Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Soros a szexmunkásoktól és a drogosoktól sem sajnálja a pénzt

Kossuth Márton

2017. április 25. 15:28

A Soros-féle Open Society Foundations nyilvánosságra hozta 2016-os támogatási listáját.

Ahogyan azt már megírtuk, 2015-ben 1,2 milliárd forintot kaptak az itthoni Soros-alapítványok, ez az összeg 2016-ban mérséklődött, de a célokon ez nem változtat.

A díjazottak között az a Civil Kollégium Alapítvány is fellelhető, amelyik buzgón szervezte a Hősök terén megtartott április 12-i tüntetést. Nem panaszkodhat a Szexmunkások Emberi Jogaiért Alapítvány sem, ők több mint 100 millió forintot tehettek zsebre.

Soros 2016-ban 45 szervezetet támogatott, valamivel több mint 1 milliárd forinttal, ám ez 200 millióval kevesebb, mint 2015-ben. Lehet, hogy az idős agitátor a 2018-as választások kampányaira tartalékol?

Az előző évi jelentésükben több eltérés is volt az alapítvány és a támogatott szervezetek bevallásai között, például a TASZ 168,5 milliós támogatást jelentett, miközben az Open Society Foundations (OSF) 246 millióról írt. Ezért a tavalyi listával kapcsolatban is lehetnek fenntartásaink. Például az idei listán az Átlátszó nem található meg, ami szintén érdekes.

A legtöbb pénzt – 2015-höz hasonlóan – tavaly is a Helsinki Bizottság és a TASZ kapta, az előbbi 170 millió, míg az utóbbi 133 millió forintot.

Fontos megjegyezni, hogy a TASZ-nak két korábbi projektje már önállóan került fel a listára, nevezetesen a Szexmunkások Emberi Jogaiért Alapítvány és a Jogriporter Alapítvány, ami pedig a kábítószerek liberalizációjáért harcol. E két szervezet egyaránt 100 millió felett kapott támogatást.

Az egészségügyi támogatottak közül 2016-ban a Transzvanilla Transznemű Egyesület is kapott még pénzt – igaz a többiekhez mérten csekély –, mintegy 3 millió forintot. Látható, hogy milyen, a magyar társadalmat súlyosan érintő témákban tevékenykednek Soros civiljei.

Komoly támogatást kapott a Civil Kollégium Alapítvány is a következő célokra:

a progresszív állampolgári aktivitás, a társadalmi önszerveződés, valamint a közösségi jogvédelem segítése a vidéki Magyarországon”

– írja az Origo. A Civil Kollégium Alapítvány szervezte a Hősök terén megtartott április 12-i tüntetést, ezt a honlapjukon is megerősítették. Így kijelenthető, hogy részben vagy egészben valóban a Soroshoz köthető szervezetek finanszírozzák a tüntetéseket.

A közhasznúsági jelentés szerint 2015-ben „csupán” 40 milliót kaptak, idén viszont már 112 milliót.
Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.

Közel 15 millió forint jutott a Direkt 36-nak arra, hogy kapcsolatot teremtsen a közvéleménnyel támogatói adatbázist létrehozva, szorosan együttműködve a Költségvetési Felelősség Intézettel, hogy ketten karöltve egy médiakampányban az idén elfogadott állami költségvetést kritizálhassák.

Update1

A Direkt36 nem működik együtt a Költségvetési Felelősség Intézettel sem a Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott program keretében, sem egyéb módon nem felel meg a valóságnak, hogy a Direkt36 azért kapott volna támogatást az alapítványtól, hogy az idén felfogadott költségvetést kritizálhassa, a Direkt36 ezzel szemben támogatói bázisának fejlesztésére és új kommunikációs csatornák kiépítésére kapott támogatást, ahogy az az alapítvány beszámolójában olvasható.
Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a Direkt36 egy médiakampány keretében az idén elfogadott költségvetést akarná kritizálni. A Direkt36 ilyen kampányt nem tervez és ilyen tevékenységre támogatást sem kapott.
Összegezve

2015-höz képest csökkent a 30.000 dollár (8-9 millió forint) alatti adományok száma, viszont nőtt a kommunikáció fejlesztésére, a civil szféra érdekérvényesítésének javítására és a civil szervezetek láthatóságára fordított figyelem. Ezek alapján tehát valószínűsíthető, hogy ezek a Soros-szervezetek a kormányzati kommunikációt megcélzó stratégia részeként működnek a 444, Átlátszó és a 24.hu médiumokkal karöltve.

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ez a különbség egy globalista és egy bevándorlásellenes politikus között

Ez a különbség egy globalista és egy bevándorlásellenes politikus között

amerika, london, párizs

Macron Franciaországában évek óta nő a zömmel afgánok által beadott menedékkérelmek száma. A bevándorlásellenes Olaszországban közben homlokegyenest más tendenciát figyelhetünk meg.

Újabb durva lépés a fehérellenes Dél-Afrikában: csak feketéknek hirdettek pozíciókat

Újabb durva lépés a fehérellenes Dél-Afrikában: csak feketéknek hirdettek pozíciókat

fehér férfi

Orvosi pozíciókba hirdettek felvételt, azonban kikötötték, hogy csak feketék jelentkezhetnek.

Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

amerika, london, párizs

Az osztrák bűnügyi hivatal vezetője szerint ennek az egyik fő oka a bevándorlás.

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

amerika, london, párizs

A kilépési megállapodást elutasító brit alsóházi szavazást követően egyre kellemetlenebb helyzetben vannak a Brüsszelben és Strasbourgban székelő bürokraták.

Hadházy már két napja lyukas zokniban harcol a sajtószabadságért

A felvételek tanúsága szerint Hadházy Ákos képviselő úr kifeslett zokniban harcol a demokráciáért, az európai korrupcióüldöző szervezetért és a sajtószabadságért.

Kutatás bizonyítja, hogy a liberális média az USA-ban sem "független és objektív"

Kutatás bizonyítja, hogy a liberális média az USA-ban sem "független és objektív"

amerika, london, párizs

Kutatás bizonyítja, hogy 2018-ban a liberális médiumok hiába hivatkoznak magukra "objektív" hírforrásként, hiszen amikor Donald Trump elnökről van szó, voltaképpen végletesen előítéletesek.

Üvegzseb: az egyik liberális irodalmi egyesület nem nagyon tud elszámolni a közpénzzel

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület nem tud elszámolni a számlájukra érkezett közpénzzel. Egymásnak estek, majd még a Magvető Kiadó is kihátrált mögülük.

Lehidalnak a liberálisok, akkora kerítés van Soros György háza körül

Lehidalnak a liberálisok, akkora kerítés van Soros György háza körül

amerika, london, párizs

Egy amerikai műsorban beszéltek a milliárdos rezidenciájáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére