki Magyarországon”

– írja az Origo. A Civil Kollégium Alapítvány szervezte a Hősök terén megtartott április 12-i tüntetést, ezt a honlapjukon is megerősítették. Így kijelenthető, hogy részben vagy egészben valóban a Soroshoz köthető szervezetek finanszírozzák a tüntetéseket.

A közhasznúsági jelentés szerint 2015-ben „csupán” 40 milliót kaptak, idén viszont már 112 milliót.
Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.

Közel 15 millió forint jutott a Direkt 36-nak arra, hogy kapcsolatot teremtsen a közvéleménnyel támogatói adatbázist létrehozva, szorosan együttműködve a Költségvetési Felelősség Intézettel, hogy ketten karöltve egy médiakampányban az idén elfogadott állami költségvetést kritizálhassák.

Update1

A Direkt36 nem működik együtt a Költségvetési Felelősség Intézettel sem a Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott program keretében, sem egyéb módon nem felel meg a valóságnak, hogy a Direkt36 azért kapott volna támogatást az alapítványtól, hogy az idén felfogadott költségvetést kritizálhassa, a Direkt36 ezzel szemben támogatói bázisának fejlesztésére és új kommunikációs csatornák kiépítésére kapott támogatást, ahogy az az alapítvány beszámolójában olvasható.
Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a Direkt36 egy médiakampány keretében az idén elfogadott költségvetést akarná kritizálni. A Direkt36 ilyen kampányt nem tervez és ilyen tevékenységre támogatást sem kapott.
Összegezve

2015-höz képest csökkent a 30.000 dollár (8-9 millió forint) alatti adományok száma, viszont nőtt a kommunikáció fejlesztésére, a civil szféra érdekérvényesítésének javítására és a civil szervezetek láthatóságára fordított figyelem. Ezek alapján tehát valószínűsíthető, hogy ezek a Soros-szervezetek a kormányzati kommunikációt megcélzó stratégia részeként működnek a 444, Átlátszó és a 24.hu médiumokkal karöltve.

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Milo Yiannopoulos: "Soros Magyarország legrosszabb exportterméke"

Milo Yiannopoulos: "Soros Magyarország legrosszabb exportterméke"

Big pikcsör

Rendhagyó interjú Milo Yiannopoulos radikális szólásszabadság-párti újságíróval és a New York Times bestseller szerzőjével a jobboldal és a baloldal küzdelméről, magáról a szólásszabadságról, az iszlámról, az európai kultúráról és természetesen Orbán Viktorról, Donald Trumpról és Soros Györgyről.

Ezt várjuk a Bajnokok Ligája döntőjétől

Ezt várjuk a Bajnokok Ligája döntőjétől

hajrá, magyarok!

Szombat este rendezik a Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonjának fináléját.

Tényleg pornó az ASMR? | VIDEÓ

Tényleg pornó az ASMR? | VIDEÓ

bulvár

Rendhagyó beszélgetés állandó szakértőnkkel, Horváth Zsófia trénerrel egy új videós őrületről, az ASMR videókról. Arra keressük a választ, hogy miért nézik ilyen sokan, ezeket a fura videókat?

Kijött az új adatvédelmi rendelet: a Google és a Facebook pedig kapott egy több milliárd eurós pert a nyakába

Azon a napon perelték be csaknem tízmilliárd dollárra a Google-t és a Facebookot, hogy kijött az unió új adatvédelmi törvénye, a GDPR. A két cég az elmúlt időszakban nem fordított túl sok figyelmet a privát adatokra, amelyeket gyakran ki is bocsátottak egy harmadik félnek.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A vásárolt menedékjoguk miatt aggódnak a migránsok

A vásárolt menedékjoguk miatt aggódnak a migránsok

amerika, london, párizs

Nagy az aggodalom a bevándorlók között Németországban miután kiderült, hogy a brémai kirendeltségen súlyos visszaélések voltak, és majdnem az összes menedékkérelmet elfogadták a hivatalban.

Farage: Brüsszel olyan, mint a szovjet idők Moszkvája, Juncker meg egy őrült

Farage: Brüsszel olyan, mint a szovjet idők Moszkvája, Juncker meg egy őrült

amerika, london, párizs

Nigel Farage brit függetlenségpárti politikus interjút adott a Heteknek, amiben részletesen kifejtette véleményét az Európai Unióról, Jean-Claude Junckerről és Európa jelenlegi helyzetéről. Úgy véli, hogy Brüsszel legnagyobb rémálma most Orbán Viktor.

Trumpnak igaza volt

Trumpnak igaza volt

amerika, london, párizs

Az amerikaiak többsége szerint Donald Trump legutóbbi kijelentése - miszerint az MS-13 néven elhíresült bűnbanda tagjai "állatok" - teljesen rendben van, hiteles, mivel ez az igazság.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Az oldal a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató itt. Elfogadom.
Vissza az oldal tetejére