Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

Soros a szexmunkásoktól és a drogosoktól sem sajnálja a pénzt

Kossuth Márton

2017. április 25. 15:28

A Soros-féle Open Society Foundations nyilvánosságra hozta 2016-os támogatási listáját.

Ahogyan azt már megírtuk, 2015-ben 1,2 milliárd forintot kaptak az itthoni Soros-alapítványok, ez az összeg 2016-ban mérséklődött, de a célokon ez nem változtat.

A díjazottak között az a Civil Kollégium Alapítvány is fellelhető, amelyik buzgón szervezte a Hősök terén megtartott április 12-i tüntetést. Nem panaszkodhat a Szexmunkások Emberi Jogaiért Alapítvány sem, ők több mint 100 millió forintot tehettek zsebre.

Soros 2016-ban 45 szervezetet támogatott, valamivel több mint 1 milliárd forinttal, ám ez 200 millióval kevesebb, mint 2015-ben. Lehet, hogy az idős agitátor a 2018-as választások kampányaira tartalékol?

Az előző évi jelentésükben több eltérés is volt az alapítvány és a támogatott szervezetek bevallásai között, például a TASZ 168,5 milliós támogatást jelentett, miközben az Open Society Foundations (OSF) 246 millióról írt. Ezért a tavalyi listával kapcsolatban is lehetnek fenntartásaink. Például az idei listán az Átlátszó nem található meg, ami szintén érdekes.

A legtöbb pénzt – 2015-höz hasonlóan – tavaly is a Helsinki Bizottság és a TASZ kapta, az előbbi 170 millió, míg az utóbbi 133 millió forintot.

Fontos megjegyezni, hogy a TASZ-nak két korábbi projektje már önállóan került fel a listára, nevezetesen a Szexmunkások Emberi Jogaiért Alapítvány és a Jogriporter Alapítvány, ami pedig a kábítószerek liberalizációjáért harcol. E két szervezet egyaránt 100 millió felett kapott támogatást.

Az egészségügyi támogatottak közül 2016-ban a Transzvanilla Transznemű Egyesület is kapott még pénzt – igaz a többiekhez mérten csekély –, mintegy 3 millió forintot. Látható, hogy milyen, a magyar társadalmat súlyosan érintő témákban tevékenykednek Soros civiljei.

Komoly támogatást kapott a Civil Kollégium Alapítvány is a következő célokra:

a progresszív állampolgári aktivitás, a társadalmi önszerveződés, valamint a közösségi jogvédelem segítése a vidéki Magyarországon”

– írja az Origo. A Civil Kollégium Alapítvány szervezte a Hősök terén megtartott április 12-i tüntetést, ezt a honlapjukon is megerősítették. Így kijelenthető, hogy részben vagy egészben valóban a Soroshoz köthető szervezetek finanszírozzák a tüntetéseket.

A közhasznúsági jelentés szerint 2015-ben „csupán” 40 milliót kaptak, idén viszont már 112 milliót.
Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.

Közel 15 millió forint jutott a Direkt 36-nak arra, hogy kapcsolatot teremtsen a közvéleménnyel támogatói adatbázist létrehozva, szorosan együttműködve a Költségvetési Felelősség Intézettel, hogy ketten karöltve egy médiakampányban az idén elfogadott állami költségvetést kritizálhassák.

Update1

A Direkt36 nem működik együtt a Költségvetési Felelősség Intézettel sem a Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott program keretében, sem egyéb módon nem felel meg a valóságnak, hogy a Direkt36 azért kapott volna támogatást az alapítványtól, hogy az idén felfogadott költségvetést kritizálhassa, a Direkt36 ezzel szemben támogatói bázisának fejlesztésére és új kommunikációs csatornák kiépítésére kapott támogatást, ahogy az az alapítvány beszámolójában olvasható.
Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a Direkt36 egy médiakampány keretében az idén elfogadott költségvetést akarná kritizálni. A Direkt36 ilyen kampányt nem tervez és ilyen tevékenységre támogatást sem kapott.
Összegezve

2015-höz képest csökkent a 30.000 dollár (8-9 millió forint) alatti adományok száma, viszont nőtt a kommunikáció fejlesztésére, a civil szféra érdekérvényesítésének javítására és a civil szervezetek láthatóságára fordított figyelem. Ezek alapján tehát valószínűsíthető, hogy ezek a Soros-szervezetek a kormányzati kommunikációt megcélzó stratégia részeként működnek a 444, Átlátszó és a 24.hu médiumokkal karöltve.

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Augusztus 20-a az egyik legrégebbi magyar ünnep

Augusztus 20-a az egyik legrégebbi magyar ünnep

szabad vasárnap

Egy cikk az ünnep hátteréről, valamint arról, hogy hogyan juthatsz el tűzijátéknézőbe.

Hadházy Ákos úgy véli, hogy Márki-Zay a rokona

Hadházy Ákos úgy véli, hogy Márki-Zay a rokona

kinyílott a pitypang

A hangrögzítőkkel futkorászó paranoid politikusok között vérségi kötelék is van. Erről az LMP-ből kiutált Hadházy Ákos beszélt az ATV-ben.

A svéd szervezett bűnözés rámozdult a migránsokra

A svéd szervezett bűnözés rámozdult a migránsokra

amerika, london, párizs

A svédországi szervezett bűnözői körök rendszeresen kihasználják a migránsokat, hogy illegálisan pénzhez juthassanak. Leginkább a frissen érkezőket veszik rá arra, hogy pénzmosásban és más típusú csalásokban vegyenek részt.

Hamburg az interneten árulja a migránsoknak szánt faházakat

Hamburg eBay-en árulja azokat a házakat, amelyeket korábban azért vettek, hogy a hirtelen, tömegesen érkező migránsokat el tudják szállásolni.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Egy magyar divatmárka, ami meghódítja a világot

A magyar Nanushka márka tervezőjét, Sándor Szandrát meghívták a divatvilág egyik legfontosabb eseményére, a New York Fashion Weekre.

Egy 2000 éves római női cipő bizonyítja, hogy a divat terén nincs új a nap alatt

A németországi Saalburg városának a római kort bemutató múzeumában állítottak ki egy olyan 2000 éves női cipőt, amely egyértelműen bizonyítja, hogy az ókori római nők már szinte ugyanolyan igényességgel kidolgozott és ugyanolyan díszességű cipőket hordtak, mint amilyeneket a modern nők hordanak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére